İçeriğe atla

Edmund Herring

Sir Edmund Francis Herring
Doğum2 Eylül 1892(1892-09-02)
Maryborough, Victoria
Ölüm5 Ocak 1982 (89 yaşında)
Camberwell, Victoria
Bağlılığı Birleşik Krallık
 Avustralya
BranşıBritanya Ordusu (1913–19)
Avustralya Ordusu (1922–51)
Hizmet yılları1913–1951
RütbesiKorgeneral
KomutasıB Bataryası, 99. Tugay, Kraliyet Topçusu, 44. Topçu Bataryası, 2. Topçu Tugayı, 4. Topçu Tugayı, 22. Topçu Tugayı, 6. Tümen, Kuzey Toprakları Kuvvetleri, Yeni Gine Kuvvetleri, 2. Kolordu, 1. Kolordu
Çatışma/savaşlarıI. Dünya Savaşı
II. Dünya Savaşı
Sonraki işiViktorya Vali Yardımcısı, Viktorya Yüksek Mahkemesi Başkanı

Korgeneral Sir Edmund Francis Herring (2 Eylül 1892 – 5 Ocak 1982) Avustralyalı asker. I. ve II. Dünya Savaşı sırasında Avustralya Ordusu subayı, Viktorya Vali Yardımcısı ve Viktorya Yüksek Mahkemesi Başkanı

Oxford Üniversitesindeki eğitimini bırakıp I. Dünya Savaşına katıldı. Makedonya cephesinde topçu olarak görev yaptı, hizmetleri karşılığında Askeri Haç ve Seçkin Hizmet Rütbesi kazandı. Savaş sonrası başarılı kariyerini dava vekilliği yaparak sürdürdü. 1939 yılında Avustralya ordusu tarafından albaylığa yükseltildi.

II. Dünya Savaşı sırasında, Yunanistan Savaşı'nda, 6. Topçu Birliği'ne komuta etti. 1942 yılında kolordu komutanı olarak Kokoda Patikası Seferi'ne kumanda etti. Mütakip yıllarda Lae ve Nadzap'ta harekâtları yönetti.

Kaynakça

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Askerlik hizmeti</span>

Askerlik hizmeti, herhangi bir ülkede belirli bir yaşa gelen vatandaşların, zorunlu olarak, belirli bir süre orduda görev yapması veya anlaşmalı oldukları bir süre boyunca meslek olarak icra etmesi. Ayrıca askerlik veya vatanî görev olarak da bilinir.

<span class="mw-page-title-main">Napolyon Savaşları</span> Savaş dönemi

Napolyon Savaşları, Fransız Devrim Savaşları'nın ardından Napolyon önderliğindeki Fransa ile Avrupa'nın diğer güçlü devletlerinin oluşturduğu koalisyon arasında gerçekleşen savaş dönemi. Başlangıç tarihinin hangi yıl olduğuna dair tarihçiler ve araştırmacılar arasında fikir birliği yoktur. 1800-1815 yılları arasında, yaklaşık 15 yıl sürmüştür.

<span class="mw-page-title-main">Alay</span>

Alay, bir albayın komutası altında üç ya da dört taburdan oluşan askeri birimdir. Bir askeri teşkilatlanma olarak çok eski tarihe dayanmaktadır. 16. yüzyıl ortalarında Fransız süvari birliklerine de alay denmekteydi. Daha sonraki yüzyıllarda alayların kendi sancak, üniforma ve armaları geliştirilmiş ve belirli alaylar belirli bir kişilik, askeri kariyer edinmişlerdir.

<span class="mw-page-title-main">Türk Kara Kuvvetleri</span> Türk Silahlı Kuvvetlerinin kara gücü

Türk Kara Kuvvetleri, Türkiye'yi karadan gelebilecek her türlü saldırıya karşı korumakla görevlidir. Türk Silahlı Kuvvetleri komutası altındaki en büyük kuvvettir. Ayrıca asker sayısı bakımından NATO'nun ikinci ve dünyanın yedinci büyük kara kuvveti ordusudur.

<span class="mw-page-title-main">Sexton (topçu)</span>

Sexton, Birleşik Krallık ve Kanada tarafından üretilen ve II. Dünya Savaşı sırasında kullanılan kundağı motorlu obüs sınıfında bir savaş aracıydı. Tasarımında Amerikalı yapımı tank gövdesi kullanılmıştır.

Er, en düşük askeri rütbeye sahip askerdir.

<span class="mw-page-title-main">Albert Kesselring</span> İkinci Dünya Savaşında Alman Hava Kuvvetleri Generali. Orduda kendisine nevralji ağrısından dolayı yüzü hep gülümser vaaziyette durmasından ötürü "Güler Yüzlü Albert" deniliyordu.

Albert Kesselring, Almanya'nın topçu subayı ve Nazi Almanyası döneminde Luftwaffe general ve Generalfeldmarschall'i.

<span class="mw-page-title-main">Kemal Doğan</span> Türk asker ve siyasetçi

Kemal Doğan, Türk asker ve siyasetçi.

Kadınların askerlik tarihi, 4000 yıl öncesine uzanan bir dönemi, birçok ulusu ve dönemi kapsamaktadır. Eski çağlardan günümüze kadar kadınlar orduda birçok görevlerde bulunmuşlardır. Önceki dönemlerde kadınlar orduda farklı görevler almışlarsa da, daha çok günümüzde önemli görevlere gelmektedirler. Birçok ülke ordularını kadın askerlere açmaktadır ancak bu konudaki tartışmalar sürmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Paul Hausser</span> Nazi SS subayı

Paul Hausser, Alman general. Nazi döneminde SA komutanı ve Uzun Bıçaklar Gecesinden sonra Waffen SS komutanı olarak görev yaptı. Özellikle II. Dünya Savaşında SS Panzer Kolordusunun komutanı olarak tanınır.

<span class="mw-page-title-main">Wilhelm von Leeb</span> Nazi Almanyası Generalfeldmarschalli

Wilhelm von Leeb, Almanya'nın topçu subayı ve Nazi Almanyası'nın mareşali.

<span class="mw-page-title-main">Franz Halder</span>

Franz Halder, Almanya'nın topçu subayı ve Nazi Almanyası'nın Generaloberst'i.

<span class="mw-page-title-main">Fridolin von Senger und Etterlin</span> II. Dünya Savaşı sırasında Nazi Almanyası generali

Frido von Senger und Etterlin, II. Dünya Savaşı sırasında Nazi Almanyası generali.

<span class="mw-page-title-main">Friedrich Kreß von Kressenstein</span>

Friedrich Siegmund Georg Freiherr Kreß von Kressenstein, I. Dünya Savaşı sırasında Alman İmparatorluğu ordusunda görevli general. I. Dünya Savaşı sırasında Osmanlı Ordusu'nda yardımcı Alman subay grubunun bir üyesiydi, savaş başlamadan Türkiye'ye geldi. Türkiye'de Otto Liman von Sanders'in askeri misyonunun bir parçası oldu.

<span class="mw-page-title-main">Curt Haase</span>

Curt Haase, I. Dünya Savaşı sırasında hizmet eden ve II. Dünya Savaşı sırasında Wehrmacht'ta Alman Generaloberst.

<span class="mw-page-title-main">Grigori Kulik</span>

Grigori İvanoviç Kulik, Kızıl Ordu'nun komutanlarından biri, Sovyetler Birliği Mareşali.

<span class="mw-page-title-main">Britanya Ordusu'nda asker alımı</span> Britanyada asker toplama düzeni

Britanya Ordusu'nda asker alımı, 1707 yılında İngiltere Krallığı ile İskoçya'nın Büyük Britanya Birleşik Krallığında birleşmesinden itibaren günümüze kadar Britanya Ordusundaki silah altına alma politikasını anlatır. Genellikle gönüllülere dayanan asker alımı politikası sadece I. Dünya Savaşı'nın sonlarına doğru ve II. Dünya Savaşı sırasında değişmiş, bu savaşlarda genel seferberlik ilan edilmiştir.

Ulrich Grauert, II. Dünya Savaşı Alman Luftwaffe generali.

<span class="mw-page-title-main">Hava kuvvetleri</span> Bir ordunun, hava savaşından ve hava savunmasından sorumlu silahlı hizmet dalı

Hava kuvvetleri ya da bazı ülkelerde anıldığı ismiyle hava ordusu, en geniş anlamda, ana olarak hava savaşı yürütmek üzere kurulmuş ve ülkenin havadan savunulmasını sağlamak için uçak, helikopter gibi hava araçlardan ve bunlarla ilgili yer hizmetlerinden, kuruluşlarından oluşturulan teşkilattır. Daha spesifik olarak, hava kuvvetleri bir ordunun; kara kuvvetleri, donanması ve diğer askeri kuvvetlerinden farklı olarak hava savaşından sorumlu silahlı hizmet dalıdır. Tipik olarak, hava kuvvetleri, ülkenin hava sahasının kontrolünü sağlamak, kontrol stratejik ve taktik bombardıman görevleri yürütmek ve kara ve deniz kuvvetlerine destek sağlamaktan sorumludur.

7. Piyade Tümeni, Balkan Savaşları ve Birinci Dünya Harbi esnasında Türk Ordusu'nun bir oluşumuydu.