İçeriğe atla

Elizabeth F. Churchill

Elizabeth F. Churchill
2008'de Churchill
DoğumElizabeth Frances Churchill
Kalküta, Hindistan
Milliyetİngiliz
VatandaşlıkAmerikan
EğitimSussex Üniversitesi (BSc, MSc)
Cambridge Üniversitesi (PhD)
ÖdüllerACM Fellow (2019)
CHI Academy (2016)[1]
Resmî siteelizabethchurchill.com
Kariyeri
DalıTasarım
İnsan bilgisayar etkileşimi
Psikoloji
Social media[2]
Çalıştığı kurumlarGoogle
eBay
Yahoo
PARC
FXPAL
Nottingham Üniversitesi
Doktora
danışmanı
Richard Young[]
Thomas Green[]
Diğer akademik danışmanlarThomas P. Moran

Elizabeth Frances Churchill, insan-bilgisayar etkileşimi (HCI) ve sosyal hesaplamalar konusunda uzmanlaşmış bir İngiliz-Amerikan psikologdur.[2] Google'da Kullanıcı Deneyimi Yöneticisi'dir. ACM'de 2016'dan 2018'e Sayman Sekreter ve 2018'den 2020'ye Genel Müdür Yardımcılığı dahil olmak üzere çeşitli görevlerde bulunmuştur.[3][4][5]

Eğitim ve erken yaşamı

Churchill, Kalküta, Hindistan'da doğdu ve erken çocukluk döneminde de Newcastle upon Tyne'a taşındı. Soar simülasyonları üzerinde çalıştığı Birleşik Krallık'taki Sussex Üniversitesi'nden Deneysel Psikoloji alanında lisans derecesi ve Bilgi-Tabanlı Sistemler alanında Yüksek Lisans derecesiyle mezun oldu.[6] Doktorasını 1993 yılında Cambridge Üniversitesi'nde tamamladı.[7][8]

Kariyer ve araştırma

Doktorasının ardından, doktora sonrası araştırmacı olarak Nottingham Üniversitesi'ne katıldı.[9] 1997'de FXPAL'e katılmak için taşındığı California, Amerika Birleşik Devletleri'nde Sosyal Hesaplama Grubu'nu kurdu ve yönetti. 2004 yılında Palo Alto Araştırma Merkezi'ne (PARC) katıldı. 2006 yılında ise baş araştırmacı bilim insanı olarak Yahoo!'ya katıldı ve Yahoo! Labs'de yer alan Mikroekonomi ve Sosyal Sistemler bölümünde İnternet Deneyimleri Grubu'nu kurdu ve yönetti. Churchill'in grubu ve araştırması bilgisayar bilimi, bilişsel ve sosyal psikoloji, tasarım bilimi, nörobilim, analitik ve antropolojinin kesişimini ele aldığından pek çok alanı birden içeriyordu. Öncesinde San Jose, CA'daki eBay Araştırma Laboratuvarları için İnsan Bilgisayar Etkileşimi Yöneticiliği'ni yaptı. 2014 yılından beri, günümüz 2023 yılı da dahil olmak üzere, Mountain View, CA'da bulunan Google'da Kullanıcı Deneyimi Yöneticiliği görevinde. 2009 yılında, SIGCHI'nin başkanı Gerrit van der Veer ile yapılan ortak oylamada ACM SIGCHI'nin Genel Müdür Yardımcılığı'na seçildi.

Churchill, Şekillendirilmiş Konuşma Aracıları üzerinde yaptığı çalışmalarıyla tanınır ve aynı adlı bir kitabın ortak editörlüğünü de yapmıştır.[10] Şekillendirilmiş Konuşma Aracıları, bilgisayar tarafından oluşturulan şekillendirilmiş aracıların jest ve mimik modelleriyle beraber kullanılmasıyla insanlarla yüz yüze konuşarak yapılan iletişime imkan tanıyan bir HCI alanıdır. Churchill ayrıca, işbirlikçi sanal ortamlar [11] ve halka açık ekranlar ve tesisler üzerindeki çalışmalarıyla da tanınmaktadır.[12] 2011'de, Indiana Üniversitesi Bloomington'da, Shaowen Bardzell ile birlikte Feminizm ve HCI [13] üzerine özel bir dergi sayısının ortak editörlüğünü yapmıştır. En son çalışmaları, tasarım sistemlerine ve tasarımcı ve geliştirici araçları üzerinedir.

Churchill birçok üst düzey konferansın teknik programlarını yönetmiştir ve bilgisayar bilimi, insan-bilgisayar etkileşimi, sosyoloji ve benzer alanlar hakkında üst düzey akademik dergilerde ve konferanslarda düzenli olarak yayınlar yapmaya da devam ediyor. Çalışmaları, aralarında Scientific American [14] ve SFGate'in de bulunduğu dünya genelinde çeşitli gazete ve dergilerde yer almıştır.[15]

Ödüller ve onurlar

2016 yılında Churchill, California Üniversitesi'nin Toplumun Çıkarı için Bilgi Teknolojisi Araştırma Merkezi (CITRIS) ve Banatao Enstitüsü'nden Yönetici Liderlik Ödülü için Athena Ödülü'ne layık görüldü.[16] Churchill, "insan-bilgisayar etkileşimine katkıları ve ACM'ye hizmeti" nedeniyle 2019'da Association for Computing Machinery (ACM) Üyesi seçildi.[17] İnsan Bilgisayar Etkileşimi ve Sosyal Hesaplama alanlarına devamlı katkılarından dolayı İngiltere'deki Sussex Üniversitesi'nden (2018) [18] ve İsveç'teki Stockholm Üniversitesi'nden (2019) fahri doktora aldı.[19] 2023'te ise SIGCHI'nin Yaşam Boyu Hizmet Ödülü'nü kazandı.[20]

Kaynakça

  1. ^ "CHI Academy Member". SIGCHI. 3 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ekim 2017. 
  2. ^ a b Elizabeth F. Churchill, Google Akademik tarafından dizinlenen yayınlar Bunu Vikiveri'de düzenleyin
  3. ^ "ACM Elects Cherri Pancake as President". 1 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mart 2023. 
  4. ^ "Citris Athena Award for Executive Leadership". CITRUS and the Banatao Institute. 28 Eylül 2016. 16 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ekim 2017. 
  5. ^ ACM SIGCHI Officers and Committees
  6. ^ Churchill, E.F.; Young, R.M. (1991). "Modelling Representations of Device Knowledge in Soar". In Steels, Luc; Smith, Barbara (eds.). Proceedings of AISB '91. Springer-Verlag.
  7. ^ Models of models : cognitive, computational and empirical investigations of learning a device. cam.ac.uk (PhD tez). University of Cambridge. 1993. EThOS uk.bl.ethos.321549. 
  8. ^ "People of ACM - Elizabeth Churchill". www.acm.org (İngilizce). 3 Ekim 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ekim 2021. 
  9. ^ "Elizabeth Churchill". The University of Sussex. 4 Ocak 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ekim 2021.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  10. ^ Cassell, J., Sullivan J., Prevost, S., Churchill, E. F. (2000). Embodied Conversational Agents. Cambridge, MA, USA: MIT Press. 
  11. ^ Churchill, E.F.; Snowdon, D.; Munro, A.. (2001). Collaborative virtual environments. Springer.  Yazar eksik |soyadı1= (yardım)
  12. ^ O'Hara, K.; Perry, M.; Churchill, E.F. (2003). Public and Situated Displays. Kluwer Academic Publishers.  Yazar eksik |soyadı1= (yardım)
  13. ^ Bardzell, Shaowen (September 2011). "Feminism and HCI: New Perspectives". Interacting with Computers. 23 (5). doi:10.1016/S0953-5438(11)00089-0. 
  14. ^ Greenemeier, Larry (29 Eylül 2010). "Sentiment-sensing software could aid in weeding hostile online comments". Scientific American. 30 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mart 2012. 
  15. ^ Temple, James (11 Ocak 2010). "Social science meets computer science at Yahoo". SF Gate. 14 Ocak 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mart 2012. 
  16. ^ "Announce inaugural CITRIS Athena Awards for Women in Tech". 28 Eylül 2016. 16 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mart 2023. 
  17. ^ "Elizabeth Frances Churchill". 13 Mart 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mart 2023. 
  18. ^ "Elizabeth Churchill". 13 Mart 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mart 2023. 
  19. ^ "Elizabeth Churchill appointed Honorary Doctor at Stockholm University - DSV, Department of Computer and Systems Sciences - Stockholm University". 13 Mart 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mart 2023. 
  20. ^ "SIGCHI AWARDS 2023" (İngilizce). 14 Şubat 2023. 14 Şubat 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Şubat 2023.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Bilgisayar mühendisliği</span> bilgisayar donanımı ve yazılımı geliştirmek için bilgisayar bilimi ve elektrik mühendisliğini entegre eden disiplin

Bilgisayar mühendisliği temel olarak yazılım, programlama ve algoritma ile ilgilenir. Bilgisayar ağları, veri tabanı yöneticiliği ve gömülü sistemler de diğer çalışma alanlarıdır.

<span class="mw-page-title-main">Turing Ödülü</span> bilgisayar bilimi ödülü

ACM A.M. Turing Ödülü, modern bilgisayar biliminin kurucularından sayılan Alan Turing anısına, 1966'dan beri her yıl Association for Computing Machinery (ACM) tarafından bilişim dünyasına katkıda bulunanlara verilen bir ödüldür. Ödüle değer görülen katkılarda "kalıcı olma ve bilgisayar bilimi dünyasına önemli bir etki yapma" koşulu aranmaktadır. Bilişim konulu en önemli ödül olduğu düşünülen Turing Ödülü bilgisayar dünyasının Nobel Ödülü olarak da anılmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Germanyum</span> sembolü GE, atom numarası 32 olan kimyasal element

Germanyum; sembolü Ge, atom numarası 32 olan kimyasal elementtir. Parlak, sert-kırılgan, grimsi-beyaz ve silikona benzer bir görünümdedir. Silisyum ve kalay komşu grubuna kimyasal olarak benzeyen karbon grubundaki bir metaloiddir. Silikon gibi, germanyum da doğal olarak reaksiyona girer ve doğadaki oksijenle kompleksler oluşturur.

Neodimyum, sembolü Nd ve atom numarası 60 olan kimyasal bir elementtir. Lantanit serisinin dördüncü üyesidir ve nadir toprak metallerinden biri olarak kabul edilir. Havada ve nemde hızla kararan sert, hafif dövülebilir, gümüşi bir metaldir. Hızla oksitlenir ve +2, +3 ve +4 pembe, mor/mavi ve sarı bileşikler üretir. Elementlerin en karmaşık spektrumlarından birine sahip olduğu kabul edilir. Neodimyum, 1885 yılında praseodimyumu da keşfeden Avusturyalı kimyager Carl Auer von Welsbach tarafından keşfedildi. Monazit ve bastnäsite minerallerinde önemli miktarlarda bulunur. Neodimyum, doğal olarak metalik formda veya diğer lantanitlerle karışmamış olarak bulunmaz ve genel kullanım için rafine edilir. Neodimyum kobalt, nikel veya bakır kadar yaygındır ve Dünya'nın kabuğunda yaygın olarak dağılmıştır. Diğer birçok nadir toprak metalinde olduğu gibi, dünyadaki ticari neodimyumun çoğu Çin'de çıkarılmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">İletişim bilimleri</span>

İletişim çalışmaları veya iletişim bilimleri; insan iletişimi ve davranış süreçleri, kişilerarası ilişkilerdeki iletişim kalıpları, farklı kültürlerdeki sosyal etkileşimler ve iletişim ile ilgilenen bir akademik disiplindir. İletişim genel olarak, bireylerin veya grupların uygun medya aracılığıyla etkili bir şekilde ikna etmelerini, bilgi edinmelerini, bilgi vermelerini veya duygularını etkili bir şekilde ifade etmelerini sağlayan fikir, bilgi, sinyal veya mesajların verilmesi, alınması ve değiş tokuşu olarak tanımlanır. İletişim bilimleri, bireysel faillik düzeyinde yüz yüze konuşma ve etkileşimden makro düzeyde sosyal ve kültürel iletişim sistemlerine kadar bir dizi konuyu kapsayan bir bilgi bütünü geliştirmek için çeşitli ampirik araştırma ve eleştirel analiz yöntemlerini kullanan bir sosyal bilimdir.

<span class="mw-page-title-main">Birleşik Krallık tarihi</span> Büyük Britanya tarihi

Birleşik Krallık tarihi, 18. yüzyılın başlarında Birlik Antlaşması ve Birlik Yasaları ile başlar. Birleşik Krallık'ın çekirdeği, 1707'de İngiltere ve İskoçya krallıklarının siyasi birliği yoluyla Büyük Britanya adlı yeni bir üniter devletin kurulmasıyla oluştu. Tarihçi Simon Schama, bu yeni Büyük Britanya devleti hakkında şunları söylemiştir:

Düşmanca bir birleşme olarak başladı, ancak dünyanın en güçlü ve sağlam birliğine dönüştü... Bu Avrupa tarihindeki en hayret verici dönüşümlerden biriydi.

Shelly-Ann Fraser-Pryce OD, OJ, 60 metre 10 metre 200 metre'de yarışan Jamaikalı atletizm sprinter. Tüm zamanların en büyük sprinterlerinden biri olarak kabul ediliyor.

<span class="mw-page-title-main">Cinsel taciz</span>

Cinsel taciz, cinsel iyilik karşılığında istenmeyen ve uygunsuz ödül vaatleri dahil olmak üzere, açık veya örtülü cinsel imaların kullanılmasını içeren bir taciz türüdür. Cinsel taciz, sözlü ihlallerden cinsel istismara veya saldırıya kadar bir dizi eylemi içerir. Taciz işyeri, ev, okul veya dini kurumlar gibi birçok farklı sosyal ortamda meydana gelebilir. Tacizciler veya kurbanlar herhangi bir cinsiyetten olabilir.

<span class="mw-page-title-main">David Patterson (bilgisayar bilimcisi)</span> Amerikan bilgisayar bilimi öncüsü ve akademisyeni (d. 1947)

David Andrew Patterson, Amerikalı bilgisayar bilimcisi. 1976-2016 yılları arasında Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley'de profesör olarak çalışmış ve ardından Google şirketiyle anlaşmıştır. Bilgisayar mimarisine yaptığı katkılardan ötürü John L. Hennessy'yle birlikte 2017 Turing Ödülü'nü almaya hak kazanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Catherine G. Wolf</span>

Catherine Gody Wolf,, Amerikan psikolog ve insan-bilgisayar etkileşimi uzmanı. 100'den fazla araştırma makalesinin yazarı ve insan-bilgisayar etkileşimi, yapay zeka ve işbirliği alanlarındaki 6 patentin sahibi. Wolf, IBM'in New York'taki Thomas J. Watson Research Center'daki 19 yıllık araştırmacısıyken yaptığı çalışmalarla tanınmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Drag king</span>

"Drag king"ler çoğunlukla erkeksi drag giysileri giyen ve bireysel veya grup rutininin bir parçası olarak erkek cinsiyet klişelerini kişileştiren kadın performans sanatçılarıdır. Tipik bir drag gösterisi, dans, oyunculuk, stand-up komedi ve şarkı söylemeyi, canlı veya önceden kaydedilmiş parçalarla dudak senkronizasyonunu içerebilir. Drag kralları genellikle abartılı bir şekilde maço erkek karakterler olarak oynarlar, inşaat işçileri ve rapçiler gibi marjinalleştirilmiş erkeklikleri tasvir ederler ya da Elvis Presley, Michael Jackson ve Tim McGraw gibi erkek ünlüleri taklit ederler.

Homososyalleşme veya LGBT sosyalizasyonu, LGBT kişilerin, özellikle aynı cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine sahip kişilerle, LGBT topluluğuyla tanışma, ilişki kurma ve entegre olma sürecidir. Bu, kendi kimliklerini de oluşturmaya yardımcı olur.

Judith Lewis Herman, ensest ve travmatik stresin anlaşılması ve tedavisine odaklanan Amerikalı psikiyatrist, araştırmacı, öğretmen ve yazardır.

"Alışveriş merkezinde kaybolma" tekniği veya deneyi, çocukken bir alışveriş merkezinde kaybolmak gibi hiç yaşanmamış olaylarla ilgili konfabulasyonların, çocuklara yapılan telkinlerle oluşturulabileceğini göstermek için kullanılan bir hafıza yerleştirme tekniğidir. İlk olarak Elizabeth Loftus ve lisans öğrencisi Jim Coan tarafından insanlara tamamen yanlış anılar yerleştirmenin mümkün olduğu tezini desteklemek için geliştirildi. Teknik, bastırılmış hatıraların varlığı ve sahte hafıza sendromu hakkındaki tartışma bağlamında geliştirilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Steam Link</span>

Steam Link, kişisel bir bilgisayardan veya Steam Machine'den kablosuz olarak bir mobil cihaza veya başka bir monitöre Steam içeriği akışı sağlamak için Valve Corporation tarafından yapılmış bir donanım ve yazılım çözümüdür. Steam Link, ilk olarak Kasım 2015'te Steam Makinelerinin çıkışıyla birlikte bir donanım aygıtı olarak piyasaya sürüldü. Valve, mobil cihazlar ve akıllı televizyonlar için yazılım tabanlı Steam Link uygulamasını desteklemek ve Raspberry Pi mikro bilgisayarı için bir yazılım paketi olarak Steam Link sağlamak adına Kasım 2018'de Steam Link donanım cihazını durdurdu.

<span class="mw-page-title-main">Sosyal hareket teorisi</span>

Sosyal hareket teorisi, sosyal bilimler içinde, genellikle sosyal mobilizasyonun neden meydana geldiğini, ortaya çıkardığı biçimleri açıklamaya çalışan disiplinler arası bir düşünceler bütünüdür. Sosyal hareketlerin oluşumu ve işleyişinin potansiyel sosyal, kültürel ve politik sonuçları üzerine incelemeler içerir.

<span class="mw-page-title-main">Sarit Kraus</span>

Sarit Kraus, İsrail'deki Bar-İlan Üniversitesinde bilgisayar bilimi profesörüdür. Bu alanlarda örnek hizmet ve liderliğinin yanı sıra yapay zekâya, özellikle çok aracılı sistemlere, insan-aracı etkileşimine, otonom aracılara ve monoton olmayan akıl yürütmeye yaptığı katkılardan dolayı 2020-2021 ACM Athena Öğretim Görevlisi seçilmiştir.

<i>Çıldırmış Ayı</i>

Çıldırmış Ayı, Jimmy Warden'ın senaryosunu yazdığı, Elizabeth Banks'in yönettiği ve ortak yapımcılığını üstlendiği yeni bir Amerikan kara mizah gerilim filmidir. 1985 yılında bir eşya çantası dolusu kokain yutan bir Amerikan kara ayısı olan "Kokain Ayısı"nın gerçek hikayesinden esinlenilmiştir. Filmde Keri Russell, O'Shea Jackson Jr., Christian Convery-Jennings, Alden Ehrenreich, Jesse Tyler Ferguson, Brooklynn Prince, Isiah Whitlock Jr., Kristofer Hivju, Hannah Hoekstra, Aaron Holliday, Margo Martindale ve ölümünden önceki son performanslarından birinde Ray Liotta bir ansambl kadroda yer almaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Margaret Boden</span>

Margaret Ann Boden Sussex Üniversitesi Enformatik Bölümü Bilişsel Bilim programında Araştırmacı Profesörüdür. Çalışmaları yapay zeka, psikoloji, felsefe ve bilişsel ve bilgisayar bilimi alanlarını kapsar.

<span class="mw-page-title-main">Sherry Turkle</span>

Sherry Turkle, Massachusetts Institute of Technology' de Sosyal Bilimler ve Teknoloji bölümünde Abby Rockefeller Mauzé profesörüdür. Harvard Üniversitesi' nde sosyal bilimler alanında lisans eğitimi ve daha sonra sosyoloji ve kişilik psikolojisi alanında doktora eğitimi aldı. Şimdi araştırmasını psikanaliz ve insan-teknoloji etkileşimi üzerine odaklıyor. İnsanların teknolojiyle olan ilişkilerinin psikolojisine, özellikle de insanların somut nesnelerle nasıl ilişki kurduğuna odaklanan birkaç kitap yazmıştır. Anı kitabı 'Empathy Diaries' oldukça adil eleştiriler aldı.