Bilgisayar virüsü, kullanıcının izni ya da bilgisi dahilinde olmadan bilgisayarın çalışma şeklini değiştiren ve kendini diğer dosyaların içerisinde gizlemeye çalışan aslında bir tür bilgisayar programıdır.

Animasyon (canlandırma), birden çok resmin arka arkaya hızlı bir şekilde gösterilmesiyle elde edilen hareketli görüntüdür. İlk animasyonlar birkaç kâğıda istenen resimlerin çizilmesi, kâğıtların hızlıca geçirilmesi veya bir çemberin içine konup döndürülmesi ile yapılıyordu. Animasyon yapan kişilere animatör denir.

Warez ya da korsan ürün, telif yasaları çiğnenerek ticareti yapılan telif hakkı saklı materyaller. Bu tanım, genelde arkadaşlar arasındaki peer-to-peer dosya paylaşımları veya özel sunucular sayesinde büyük grupların dosya paylaşımlarından çok; telif hakkına sahip materyallerin, organize gruplar tarafından yasa dışı yayınlarını tanımlar. Telifli ürünlerin kopyalanmasını, çoğaltılmasını ve dağıtımını yapan kişilere korsan, yapılan işe korsancılık denmektedir.
Truva atı (Trojan), bilgisayar yazılımı bağlamında Truva atı zararlı program barındıran veya yükleyen programdır. Terim klasik Truva Atı mitinden türemiştir. Truva atları masum kullanıcıya kullanışlı veya ilginç programlar gibi görünebilir ancak yürütüldüklerinde zararlıdırlar.
Avira Operations GmbH & Co. KG çok uluslu ama aynı zamanda bir ailenin sahip olduğu,OPSWAT’a göre küresel pazar payı %9.6 olan ve 100 milyondan fazla müşterisi bulunan bir Alman antivirüs yazılım şirketidir. Avira dünya çapında altıncı büyük antivirüs satıcısı olarak değerlendirilir.

Norton 360, Symantec tarafından geliştirilen, bir "hepsi bir arada" güvenlik paketi olarak pazarlanmaktadır. Paket, kişisel bir güvenlik duvarı, sahteciliğe karşı koruma ve kötü amaçlı yazılımları tespit edip temizleme yeteneğini içerir. Bu paketi Norton Internet Security'den ayıran, dosya yedeklemesi ve PC bakımını içermesidir.

Avast Software, merkezi Prag, Çek Cumhuriyeti'nde bulunan ve bilgisayar güvenliği, makine öğrenimi ve yapay zeka alanlarında çalışan çok uluslu bir siber güvenlik yazılımı şirketidir. Avast, aylık 435 milyondan fazla aktif kullanıcıya ve Nisan 2020 itibarıyla dünya çapında kötü amaçlı yazılımdan koruma uygulamaları satıcıları arasında ikinci en büyük pazar payına sahiptir. Şirketin dünya çapındaki 25 ofisinde yaklaşık 1.700 çalışanı bulunmaktadır.

VirusTotal ücretsiz dosya taratmalarına izin veren bir websitesidir. Yaklaşık 55 antivirüs yazılımı barındırır. Dosyalar hem web üzerinden hem de e-posta yoluyla gönderilebilir. Oluşabilecek hatalardan dolayı dosyanın temiz olduğunu ya da zararlı yazılım içerdiğini garanti edemez. Hizmet sadece sayfaya gönderilen küçük boyutlu dosyaları ve url adresini tarar, kullanıcı bilgisayarını taramaz. Google tarafından satın alınmıştır.

ESET, 1992 yılında iki özel şirketin birleşmesiyle kurulan Slovakya merkezli BT güvenlik şirketidir.2008, 2009 ve 2010 yıllarında en başarılı Slovak şirketi ödülünü kazanmıştır. ESET'in San Diego, Kaliforniya, Wexford, İrlanda; Londra, Birleşik Krallık; Bournemouth, Birleşik Krallık; Bristol, Birleşik Krallık; Buenos Aires, Arjantin; Prag, Çekya ve Polonya'da kendi şubeleri bulunmakla birlikte dünya genelinde 100'ün üzerinde distribütörü vardır.

ClamAV, Genel Kamu Lisansı ile lisanslanmış çoklu platform destekli bir antivirüs yazılımıdır. Otomatik virüs veritabanı güncelleme özelliğine sahiptir. Daha çok Unix temelli sistemler için tasarlanmaya başlanmış olmakla birlikte Windows, Mac OS X ortamlarında da kullanılabilmektedir.
Zararlı yazılım, kötü amaçlı yazılım veya malware, bilgisayar ve mobil cihazların işlevlerini bozmak, kritik bilgileri toplamak, özel bilgisayar sistemlerine erişim sağlamak ve istenmeyen reklamları göstermek amacı ile kullanılan yazılımdır. 1990 yılında Yisrael Radai tarafından malware ismi konulmadan önce, bu tür yazılımlara bilgisayar virüsü adı veriliyordu. Kötü amaçlı yazılımların ilk türü, parazit (asalak) yazılım parçalarını yürütülebilir, çalışan içeriklere eklemekle ilgileniyordu. Bu yazılım parçaları, mevcut çalışan uygulamayı, sistem üstünde çalışan programları ve hatta bilgisayar sistemlerinin ayağa kaldırılmasında önemli rol oynayan önyükleme (boot) kodlarını etkileyen makine kodları olabilir. Kötü amaçlı yazılımlar, kullanıcıların gereksinimlerine karşı bir davranış sergiler ve sistemin yetersizliğinden kaynaklanan bir sorun yüzünden istemsiz, rastgele bir şekilde verecek yazılım parçaları içermez.
Comodo Group, Inc., Amerika Birleşik Devletleri Clifton, New Jersey merkezli bilgisayar yazılımı ve SSL sayısal sertifikalar sağlayan özel bir şirket. İngiltere, Türkiye, Ukrayna, Romanya, Çin, Hindistan ve ABD'de yerleşkeleri bulunmaktadır.

Windows Live OneCare Safety Scanner Microsoft'un Windows Live hizmetlerinin bir parçası idi. Bilgisayar virüsüleri, casus yazılımları / reklam yazılımlarını (Adware) ve diğer kötü amaçlı yazılımları kaldırmak için çevrimiçi bir tarama, PC temizleme ve tanılama hizmetiydi.

Windows Live OneCare Microsoft'un Windows Live hizmetlerinin bir parçası idi. Microsoft tarafından Windows için geliştirilen bir bilgisayar güvenliği ve performans geliştirme hizmetiydi. OneCare'nin temel teknolojisi, Microsoft'un 2003 yılında GeCAD Software Srl'den satın aldığı, ancak daha sonra durdurulan çok platformlu RAV idi. Hizmet Windows Live OneCare Safety Scanner ile aynı markanın altında idi. Yazılım üç bilgisayara kadar kullanılabilen yıllık ücretli bir abonelik olarak sunuldu.
Sıfır-gün genellikle bir yazılımda bir zayıflığın keşfedildiği gün, çok uzun zamandan beri o açıklığın blackhatler tarafından bulunup kullanıldığının ortaya çıkmış olmasıdır. Ayrıca zayıflık ortaya çıktıktan sonra geliştirici tarafından bir güncelleme sunulamadan önce faydalanılan bir zayıflıktır
Sahte güvenlik yazılımı, kullanıcıları bilgisayarlarında bir virüs olduğuna inandıran ve sonrasında virüs kaldırma aracı için para isteyen bir çeşit zararlı yazılım ve internet dolandırıcılığıdır. Scareware ve bir çeşit ransomware olarak da değerlendirilebilir. Sahte güvenlik yazılımları 2008'den beri bilgisayarlar için önemli bir tehdit oluşturuyor. AdDestroyer ve VirtualBouncer sahte güvenlik yazılımlarının tanınmasını sağlamış olan, 2004'te var olmuş iki eski örnektir.

Internet güvenliği, yalnızca Internet, sıkça tarayıcı güvenliği ve World Wide Web ile ilgili değil, aynı zamanda Ağ Güvenliği, uygulama ve işletim sistemleri sistemleri ile bir bütün olarak ilgilidir. Amacı, internet üzerinden saldırılara karşı kullanılacak kurallar ve önlemler oluşturmaktır. İnternet, bilgi alışverişi için güvenli olmayan bir kanalı temsil eder; bu da kimlik avı, çevrimiçi virüsler, truva atları, solucanlar ve daha fazlası gibi yüksek bir saldırı veya dolandırıcılık riskine yol açar.
VersionTracker, yazılım sürümlerini takip eden bir web sitesiydi. Mac OS yazılım sürümü izleyicisi olarak pazarlanmaya başladı ve sonunda Mac OS X, iPhone, Microsoft Windows ve Palm OS gibi işletim sistemlerine kadar yelpazesi genişledi.
Malwarebytes, Microsoft Windows, macOS, ChromeOS, Android ve iOS için kötü amaçlı yazılımları bulup kaldıran bir kötü amaçlı yazılımdan koruma yazılımıdır. Malwarebytes Corporation tarafından üretilen yazılım ilk olarak Ocak 2006'da piyasaya sürülmüştür. Manuel olarak başlatıldığında kötü amaçlı yazılımları tarayan ve kaldıran ücretsiz bir sürümü ve ek olarak zamanlanmış taramalar, gerçek zamanlı koruma ve flash bellek tarayıcı sağlayan ücretli bir sürümü mevcuttur.
Tarayıcı güvenliği, ağ bağlantılı verileri ve bilgisayar sistemlerini gizlilik ihlallerinden veya kötü amaçlı yazılımlardan korumak için İnternet güvenliğinin web tarayıcılarına uygulanmasıdır. Tarayıcıların güvenlik açıkları genellikle JavaScript ile bazen Adobe Flash kullanan ikincil bir yüke sahip siteler arası komut dosyası (XSS) kullanır. Güvenlik açıkları ayrıca tüm tarayıcılarda yaygın olarak kullanılan güvenlik açıklarından yararlanabilir.).