
Matematik ; sayılar, felsefe, uzay ve fizik gibi konularla ilgilenir. Matematikçiler ve filozoflar arasında matematiğin kesin kapsamı ve tanımı konusunda görüş ayrılığı vardır.

Bilgisayar bilimi, bilgisayarların tasarımı ve kullanımı için temel oluşturan teori, deney ve mühendislik çalışmasıdır. Hesaplamaya ve uygulamalarına bilimsel ve pratik bir yaklaşımdır. Bilgisayar bilimi; edinim, temsil, işleme, depolama, iletişim ve erişimin altında yatan yönteme dayalı prosedürlerin veya algoritmaların fizibilitesi, yapısı, ifadesi ve mekanizasyonunun sistematik çalışmasıdır. Bilgisayar biliminin alternatif, daha özlü tanımı "büyük, orta veya küçük ölçekli algoritmik işlemleri otomatikleştirme çalışması" olarak nitelendirilebilir. Bir bilgisayar bilimcisi, hesaplama teorisi ve hesaplama sistemlerinin tasarımı konusunda uzmanlaşmıştır.

Bilgisayar Derneği, bilgisayar bilimleri alanındaki en eski mesleki kuruluştur. 1947'de kurulmuş, günümüzde 80.000 üyeye ulaşmıştır. Mesleki ve akademik yayınları ile toplantı faaliyetlerinin yanı sıra, bilişim dalının en önemli ödülü kabul edilen Turing Ödülü'nü vermesiyle de bilinir. Merkezi New York şehrindedir. Dünya genelini kapsayan üyelik sistemi ile bilişim teknolojisinin çeşitli alanları ile uğraşan profesyonellere ve öğrencilere kaynak sağlamaktadır.
Kenneth Lane Thompson Amerikalı bir bilgisayar bilimcisi.Thompson, kariyerinin büyük bir bölümünde orijinal Unix işletim sistemini tasarlayıp uyguladığı Bell Labs'ta çalıştı. Ayrıca C programlama dilinin doğrudan selefi olan B programlama dilini de icat etti. Bununla beraber Plan 9 işletim sisteminin yaratıcılarından ve ilk geliştiricilerinden biriydi. Thompson, 2006'dan beri Go programlama dilini birlikte icat ettiği Google'da çalışmaktadır.
Richard Wesley Hamming,, Amerikan matematikçi.

Claude Elwood Shannon, Amerikalı matematikçi, elektrik mühendisi ve kriptograftır. Bilgi kuramının babası olarak da bilinmektedir.
Bilgisayar bilimci, bilgisayar bilimi, bilgi ve hesaplamanın teorik temellerinin incelenmesi ve bunların uygulamaları hakkında uzmanlaşmış bir kişidir.

Bir ses mühendisi sesin kaydı, düzenlemesi, karıştırması ve yeniden üretimi ile ilgilenir. Birçok ses mühendisi film, radyo, televizyon, müzik, elektronik ürünler ve bilgisayar oyunlarına ses üretmek için teknolojileri yaratıcı şekilde kullanırlar. Alternatif olarak, ses mühendisi terimi akustik mühendisliği alanı içinde çalışan yeni ses teknolojileri geliştiren bir bilim insanını veya mühendisi ifade edebilir.

Adi Shamir İsrailli bir kriptograf. Rivest-Shamir-Adleman (RSA) algoritmasının ortak mucidi, Feige-Fiat-Shamir tanımlama şemasının ortak mucidi, diferansiyel kriptanalizin mucitlerinden biri olup kriptografi ve bilgisayar bilimi alanlarına sayısız katkılarda bulunmuştur.

Sir Charles Antony Richard Hoare, Britanyalı bilgisayar bilimcisi. 1959'da hızlı sıralama adlı algoritmayı geliştirmiştir. Bilgisayar programlarının doğruluğunu belirlemeye yarayan mantğın da sahibi olan Hoare 1980'de Turing Ödülü'nü, 2011'de IEEE John von Neumann Madalyası'nı almaya hak kazanmıştır.
Erdal Arıkan, Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümünde görevli Türk profesör. Arıkan, özellikle 2013 yılında bilgi teorisinde kutupsal kodlamayı geliştirmesinden ve katkılarından dolayı IEEE WRG Baker Ödülünü aldı. 2017 Aralık ayında ise 2018 Richard W. Hamming Madalyası ile onurlandırıldı. Haziran 2018'de ise Shannon Ödülü'nü aldı.

Yale Nance Patt Austin'deki Texas Üniversitesi'nde Amerikalı elektrik ve bilgisayar mühendisliği profesörüdür. Ernest Cockrell, Jr. Connennial kürsüsünde çalışan Patt 1965'te, tek bir silikon parçası üzerine uygulanan ilk karmaşık mantık kapısı olan WOS modülünü tanıttı. Hem Elektrik-Elektronik Mühendisleri Enstitüsü hem de Bilgi İşlem Makineleri Derneği üyesidir ve 2014 yılında Ulusal Mühendislik Akademisi'ne seçilmiştir.
Bu liste, matematiğe kayda değer katkılarda bulunan veya matematikte başarı sağlayan kadınların eksik bir listesidir. Bunlar arasında matematiksel araştırma, matematik eğitimi, matematik tarihi ve felsefesi, kamusal sosyal yardım ve matematik yarışmaları gibi alanlar/konular kapsama alınmıştır.

Kodlama teorisi, kodların özelliklerinin ve bunların belirli uygulamalar için uygunluğunun incelenmesini sağlayan bir teoridir. Kodlar, veri sıkıştırma, kriptografi, hata algılama ve düzeltme, veri iletimi ve veri depolama için kullanılabilir. Kodlar, verimli ve güvenilir veri aktarım yöntemlerinin tasarlanması amacıyla bilgi teorisi, elektrik mühendisliği, matematik, dilbilim ve bilgisayar bilimi gibi çeşitli bilimsel disiplinler tarafından incelenir. Bu genellikle fazlalığın kaldırılmasını ve iletilen verilerdeki hataların düzeltilmesini veya tespit edilmesini içerir.
Kane Shee-Gong Yee is a Çin asıllı Amerikalı elektrik mühendisi, matematikçi ve akademisyen. 1966 yılında zamanda sonlu farklar yöntemini (FDTD) icat etmesi ile tanınmaktadır.

Avi Wigderson, İsrailli matematikçi ve bilgisayar bilimcidir. Princeton, New Jersey'deki Institute for Advanced Study'nin matematik fakültesinde Herbert H. Maass Profesörüdür. Araştırma alanları arasında karmaşıklık teorisi, paralel algoritmalar, grafik teorisi, kriptografi, dağıtılmış bilgi işlem ve sinir ağları bulunmaktadır. Çalışmaları nedeniyle 2021 yılında Abel Ödülü'nü aldı.
Berlekamp-Massey algoritması, belirli bir ikili çıkış dizisi için en kısa doğrusal geri besleme kaydırmalı yazmacı (LFSR) bulan bir algoritmadır. Algoritma ayrıca rastgele bir alanda lineer olarak yinelenen bir dizinin minimum polinomunu da bulacaktır. Alan gereksinimi, Berlekamp-Massey algoritmasının sıfır olmayan tüm öğelerin çarpımsal bir tersi olmasını gerektirdiği anlamına gelir. Reeds ve Sloane, bir yüzüğü işlemek için bir uzantı sunar.

Bjorn Mikhail Poonen, Amerikalı matematikçi ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü Matematik Bölümü'nde Seçkin Bilim Profesörüdür. Dört kez Putnam Yarışması kazananı olmuştur. Araştırma alanı aritmetik geometri olmakla birlikte ara sıra olasılık ve bilgisayar bilimi gibi diğer konularda da yayınlar yapmıştır. İki kitap düzenledi ve araştırma makalelerine yaklaşık 1.000 farklı yazar tarafından atıfta bulunuldu. Algebra & Number Theory dergisinin kurucu, yönetici editörüdür. Ayrıca Involve ve AK Peters Research Notes in Mathematics kitap serisinin yayın kurullarında görev yapmaktadır.

Anna R. Karlin, Washington Üniversitesi'nde Microsoft Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği Profesörü olan Amerikalı bir bilgisayar bilimcidir.
Michael Kearns, Amerikalı bilgisayar bilimcisi, profesör ve Pensilvanya Üniversitesinde Ulusal Merkez Başkanı, üniversitenin Ağ ve Sosyal Sistemler Mühendisliği Programı'nın (NETS) kurucu direktörü, Warren Ağ ve Veri Bilimleri Merkezi'nin kurucu direktörüdür. Ayrıca üniversitenin Wharton Okulu'nda ve Ekonomi bölümünde ikincil görevleri mevcuttur. Hesaplamalı öğrenme teorisi ve algoritmik oyun teorisinde önde gelen bir araştırmacıdır. Makine öğrenimi, yapay zekâ, hesaplamalı finans, algoritmik ticaret, hesaplamalı sosyal bilimler ve sosyal ağlar ile ilgilenmektedir. Daha önce Morgan Stanley'nin Yapay Zeka Mükemmeliyet Merkezi ekibinde Danışmanlık ve Araştırma işlevini yönetmiştir. Şu anda Amazon Web Services bünyesinde bir Amazon Uzmanıdır.