2006 FIFA Dünya Kupası, dört yılda bir tekrarlanan uluslararası futbol şampiyonası turnuvası olan FIFA Dünya Kupası'nın 18. ayağıdır. 9 Haziran ila 9 Temmuz 2006 tarihleri arasında; ev sahipliği hakkını Temmuz 2000'de kazanan Almanya'da yapılmıştır ve İtalya kazanmıştır.
Berlin Olimpiyat Stadyumu, 1936 yılında Berlin'de gerçekleşen Olimpiyat Oyunları için yapılmış olan stadyumdur. Berlin Olimpiyat Stadyumu, 1936 Yaz Olimpiyatları'ndan sonra, 1974 FIFA Dünya Kupası ve 2006 FIFA Dünya Kupası final maçına da ev sahipliği yaptı. Hâlen, Bundesliga'da mücadele eden Hertha Berlin'in maçlarını oynadığı stadyum 74.064 seyirci kapasitesine sahiptir.
Signal Iduna Park, Almanya'nın Dortmund şehrinde bulunan ve Borussia Dortmund futbol takımının Bundesliga maçlarını yaptığı stadyumdur. Eski ismi Westfalenstadion olan stadyum 2005 yılında sigorta şirketi Signal Iduna ile yapılan sponsorluk anlaşması ile 2021 yılına kadar bu isimle anılacaktır.
MHPArena, Almanya'nın Stuttgart şehrinde bulunan ve VfB Stuttgart'ın Bundesliga maçlarını yaptığı stadyumdur. İlk olarak 1933 yılında açıldı. Eski ismi Neckarstadion olan stadyum yenilenmesinde Daimler-Benz firmasının verdiği finansal destek sebebiyle 1993 yılında Gottlieb-Daimler Stadyumu ismini aldı. 2008 yılında Mercedes-Benz Arena ismini aldı. 1 Temmuz 2023 tarihinde mevcut ismini aldı.
Commerzbank-Arena, Almanya'nın Frankfurt şehrinde bulunan stadyumdur.
2010 FIFA Dünya Kupası, 11 Haziran ile 11 Temmuz 2010 tarihleri arasında Güney Afrika'da düzenlenen Dünya Kupası'nın 19. finalleridir. Bu sayede FIFA Dünya Kupası ilk kez Afrika kıtasında düzenlenmiş oldu. Kupayı, 11 Temmuz 2010 tarihinde oynanan final maçında Hollanda'yı 1-0 yenen İspanya kazanmıştır.
San Siro veya Giuseppe Meazza Stadyumu, Milano'da Milan ve Internazionale Milano'nun maçlarına ev sahipliği yapan stadyumdur. AC Milan San Siro; Inter ise Guiseppe Meazza Stadyumu adını kullanmaktadır. UEFA'nın stadyum kriterlerine göre 4 yıldızlı bir stadyumdur. Kapasitesi 80.000'dir.
Aztek Stadyumu, Meksiko, Meksika'da bulunan stadyum. Meksika millî futbol takımının ulusal stadyumu ve Meksikalı futbol kulübü CF América'nın stadıdır. 1966 yılında konser ve çeşitli organizasyonlar yapılmak amacıyla Meksiko'da yapıldı. Tribünlerinin tamamı koltuklu ve üstü kapalıdır. Restore edildikten sonra Brezilyadaki Maracanã Stadyumu'ndan sonra dünyanın kapasite bakımından en büyük 2. stadı olmuştur.
Mbombela Stadyumu Güney Afrika'nın Mbombela şehrinde bulunan çok amaçlı stadyum. 2010 FIFA Dünya Kupası'ndaki maçlara ev sahipliği yapan 10 stadyumdan birisidir. Mbombela şehir merkezinden 6 km batıda bulunan stadyum, 43.589 kişi kapasitelidir.
Cape Town Stadyumu, Güney Afrika'nın Cape Town şehrinde bulunan çok amaçlı stadyumdur. 2010 FIFA Dünya Kupası'ndaki maçlara ev sahipliği yapan 10 stadyumdan birisidir.
Free State Stadyumu, Güney Afrika'nın Bloemfontein şehrinde bulunan çok amaçlı stadyum. 2010 FIFA Dünya Kupası'ndaki maçlara ev sahipliği yapan 10 stadyumdan biri olan Free State Stadyumu, adını bulunduğu bölgeden almıştır.
Peter Mokaba Stadyumu, Güney Afrika'nın Polokwane şehrinde bulunan çok amaçlı stadyum. 2010 FIFA Dünya Kupası'ndaki maçlara ev sahipliği yapmış 10 stadyumdan birisidir.
Loftus Versfeld Stadyumu, Güney Afrika'nın Pretoria şehrinde bulunan çok amaçlı stadyum. 2010 FIFA Dünya Kupası'ndaki maçlara ev sahipliği yapmış 10 stadyumdan birisidir.
Råsunda Stadyumu, Råsunda Fotbollstadion, Råsundastadion ya da yalnızca Råsunda, İsveç'teki ulusal futbol stadyumu. Stokholm'ün Solna bölgesinde bulunan stadyum, Solna'nın bir bölümü olan Råsunda adını almıştır.
Geoffroy Guichard Stadyumu, 13 Eylül 1931 tarihinde hizmete girdi. 1984 ve 1998 yıllarında ise yenilendi. Bu stadyumda çoğunlukla futbol maçları yapılmaktadır. Saint-Étienne takımı, genellikle maçlarını bu stadyumda oynamaktadır. Aynı zamanda; 1984 Avrupa Futbol Şampiyonası, 1998 FIFA Dünya Kupası ve 2003 FIFA Konfederasyonlar Kupası turnuvalarına da ev sahipliği yaptı. Bu stad, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na da ev sahipliği yapacaktır. Aynı zamanda ragbi maçlarına ile turnuvalarına da ev sahipliği yapmaktadır.
Belediye Stadyumu, Fransa'daki en büyük sekizinci futbol stadyumu. Stadyumu Toulouse futbol kulübü ve Stade Toulousain ragbi kulübü kullanmaktadır. Ağırlıklı olarak futbol maçları için kullanılır. Aynı zamanda, Fransa Milli Ragbi Takımı'da içsahadaki maçlarını bu stadyumda yapmaktadır.
2011 Ragbi Dünya Kupası, 1987 yılında düzenlenmeye başlanan Ragbi Dünya Kupasının yedincisidir. 17 Kasım 2005 tarihinde toplanan Uluslararası Ragbi Federasyonu (IRB) tarafından ev sahibi olarak Yeni Zelanda belirlenmiştir. Kupayı finalde Fransa’yı 8-7 yenen Yeni Zelanda kazanmıştır. Maçlar 9 Eylül 2011 tarihinde başlamış ve yaklaşık altı hafta boyunca sürmüştür. 23 Ekim Pazar günü oynanan final maçına ev sahipliğini Auckland’daki Eden Park Stadyumu yapmıştır.
2015 Ragbi Dünya Kupası, 1987 yılında düzenlenmeye başlanan Ragbi Dünya Kupasının sekizincisidir. Temmuz 2009'de toplanan Uluslararası Ragbi Federasyonu (IRB) tarafından ev sahibi olarak İngiltere belirlenmiştir. Maçlar 18 Eylül 2015 tarihinde başlamıştır. 31 Ekim Pazar günü oynanan olan final maçına ev sahipliğini Londra’daki Twickenham Stadyumu yapmış ve kupayı Avustralya'yı 34-17 mağlup eden Yeni Zelanda üçüncü kez kazanmıştır.
BMO Field, Kanada'nın Toronto, Ontario şehrinde bulunan çok amaçlı bir stadyumdur. Major League Soccer takımlarından Toronto'nun ve Ligue canadienne de football'da mücadele eden Toronto Argonauts ile United Soccer League'de mücadele eden Toronto FC II takımlarının iç saha maçlarına ev sahipliği yapmaktadır. Genellikle "BMO" olarak adlandırılan Montreal Bankası, stadyumun isim haklarının sahibidir.
Eden Park, Yeni Zelanda'nın Auckland kentinde bulunan bir çok amaçlı stadyumdur. Stadyum, 1900 yılında açılmış olup 50.000 kişi kapasiteye sahiptir ve Auckland kriket takımı ile Super Rugby takımlarından Blues'un ana stadyumudur.