
Lev İvanoviç Yaşin, Sovyetler Birliği millî futbol takımının kalecisidir. IFFHS tarafından 20. yüzyılın en iyi kalecisi seçilmiştir. Lev Yashin, 1950'lerde dünyadaki kalecilik anlayışını değiştirmiştir. O güne kadar kale çizgisini terk etmeyen, ceza alanı dışına pek çıkmayan bir kaleci tipi yaygındı. Ancak, Yaşin, bu anlayışı değiştirdi. Ceza alanına atılan topları tutmak için kalesini terk etmekten çekinmiyordu. Ayrıca çok iyi yer tutuyordu. SSCB millî futbol takımıyla Avrupa şampiyonu ve dünya dördüncüsü ünvanlarını kazanan Yaşin, 1949'da girdiği SSCB İçişleri Bakanlığı'nın takımı olan Dinamo Moskva'daki ilk yıllarında bakanlıkla sorunlar yaşadı, ama takımdan hiç ayrılmadı.

Celal Atik, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Türk güreşçidir. 1948 Olimpiyatları, 1951 Dünya ve 1946,1949 Avrupa şampiyonalarında altın madalya kazandı.

Anastasia "Nastia" Valeryevna Liukin, Amerikalı artistik jimnastikçi. Denge aletinde 2005 ve 2007 dünya şampiyonudur. Dünya şampiyonaları çerçevesinde 7'si bireysel olmak üzere toplam 9 madalya kazanmıştır. Liukin, Shawn Johnson ile birlikte ABD Jimnastik tarihinde en fazla Dünya Şampiyonası madalyası kazanmış kişidir. Liukin ayrıca Miller ve Mary Lou Retton'ın bir Olimpiyat içinde en fazla madalya alan Amerikalı jimnastikçi olma rekoruna da ortak olmuştur.

Gizem Girişmen, Türk engelli okçu.
Vehbi Akdağ, Türk millî güreşçi. 1972 Yaz Olimpiyatları'nda gümüş madalya kazanmıştır.
Andrey Anatolyeviç Bukin, Sovyet buz patenci. Partneri Natalia Bestemianova ile birlikte buz dansında 1988 Kış Olimpiyatları'nda altın madalya kazanmıştır. Bukin, 1988 Kış Olimpiyatları açılış töreninde Sovyet takımının bayrağını taşımıştır.

Larisa Semyonovna Latınina, Sovyet jimnastikçi. 1956 ve 1964 yılları arasında Sovyet takımı ile 4 tane, bireysel ise 14 olimpiyat madalyası kazanmıştır. Toplamda kazandığı 18 madalya ile 2012'ye kadar en fazla olimpiyat madalyası kazanan sporcu rekorunu 48 yıl elinde tutmuştur. Amerikalı yüzücü Michael Phelps kendisinin en fazla madalya rekorunu kırmış olsa da en fazla bireysel olimpiyat madalyası kazanma rekoru (14) hala kendisine aittir.

Albert Vagarşakoviç Azaryan, Ermeni artistik jimnastikçi. Aktif olduğu dönemde Sovyetler Birliği adına yarışmış; 1956 Yaz Olimpiyatları'nda iki altın, 1960 Yaz Olimpiyatları'nda ise bir altın bir gümüş madalya kazanmıştır. Halka branşında iki Olimpiyat madalyası kazanmayı başaran ilk sporcu olan Azaryan, kendisinden sonra bunu tekrarlayan Akinori Nakayama ile birlikte bu başarıyı elde edebilen iki sporcudur. Dünya Artistik Jimnastik Şampiyonası ile Avrupa Erkekler Artistik Jimnastik Şampiyonası'nda da yer almış ve Dünya Şampiyonası'nda dört altın ile bir gümüş, Avrupa Şampiyonası'nda ise ikişer altın ve gümüş madalya elde etmiştir.

Mete Gazoz, Türk olimpik okçudur. İstanbul Okçuluk Gençlik ve Spor Kulübü sporcusudur. Tokyo 2020 Olimpiyatları'nda ve 2023 Dünya Okçuluk Şampiyonası ile 2024 Avrupa Okçuluk Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak Türk okçuluk tarihinin ilk Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu olmuştur.

Yasemin Ecem Anagöz, Türk okçu.
Rüstem Abdullayeviç Kazakov,, Kırım Tatarı asıllı Sovyet eski grekoromen stil güreşçisi. 1972 Yaz Olimpiyatları'nda Grekoromen güreş 57 kg'da altın madalya kazandı. Sovyetler Birliği'nde defalarca 57 kg şampiyonluğunu kazandı.
Alfredo Piedra Mora, Kosta Rikalı futbolcu ve teknik direktördür. Forvet pozisyonunda görev aldığı futbolculuk kariyerini sonlandırmasının ardından teknik direktörlük yapmıştır.

Boris Valentinoviç İsaçenko, Sovyetler Birliği adına yarışmış Beyaz Rus eski okçu.

Natalya Anatolyevna Butuzova, Sovyet/Özbek eski okçu.
Yakup Yıldız, Makaralı yay kategorisinde yarışan Türk okçudur.
İvan Sergeyeviç Yarıgin, Sovyet ve Rus serbest güreşçidir. Sovyetler Birliği adına güreşmiştir. Yarıgin 1972 ve 1976'da Olimpiyat şampiyonu oldu, 1973'te dünya şampiyonu, beş kez bir Dünya Kupası galibi, 1972 ve 1975-76 yıllarında Avrupa şampiyonu olmuş, 1973, 1976-77 ve 1979-80 yıllarında dünya kupası kazanmıştır. 1970-1980 yılları arasında ikinci sırada yer aldığı 1970 ve 1974 Avrupa şampiyonası hariç tüm büyük uluslararası yarışmalarını kazandı. Dünyanın en prestijli turnuvalarından biri olan Altın Grand Prix İvan Yarıgin Turnuvası her yıl Rusya'nın Krasnoyarsk kentinde düzenleniyor ve dünyanın en zor turnuvalarından biri olma ününe sahiptir.

János Göröcs, Macar futbolcu ve teknik direktör.

Gülnaz Büşranur Coşkun, olimpik kategorisinde yarışan Türk okçudur.
Sabahattin Öztürk, Türk güreşçidir. 1993 Dünya Güreş Şampiyonasında altın madalya kazanmıştır.
Yuri Georgieviç Skobov, Sovyet-Rus kayaklı koşucu. Skobov, 13 Mart 1949'da Bryansk, Sovyetler Birliği'nde doğdu. Aktif spor kariyerine 1970'lerin başında Omutninsk'teki Spartak kulübünde başladı. Ülkesi Sovyetler Birliği adına katıldığı Sapporo'da düzenlenen 1972 Kış Olimpiyatları'nda 4 x 10 km yarışında birinci olarak altın kazandı. Aynı oyunlarda 15 km etkinliğinde ise beşinci olmuştur. Ayrıca Falun'da düzenlenen 1974'teki Dünya Kayak Şampiyonası'nda 4 x 10 km bayrak yarışında gümüş madalya kazandı. . Skobov, 5 Ağustos 2024'te Omutninsk, Rusya'da 75 yaşında öldü.