Ahmet Piriştina, Türk siyasetçi. 1999 ve 2004 yılları arasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini sürdürmüştür.
İzmir, Türkiye'de Ege Bölgesi'nde yer alan ve İzmir ilinin merkezi olan şehirdir. Ülkenin nüfus bakımından en kalabalık üçüncü şehridir. Ekonomik, tarihî ve sosyo-kültürel açıdan önde gelen şehirlerden biridir.
Güzelbahçe, Türkiye'nin İzmir ilinin bir ilçesidir. İlçenin doğusunda Narlıdere ve Karabağlar, batısında ve güneybatısında Urla, güneyinde Seferihisar ilçeleri, kuzeyinde ise İzmir Körfezi bulunmaktadır. 29 Aralık 1993'te eski Narlıbahçe ilçesinden ayrılarak ilçe olmuştur. On iki mahallesi bulunan ilçenin yüz ölçümü 77 km2'dir. 2022 itibarıyla nüfusu 37.753 kişidir. İlçe ekonomisinin temelini balıkçılık ve tarım oluşturur.
Hacı Mehmet Eşref Paşa 1895-1907 yılları arasında İzmir Belediye Reisliği yapmış bir Osmanlı devlet ve siyaset adamıdır.
Yenişehir ya da halk arasında bilinen ismiyle Tenekeli, İzmir ilinin Konak ilçesine bağlı bir mahalledir. Tepecik semtinin içinde yer alır.
Işılay Saygın, Türk mimar, siyasetçi ve Türkiye'nin ilk kadın turizm bakanı ve ilk kadın çevre bakanı. 51. hükûmetten 55. hükûmete kadar aralıksız bakan olarak görev yapmıştır.
Kemeraltı, Türkiye'nin İzmir şehrinde, Konak ilçesindeki Mezarlıkbaşı semtinden başlayarak Konak Meydanı'na kadar ulaşan ve ticari faaliyetlerin yoğun şekilde yaşandığı semt ve çarşıdır. Fevzipaşa Caddesi ve Eşrefpaşa Caddesi çarşının kara sınırlarını oluşturur.
Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi ya da halk arasında bilinen adıyla Okmeydanı SSK, İstanbul'un Şişli ilçesi, Kaptanpaşa Mahallesi'nde bulunan ve Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı'na bağlı olan bir şehir hastanesidir. Hastanenin başhekimliğini Prof. Dr. Mehmet Mesut Sönmez yapmaktadır. Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi bünyesinde 33 farklı branşta klinik ve 8 farklı branşta yoğun bakım ünitesi bulunmaktadır.
Bayraklı, Türkiye'nin İzmir ilinin bir ilçesidir. İlçenin kuzeybatısında ve kuzeyinde Karşıyaka, doğusunda ve güneyinde Bornova, güneybatısında Konak ilçeleri, batısında İzmir Körfezi bulunmaktadır. Yüzölçümü bakımından İzmir'in en küçük ikinci ilçesidir. 5747 sayılı Büyükşehir Belediyesi Sınırları İçerisinde İlçe Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun'a göre, Bayraklı 6 Mart 2008 tarihinde İzmir'in ilçesi olmuş, ilgili kanun 22 Mart 2008 tarihli ve 26824 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanmıştır. İzmir'in yeni kent merkezi olan ilçede yapımı biten, devam eden ve proje hâlinde olan sayıca oldukça fazla olan gökdelenler bulunmaktadır.
İZDENİZ, 18 Kasım 1992 tarihinde İzmir merkezli kurulmuş ve denizyolu ulaşımı alanında faaliyet gösteren bir şirkettir. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olan şirket, 8 Mart 2000 tarihinden beri İzmir Körfezi'ndeki denizyolu ulaşımından sorumludur. Bünyesinde barındırdığı 16 Yolcu Gemisi, 5 Arabalı Vapur, 1 Yüzer Tesis ve 12 iskele ile İzmir körfezinde hizmet veren şirket, 2022 yılında başlattığı İzmir Limanı çıkışlı İzmir – Midilli seferlerini de düzenlemektedir.
Karataş Yahudi Hastanesi ya da Karataş Musevi Hastanesi, 1827 yılında İzmir'in Konak ilçesinin Karataş semtinde Türk Yahudileri tarafından kurulan bir özel hastanedir.
Eşrefpaşa Camii, adını banisi olan Osmanlı dönemi valilerinden Hacı Mehmet Eşref Paşa'dan alan, İzmir'in Konak ilçesinde bulunan cami.
Kemer Tren İstasyonu, eskiden Kervan Köprüsü Tren İstasyonu, İzmir'in Konak ilçesi Yenidoğan Mahallesi'nde yer alan TCDD'ye ait eski hemzemin tren istasyonudur.
İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi, Türkiye'nin İzmir şehrinde bulunan bir şehir hastanesidir. 16 Ekim 2023'te açılan hastane, 2.060 yatak kapasitesiyle Ege Bölgesi'nin en büyük, ülkenin dördüncü büyük hastanesidir. Hastanenin açılmasıyla birlikte Bozyaka, Yenişehir ve Alsancak'taki hastanelerin küçültülmesi planlanmaktadır.
M5 Metro Hattı, İzmir Metrosu'nun batıda Halkapınar istasyonu ile doğuda Otogar istasyonu arasında inşa edilmesi planlanan 4,5 km uzunluğundaki metro hattıdır. Beş istasyonu bulunan hat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından inşa edilecektir. Hattın gelecekte önce Pınarbaşı'na, daha sonra da Kemalpaşa'ya kadar toplamda 28,1 km uzatılması ve on sekiz yeni istasyona sahip olması planlanmaktadır.
İzmir Gureba-i Müslimin Hastanesi, Türkiye'nin İzmir şehrinde yer alan tarihî bir hastanedir. 1851'de şehirdeki ilk Müslüman hastanesi olarak kuruldu. 1913'te İdare-i Vilayeti Umumiye Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle adı İzmir Memleket Hastanesi olarak değiştirilen hastane, 1950'den itibaren İzmir Devlet Hastanesi olarak faaliyete devam etti. 1985'te İzmir Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi, 2000'de ise Dr. Ekrem Hayri Üstündağ Konak Kadın ve Doğum Hastalıkları Hastanesi adını aldı. 2012'de kapatılarak Ege Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Konak Ek Hizmet Binası yapıldı. Türkiye'nin ilk eczanesi hastane içerisinde bulunmaktaydı.
Namık Kemal, İzmir ilinin Konak ilçesine bağlı bir mahalledir.
Tuzcu, İzmir ilinin Konak ilçesine bağlı bir mahalledir.
Şehir hastaneleri, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı'na bağlı olarak kurulan hastanelerdir. Şehir Hastaneleri, Devlet Hastanesi ve Eğitim ve Araştırma Hastanesinden farklı olarak bölgesel büyük sağlık kompleksleri olarak yapılandırılmıştır. Bununla amaçlanan durum ise bünyesinde her çeşit sağlık birimini bulundurarak bulunduğu bölgedeki insanların her türlü sağlık ihtiyacını en ileri teknolojik ve tıbbi imkanlarla karşılamaktır. Buna karşın yap-işlet-devret modeli ile yapılması ve yüksek maliyetleri sebebiyle kamuoyunda eleştiri konusu olmuşlardır.
Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi, Türkiye'nin İzmir şehrinde bulunan ve Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren hastanedir. 1985'te kurulan hastane, 1.131 yatak sayısıyla şehrin en büyük üçüncü hastanesidir.