İçeriğe atla

Elimiz Mahkum

Elimiz Mahkûm, yönetmenliğini Özer Kızıltan'ın yaptığı, yapımcılığını Müge Turalı Pak ile Ayşe Elif Durmaz'ın üstlendiği, senaryosunu ise Yaşar Arak'ın yazdığı, 2017 yapımı, romantik aksiyon türündeki TV filmidir.

Elimiz Mahkûm[1]
Yönetmen Özer Kızıltan
Senarist Yaşar Arak
Yapımcı Müge Turalı Pak
Ayşe Elif Durmaz
Uygulayıcı Yapımcı Sinan Çelik
Oyuncular İlker Kızmaz
Melis Babadağ
Ferdi Sancar
Hakan Salınmış
Ezgi Tombul
Müzik Tevfik Kulak
Görüntü yönetmeni Osman Öksüz
Cast direktörü Mine Güler
Cinsi TV filmi
Türü Romantik, aksiyon
Yapım yılı 2017
Süre 99 dakika
Ülke Türkiye
Dil Türkçe

Konusu

Orhan, işlemediği bir cinayetten dolayı müebbet hapse mahkûm olmuştur ancak olay gecesini hatırlamamaktadır. Bir tanıtım gösterisi için cezaevinden geçici olarak çıkarıldığı anda yanında Nil adlı genç bir kadınla kelepçeli vaziyette kaçar ve kovalamaca başlar. Peşlerinde hem polis, hem öldürülen ortağının karıştığı kirli işlere bulaşan mafya vardır. Olaylar geliştikçe masum olduğunu anlar ve bunu ispatlamak zorundadır. Ancak günlerce kaçıp saklandıktan sonra bu genç kadınla birbirlerine âşık olurlar. Artık amacı yakalanmamak değil, sevdiği kadını daha fazla tehlikeye atmamaktır. Polise teslim olmaya karar vermişken mafya onları bulur ve alıkoyar. Orhan, Nil'i korumak için bu karanlık adamlarla anlaşır ve planını devreye sokar.

Oyuncular

Kaynakça

  1. ^ "Elimiz Mahkum filmi - Sinemalar.com". 14 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<i>Masumiyet</i> (film) 1997 yapımı Türk filmi

Masumiyet, 1997 yapımı bir Zeki Demirkubuz filmi. Filmin çekimleri 19 günde bitirildi.

<i>Duvar</i> (film) Yılmaz Güneyin 1983 yapımı son filmi

Duvar, Yılmaz Güney'in yazıp yönettiği 1983 yapımı filmdir. Yılmaz Güney'in, Cannes Film Festivali'nde büyük ödül Altın Palmiye'yi alan Yol filminden sonraki ilk, hayatını kaybetmeden önceki son filmidir. Ayrıca 1974 yılındaki Arkadaş filminden beri bizzat çekimlerinin başında bulunduğu ilk filmidir. Güney, 1974–1981 yılları arasını cinayetten ötürü hapishanelerde geçirdiği için bu dönemdeki filmlerinin çekimlerinde bulunamamış, filmlerini hapishaneden organize ve takip etmiştir. Duvar filminin çekimlerini ise 1983'te Fransa'da gerçekleştirmiş ve ilk olarak tekrar Cannes Film Festivali'nde göstermiştir.

<span class="mw-page-title-main">Ulucanlar Cezaevi Müzesi</span> Müze olarak yeniden düzenlenmiş eski bir cezaevi

Ankara Merkez Kapalı Ceza ve Tutukevi veya Ulucanlar Cezaevi, 1925 ve 2006 yılları arasında Ankara'nın Altındağ ilçesinin Ulucanlar semtinde faaliyet göstermiş olan bir cezaevidir. Türk siyasi ve edebî hayatında da önemli bir yere sahip olan Ulucanlar Cezaevi'nin restore edilerek müze ve kültür sanat merkezine dönüştürülmesi projesi Altındağ Belediyesine verildi. 2009 yılında başlatılan restorasyon çalışmaları 2010 yılında tamamlandı.

<i>Köstebek</i> (film, 2006)

Köstebek (İngilizce özgün adı: The Departed), yönetmenliğini Martin Scorsese'nin yaptığı, 2006 yılı yapımı Amerikan filmi. Çin yapımı film Infernal Affairs'in (Kirli İşler) yeni versiyonu niteliği taşıyan filmin senaristi William Monahan'dır. Kurgusunu Thelma Schoonmaker'ın yaptığı filmin müziğinde Oscar'lı müzisyen (Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği) Howard Shore var. Polis, mafya mücadelesi ve içlerinde yer alan iki muhbirin yaşadığı dramı konu alan filmin başlıca rollerini; Leonardo DiCaprio, Jack Nicholson, Matt Damon, Alec Baldwin, Mark Wahlberg, Vera Farmiga paylaşır. Altın küre ödüllerine, en iyi filmde (Drama) olmak üzere altı dalda aday olup Scorsese'ye en iyi yönetmen ödülünü getiren köstebek, 79 Akademi Ödüllerinde de beş dalda aday olmuş, En İyi Film ve En İyi Yönetmen kategorileri dahil 4 dalda ödül almıştır.

<i>Barda</i> Serdar Akarın, 2007 yapımı suç dram filmi

Barda, 2007 çıkışlı bir Türk dram filmidir. Serdar Akar'ın yazıp yönettiği film, 1997'de Ankara Gaziosmanpaşa'da yaşanmış gerçek bir olaydan esinlenilerek hazırlanmıştır.

<i>Esaretin Bedeli</i> 1994 yapımı Amerikan dram filmi

Esaretin Bedeli, Frank Darabont'un senaryosunu yazdığı ve yönettiği, başrollerinde Tim Robbins ve Morgan Freeman'ın yer aldığı 1994 yapımı Amerikan dram filmidir.

<i>Makas Eller</i> 1990 çıkışlı Amerikan filmi

Makas Eller, 20th Century Fox tarafından aile kitleleri için yapılan komedi-dram-macera-romantizm filmidir. Hikâye rengarenk Amerikan banliyösüne geniş bir tepeden bakan metruk fakat süslü bir konakta yaşayan Edward adındaki utangaç ve garip bir çocuk ve Banliyöde yaşayan, kozmetik temsilcisi Peg Boggs etrafında örülür. Klasik Amerikan ailesi kültürünü temsil eden Peg'in gözlerinden, ellerine makaslar adapte etmiş bir gencin görünümü anlatılır. Dünya çapında 78 milyon dolarlık hasılata ulaşan yapım, eleştirmenler tarafından Burton'ın en kişisel filmi olarak değerlendirilmektedir. Johnny Depp ve Winona Ryder'in kişiliklerini ortaya koydukları duygusal bir yapımdır. En İyi Makyaj dalında Oscar'a aday gösterilmiştir.

<i>Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım</i> Sinema Filmi

Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım, 2007 yapımı bir Hamdi Alkan filmidir. İlklerin filmi olan Bayrampaşa'nın senaryosu ve müziği gerçek Bayrampaşa Cezaevi mahkûmları tarafından yapılmıştır. Mint Prodüksiyon - Birol Güven yapımı olan filmde birçok ünlü oyuncunun yanı sıra mahkûmlar da rol almıştır. Film 22 Şubat 2008'de vizyona girmiştir.

<i>Tarzan Rıfkı</i>

Tarzan Rıfkı, yönetmenliğini Natuk Baytan'ın üstlendiği, 1986 yapımı bir Türk filmidir. Güldürü türündeki sinema filminin başrollerinde Kemal Sunal ve Suna Yıldızoğlu oynamıştır.

Sıfır Noktasındaki Kadın, Neval El Saddavi'nin 1984 yılında yayımlanan romanıdır. Gerçekte de bir kadının başından geçmiş olayları anlatır. Olay Mısır’lı bir fahişe olan Firdevs’in Kanatır Cezaevi’ndeki son günlerinde El Saddavi ile görüşmeyi kabul etmesiyle başlar.

<i>Baba</i> (film, 1971) Yılmaz Güneyin 1971 yapımı dram filmi

Baba, yönetmenliğini, senaristliğini ve başrolünü Yılmaz Güney'in üstlendiği 1971 yapımı filmdir. Filmin başrollerinde Yılmaz Güney'in yanı sıra Müşerref Tezcan, Kuzey Vargın ve Yıldırım Önal yer almıştır. Film, iki çocuk sahibi bir babanın başına gelen dram yüklü olayları anlatmaktadır. Filmin müziklerini Metin Bükey yapmış, daha sonra İbrahim Tatlıses tarafından bir uyarlaması daha yapılmıştır. Baba, 2014'te yapılan halk oylamasında "Türk sinemasının en iyi 100 filmi" arasında kabul edilmiştir.

<i>Örümcek Kadının Öpücüğü</i> (film) 11985te Manuel Puigin kitabından uyarlanmış film

Örümcek Kadının Öpücüğü, 1985 Brezilya - ABD ortak yapımı dramatik filmdir. Özgün adı Kiss of the Spider Woman olan filmin Portekizce adı O Beijo da Mulher Aranha dır.

<i>Hınç</i> 1976 yapımı Türk filmi

Hınç, yönetmeliğini Natuk Baytan'ın yaptığı 1976 Türkiye yapımı film.

<i>Baskın</i> (film) film

Baskın, Atıf Yılmaz'ın yönettiği 1977 yapımı Türk filmidir. Senaryosunu Türker İnanoğlu, Fuat Özlüer ve Erdoğan Tünaş'ın beraber yazdığı filmin başrollerinde Cüneyt Arkın ve Necla Nazır oynamaktadır. Filmin yapımcılığını ise Türker İnanoğlu üstlenmiştir. İlyas Salman'ın oynadığı ilk sinema filmidir.

<i>Deli Kan</i> 1981 yapımı Türk sinema filmi

Deli Kan, Atıf Yılmaz'ın yönettiği, Zeyyat Selimoğlu'nun Deprem adlı romanından uyarlanan 1981 yapımı Türk filmidir.

<i>72. Koğuş</i>

72. Koğuş, Orhan Kemal'in 1954 yılında önce uzun hikâye formunda yazdığı, daha sonra oyunlaştırdığı eseridir.

<span class="mw-page-title-main">Mountjoy Cezaevi helikopter firarı</span>

Mountjoy Cezaevi helikopter firarı, 31 Ekim 1973 tarihinde İrlanda'nın Dublin kentindeki Mountjoy Cezaevi'nde gerçekleştirilen bir firar eylemidir. Olayda üç Geçici İrlanda Cumhuriyet Ordusu gönüllüsü, kaçırıldıktan sonra hapishanenin avlusuna indirilen bir Aérospatiale Alouette II türü helikopterle firar etti. Dünya çapında manşetlere konu olan olay, Fine Gael'li Liam Cosgrave liderliğindeki İrlanda koalisyon hükûmeti için bir utanç kaynağı oldu ve muhalefet partisi Fianna Fáil tarafından eleştirildi. İrlanda Savunma Kuvvetleri ve Garda Síochána'ya mensup 20 bin asker ve polis, kaçan mahkûmları yakalamak için bir operasyon başlattı. Firarilerden Seamus Tworney, Aralık 1977'ye kadar yakalanmadı. İrlandalı isyan müziği grubu The Wolfe Tones, firar eylemini kutlayan "The Helicopter Song" adlı bir şarkı yazdı. Şarkı, hükûmet tarafından yasaklanmasına rağmen İrlanda popüler müzik listelerinde üst sıralara çıktı.

Grand Theft Auto III, 2001 tarihinde piyasaya çıkan açık dünya aksiyon-macera tarzı video oyunudur. Rockstar North tarafından geliştirilen oyun, Rockstar Games tarafından yayımlanan Grand Theft Auto video oyunu serisinin beşincisidir.

<i>Babanın Oğlu</i>

Baban' ın Oğlu senaryosunu Erdoğan Tünaş'in yazdığı, yapım ve yönetmenliğini Melih Gülgen'ın üstlendiği 1975 yapımı Türk filmidir.

Gönülden Yaralılar senaristliğini Duygu Sağıroğlu'nun, yönetmenliğini Memduh Ün'ün yaptığı 1973 yapımı Türk filmidir. Başrollerinde Cüneyt Arkın ve Fatma Girik oynamıştır