Tunus, Tunus'un başkenti ve Tunus ilinin merkezi olan şehir ve belediyedir. Tunus şehri sınırları dışında bulunan ve Tunus'un etrafında şehirleşmiş metropoliten varoşları ile birlikte Tunus şehri "Büyük Tunus " olarak anılmaktadır. 2004 yılı verilerine göre nüfusu belediye sınırları içinde nüfusu 728,453 kişidir. "Büyük Tunus" metropoliten bölgesinin nüfusunun ise yaklaşık 2.7 milyon olduğu tahmin edilmektedir.
Aşçıbaşı Camii veya Aşçıbaşı Mehmet Efendi Camii, İstanbul'un Üsküdar ilçesinin Zeynep Kamil Mahallesi'nde yer alan, Osmanlı İmparatorluğu döneminden kalma tarihi bir camidir. IV. Mehmet'in aşçıbaşısı olan Pervane Mehmet Efendi tarafından yaptırılmıştır. Yapımına 1650 yılında başlanan cami, 2 yıllık inşaat sürecinden sonra 1652 yılında ibadete açılmıştır. Cami mimari olarak Osmanlı esintilerini yansıtmaktadır.
Bu liste; Ankara'daki camiler hakkında bir listedir.
Laz Camii Tunus'un Tunus şehrinde bulunan küçük bir camidir. Cami, UNESCO'nun Dünya Mirası listesinde yer alan Medina of Tunis medinasının batısında yer alır.
İplik Pazarı Camii, Kuzey Lefkoşa'da bulunan surlariçi bölgesinde, İplik Pazarı-Korkut Efendi Mahallesi'nde yer alan bir camidir. İplik Pazarı Caddesi'nde yer almaktadır. Minaresi, Kıbrıs'taki minareler içinde tepesi taştan yapılmış ender örneklerdendir.
Safakes Ulu Camii, Tunus'un Safakes kentinde bulunan bir camidir. Cami, MS 849 yılında Ağlebî döneminde inşa edilmiş olup tarihi kent merkezinde yer almaktadır.
Zeytune Camii, Tunus'un başkenti Tunus'ta bulunan bir camidir. Cami, MS 864 yılında Ağlebî döneminde inşa edilmiş olup Tunus Medinesi'nde yer almaktadır.
Hammuda Paşa Camii, Tunus'un başkenti Tunus'ta bulunan bir camidir. Cami, 1655 yılında Tunus beyi Hammuda Paşa Bey tarafından inşa edilmiş olup Tunus Medinesi'nde yer almaktadır.
Küçük Paşa Camii, Tunus'un başkenti Tunus'ta bulunan bir camidir. Cami, 1805 yılında Tunus beyi Hammuda Paşa tarafından inşa edilmiş olup Tunus Medinesi'nde yer almaktadır.
Sidi Mahrez Camii, Tunus'un başkenti Tunus'ta bulunan bir camidir. Cami, 1692 yılında Tunus beyi Muhammed Bey El-Muradî tarafından Sidi Mahrez anısına inşa edilmiş olup Tunus Medinesi'nde yer almaktadır.
Yusuf Dayı Camii, Tunus'un başkenti Tunus'ta bulunan bir camidir. Cami, 17. yüzyılda Tunus dayısı Yusuf Dayı tarafından inşa edilmiş olup Tunus Medinesi'nde yer almaktadır. Cami, Tunus'ta inşa edilen ilk Osmanlı-Türk camisi olması nedeniyle önemli kabul edilmektedir.
El-Aşuriye Medresesi, Tunus'un başkenti Tunus'ta bulunan eski bir medresedir. Medrese, Osmanlı döneminde inşa edilmiştir ve Zeytune Camii ile Guvaşaşin Hamamı arasında yer almaktadır.
Bab Bahr Camii, Tunus'un başkenti Tunus'ta bulunan bir camidir. Cami, 1282 yılında Ahmed bin Merzuk bin Ebi Ömer Musseylli tarafından inşa edilmiş olup Tunus Medinesi'nde yer almaktadır.
El-Cedid Camii, Tunus'un başkenti Tunus'ta bulunan bir camidir. Cami, 1726 yılında inşa edilmiş olup Tunus Medinesi'nde El-Cedid Medresesi'nin yanında yer almaktadır.
El-Kubbe Camii, Tunus'un başkenti Tunus'ta bulunan bir camidir. Cami, 11. yüzyılda inşa edilmiş olup Tunus Medinesi'nde yer almaktadır.
El-Kasr Camii, Tunus'un başkenti Tunus'ta bulunan bir camidir. Cami, 12. yüzyılda Ahmed bin Kavrasan tarafından inşa edilmiş olup Tunus Medinesi'nde Dar Hüseyin'in yanında yer almaktadır.
Sidi Amir Camii, Tunus'un başkenti Tunus'ta bulunan bir camidir. Cami, adını Sidi Amir el-Bataş'tan almakta olup Tunus Medinesi'nde yanında yer almaktadır.
Sahib et-Tâbi Camii, Tunus'un başkenti Tunus'ta bulunan bir camidir. Cami, 1814 yılında Yusuf Sahib et-Tâbi tarafından inşa edilmiştir.
Babü'l-Cezire Camii, Tunus'un başkenti Tunus'ta bulunan bir camidir. Cami, 1710 yılında Şeyh Yahya es-Süleymani tarafından inşa edilmiştir.
Sidi Mahrez Haleviye Camii, Tunus'un başkenti Tunus'ta bulunan bir camidir. Cami, 10. yüzyılda Sidi Mahrez tarafından inşa edilmiştir.