Georg Friedrich Bernhard Riemann, analiz ve diferansiyel geometri dalında çok önemli katkıları olan Alman matematikçidir. Söz konusu katkılar daha sonra izafiyet teorisinin geliştirilmesinde önemli rol oynamıştır. Bu matematikçinin ismi aynı zamanda zeta fonksiyonu, Riemann hipotezi, Riemann manifoldları ve Riemann yüzeyleri ile de bağlantılıdır.
Lise Meitner, Avusturyalı fizikçidir. Nükleer fizik ve radyoaktivite üzerine çalıştı. Fizyon'un teorik yorumunu yaptı.
Kurt Josef Waldheim, Avusturya cumhurbaşkanı, diplomat, ÖVP politikacı.
Johann Christian Andreas Doppler Avusturyalı bir matematikçi ve fizikçi olup, ününü özellikle günümüzde Doppler Etkisi olarak bilinen, radyo dalgası yayan herhangi bir cismin gözlemciye yaklaşıp uzaklaştıkça frekansının değişiyormuş gibi gözlemlenmesi hipotezini ortaya atarak kazanmıştır.
Elfriede Jelinek Avusturyalı feminist oyun yazarı ve romancı. 2004 yılında Nobel Edebiyat Ödülü'nü almıştır.
Leopold Figl Avusturyalı siyasetçi. Avusturya Halk Partisi'nden seçilen ilk Avusturya Şansölyesi (1945-1953). II. Dünya Savaşı'ndan sonra seçilen en genç Avusturya Şansölyesi oldu.
Karl von Frisch, Avusturya asıllı etolog. Özellikle arı davranışları ve duyuları üzerinde yaptığı çalışmalarla tanınır. Arıların morötesi ve polarize ışığa karşı hassasiyetlerini ortaya çıkarmış, ayrıca bal arılarının kendilerine özgü bir "dans" kullanarak kovanda birbirlerine nasıl bilgi aktardıklarını çözmüştür. Meslektaşları Konrad Lorenz ve Nikolaas Tinbergen ile beraber 1973 Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü'ne layık görülmüştür.
Ratip Berker, akışkanlar mekaniği alanındaki çalışmalarıyla tanınan uygulamalı mekanik ve matematikçi, Türk bilgini Ordinaryüs Profesör.
Martin Julius Esslin, Macar asıllı Britanyalı radyo programı yapımcısı, senaryo yazarı, gazeteci, çevirmen, eleştirmen, akademisyen ve 1962 yılında aynı adlı çalışmasıyla "Absürt Tiyatro" terimini ilk defa ortaya atmış olan tiyatro profesörüdür.
Tezer Taşkıran, Azerbaycan kökenli Türk öğretmen, siyasetçi, yazar.
Sofia Vasilyevna Kovalevskaya, ilk büyük kadın Rus matematikçidir. Analiz, diferansiyel denklemler ve mekanik alanlarına birçok orijinal katkıda bulunmuştur. Kuzey Avrupa'da ilk kez tam profesörlük alan kadındır. Ayrıca bilimsel bir dergide editör olarak çalışan ilk kadınlardandır.
Arthur Leonard Schawlow Amerikalı fizikçi. Schawlow lazerler ile ilgili yaptığı çalışmalar ile tanınır. Bu çalışmaları sayesinde 1981 yılında Nicolaas Bloembergen ve Kai Siegbahn ile birlikte Nobel Fizik Ödülü'nü paylaşmıştır.
Paula Hitler, Adolf Hitler'in kız kardeşi, Alois Hitler ve üçüncü karısı Klara Pölzl'ün son çocuğuydu.
Angela Franziska Johanna Hammitzsch, Adolf Hitler'in büyük kız kardeşiydi. İlk kocası Leo Raubal, Sr.'dan olan Geli Raubal'ın annesiydi.
Gisela Januszewska Avusturyalı doktor. İsviçre'de derecesini aldıktan sonra, Bosna kasabası Banja Luka'da ilk kadın doktor olmadan önce kısa bir süre Almanya'da çalıştı. Birinci Dünya Savaşı sırasındaki başarısıyla ve savaş sonrası Avusturya'da yaptığı sosyal aktivizmi ile en yüksek nişanları aldı ancak İkinci Dünya Savaşı sırasında bir Nazi toplama kampına sürüldü ve orada öldü.
Georg Jellinek, Alman kamu hukuku avukatı. Avusturya kökenli olduğu ve Avusturya'da kamu hukuku için örnek bir isim olduğu iddia edilir.
Eugenie Schwarzwald, Avusturya'da kızların eğitimini geliştiren ve destekleyen Avusturyalı hayırsever, yazar ve pedagogdu. Zamanının en çok mektup alan kadınlarından biriydi.
Adolf Schärf, Avusturya'nın altıncı cumhurbaşkanı. 1957'den ölümüne kadar görevde kalmıştır.
Elisabeth Altmann-Gottheiner , Alman ekonomi profesörü ve Kadın hakları savunucusu. Almanya'da profesörlük seviyesine yükselmiş ilk kadın akademisyenlerden biri olmuştur.
Therese Schlesinger, ;, Avusturyalı feminist ve politikacı.