Anadolu rock veya Türkçe psikedelik rock, çoğu zaman modern Türkçe rock ile karıştırılan, Türk halk müziği (türkü) ile rock müziğin birleşimi olan müzik türüdür. 1960'ların ortalarında, Batı ve Doğu ezgilerinin müzikal senteziyle yerleşik siyasal ve ekonomik düzene karşı çıkışları içeren sözleriyle Anadolu pop olarak başlayan akım, rock müziğin ve gruplarının Türkiye'de popüler hâle gelmesinden kısa bir süre sonra önce Anadolu pop-rock, sonra Anadolu rock adıyla anılmaya başlamıştır. Bu türün en bilinen üyeleri arasında Barış Manço, Cem Karaca, Erkin Koray, Selda Bağcan, Fikret Kızılok, Özdemir Erdoğan, Haluk Levent, Barış Akarsu, Murat Göğebakan gibi Türk müzisyenlerin yanı sıra Moğollar, Kurtalan Ekspres ve 3 Hürel gibi gruplar yer alır.

Ahmet Edip Akbayram, Türk müzisyen.

Söyleyemediklerim. Edip Akbayram'ın, 2008 tarihli, 22. stüdyo albümüdür. Albümde yer alan şarkıların tamamı, daha önce Edip Akbayram'ın farklı farklı sanatçı dostları tarafından seslendirilmiş olan şarkılardır. Şarkıların sözlerinde ve müziklerinde; İlhan Şeşen'den Özer Şenay'a, Enver Karagöz'den Mehmet Koç'a, Zülfü Livaneli'den Aşık Mahzuni Şerif'e, Adnan Ergil'den Ahmed Arif'e, Fikret Kızılok'tan Sarper Özsan'a birden fazla şarkı sözü yazarı, şair ve müzisyenin imzası bulunmaktadır.

Edip Akbayram'ın, 2005 tarihli, 21. stüdyo albümünün adı. Albüm, Edip Akbayram'ın en sevilen şarkılarını bir araya getirdiği derleme/ seçki albümlerinden biridir. Edip Akbayram bu albümünde, sözlerinde ve/ veya müziklerinde, Adnan Ergil'den Mazlum Çimen'e, Aşık Mahsuni Şerif'ten Servet Kocakaya'ya pek çok farklı şarkı sözü yazarı, müzisyen ve şairin imzasının bulunduğu şarkılarına yervermiştir.

33'üncü, Edip Akbayram'ın, 2002 tarihli, 19. stüdyo albümünün adı. Albüm, Edip Akbayram'ın ilk kez seslendirmiş olduğu, kimisi ilk kez kendisi tarafından yorumlanan kimisi daha evvel başka başka sanatçılar tarafından yorumlanmış olan şarkılardan, türkülerden oluşmaktadır. Edip Akbayram bu albümünde, sözlerinde ve müziklerinde, Aşık Mahzuni Şerif'ten Sabahattin Ali'ye, Yılmaz Odabaşı'ndan Can Yücel'e, Ahmed Arif'ten Servet Kocakaya'ya değin pek çok farklı şarkı sözü yazarı, müzisyen ve şairin imzasının bulunduğu şarkılara yer vermiştir.

Selam Olsun, Edip Akbayram'ın, 2001 tarihli, 18. stüdyo albümünün adı. Albüm, Edip Akbayram'ın ilk kez seslendirmiş olduğu, kimisi ilk kez kendisi tarafından yorumlanan kimisi daha evvel başka başka sanatçılar tarafından yorumlanmış olan şarkılardan, türkülerden oluşmaktadır. Edip Akbayram bu albümünde, sözlerinde ve/ veya müziklerinde, Rıfat Öncel'den Aydın Öztürk'e, Ahmet Yorgun'dan Yolcu Bilginç'e, Kıvırcık Ali'den Ufuk Turan'a, Metin Özülkü'den Cevdet Bağca'ya, Bülent Gümüş'ten Aladdin Us'a değin pek çok farklı şarkı sözü yazarı, müzisyen ve şairin imzasının bulunduğu şarkılara yer vermiştir.

Dün ve Bugün, Edip Akbayram'ın, 1998 tarihli, 16. stüdyo albümüdür.

Yıllar, Edip Akbayram'ın 1997 tarihli, 15. stüdyo albümüdür.

Güzel Günler Göreceğiz, Edip Akbayram'ın 1996 tarihli 14. stüdyo albümüdür.

Türküler Yanmaz, Edip Akbayram'ın 1994 tarihli 13. stüdyo albümüdür.

Bir Şarkın Olsun Dudaklarında, Edip Akbayram'ın, 1993 tarihli 12. stüdyo albümüdür. Albüm, Edip Akbayram'ın ilk kez seslendirmiş olduğu, kimisi ilk kez kendisi tarafından yorumlanan kimisi daha evvel başka başka sanatçılar tarafından da yorumlanmış olan şarkılardan, türkülerden oluşmaktadır.

Unutamadıklarım, Edip Akbayram'ın 1992 tarihli 11. stüdyo albümü. Albüm, Edip Akbayram'ın sevilen şarkılarını bir araya getirdiği derleme albümlerinden biridir. Edip Akbayram bu albümünde, sözlerinde ve müziklerinde, Aşık Mahzuni Şerif'ten Zülfü Livaneli'ye pek çok farklı şarkı sözü yazarı, müzisyen ve şairin imzasının bulunduğu şarkılarına yer vermiştir.

Hava Nasıl Oralarda?, Edip Akbayram'ın 1991 tarihli 10. stüdyo albümünün adı. Albüm, Edip Akbayram'ın 1988 tarihli Özgürlük ve 1990 tarihli Şahdamar adlı albümlerinde yer alan şarkılardan, türkülerden oluşmaktadır. Edip Akbayram bu albümünde, sözlerinde ve/veya müziklerinde, Ahmet Arif'ten Nâzım Hikmet'e, Gülten Akın'a değin pek çok farklı şarkı sözü yazarı, müzisyen ve şairin imzasının bulunduğu şarkılara yer vermiştir.

Şahdamar, Edip Akbayram'ın, 1990 tarihli 8. stüdyo albümüdür.

Özgürlük, Edip Akbayram'ın, 1988 tarihli 7. stüdyo albümüdür.

Aldırma Gönül ya da Hapishane Şarkısı V, yazar ve şair Sabahattin Ali tarafından halk dilinden yararlanarak 1933 yılında yazılmış ünlü bir şiir ve şarkıdır. Şairin, Sinop Cezaevi'nde hükümlü bulunduğu sırada yazdığı ve adlandırmak yerine numaralandırdığı Hapishane Şarkısı adlı beş şiirinin sonuncusu ve en bilinenidir. Aldırma Gönül adı ile meşhur olan şiir, toplam beş dörtlükten meydana gelmektedir.
Nedir Ne Değildir?, psychedelic rock ve folk rock tarzlarındaki albüm. Edip Akbayram ve Dostlar tarafından çıkarılmıştır.

Beni Ben Yapan Şarkılar Kıraç'ın 2019 yılında çıkardığı stüdyo albümü. Albüm Cem Karaca, Barış Manço, Edip Akbayram gibi anadolu rock sanaçılarının yeniden yorumlanmış eserlerini içerir.
Ethem Adnan Ergil, Türk müzisyen, besteci ve söz yazarıdır.