Jak Kartiyer, Kanada'yı keşfettiğine inanılan Fransız denizcidir. Tam olarak, Vikinglerden sonra ilk Avrupalı yerleşimin başladığı doğu yakasının iç kısımlarını keşfetmiştir.
Katolik, Roma Katolik Kilisesi'ne bağlı olan kişi. Papa'nın otoritesini kabul etmiş olan Uniat kiliseleri de bu gruba dâhildir.
Kutsal Kâse ya da Mukaddes Kâse, İsa'nın Son Akşam Yemeği'nde kullandığı iddia edilen, mucizevi güçleri olduğuna inanılan kap. Aramatyalı Yusuf'un, çarmıha gerilen İsa'nın damlayan kanını Kutsal Kâseye koyduğuna inanılır.
Hava taşıtı ya da hava aracı, taşıma kapasitesine sahip her nevi insanlı ya da insansız uçan araç. uçak, helikopter, insansız hava aracı, Balon, zeplin, planör ve yelken kanat gibi çok geniş bir yelpazedeki tüm uçabilen araçlar hava aracı sayılırlar.
Bede, Anglosakson dünyasının ilk tarih yazarı, teolog, tarihçi ve kronoloğu. Batılı kaynaklarda çoğunlukla Muhterem Bede olarak geçer. Hristiyanlıkta her yıl 25 Mayıs, "Aziz Bede Günü" olarak kutlanır.
Encyclopædia Britannica, dünyada en uzun süredir yayımlanan İngilizce genel kültür ansiklopedisidir. Eğitimli yetişkin kullanıcıları hedef alan bir ansiklopedidir. İlk baskısı 1768'de İskoçya'nın Edinburgh şehrinde basılmıştır. 100 sürekli editör ve 4400 katılımcı yazar tarafından hazırlanır. Geniş bir kesim tarafından dünyanın en gelişmiş akademik ansiklopedisi kabul edilir.
Travestilik ya da travestizm, genellikle cinsel haz almak amacıyla, karşı cinsin kıyafetlerini giymek. Travestilerin çoğunluğu erkektir.
Yahudi tarihinde Babil Sürgünü veya Babil Esareti, MÖ altıncı yüzyılda Antik Yehuda Krallığı'nı Neo-Babil İmparatorluğu tarafından yenilgiye uğratılmasının ardından Yahudilerin esir düşüp topluca Babil'e sürüldüğü bir esaret dönemidir. Sürgün dönemi, MÖ 538'de Babil'in Persler tarafından alınması ile resmen sona ermiştir. Pers Kralı Büyük Kiros, Yahudilerin yeniden Kenan'a geri dönmelerine izin vermekle beraber, Yahudilerin yıkık mabedini bizzat inşa ettirmiştir. Bu yardımından ötürü Büyük Kiros, günümüzde hâlen Yahudiler tarafından övgü ve minnetle bahsedilir.
Piramitler Muharebesi, 21 Temmuz 1798 tarihinde Mısır'daki Napolyon komutasındaki Fransız ordusu ile yerel Memlûk kuvvetleri arasında meydana gelen çatışma.
Encyclopædia Britannica'nın on birinci baskısı, Encyclopædia Britannica tarafından 1910-1911 yıllarında hazırlanan 29 ciltlik ansiklopedidir. Bazı maddeleri dönemin tanınmış araştırmacıları tarafından yazılmıştır. Bu baskı günümüzde kamu malıdır; fakat bilgilerin eski oluşu nedeniyle günümüzde akademik bir kaynak olarak kullanılması sorunludur. Bazı maddeleri günümüz araştırmacıları için 19. yüzyıl ve 20. yüzyılın başlarının kültürel ürünü olması nedeniyle önemlidir. Ayrıca üç adet 1922 basımı ek cildi bulunmaktadır. Alexander Coleman ve Charles Simmons'a göre konuların ansiklopedi içindeki dağılımı şöyledir:
Tazılar, köpeklerin sınıflandırıldığı başlıca gruplardan biri. Tazılar aslında av köpekleridir ancak çok çeşitli olmaları nedeniyle av köpekleri grubundan ayrı bir grup altında toplanmışlardır. Tazılar, koklayarak iz sürenler ve görerek iz sürenler olmak üzere ikiye ayrılırlar. AKC ve TKC'nin tazı kategorilerinde 26'şar ırk bulunur.
Pierre-Athanase Larousse, Fransız gramerci, sözcükbilimci ve ansiklopedisttir.
Oxford English Dictionary (OED) [Oxford İngilizce Sözlüğü]; İngilizceden İngilizceye açıklamalı sözlük. İlk sürümü, A New English Dictionary on Historical Principles'ın düzeltilmiş ve geliştirilmiş halidir. İlk kez 1 Şubat 1884'te yayımlanmaya başladı. 19 Nisan 1928'e kadar, 12. yüzyıldan günümüze kadar kullanılan İngilizce kelimelerin yer aldığı 10 cilt yayımlandı. 1933'te the New English Dictionary (NED) olan adı Oxford English Dictionary'ye (OED) çevrildi ve 12 cilt artı ilaveler cildi ile birlikte Oxford'daki Clarendon Press tarafından yeniden yayımlandı.
Septuaginta, Tanah'ın elde mevcut olan en eski Koini Grekçe çevirisi. 70 anlamına geldiği için LXX şeklinde kısaltılır. Dil analizleri, Tevrat kısmının MÖ 3. yüzyılda, geri kalan kısmın MÖ 2. yüzyılda çevirildiğini göstermektedir. Muhtemelen Yunancanın Lingua franca olarak kullanıldığı Mısır'da yaşayan Yahudiler için çevirilmişti. Sonradan ilk Hristiyan kiliseleri tarafından da kullanılmıştır.
AnaBritannica veya Ana Britannica, Ana Yayınevi tarafından üretilen ve Encyclopædia Britannica'nın Türkçe versiyonu olan ansiklopedi. Yaklaşık 120.000 giriş ve 20.000 resimden oluşmaktadır.
Merriam-Webster, Inc. 1831 yılında, George ve Charles Merriam tarafından G & C Merriam Company adıyla Springfield, Massachusetts'de kuruldu. 1843'te Noah Webster'in ölümüyle An American Dictionary of the English Language'in hakları satın alındı. Referans kitapları ve özellikle sözlük basımı yapan bir şirkettir. Merriam-Webster, Inc., 1964 yılından beri Encyclopædia Britannica, Inc.'e bağlı bir şirkettir. Merriam-Webster, Inc. ismini 1982'de Encyclopædia Britannica, Inc. şirketinin altında almıştır.
Papa I. Theodore 24 Kasım 642 tarihinden öldüğü 649 yılına kadar papa.
Vitalianus 657'den 672'deki ölümüne kadar Katolik Kilisesi için papalık yapmıştır.
Merini Sultanlığı, bugünkü Fas'ı ve aralıklı olarak 13. yüzyılın ortalarından 15. yüzyıla kadar Cebelitarık çevresindeki Kuzey Afrika ve güney İspanya'nın bazı bölümlerini kapsıyordu. Sultanlık, Berberî kökenli Zenate kabilesine mensup Merini hanedanı veya Beni Abdülhakk olarak bilinen sünni müslüman bir aile tarafından yönetildi.
Encyclopedia Americana, Amerikan İngilizcesi'nde yazılmış genel bir ansiklopedidir. Amerika Birleşik Devletleri'nde yayınlanan ilk büyük çok ciltli ansiklopedidir. Collier's Encyclopedia ve Encyclopædia Britannica ile Encyclopedia Americana, üç büyük İngilizce genel ansiklopediden biri haline geldi: Üçü bazen topluca "ABC'ler" olarak adlandırılır. 2000 yılında Grolier'in satın alınmasının ardından ansiklopedi Scholastic tarafından üretildi.