Hüseyin Ali Nesin, Türk matematikçi.
İhsan Doğramacı, Irak Türkmeni asıllı Türk doktor ve akademisyendir. Eski Ankara Üniversitesi rektörü, eski Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mütevelli heyeti başkanı, Bilkent Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi kurucusudur. İlk YÖK başkanı olarak 10 Aralık 1981 - 10 Temmuz 1992 tarihleri arasında görev yapan İhsan Doğramacı, son olarak Bilkent Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı görevini sürdürmüştür.
Gebze Teknik Üniversitesi veya kısaca GTÜ, 3 Temmuz 1992 tarihinde Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü adıyla kurulan, Türkiye'deki iki yüksek teknoloji enstitüsünden birisiydi. 22 Ekim 2014 tarihinde TBMM tarafından kabul edilen yasa teklifiyle Gebze Teknik Üniversitesi olarak yeniden yapılandırılmasına karar verildi. Üniversite Çayırova yerleşkesinden oluşmaktadır. Üniversite günümüzde 1.370.070 m2 toplam açık alanı ve 26.612 m2 toplam kapalı alanı bulunan Çayırova Kampüsü'nden oluşmaktadır.
Zeynep Karahan Uslu, Türk siyasetçi ve akademisyen.
Feride Çiçekoğlu Türk senarist, yazar, mimar, akademisyen.
Tosun Terzioğlu, Türk matematikçidir.
Utkan Demirci, Türk mühendis ve Profesör. Stanford Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Canary Kanser Erken Teşhis Merkezinde kendi araştırma grubunun başında görev yapmaktadır. 2005-2014 yılları arasında Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi Brigham and Women's Hastanesi ve Harvard-MIT Sağlık Blimleri ve Teknolojileri Biyomedikal Mühendisiği Bölümü'nde Biyo Akustik Mikro Elektro Mekanik Sistemler Laboratuvarını kurdu ve yönetti. Dr. Demirci 2013 yılında epilepsi hastalığının tanı ve tedavisinde kullanılabilecek ucuz ve etkili bir cihaz geliştirerek Bright Future Ödülüne layık görülmüştür. 2006 yılında AIDS hastalığı üzerine yaptığı başarılı çalışmalarlaMassachussetts Institute of Technology Technology Review Magazine tarafından biyoteknoloji alanında dünyayı değiştirecek olan ilk 35 bilim insanı arasında gösterilen Türk Bilim insanıdır.
TÜBİTAK Bilim Ödülü, 1966'dan beri her yıl, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından temel bilimler, mühendislik bilimleri, sağlık bilimleri ve sosyal bilimler dallarında uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmalar gösteren Türk ya da çalışmalarını Türkiye'de yapan yabancı bilim insanlarına verilen ödüldür. Türkiye'de bilim dalında verilen en üst düzey ödül olarak kabul edilir. "Türk Nobelleri" olarak da adlandırılır.
Mehmet Özgür Oktel, Türk fizikçidir.
Oğuz Okay,, Türk bilim insanıdır. İstanbul Üniversitesi'nde (1977) kimya mühendisliğinde lisans ve yüksek lisans okuduktan sonra Viyana Teknik Üniversitesinde ikinci yüksek lisansını (1978) yaptı. Aynı üniversitede 1981 yılında polimer kimyası bölümünde doktora unvanına sahip oldu. Kocaeli Üniversitesi'nde profesör oldu. OKAY, TÜBA asli üyesidir ve 2005 yılında TÜBİTAK bilim ödülü aldı.
Carl Edwin Wieman, 1995 yılında Eric Allin Cornell ile ilk doğru Bose-Einstein Yoğuşmasını ürettiği için 2001 Nobel Fizik Ödülünü kazanan, günümüzde Colombia Üniversitesinde profesörlük yapan Amerikalı fizikçidir.
Prof. Dr. Tekin Dereli,, Türk teorik fizikçi, uygulamalı matematikçi ve akademisyen. Halen Koç Üniversitesi Fizik Bŏlũmünde Profesör ve Bilimsel Diploma Üstü Eğitim başkanı.
Kamil Gediz Akdeniz, Türk fizikçi ve felsefeci.
Melahat Bilge Demirköz, Türk bilim insanı ve fizik profesörüdür.
Murat Tekalp, 1958'de İstanbul'da doğdu. Lise Öğrenimini 1976 yılında Kadıköy Maarif Koleji'nde tamamladıktan sonra, lisans diplomasını Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Mühendisliği ve Matematik bölümlerinden aldı. Yüksek lisans ve doktorasını Rensselaer Polytechnic Institute'nde tamamladı. 1987 yılında University of Rochester'da araştırma görevlisi olarak göreve başladı. Sırasıyla 1990 yılında Doçentlik, 1995 yılında Profesörlük ve 2000 yılında "Distinguished Professor" unvanlarını aldı. 1992-1993 yılında Bilkent Üniversitesi'nde ve 1999-2000 yılında Sabancı Üniversitesi'nde misafir öğretim görevlisi oldu. Yurt dışında çeşitli dergilerde yardımcı editörlük ve teknik komite başkanlığı yaptı. 1999 yılından Elsevier Image Communication dergisinde başladığı baş editörlük görevine halen devam etmektedir. 1995 yılında Prensice-Hail tarafında basılmış Digital Video Processing kitabı bulunmaktadır.
M. Şükrü Hanioğlu,. Türk akademisyen.
Nalan Kabay, Türk kimya mühendisi ve profesördür.
Alinur Büyükaksoy Türk akademisyen.
Özgür Çengel, Türk akademisyen. İstanbul Galata Üniversitesi eski rektörüdür.
Seda Keskin Avcı, Türk kimya mühendisi, akademisyen.