
Asya veya Asya Kıtası, Avrupa'nın doğusunda, Büyük Okyanus'un batısında, Okyanusya'nın kuzeyinde ve Arktik Okyanus'un güneyinde bulunan kıta, yüz ölçümü olarak Dünya'nın en büyük kıtası, aynı zamanda nüfus açısından en kalabalık kıtasıdır. Sınırları değişkenlik gösterse de Avrupa ve Afrika kıtaları ile kara sınırı vardır. Avrupa ile birlikle Avrasya'yı, Avrupa ve Afrika kıtalarıyla birlikte Eski Dünya'yı oluşturur. İnsanlığın Afrika'dan çıktıktan sonra ayak bastığı ilk kıta olan Asya, aynı zamanda Dünya üzerindeki birçok dinin çıkış bölgesidir. Ortadoğu kökenli İslam, Hristiyanlık gibi İbrani dinler ile Hint Yarımadası kökenli Budizm ve Hinduizm gibi Dharmatik dinler buna örnektir. Kuzey Kutup Dairesi'nden Ekvator'a kadar uzanan Asya Kıtası, yeryüzünün en alçak noktası olan Lut Gölü ve en yüksek noktası olan Everest gibi çok farklı yeryüzü şekillerini içinde barındırır.

Kuş; tüyleri, dişsiz gagaları, yumurtladıkları sert kabuklu yumurtalar yoluyla üreyen, yüksek metabolizma hızına sahip, dört odacıklı kalpleri ve hafif ama güçlü bir iskelet yapısına sahip, Aves sınıfını oluşturan sıcakkanlı omurgalı hayvanlar grubudur. Tüm dünyada yaygın olarak yaşayan kuşların boyutları arı sinek kuşunda 5 cm ila deve kuşunda 2,75 m arasında değişir. On bin kadar yaşayan kuş türü bulunur ve bunların yarısından fazlasını ötücü kuşlar oluşturur. Kuşların türlere göre farklılık gösteren kanatları vardır ve kanatsız olduğu bilinen tek grup kivi kuşu ve soyları tükenmiş olan moa ile fil kuşudur. Ön ayakların evrimleşerek kanatlara dönüşmesi kuşlara uçma yeteneği sağlamış ancak daha sonra yine evrimin devam etmesiyle penguenler, deve kuşları ve adalarda endemik olan bazı türler uçma yeteneğini kaybetmişlerdir. Kuşların sindirim ve solunum sistemleri de uçma yeteneğine uyum sağlamıştır. Özellikle deniz kuşları ve bazı su kuşları gibi kuşlar ayrıca evrimleşerek yüzme yeteneği de kazanmıştır.

Meleagris veya Hindi, Phasianidae familyasına bağlı bir kuş cinsidir. Amerika'ya ilk göç edenler tarafından keşfedilmiş ve 17. yüzyıl'ın başlarında Avrupa'ya getirilmiştir. Eti için yetiştirilen bir kümes hayvanı olarak tanınırlar. Evcil hindinin Kuzey Amerika'ya ulaşması ise İngiltere üzerinden olmuştur. ABD'nin kurucularından Benjamin Franklin hindinin yeni kurulan devletin simgesi olmasını önerdiyse de bu kabul edilmemiş ve kel kartal seçilmiştir.

Karaçomak Barajı, Kastamonu'da, Karaçomak Deresi üzerinde, sulama, taşkın kontrolü, içme suyu temini amacı ile 1968 - 1973 yılları arasında inşa edilmiş bir barajdır.

Paslı kedi küçük bir yaban kedisi. Bengal kedisi ile yakın akrabadır.

Ganj Nehri, Hindistan'ın kuzey topraklarından ve Bangladeş'ten geçen 2.704 km uzunluğundaki akarsu. Doğu yönünde, Bengal Körfezi'ne doğru akar ve Brahmaputra Nehri ile birlikte 4/5'i Bangladeş'e ait olan, 45.000 km²'lik bir delta yaparak körfeze dökülür.

Tavus kuşu, sülüngiller (Phasianidae) familyasında Pavo cinsindeki iki tür kuşa verilen isimdir. Kur yapma döneminde, erkek tavusun açarak sergilediği kuyruklarıyla tanınır. Dişi tavus kuşu parlak yeşil boyunlu, gövdesi ise kahverengi ya da gri tonlu kahverengi renklidir.

Bengal tilkisi, ayrıca Hint tilkisi olarak da bilinen, köpekgiller familyasından yalnızca Hint altkıtasında bulunan endemik tilki türüdür.

Tüy, kuşlarda bulunan, türler arasında ayırtedici bir özellik gösteren ve bir örtü vazifesi gören epidermal büyümelerden biridir. Bazı bitki ve meyvelerle bazı dokumalar üzerinde görülen ince, kısa, yumuşak ve sık uzantılar da tüy olarak adlandırılır. Tüyler, omurgalılarda bulunan en karmaşık örtü dokusu sayılmaktadır. Bu özellik kuşlar sınıfını diğer canlı gruplarından ayıran önemli bir özelliktir. Tüylerin ayrıca Theropoda alttakımına ait canlılarda da olduğu görülmüştür. Bununla beraber, tüyler kuşların vücutlarının çoğu tarafını kaplamakta ve sadece belirli bölgelerde bu örtü oluşmaktadır. Bu özellik kuşların uçmasına, ısı kaybının azalmasına ve su geçirmezliğinin sağlanmasının yanında renkler sayesinde iletişim ve korunmaya yardımcı olur.

Umman Denizi Hint Okyanusu'nun bir bölümüne verilen addır. Doğusunda Hindistan, kuzeyinde Pakistan ve batısında da Umman Körfezi, Arap Yarımadası ve Aden Körfezi, yer alır.

Hint tavuskuşu ya da mavi tavuskuşu, sülüngiller familyasında yer alan bir tavuskuşu türüdür.

Büyük ak balıkçıl, balıkçılgiller (Ardeidae) familyasına ait bir kuş türü.

Telli turna, turnagiller (Gruidae) familyasına ait bir kuş türü.

Auckland Adaları, Büyük Okyanus'un güneyinde, idari bakımdan Yeni Zelanda'ya bağlı olan takımada. Güney Adası'nın 467 km güneyinde yer alır.

Kıyı balıkçılı balıkçılgiller (Ardeidae) familyasından bir kuş türü. Afrika'nın tropikal batı kıyılarında, Kızıldeniz, Basra Körfezi ve Hindistan'ın doğu kıyılarında yaşar.

Ardeola grayii balıkçılgiller (Ardeidae) familyasından bir kuş türü. İran'ın güneyi, Hindistan'ın doğusu, Myanmar, Bangladeş ve Sri Lanka'da ürer. Doğuda Ardeola bacchus ile parapatriktir.

Gorsachius melanolophus balıkçılgiller (Ardeidae) familyasından bir kuş türü. Hindistan, Tayvan, Çin ve Filipinler'de üreme dönemini geçiren ve Güneydoğu Asya'da bulunan bir kuştur.

Ixobrychus flavicollis balıkçılgiller (Ardeidae) familyasından bir kuş türüdür. Asya'nın tropikal bölgelerinde Bangladeş, Pakistan, Hindistan ve Sri Lanka'da doğuya Çin, Endonezya ve Avustralya'da üreyen ve kuzeyde yaşayan popülasyonu kısa mesafeli göç eden bir balıkçıldır.

Ixobrychus sinensis balıkçılgiller (Ardeidae) familyasından bir kuş türüdür. Hindistan, Japonya ve Endonezya'da yaşar.

Keoladeo Millî Parkı veya Keoladeo Ghana Millî Parkı eski adıyla Bharatpur Kuş Koruma Alanı, Hindistan'ın, Rajasthan Eyaletine bağlı Bharatpur'da, özellikle kış mevsiminde binlerce kuşa ev sahipliği yapan önemlibir kuş gözleme alanıdır. Bölgede 230 kuş türünün ikamet ettiği bilinmektedir. Ayrıca kış sezonunda buraya gelen kuş bilimcileri ile önemli bir turizm merkezidir. 1971'de Koruma Alanı ilan edilmiştir. Aynı zamanda bir Dünya Mirası alanıdır.