Muğla Ulu Cami, Muğla'da 14. yüzyıl Anadolu Selçuklu dönemine ait tarihi yapı. Muğla şehrindeki en eski camidir. Ayrıca Türkiye'deki önemli Selçuklu eserlerinden biridir.
Adıyaman Ulu Cami, Adıyaman il merkezinde yer almaktadır. Caminin ilk inşa tarihi bilinmemekle birlikte, 1506-1515 yılları arasında Dulkadirli Beyi Durak Bey tarafından yaptırılmış olduğu tahmin edilmektedir. Cami bugünkü şeklini 1863 yılında almıştır.
Burdur Ulu Camii, Burdur ilinde yer alan cami. Pazar Mahallesinde yer almaktadır. İlk olarak, Hamitoğlu Dündar Bey tarafından 1300 yılında yaptırılmıştır. 1749 yılında Çelik Mehmet Paşa tarafından restore edilmiştir. Daha sonra depremlerde zarar gören cami 1919 yılında ahşap karkas olarak yeniden inşa edilmiştir.
Çorum Ulu Camii, Murad-i Rabi Ulu Camii, Sultan Alâeddin Camii ya da Câmi-i Kebîr, Çorum ilinde yer alan cami. Kitabesi bulunmayan caminin Selçuklu Sultanı III. Alâeddin Keykubad'ın azat ettiği kölelerinden Hayreddin Bey tarafından XIII. yüzyılın sonlarında yaptırıldığı kabul edilmektedir. Ağaç işçiliği yönüylede önemli bir mekandır. Osmanlı hanedanı üyesi Padişah III.Murat zamanında Sultan Murad-ı Salis Cami adıyla anılmıştır. 1446 yılında gerçekleşen bir depremde büyük oranda yıkılmış, Mimar Sinan tarafından onarılmıştır. 1790 yılındaki depremde tekrar harap olan cami, tadilat devam ederken Abdülcabbarzade Süleyman Beyin ölmesiyle oğlu Abdülfettah Bey tarafından 1810 yılında bugünkü hali ile tekrar yaptırılmıştır. Halkında yardımıyla birlikte Mutasarrıf Celal Bey tarafından 1905'te son cemaat yeri yapılmıştır.
Sungurlu Ulu Camii, Çorum ilinin Sungurlu ilçesinde yer alan cami. Mehmet Sungur Bey tarafından 1762 yılında yaptırılmıştır. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 1984 ve 1994 ve 2015 yıllarında onarılmıştır. Kare bir plana sahip kubbeli bir yapıya sahip olan Caminin kuzey tarafında üç gözlü olan son cemaat yerinin üstü üç kubbe ile örtülmüştür.
Lice Ulu Camii, Diyarbakır ilinin Lice ilçesinde yer alan cami. 1540 yılında Ahmet Bey tarafından yaptırılmıştır. 1845 yılında yanan cami 1875 yılında onarılmış ve genişletilmiştir. 1960 yılında minaresi eklenmiştir. 1975 Lice Depremi'nde cami büyük hasar görmüş, minaresi ise yıkılmıştır.
Pasinler Ulu Camii, Erzurum ilinin Pasinler ilçesinde yer alan cami. Kasım Bey tarafından 1554 yılında yaptırılmıştır. 1835 yılında yapılan onarım, caminin özgün görünümünün ortadan kalkmasına yol açmıştır.
Aydınoğlu Mehmet Bey Camii, Türkiye'nin İzmir ilinde yer alan bir camidir. Ödemiş ilçesinin Birgi Mahallesi'nde bulunan cami, 1312'de tamamlandı.
Kutlu Bey Camii, Türkiye'nin Isparta ilinde yer alan bir camidir. Vakfiyesine göre, bölgede yer alan ve 1429 yılında mevcut bulunduğu bilinen bir caminin temelleri üzerine II. Abdülhamid'in 1899 yılında yeniden inşa emri ile yeniden yaptırılmıştır. Yeni cami 1904 yılında tamamlanmıştır. Bu cami 1914 yılındaki bir depremde yıkılmış, günümüzdeki cami 1922 yılında yapılmıştır.
Hızır Bey Camii, Türkiye'nin Isparta ilindeki Eğirdir ilçesinde yer alan bir camidir. Caminin ilk inşa tarihi bilinmemektedir. Bununla birlikte, Hızır Bey tarafından 14. yüzyılın ilk çeyreğinde yaptırılmış olabileceği tahmin edilmektedir. 1814 yılındaki bir yangında yanan cami orijinal mimarisine uygun olarak yeniden inşa edilmiştir.
Şarkikaraağaç Ulu Camii, Türkiye'nin Isparta ilinin Şarkikaraağaç ilçesinde yer alan bir camidir. 1282 yılında III. Alâeddin Keykubad döneminde Ömer bin Ali tarafından yaptırılmıştır. Zaman içinde tahrip olan cami 1456 yılında Fatih Sultan Mehmet'in emri ile tamir edilmiştir.
Ödemiş Ulu Camii, Türkiye'nin İzmir ilinin Ödemiş ilçesinde yer alan bir camidir. 1702 yılında Bıçakçızade Mustafa Bey tarafından yaptırılmıştır. 1852 yılında geçirdiği bir yangında tahrip olmuş, 1856 yılında onarım görmüştür. Bazı kaynaklara göre, 1665 yılında, Tireli Kabasakal oğlu Mehmed Ağa tarafından küçük bir mescid olarak inşa edildiği, halk tarafından Bani Camii adıyla anıldığı, 1856'da onarıldığı belirtilmektedir.
Göksun Ulu Camii, Türkiye'nin Kahramanmaraş ilinin Göksun ilçesinde yer alan bir camidir. 1922 yılında dönemin kaymakamı Kayserili Talat Bey tarafından yaptırılmıştır. 1943 yılında üç kubbeli son cemaat yeri ve tek şerefeli minare eklenmiştir.
Ermenek Ulu Camii, Türkiye'nin Karaman ilinin Ermenek ilçesinde yer alan bir camidir. Son cemaat yerinde, harime açılan kapının üstünde yer alan H. 702 tarihli kitabesine göre Karamanoğulları beylerinden Mahmud Bey tarafından yaptırılmıştır. Aynı kapının iç yüzündeki bir diğer kitabeye göre ise caminin son cemaat yerini H. 950 yılında İshak Bey'in oğlu Hacı Seydi Ali yaptırmıştır. 1713 ve 1906 yıllarında onarım görmüştür.
Kastamonu Ulu Camii, Türkiye'nin Kastamonu ilçesinde yer alan bir camidir. Atabey Muzaffereddin Yavlak Aslan Bey tarafından 13. yy.'ın ikinci yarısında, 1273 yılında yaptırılmıştır. Caminin bitişiğinde, banisine ait olduğu düşünülen bir türbe yer almaktadır.
Alaaddin Camii, Türkiye'nin Kırşehir ilinde yer alan bir camidir. I. Alaaddin Keykubat tarafından 1230 yılında yaptırılmıştır. 1893 yılında tümden yıkılarak Mutasarrıf Arif bey tarafından yeniden yaptırılmıştır.
Ilgın Ulu Camii, Türkiye'nin Konya ilinin Ilgın ilçesinde yer alan bir camidir. Turgutoğullarından Turgut Oğlu Pir Hüseyin Bey tarafından 1422 yılında yaptırılmıştır.
Emet Ulu Camii, Türkiye'nin Kütahya ilinin Emet ilçesinde yer alan bir camidir. H. 835 (M.1419) yılında Germiyanoğulları döneminde Yakup Bey oğlu Babuk Bey tarafından yaptırılmıştır.
Milas Ulu Camii, Türkiye'nin Muğla ilinin Milas ilçesinde yer alan bir camidir. Kitabesine göre, miladi 1364'te Emîr Ahmed Gazi Bey tarafından yaptırılmıştır. 1879,1912, 1980 2013 yılları arasında onarım görmüş son olarak 2022 yılı mayıs ayında başlayıp ağustos ayında biten 3 aylık süreçte çatı ve minare tahtaları değişmiş kubbe ve minarenin kurşunları yenilenmiştir.
Bor Ulu Camii, Türkiye'nin Niğde ilinin Bor ilçesinde yer alan bir camidir. Özgün mimarisini kısmen de olsa koruyarak günümüze ulaşan Bor'un en eski yapısıdır. Kitabesine göre Karamanoğlu Alaeddin Ali Bey'in oğlu Nâsüriddin Mehmet Bey'in hükümdarlığı zamanında Hacı Hoca tarafından H.813/M.1410-1411 yılında yaptırılmıştır.