İçeriğe atla

Elif Çepni

Elif Çepni
Doğum15 Ocak 1968 (56 yaşında)
Karabük
Vatandaşlık Türkiye
Eğitimİstanbul Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Londra Ekonomi Okulu
MeslekAkademisyen

Elif Çepni (d. 15 Ocak 1968, Karabük),Türk akademisyen.

Dünya Sanat Bilim Akademisi Üyelerle İletişim Komisyonu Başkanı.Karabük Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı (THE Sıralamasında Türkiye'den ilk 1000 içerisinde yer alan 11 üniversiteden 10.).

Kariyer

Prof. Dr. Elif Çepni 15 Ocak 1968 tarihinde Karabük'de doğmuştur. Sırasıyla TED Karabük Koleji Vakfı Özel İlkokulu; TED Karabük Koleji Vakfı Özel Ortaokulu ve 1985 yılında TED Karabük Koleji Vakfı Özel Lisesi'nden üçüncülük derecesi ile mezun olmuştur. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden 1990 yılında lisans derecesi, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Avrupa Topluluğu'nun Ekonomik Yapısı Anabilim Dalı'ndan 1993 yılında yüksek lisans derecesi ve yine İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Teorisi Anabilim Dalı'ndan 1998 yılında doktora derecesi almıştır. 1998 yılında Avrupa Birliği Jean-Monnet Bursu almaya hak kazanan Çepni, Nottingham Üniversitesi Master of Science in Economics programından mezun olmuştur. Londra Ekonomi Okulu’ten “International Economics” ve “ Advanced Econometrics” sertifikaları almıştır.

Son 7 senedir belirsizlik altında karar verme ve stratejik yönetim, kaos ve karmaşıklık çalışmış ve şimdi de bu konularda çok disiplinli çalışmalar yapmaktadır.

Davetli konuşmacı olarak katıldığı toplantıların yanı sıra UNESCO'nun Foresight konusunda yaptığı çalışmaları takip etmekte ve bu toplantıların bir kısmına katılmaktadır.

Prof. Dr. Elif Çepni, 1994-2000 yılları arasında önce araştırma görevlisi daha sonra öğretim görevlisi olarak Gazi Üniversitesi Uluslararası İktisat ve İktisadi Gelişme Anabilim Dalın'da çalışmıştır. 2000 yılında Doğuş Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi ve Finans Bölümü'nde yardımcı doçent doktor olarak göreve başlayan Çepni, 2004 yılında makro ekonomi alanında doçentlik, Ağustos 2010'da ise profesörlük unvanlarını almıştır. Ulusal ve uluslararası makaleleri, uluslararası konferanslarda sunulan bildirileri bulunan Çepni, “Ekonomik Göstergeler ve İstatistikler Rehberi”, “The Economy of Turkey in Retrospect” ve “Kalkın Kalkınalım” adlı kitapların yazarıdır. Ekonomik ve Finansal Göstergeler adını alan kitabı 8. baskısına ulaşmıştır.

2005-2009 yılları arasında Doğuş Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevinde bulunmuştur. Ardından 2009-2011 yılları arasında Doğuş Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü görevini yerine getirmiş, 2011-2013 yılları arasında Doğuş Üniversitesi Rektörlüğü görevinde bulunmuştur. 2013-2017 yılları arasında ise Bahçeşehir Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevinde bulunmuştur. 2018 Ağustos ayı itibarıyla Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi rektörü olarak atanmış ve üniversitenin yönetmelik yönergelerini idari örgütsel şemasını ve sistemini kurarak görevini kendi isteği ile tamamlamıştır.[1] Son dört yıldır Yükseköğretim Kalite Kurulunda dış değerlendirici ve takım başkanı olarak görev almıştır.

Prof. Dr. Elif Çepni, yaptığı bilimsel yayınlar, katıldığı uluslararası toplantılar ve insanlığın ortak sorunlarına çözüm konusundaki liderliği nedeniyle, tüm dünyadan siyaset, bilim ve sanat alanında saygınlığı kabul görmüş 700'ün üzerinde seçkin üyesi bulunan Dünya Sanat ve Bilim Akademisi'ne seçilen az sayıda Türk bilim insanından birisidir.[2] Avrupa Kadın Rektörler Birliği üyesidir.

TED Karabük Koleji Özel Okulları Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği ve Türk Ekonomi Kurumu Üyeliği görevlerini sürdürmektedir. Hobileri arasında matematik çalışmak, Latin müziği, opera, klasik müzik dinlemek ve yüzmek bulunmaktadır.

Kaynakça

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 24 Eylül 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Eylül 2018. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 24 Eylül 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Eylül 2018. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi</span>

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, İstanbul Üniversitesi'ne bağlı, 1979'da Siyasal Bilimler Fakültesi adı altında eğitim vermeye başlayan bir fakülte.

<span class="mw-page-title-main">Mustafa Aysan</span>

Mustafa Aydın Aysan, Türk ekonomist.

Cemal Taluğ, Prof.Dr., Ziraat yüksek mühendisi, Akademisyen, Ankara Üniversitesi eski rektörü.

<span class="mw-page-title-main">Çankırı Karatekin Üniversitesi</span> Çankırıda kurulu devlet üniversitesi

Çankırı Karatekin Üniversitesi Çankırı ilinde 2007 yılında kurulan bir devlet üniversitesidir. Kurucu rektörü Gazi Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Kadri Yamaç'tır.

Yıldız Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 1911'de Kondüktör Mekteb-i Alisi adıyla, Paris'teki "Ecol de Conducteur'ün müfredat programı esas alınarak Bayındırlık Bakanlığı'na bağlı bir okul kurulmuş ve okula öğrenci kaydına 22 Ağustos 1911'de başlanmıştır. 1922'de okulun adı Nafia Fen Mektebi'ne dönüştürülmüştür. 1937 tarihinde Nafia Fen Mektebi lağvedilerek yerine Teknik Okul kurulmuş, Yıldız Sarayı müştemilatından, bugün de kullanılmakta olan binalar tahsis edilmiş ve buraya taşınılmıştır. 1992 tarihinde üniversitenin adı Yıldız Teknik Üniversitesi olarak değiştirilmiştir. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 1992 yılında kurucu Dekan Prof. Dr. Murat Demircioğlu'nun önderliğinde Çukursaray binasında faaliyetine başlamıştır.

Tosun Terzioğlu, Türk matematikçidir.

Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 1968 yılında Anadolu Eczacılık Özel Yüksekokulu olarak kurulmuş 1971 yılında ise kamulaştırılarak Ankara Eczacılık Özel Yüksek Okulu ile birleştirilip Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ne bağlanmıştır. 1982 yılında Yükseköğretim Kurumlarında yapılan düzenleme sonucu Gazi Üniversitesi'ne bağlanmış ve Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi adını almıştır. Fakülte Gazi Üniversitesi Rektörlük Kampüsünde bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Antalya Bilim Üniversitesi</span> Antalyada kurulu vakıf üniversitesi

Antalya Bilim Üniversitesi 21 Temmuz 2010 tarihli Resmî Gazete kararıyla Antalya'da kurulmuş olan ikinci üniversite ve ilk vakıf üniversitesidir. Antalya Bilim Üniversitesi, Gaye Eğitim Sağlık Spor ve Çevre Vakfı tarafından kurulmuştur. 2012-13 eğitim öğretim dönemine öğrenci alımına başlayan üniversitenin rektörü Prof. Dr. Semih Ekercin'dir.

Berrak Kurtuluş (1955) Türk akademisyen.

Ekrem Yıldız, Türk akademisyen. Eski Kırıkkale Üniversitesi rektörü.

Üstün Ergüder, Türk siyaset bilimci ve akademisyen.

Adem Şahin, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi öğretim üyesi, genel sekreteri ve eski rektörü, Türk bilim insanı.

Alinur Büyükaksoy Türk akademisyen.

Ömer Torlak Türk akademisyen ve bürokrat.

Ramazan Taşdurmaz Türk akademisyen, eski rektör.

Mustafa Solak, Türk akademisyen eski Afyon Kocatepe Üniversitesi rektörü.

Prof. Dr. İbrahim Hasgür, Türk avukat, akademisyen, siyasetçi.

Tamer Koçel Eski İstanbul Kültür Üniversitesi rektörü.

Kurtuluş Karamustafa Türk akademisyen, devlet adamı ve bürokrat.

<span class="mw-page-title-main">Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi</span>

Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Duncan S. Ballantine'in liderliğindeki Robert Kolej ve Amerikan Kız Koleji'nin girişimiyle 1958'de kurulmuştur. Başlangıçta Robert Kolej bünyesinde İş İdaresi ve Ekonomi adı altında 4 yıllık bir eğitim vermiştir. 1971'de Boğaziçi Üniversitesi'nin kurulmasıyla adı İdari Bilimler Fakültesi olmuş ve 1982'de İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olarak yeniden adlandırılmıştır.