İçeriğe atla

Erdener Özer

Erdener Özer (d. 11 Aralık 1966, Ankara, Türkiye), Türk tıp akademisyeni ve hekim.[1] İzmir Tabip Odası'nda başkanlık yapmaktadır.[2]

Biyografi

1990 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olmuştur.[1] Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Patoloji uzmanlık eğitimini, Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nde Tıbbi Biyoloji ve Genetik Doktorasını tamamladı. 2004 - 2008 yılları arasında Ege Patoloji Derneği'nde başkanlık yapmıştır. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı Başkanlığı yapmaktadır. Evli ve 1 kız çocuk babasıdır.

Ödülleri

2002 yılında Moleküler patoloji, immunopatoloji ve tümör anjiogenezi konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli bilimsel çalışmalar ve yayınlara yapılan atıflar nedeniyle Eczacıbaşı Tıp Teşvik Ödülü ve 2005 yılında Onkolojik Patoloji alanında tümör biyolojisi konusundaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları sebebiyle TÜBİTAK Teşvik Ödülü almıştır.

Kaynakça

  1. ^ a b "Prof.Dr.Erdener ÖZER". deu.edu.tr. 10 Haziran 2011. 10 Haziran 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2011. 
  2. ^ "Yönetim Kurulu". izmirtabip.org.tr. 25 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2011. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Bursa Uludağ Üniversitesi</span> Bursada kurulu devlet üniversitesi

Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa’daki ilk üniversite olarak 11 Nisan 1975 tarihinde "Bursa Üniversitesi" adıyla kurulan, 1982 yılında ise "Uludağ Üniversitesi" adını alan, 2018 tarihinde ise "Bursa Uludağ Üniversitesi" ismini alan ve bünyesinde 15 fakülte, 2 yüksekokul, 15 meslek yüksekokulu, 1 konservatuvar, 4 enstitü, 27 araştırma ve uygulama merkezi ve rektörlüğe bağlı 5 bölümü olan yükseköğretim kurumudur.

<span class="mw-page-title-main">Ege Üniversitesi</span> İzmir, Türkiyede bir devlet üniversitesi

Ege Üniversitesi, 20 Mayıs 1955 tarihinde yayımlanan 6595 sayılı kanunla 9 Mart 1956 tarihinde, İzmir'de Ege Bölgesi'nin ilk, Türkiye'nin 5. üniversitesi olarak eğitim-öğretim hayatına başlayan devlet üniversitesi. Türkiye'nin en çok tercih edilen üniversitelerinin başında gelen Ege Üniversitesi, Türkiye'de ve dünyada birçok ilklere imza atmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Akdeniz Üniversitesi</span> Antalyada kurulu devlet üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi, Antalya'da kurulu bir devlet üniversitesidir. 20 Temmuz 1982 yılında Batı Akdeniz bölgesi Antalya'da kurulmuştur. Türkiye'nin köklü üniversitelerinden biridir. Kampüsünün geniş ve yeşil bir araziye sahip olması ve Konyaaltı Sahili'ne yakınlığı ile Boğaziçi Üniversitesi'nden sonra Türkiye'nin en güzel ikinci kampüsü seçilmiştir.

Koç Üniversitesi, 1993 yılında İstanbul'da eğitime başlamış olan bir vakıf üniversitesidir. Faaliyetlerine 400 öğretim üyesi ve yaklaşık 6900 öğrenciyle devam etmektedir. Üniversite; İnsani Bilimler ve Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Fen, Mühendislik, Hukuk, Tıp ve Hemşirelik Fakülteleri'nde 22 lisans, 32 yüksek lisans ve 26 doktora programı ile eğitim vermektedir.

<span class="mw-page-title-main">Bahçeşehir Üniversitesi</span> İstanbulda kurulu vakıf üniversitesi

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), İstanbul'da Boğaziçi'nin etrafında bulunan bir vakıf üniversitesidir. Türkiye Büyük Millet Meclisi, Bahçeşehir Uğur Eğitim Vakfı tarafından 1998 yılında Bahçeşehir Üniversitesi'nin kurulmasına izin vermiştir. Kısa bir süre sonra Kaliforniya, ABD'deki San Diego Devlet Üniversitesi ile akademik ve stratejik bir protokol imzalanmıştır. İlk öğrencilerin kaydı, 1999-2000 öğretim yılındaki ilk yerleştirme sınavı sonrasında yapılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Dokuz Eylül Üniversitesi</span> İzmirde kurulu devlet üniversitesi

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), İzmir'de bulunan bir devlet üniversitesi. Türkiye’nin önde gelen köklü yükseköğretim kurumlarından biridir. 20 Temmuz 1982 tarihinde kuruldu. Üniversitede 10 enstitü, 18 fakülte, 2 yüksekokul, 1 konservatuvar, 6 meslek yüksekokulu, 2'si uygulama ve araştırma hastanesi olmak üzere 49 uygulama ve araştırma merkezi vardır. Üniversite 2023 yılı “Sürdürülebilirlik” listesinde Türkiye'deki devlet üniversiteleri sıralamasında 4'üncü olurken; genel sıralamada dünyada 451-500 aralığında yer aldı.

<span class="mw-page-title-main">Sadi Irmak</span> 17. Türkiye başbakanı

Mahmut Sadi Irmak, Türk tıp doktoru ve siyasetçidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin 17. Başbakanı. Osmanlı vatandaşı olarak doğmuş son Türkiye Başbakanıdır.

Erol Çerasi İsrail'in İbrani Üniversitesi Hadassah Tıp Fakültesinde görevli Türk bilim insanı.

<span class="mw-page-title-main">Rıdvan Ege</span> Türk hekim

Rıdvan Ege, Türk akademisyen, genel cerrahi, ortopedi, çocuk cerrahisi, travmatoloji, el cerrahisi uzmanı. Kurulmasına öncülük ettiği Ufuk Üniversitesi mütevelli heyet başkanı.

Hasan Fahrettin Keleştemur, Erciyes Üniversitesi'nin eski rektörü ve eski Türkiye Sağlık Enstitüleri (TÜSEB) Başkanı.

Ahmet Dervişoğlu,, Türk akademisyen.

Erkan İbiş,, tıp doktoru, nükleer tıp uzmanı, akademisyen, İstinye Üniversitesi Rektörü, eski Ankara Üniversitesi rektörü.

Mehmet Tüzüm Kızılcan Türk seramik sanatçısıdır.

<span class="mw-page-title-main">İnci Eviner</span>

İnci Eviner resim, heykel, yerleştirme sanatı ve video sanatı dallarında ürün veren Türk ressam ve çağdaş sanatçı.

Uğur Erdener Türk tıp profesörü, Türkiye Millî Olimpiyat Komitesi Başkanı, Türkiye Okçuluk Federasyonu Onursal Başkanı ve Dünya Okçuluk Federasyonu Başkanıdır.

Melih Tahsinoğlu, Türk patoloji uzmanıdır. Dünya tıp ve diş hekimliği literatürüne tanıttığı bir çene tümörü olan “Ameloblastik dentinosarkoma” ile tanınmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Eugene Lindsay Opie</span>

Eugene Lindsay Opie, tüberkülozun nedenleri, bulaşması ve teşhisi ve hastalığa karşı aşılama üzerine araştırmalar yapan Amerikalı doktor ve patologdur. ABD'de çeşitli tıp okullarında patoloji profesörü olarak ve Washington Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Dekan olarak görev yaptı.

Mehmet Şerefettin Canda, Türk tabip, Mustafa Kemal Üniversitesi eski rektörü.

Ahmet Gül (d.1953) Türk kimya profesörü

Yusuf Yılmaz, Türk doktor ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi rektörü. Yağlı karaciğer hastalığındaki bazı araştırmaları dünya literatüründe öncü olan Yılmaz'ın uluslararası yabancı dergilerde yayınlanmış 150'den fazlası çalışması vardır.