
Kızılderililer ya da Amerika Yerlileri veya kısaca Yerliler, Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan Kızılderililer için kullanılan ortak birleştirici ad. Dilce birbiriyle akraba olmayan en az iki ayrı grupta toplanırlar: Sibirya kökenli olan Na-Dene dilleri ile Na-Dene dilleri dışındaki bütün Kızılderili dillerini içeren Amerind dilleri.

Kara Geyik, Siyulardan Oglala Lakotalarının şamanı ve heyoka (heyókȟa). Çılgın At'ın ikinci kuzenidir.

Sığın, sığın geyiği, taçboynuzlu geyik ya da mus, geyikgiller (Cervidae) familyasının ve karacagiller (Capreolinae) alt familyasının monotipik Alces cinsinden, Kuzey Avrasya ile Kuzey Amerika'da yaşayan, kürek boynuzlu ve boynu sakallı, yarı sucul iri bir geyik türü. Yaşayan geyik türleri içinde en iri olanıdır. Diğer geyik türlerinin aksine yalnızcıl bir hayvandır ve sürü oluşturmazlar. Hantal ve yavaş olsa da ürktüğünde ya da kızdırıldığında şaşırtıcı biçimde hızlı ve saldırgan olabilmeleriyle ünlüdür. Sonbaharda, Eylül ve Ekim aylarındaki çiftleşme döneminde erkekler arasında sık sık kavga çıkar. Gündüzleri beslenen sığınların ana düşmanları kurt, ayı ve insandır.

Geyik, geyikgiller familyasında geviş getiren otobur memeli hayvanların ortak adıdır. Çift toynaklılar takımında bulunan akraba familyalardaki benzer hayvanlar da genel olarak geyik diye adlandırılmaktadır.

Alageyik ya da Yağmurca geyikgiller (Cervidae) familyasından, göçmen olmayan ve sürü oluşturan, kürek boynuzlu ve benekli gececil bir geyik türüdür. Dünyada en saf yabani alageyiklerin bulunduğu tek yer Antalya'dır ve yöre halkı tarafından Benekli geyik adı da verilmektedir. Sonradan insanlar tarafından asırlar içinde bütün Avrupa'ya yayılmıştır. İran'ın batı kıyıları ötesinde Asya'da doğal olarak bulunmazlar.

Barasinga ya da Duvaucel (Bataklık) geyiği geyikgiller (Cervidae) familyasından Hindistan ve Nepal'e özgü bir geyik türüdür.

Bataklık geyiği geyikgiller (Cervidae) familyasından bir geyik türüdür. Güney Amerika'nın en büyük geyik türü olan bataklık geyiği 2 metre boyunda ve 1,2 metre yüksekliğinde olur. Arjantin, Brezilya, Uruguay ve Paraguay'da bulunur. Bir zamanlar Güney Amerika'nın tüm tropikal bölgelerinde bulunan bu geyik türü artık yalnızca Paraná ve Paraguay havzasında bataklık ve lagün bölgelerinde küçük tecrit olmuş popülasyonlar olarak yaşar.

Su geyiği, geyikgiller (Cervidae) familyasından bir geyik türü. Yüzeysel özellikleriyle daha çok bir misk geyiğine benzer. Boynuzlar yerine aşağı doğru uzamış olan köpekdişleri olmasına ve diğer anatomik anormalliklerine rağmen geyikgiller familyasında sınıflanmıştır. Bu eşsiz özellikleri nedeniyle kendine ait bir cins (Hydropotes) ve kendine ait bir alt familyada (Hydropotinae) sınıflanmıştır. Çin ve Kore'ye özgü olan su geyiğinin iki alt türü bulunmaktadır:
- Çin su geyiği,
- Kore su geyiği.

Sambar geyiği, geyikgiller (Cervidae) familyasından bir geyik türü. Bu türün üyesi olduğu Rusa alt cinsinde bulunan koyu kahverengi renkli ve yeleli diğer geyik türleri de sambar adıyla tanınır.

Rusa geyiği, Sunda sambar geyiği ya da Timor geyiği geyikgiller (Cervidae) familyasından Endonezya'da Cava Adası, Bali Adası ve Timor Adası'na özgü bir geyik türüdür. Hindistan'ın çitaline benzer şekilde kuru ve karışık yaprak döken ormanlarda, park alanlarında ve savanlarda yaşar. Daha büyük sambar geyiğinin yakın akrabası olan rusa geyiği Avustralya'ya insanlar tarafından sokulmuştur.

Filipinler sambar geyiği, Filipinler sambarı ya da Filipinler kahverengi geyiği geyikgiller (Cervidae) familyasından Filipinler'e özgü bir geyik türüdür. Japonya, Guam ve Kuzey Mariana Adaları'na insanlar tarafından sokulmuştur.

Filipinler benekli geyiği ya da Visaya benekli geyiği, geyikgiller familyasından Filipinler'in Visaya Adaları'nda bulunan Panay Adası'na özgü bir geyik türüdür. Filipinler'e özgü üç geyik türünden biridir. Uzunlukları 125 – 130 cm. arasında, boyları 70–80 cm. arasında ve ağırlıkları 25–80 kg. arasındadır.

Domuz geyiği, geyikgiller familyasından bir geyik türüdür. Pakistan, Hindistan'ın kuzeyi ve Güneydoğu Asya'nın anakaradaki bölümünde bulunur. İnsanlar tarafından Avustralya, ABD ve Sri Lanka'ya sokulmuştur. Adını ormanda dolaşırken başını domuz gibi aşağıya eğmesinden alır. Önlerine çıkan engelleri üzerinden zıplayarak aşan diğer geyiklerin aksine domuz geyiği altlarından geçer.

Calamian geyiği, Calamian domuz geyiği ya da Filipinler geyiği geyikgiller familyasından Filipinler'in Palawan eyaletinde bulunan Calamian Adalar Grubu'na özgü bir geyik türüdür. Filipinlere özgü üç geyik türünden biridir.

Bawean geyiği, Bawean domuz geyiği ya da Kuhl domuz geyiği geyikgiller familyasından Endonezya'nın Bawean Adası'na özgü bir geyik türüdür.

Cüce geyikgiller (Tragulidae), Afrika'nın ve Asya'nın tropik ormanlarında rastlanılan bir çift toynaklı familyası. Sadece 10 türden oluşan bu familyanın mensupları ancak tavşan büyüklüğündedirler ve geviş getirenler alt takımının evrensel açıdan en ilkel üyeleridir.

Holarktik biyocoğrafik bölgesi ya da Holarktik ekozon, dünyanın kuzeyinde baştan başa bulunan bütün karaları bir bütün olarak kapsayan habitatlara karşılık gelir. Bu bölge, Güney Asya ve Hindistan altkıtası haricinde Kuzey Afrika ve Avrasya'nın tamamını içeren "Palearktik" ve Kuzey Amerika'nın güneyinde kuzey Meksika'ya kadar olan kısmı kaplayan "Nearktik" biyocoğrafik bölgelerine ayrılır. Bu kısımlar çeşitli alt ekobölgelere de ayrılırlar. Bazı ekosistemler ve bunlara bağlı olan bitki ve hayvan toplulukları, bu biyocoğrafik bölgelerin geniş kısımlarındaki çoklu kıtalarda bulunurlar.

Ak dudaklı geyik, Geyikgiller (Cervidae) familyasından, memeli hayvan türü.

İrlanda geyiği şimdiye kadar var olmuş en büyük geyik türüydü. İrlanda Elki Avrasya dolaylarından İrlanda, oradan Baykal Gölü’nün doğusuna kadar geniş bir alan da Pleistosen döneminin sonlarına kadar yaşadı. Yapılan karbon testleri türün bilinen son kalıntılarının milattan 5700 ya da yaklaşık 7700 yıl öncesi ait olduğunu ortaya çıkarmıştır. İrlanda Elkine ait çoğu iskeletlerin İrlanda bataklıkları ve çevresinde ortaya çıkarılmasına rağmen İrlanda'da da yaşamış olan alt türleriyle ilişkisi bulunamamıştır. Cüssesinin büyüklüğünden dolayı bazı çevrelerce "Giant Deer" olarak da anılır. Megaloceros giganteus ilk defa 400.000 yıl önce ortaya çıkmıştır. 2,1 metreye varan muazzam omuz yüksekliğinden ve 3,65 metrelik yaklaşık 40 kilo olan boynuzlarıyla bilinen en geniş boynuz aralığı ve en uzun boynuzlara sahip geyik türüydü.Ağırlıkğı yaklaşık 700 kg civarındaydı ve bu bugünkü en büyük geyik türlerinden biri olan Avrasya elkinin 1,5 katıdır. Soyunun tükenmesi hakkındaki tartışmalara göre avlanma ve büyük boynuzlarının orman içerisindeki hareketlerini kısıtlaması yok olmalarına sebep olmuştur fakat bundan tam olarak emin olunamamıştır.

Tayga ve Boreal ormanları Biyomu'ndaki Doğu Sibirya tayga ekolojik bölgesi, Rusya'nın doğusunda yer alan çok büyük bir biyocoğrafik bölgedir.