İçeriğe atla

Erdal Taşçı

Erdal Taşçı
Doğum15 Ağustos 1969
İstanbul
Meslekcerrah

Erdal Taşçı (d. 15 Ağustos 1969, İstanbul), Türk cerrah.

1986 yılında İstanbul Kabataş Erkek Lisesi'nden, 1993 yılında Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 1993-1994 yıllarında Ünye'de mecburi hizmetini yaptı. 1994-2000 yılları arasında Viyana Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde göğüs - kalp cerrahisi ihtisası yaptı. İhtisası süresince Prof. Dr. Walter Klepetko'nun akciğer nakli ekibinde çalıştı.

2001 yılında İstanbul Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalında, denklik sınavı vererek Göğüs Cerrahisi Uzmanı oldu. 2002-2003 yılları arasında Bursa Şevket Yılmaz Hastanesi'nde Göğüs Cerrahisi Uzmanı olarak çalıştı.

2003 yılında İstanbul Heybeliada Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi'nde başasistan olarak çalışmaya başladı.

2005 - 2011 yılları arasında İstanbul Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi'nde başasistan olarak çalıştı.

2009 yılında Türkiye'nin ilk akciğer nakli ruhsatını alarak, akciger nakli sorumlu hekimi olarak, Türkiye'de ilk başarılı akciğer naklini yapan ekipte yer almistir. 2019 yılında Türkiye'de pulmoner hipertansiyon hastasına ilk başarılı akciğer naklini ekibi ile gerçekleştirmiştir.[1]

2012 yılında Kartal Kosuyolu Yuksek Ihtisas Hastanesi' de calismaya baslamistir. 2015 yılında Göğüs Cerrahisi doçenti, 2021 yılında ise profesör unvanı aldı. 2016 yılından itibaren Akciğer Nakli ve Göğüs Cerrahisi Klinik Sorumlusu olarak çalışmaktadır.

Son donem Akciğer hastalıkları ve akciğer nakli, ECMO, ileri evre akciğer kanserleri cerrahisi, trakea cerrahisi, akciğer hacim küçültücü ameliyat gibi konularda uzmanlaşmıştır.

Kaynakça

  1. ^ "Çift taraflı akciğer nakledildi". Sabah. 22 Temmuz 2012. 14 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Haziran 2013. 

İlgili Araştırma Makaleleri

Necip Göksel Kalaycı,, Türk hekim.

Ayşe Sema Kürklü (Torosdağı), Türk hekimdir.

İsmail Siyami Ersek, Türk cerrah.

<span class="mw-page-title-main">Nebil Büyükpamukçu</span>

Nebil Büyükpamukçu, Türk cerrah ve akademisyen. Türkiye'de çocuk cerrahisi ve ürolojiye en çok katkıda bulunan kişilerden biridir.

<span class="mw-page-title-main">Celal Ertuğ</span> Türk siyasetçi

Celal Ertuğ, Türk siyasetçi.

İstanbul'da 164 tanesi özel, 16 tanesi üniversite, 54 tanesi Sağlık Bakanlığı'na bağlı olmak üzere 234 hastane bulunmaktadır.

Hikmet Koçak, Türk akademisyen.

Orhan Bumin,, kalp ve göğüs cerrahisinde birçok yeni tekniği Türkiye'de ilk uygulayan hekimdir.
1941'de İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni askeri hekim olarak bitirdi. Ertesi yıl Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nin II. Hariciye Kürsüsü'nde asistan oldu. 1947'de genel cerrahi uzmanı olarak toraks cerrahisi eğitimi için Milli Savunma Bakanlığı tarafından ABD'ye gönderildi. Orada çeşitli hastanelerde çalışarak deneyimini artırdı ve 1950'de Türkiye'ye döndü. 1953'te I. Hariciye Kliniği bünyesinde Bumin'in direktörlüğünde Göğüs Cerrahisi bölümü kurulmuştur. 1958'de Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne doçent olarak geçti. 1961'de profesörlüğe yükseltildi. 1980'lerin başında emekli oluncaya değin bu görevini sürdürdü.
Bumin, akciğer loplarının çıkarılması (pnömektomi), daralmış kalp kapakçıklarının kesilerek açılması, yemek borusunun bir bölümünün ameliyatla alınması ve organın çalışmasını engelleyecek derecede kalınlaşan akciğer zarının soyulması gibi ameliyatlarla, Türkiye'de kalp ve göğüs cerrahisinde yeni tekniklerin ilk uygulayıcısı olmuştur. Akciğer zarının soyulması sırasında, solunum yolu tıkanmalarını önlemek için soluk borusundan tüp sokarak bayıltma tekniğinin de öncüsüdür.
Mide bağırsak cerrahisinde de uyguladığı yeni bir ameliyat yöntemine tıp literatüründe "Bumin" adı verildi. Başlıca yapıtları Akciğer Vereminin Cerrahi Tedavisi (1954), Mitral Darlığının Cerrahi Tedavisi ve Komissürotomi (1955), Sindirim Sistemi Cerrahisi (1961) ve Cerrahide Muayene Usulleri ve Hastalıklardaki Bulgular (1976).

Öztekin Oto, Türk doktor, akademisyen. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olup, yaptığı kalp ameliyatları ile tanınmaktadır. Prof. Dr. Öztekin Oto, halen Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı'nda öğretim üyeliği yapmaktadır.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi 3 Temmuz 2000 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile kurulmuş bir tıp fakültesidir. Fakülte 2007 yılından itibaren öğrencilerine Çanakkale’de eğitim vermeye başlamıştır. ÇOMÜ Tıp Fakültesi Çanakkale ilinde bulunan tek üçüncü basamak sağlık kuruluşudur.

<span class="mw-page-title-main">Yener Yörük</span>

Yener Yörük ; Türk tıp profesörü, göğüs cerrahisi uzmanı ve Trakya Üniversitesi eski rektörü.

Hakkı Akalın, Türk siyasetçi ve tıp doktoru.

Ruhi Soyer, Türk siyasetçidir.

Ertuğrul Soysal, Türk siyasetçi.

Mustafa Şahin, Türk doktor, akademisyen ve Selçuk Üniversitesi eski rektörü.

Yılmaz Tezcan, Türk akademisyen ve siyasetçi

Hacettepe Erişkin Hastanesi; Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri bünyesinde Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne bağlı olarak hizmet veren bir üniversite hastanesidir. Bünyesinde hizmet veren yaklaşık 800 hekim ve 730 yatak kapasitesi ile Ankara'daki en büyük sağlık kuruluşlarından biridir. Ayda ortalama 60.000 hastanın başvurduğu hastanede dünya standartlarına uygun olarak kalp, karaciğer ve böbrek nakli yapılmaktadır.

Hacettepe İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi; Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri bünyesinde Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne bağlı olarak hizmet veren bir üniversite hastanesidir.

<span class="mw-page-title-main">Eğitim hastanesi</span> sağlık çalışanlarına eğitim veren hastane

Bir eğitim hastanesi veya üniversite hastanesi, gelecek ve mevcut sağlık profesyonellerine praksis, tıp eğitimi ve öğretimi sağlayan bir hastane veya tıp merkezidir. Eğitim hastaneleri neredeyse her zaman bir veya daha fazla üniversiteye bağlıdır ve genellikle tıp fakülteleri ile birlikte bulunur.

Bülent Kerimoğlu Türk siyasetçi ve doktordur. 2014-2024 yılları arasında Bakırköy Belediye Başkanı olarak görev yaptı.