İlber Ortaylı, Türk tarihçi, akademisyen ve yazar. Türk Tarih Kurumu şeref üyesidir. Ortaylı, Uluslararası Osmanlı Etütleri Komitesi yönetim kurulu üyesi ve Avrupa İranoloji Cemiyeti ve Avusturya-Türk Bilimler Forumu üyesidir.
Fikret Hakan, gerçek adıyla Gaffar Bumin Çıtanak, Türk oyuncudur.
Gebze Teknik Üniversitesi veya kısaca GTÜ, 3 Temmuz 1992 tarihinde Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü adıyla kurulan, Türkiye'deki iki yüksek teknoloji enstitüsünden birisiydi. 22 Ekim 2014 tarihinde TBMM tarafından kabul edilen yasa teklifiyle Gebze Teknik Üniversitesi olarak yeniden yapılandırılmasına karar verildi. Üniversite Çayırova yerleşkesinden oluşmaktadır. Üniversite günümüzde 1.370.070 m2 toplam açık alanı ve 26.612 m2 toplam kapalı alanı bulunan Çayırova Kampüsü'nden oluşmaktadır.
Joanne Kathleen "Jo" Rowling veya bilinen adıyla J. K. Rowling, Harry Potter adlı fantastik roman serisinin İngiliz yazarı. Kathleen, kendisine verilen bir ad olmamasına rağmen, büyükannesinin onuruna bu adı almıştır.
Sevan Bedros Nişanyan, etimoloji alanında yaptığı çalışmalarla tanınan Türkiye Ermenisi yazar. Geçmişte Agos ve Taraf'ta köşe yazarlığı yapmasının yanında birden fazla seyahat kitabı yazdı. 2004'te, Ayşenur Zarakolu Özgür Düşünce Ödülü'nü aldı. Nişanyan, 2017 yılında hapisten firar etmesinin ardından Yunanistan'ın Sisam adasında dört yıl boyunca yaşadı. Ekim 2021'de Belgrad üzerinden Sisam adasına dönerken Yunanistan makamları tarafından persona non grata ilan edilerek sınırdışı edildi. Nişanyan 2,5 ay sonra Yunanistan'a döndü. Yunanistan'daki Ermeni Büyükelçiliği, Nişanyan'ın mahkeme kararına göre 15 gün içinde gönüllü olarak Yunanistan'ı terk etmesi gerektiğini belirterek, Ermenistan vatandaşı olduğu için "isterse Ermenistan'a gidebilir" bildiriminde bulundu.
Halil İbrahim İnalcık, Türk tarihçidir.
Rasim Özdenören, Türk öykü ve deneme yazarı. Alâeddin Özdenören'in ikiz kardeşi.
Clinton Richard Dawkins, Britanyalı etolog, evrimsel biyolog ve yazar. Oxford Üniversitesi bünyesinde 1995 yılında Charles Simonyi tarafından oluşturulmuş Bilimin Kamu Tarafından Anlaşılması için Smonyi Kürsüsü'nde 2008 yılında emekli oluncaya kadar görev yapmıştır.
Orhan Ferit Pamuk, Türk romancı. Birçok başka edebiyat ödülünün yanı sıra, 2006 yılında Nobel Edebiyat Ödülü'ne layık görüldü ve 54 yaşında, bu ödülü kazanan en genç edebiyatçılardan biri oldu. Kitapları altmış üç dile tercüme edildi, yüzden fazla ülkede yayımlandı ve 13 milyon baskı yaptı. 2006 yılında Time dergisi tarafından dünyanın en etkili 100 kişisi arasına seçilen Pamuk, Nobel ödülüne lâyık görülen ilk Türk'tür.
Ayşe Kulin, Türk yazar ve gazeteci.
Çelik Uygur (Uğur) Gülersoy, avukat, turizmci, yazar.
Robyn Rihanna Fenty, Barbadoslu şarkıcı, şarkı yazarı, oyuncu ve iş insanıdır. Saint Michael'da doğup Bridgetown'da büyüdü ve 2003'te albüm yapımcısı Evan Rogers'ın yönetiminde demo kasetler kaydederek müzik endüstrisine girdi. 2005'te ilk albümü Music of the Sun'ı ve sonraki yıl ikinci albümü A Girl like Me'yi piyasaya sürerek ünlendi; bu albümlerden sırasıyla "Pon de Replay" ve "SOS" gibi hit şarkılar çıktı. Üçüncü stüdyo albümü Good Girl Gone Bad (2007) için müziğini ve imajını yeniden oluştururken bir seks sembolü olarak ortaya çıktı. Albümün çıkış single'ı "Umbrella", elde ettiği liste başarılarıyla şarkıcının dünya genelinde tanınmasına yol açtı ve 2008'de En İyi Rap/Sung İş Birliği dalında Grammy Ödülü kazandı. Grammy ödüllü Unapologetic (2012) dahil olmak üzere Recording Industry Association of America'dan (RIAA) platin sertifika alan dört albüm çıkardıktan sonra Rihanna, bir "pop ikonu" olarak tanımlanmaya başladı. Sekizinci stüdyo albümü Anti (2016) ve çıkış şarkısı "Work", sırasıyla Billboard 200 ile Hot 100 listelerinde zirveye oturdu. "Umbrella", "Take a Bow", "Disturbia", "Only Girl ", "S&M", "We Found Love", "Diamonds" ve "Stay" gibi kendi şarkılarının yanı sıra "Live Your Life", "Love the Way You Lie" ve "The Monster" gibi düet sanatçısı olarak yer aldığı başkalarının şarkıları da dünya genelinde en çok satan single'lar arasına girdi.
Tülay Eratalay, Sinema yönetmeni, prodüktör, senaryo yazarı. 32. Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi 2. Film Ödülü dâhil olmak üzere 3 dalda ödül almıştır.
Seray Şahiner, Türk yazar.
Upton Sinclair Pulitzer Ödüllü Amerikalı yazar. 20. yüzyılın başlarında yazdığı eserlerle şöhrete kavuşmuş ve çok sayıda kitap yazmıştır. Özellikle 1906 yılında yazdığı ve dilimize Chicago Mezbahaları adıyla çevrilen The Jungle adlı eseri büyük yankı uyandırmış ve kamoyunun dikkatinin mezbahalardaki sağlıksız çalışma koşullarına çekmiştir. Eserin yayınlanmasından hemen sonra ABD’deki et sektöründe iyileştirme çalışmaları başlamış ve konuyla ilgili yasal düzenleme yapılmıştır.
İçinde Yaşadığım Deri, İspanyol yönetmen Pedro Almodóvar'ın 2011 yapımı psikolojik gerilim filmi. Başrollerinde Antonio Banderas ve Elena Anaya'nın oynadığı film, Thierry Jonquet'in Tarantula adlı romanından uyarlandı. Film İngilizce olmayan filmler dalında BAFTA En İyi Film Ödülü, Yabancı dildeki filmler dalında Satellite Ödülüne layık görüldü, ayrıca Cannes başta olmak üzere çok sayıda festivalde en iyi film adayı olarak gösterildi.
Kemal Varol Türkçe yazan Kürt şair, deneme ve roman yazarı.
Sir Steve Rodney McQueen İngiliz film yönetmeni, görsel sanatçı, senarist, film yapımcısı, televizyon yazarı, televizyon yapımcısı ve televizyon yönetmenidir. Solomon Northup'un 1853 tarihli kölelik anılarının uyarlaması olan ödüllü filmi 12 Years a Slave (2013) ile tanınır. Ayrıca 1981 İrlanda açlık grevi hakkında tarihi bir drama olan Açlık (2008), seks bağımlılığıyla mücadele eden bir yönetici hakkında bir drama olan Utanç (2011) ve İngiliz televizyon dizisinin bir uyarlaması olan Widows (2018)'u yönetti ve yazarlarından biriydi. 2020'de, "Londra'da Batı Hint topluluğu içinde 1960'ların sonundan 80'lerin başlarına kadar geçen" beş filmden oluşan bir koleksiyon olan Small Axe’i yayınladı.
Anita Raja (1953), İtalyan çevirmen ve yazar.
Per Petterson, Norveçli bir romancıdır. Petterson'un eserleri, Türkçe dahil, 50 farklı dile çevrilmiştir.