İçeriğe atla

Eğitim Araştırmaları Birliği

Eğitim Araştırmaları Birliği
Slogan"Türkiye'nin eğitim alanındaki en büyük akademik örgütü"
Kuruluş2009
Eğitim dil(ler)iTürkçe, İngilizce
BaşkanDoç. Dr. Mustafa Yunus Eryaman
Konum, Türkiye
Web sitesieab.org.tr/

Eğitim Araştırmaları Birliği,[1] 2008 tarihinde kurulmuş olup, birliğin başkanlığını Doç. Dr. Mustafa Yunus Eryaman[2][3][4] sürdürmektedir. Türkiye'nin eğitim alanındaki en büyük akademik sivil toplum örgütü olan Türkiye Eğitim Araştırmaları Birliği (EAB), eğitim araştırmaları alanında erişilebilirliğin ve kalitenin arttırılmasına yönelik faaliyetler gerçekleştirmektedir.

Avrupa Eğitim Araştırmaları Birliği ve Dünya Eğitim Araştırmaları Birliği üyesi olan Eğitim Araştırmaları Birliği 2016 yılı itibarıyla 8 Uluslararası kongre düzenlemiştir.[5][6]

Kuruluş Amacı ve Kapsamı

Eğitim Araştırmaları Birliği'nin amacı;[7]

  • Eğitim alanında ulusal ve uluslararası araştırmalar yapmak, çalıştay, panel, seminer, sempozyum, kongre vb. bilimsel etkinlikler gerçekleştirmektir.
  • Eğitim bilimlerinde yer alan 33 alanda eğitim araştırmalarının kalite standartlarını belirlemektir.
  • Türkiye'de yayınlanan eğitim araştırmaları dergilerini indekslemek ve bu dergilerin etki faktörlerini belirleme çalışmaların yürütülebilmesi için gerekli olan teknik donanım, veri tabanları, web siteleri ve indeksleme programları ile bir mükemmeliyet merkezi oluşturmaktır.
  • Eğitim alanında akademik faaliyetlerde bulunmaktır.
  • Eğitim araştırmalarının etik standartlarını belirlemektir.
  • Uluslararası derneklere üyelik ve işbirliklerini gerçekleştirmektir.

Kongreler

  1. Uluslararası Türkiye Eğitim Araştırmaları Kongresi. Çanakkale, 2009 |Kongre Kitabı |[8]
  2. Uluslararası Türkiye Eğitim Araştırmaları Kongresi. Antalya, 2010 |Kongre Kitabı|
  3. Uluslararası Türkiye Eğitim Araştırmaları Kongresi. Girne, 2011 |Kongre Kitabı|
  4. Uluslararası Türkiye Eğitim Araştırmaları Kongresi. İstanbul, 2012| Kongre Kitabı |
  5. Uluslararası Türkiye Eğitim Araştırmaları Kongresi. Çanakkale, 2013 |Kongre Kitabı |
  6. Uluslararası Türkiye Eğitim Araştırmaları Kongresi. Ankara, 2014 |Kongre Kitabı |
  7. Uluslararası Türkiye Eğitim Araştırmaları Kongresi. Muğla, 2015 |Kongre Kitabı |
  8. Uluslararası Türkiye Eğitim Araştırmaları Kongresi. Çanakkale, 2016 | Kongre Kitabı|

Yayınlar

  1. Educational Policy Analysis and Strategic Research
  2. International Journal of Educational Researchers

Projeler

Etkinlikler

Eğitim Araştırmaları Birliği Kurullar

Kaynakça

  1. ^ "EAB". EAB. 4 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mayıs 2016. 
  2. ^ "EAB Yönetim". EAB. 21 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mayıs 2016. 
  3. ^ "Dr. Eryaman, WERA başkan yardımcılığına seçildi". Gazete. Hürriyet Gazetesi / Doğan Yayın Grubu. Anadolu Ajansı. 4 Mart 2016. 14 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mayıs 2016. 
  4. ^ "Sığınmacı çocukların eğitiminde uluslararası işbirliği". Hürriyet. 4 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mayıs 2016. 
  5. ^ "EAB Congress 2015". web.archive.org. 6 Şubat 2016. 6 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Aralık 2020. 
  6. ^ "Çomü'de 8.Uluslararası Eğitim Araştırmaları Kongresi". Milliyet. 20 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Mayıs 2016. 
  7. ^ "EAB Hakkında". EAB. 6 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mayıs 2016. 
  8. ^ "STK'larla Etkili Proje Bilinci Geliştirilmesi Eğitimi" (PDF). EAB. 21 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 11 Mayıs 2016. 
  9. ^ "Transfer of Innovation Leonardo da Vinci Project". University of Agribusiness and Rural Development. 22 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mayıs 2016. 
  10. ^ "Yerelden Cambridge ve NASA'ya". EAB, GMKA. 3 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mayıs 2016. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Leonardo da Vinci</span> İtalyan Rönesans polimat (1452–1519)

Leonardo di ser Piero da Vinci (

<span class="mw-page-title-main">Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi</span> Çanakkalede kurulu devlet üniversitesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Türkiye'nin Çanakkale ilinde yer alan devlet üniversitesidir. SCIMAGO 2012 yıllık raporunda dünyanın en iyi 1500 üniversitesinden biri olarak listelenmiştir. Üniversite, 2013 yılında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Türkiye'nin En Girişimci Üniversiteleri Listesi'nde yer almıştır. ÇOMÜ, Uluslararası Üniversiteler Birliği'nin, Avrupa Üniversiteler Birliği'nin, ADIM Üniversiteler Konsersiyumu'nun ve Trakya Üniversiteler Birliği'nin üyesidir. Üniversitenin logosunda, Türk Bayrağı üzerinde Çanakkale Şehitleri Anıtı bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Sakarya Üniversitesi</span> Sakaryada kurulu devlet üniversitesi

Sakarya Üniversitesi, 3 Temmuz 1992 tarihinde 3837 sayılı kanun ile Türkiye'nin Sakarya ilinde kurulmuş bir devlet üniversitesidir. Resmi olarak 1992 tarihi kuruluş tarihi olarak kabul edilse de geleneksel olarak Sakarya Üniversitesinin kuruluş tarihi 1970 yılındaki Sakarya Mühendislik ve Mimarlık Yüksekokulu'nun kuruluş tarihi olan 1970 yılı olarak görülmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Türk Tarih Kurumu</span> Devlet kurumu

Türk Tarih Kurumu, Türk tarihinin ilk kaynaklardan araştırılması amacı ile Mustafa Kemal Atatürk'ün direktifi sonucu 15 Nisan 1931'de kurulmuş bir araştırma kurumudur. 664 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Türk Tarih Kurumu ayrı bir kamu tüzel kişiliğe sahip olup 1983 yılında kurulan Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumunun denetim ve gözetimine bağlanmıştır.

Dünya Posta Birliği, Dünya çapında posta sistemine ek olarak, posta politikaları konusunda üye ülkeler arasında koordinasyonu sağlayan Birleşmiş Milletler ajansıdır. DPB Kongresi, İdare Konseyi (CA), Posta İşletme Konseyi (POC) ve Uluslararası Büro (IB) olmak üzere dört kuruldan oluşur. Fransızca UPU'nun resmi dilidir. İngilizce 1994 yılında çalışma dili olarak eklenmiştir.

Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (B.İ.İ.B.F.) kısaltması. B.İ.İ.B.F. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne bağlı fakültelerden. Çanakkale - Biga karayolu üzerinde Prof. Dr.Ramazan Aydın Yerleşkesi'nde eğitim vermektedir. 2021-2022 eğitim-öğretim yılında kayıtlı öğrenci sayısı dörtbindir.

Eğitim teknolojisi "eğitim bilimleri" ailesinde yer almakla birlikte bilgisayar bilimleri, dizge kuramı, bilişsel bilimler, psikoloji, toplumbilim ve diğer bazı bilim dallarından beslenen, kendine has özellikleri olan, çoklu disiplin bir bilim dalıdır. Daha çok bir toplum bilim paradigması içerisinde yer bulsa da doğa bilimleri ile de ilişki içerisindedir. Hem araştırma yöntemleri hem de oluşturulan bilginin uygulanması bağlamında doğa bilimleri ile kesişir.

Dünya Doğayı Koruma Birliği veya tam adıyla Dünya Doğayı ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği doğal kaynakların korunması amacı ile kurulmuş uluslararası bir organizasyondur. Merkezi Gland, İsviçre'de bulunur. IUCN dünya çapında 160 ülkeden 1.400'ün üzerinde devlet kuruluşu ve sivil toplum örgütünü aynı çatı altında toplamaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Türkiye Bilimler Akademisi</span>

Türkiye Bilimler Akademisi, Türkiye'de tüm bilim alanlarındaki araştırmaları, bilim insanlığını ve araştırıcılığı özendirmek ve bu alanlarda emeği geçenleri onurlandırmak; gençleri bilim ve araştırma alanına yöneltmek; Türkiye’deki bilim insanları ve araştırıcıların toplumsal statülerinin yükseltilmesi ve korunmasına çalışmak; bilim ve araştırma standartlarının yükseltilmesine yardım etmek amacıyla 1993'te kurulan, tüzel kişiliğe, bilimsel, idari ve mali özerkliğe sahip yüksek bilim kuruluşu, Türkiye'nin ulusal bilimler akademisidir. Uluslararası Bilim Konseyi'nin üyesidir.

<span class="mw-page-title-main">Afete Hazırlık ve Deprem Eğitimi Derneği</span> sivil toplum kuruluşu

Afete Hazırlık ve Deprem Eğitimi Derneği, yaklaşık bir yıl sürdürülen hazırlık çalışmalarının sonunda Eylül 2003 tarihinde Dernekler Masasına yapılan müracaatla AHDER yasal kuruluşunu tamamladı.

<span class="mw-page-title-main">Sağlık Bakanlığı (Türkiye)</span> Türkiyede bir bakanlık

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığına bağlı olarak çalışan, sağlık işlerinden sorumlu olan bakanlık.

<span class="mw-page-title-main">Karadeniz Teknik Üniversitesi</span> Trabzonda kurulu devlet üniversitesi

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ),1955 yılında Trabzon'da kurulmuş bir devlet üniversitesidir.

<span class="mw-page-title-main">Halkın Sesi Partisi</span> Türkiyede bir siyasi parti (2010–2012)

Halkın Sesi Partisi, Türkiye'de 1 Kasım 2010 tarihinde kurulan, 19 Eylül 2012 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi ile birleşerek feshedilen bir siyasi partidir. Anayasa Mahkemesinin 2016/15 sayılı, 12 Ekim 2016 tarihli kararı ile dağılmış sayılarak hukuki varlığının sona erdiğine ve tüm mallarının Hazine Müsteşarlığına devredilmesine karar verildi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi 3 Temmuz 2000 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile kurulmuş bir tıp fakültesidir. Fakülte 2007 yılından itibaren öğrencilerine Çanakkale’de eğitim vermeye başlamıştır. ÇOMÜ Tıp Fakültesi Çanakkale ilinde bulunan tek üçüncü basamak sağlık kuruluşudur.

<span class="mw-page-title-main">Uluslararası Eczacılık Öğrencileri Federasyonu</span>

Uluslararası Eczacılık Öğrencileri Federasyonu (IPSF) 1949 yılında Londra’da kurulmuştur ve dünyanın en eski uluslararası, gönüllü öğrenci organizasyonlarından biridir. IPSF gelişen halk sağlığını bilgi, eğitim, sosyal ağların yanında yayınlar ve profesyonel girişimler aracılığı ile destekleyen, uluslararası faaliyet gösteren bir eczacılık öğrencileri organizasyonudur. Günümüzde federasyon 350,000’in üzerinde eczacılık öğrencisini ve yeni mezunu dünya çapında 84 ülkede temsil etmektedir.

İsmail Özay, 1989-2002 yılları arası Çanakkale Belediye Başkanlığı ve 22. Dönem Çanakkale Milletvekilli olarak görev yapmış Türk siyasetçi.

Süleyman Şensoy Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) ile Dünya Türk Forumu ve Dünya İslam Forumu kurucu başkanı.

<span class="mw-page-title-main">Uluslararası Kadın Müzeleri Birliği</span>

Uluslararası Kadın Müzeleri Birliği (IAWM), dünyadaki kadın müzeleri ve girişimlerine destek sağlamak ve aracılık etmek üzere kurulmuş bir platformdur.

<span class="mw-page-title-main">Milano Politeknik Üniversitesi</span>

Milano Politeknik Üniversitesi ; yaklaşık 42.000 öğrenciye ev sahipliği yapan, İtalya'nın en büyük teknik üniversitesidir. Lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerinde eğitim yapan üniversite; mühendislik, mimarlık ve tasarımcılık alanlarında yoğunlaşmıştır. 1863 yılında kurulan üniversite, Milano'daki en eski üniversite olma özelliğini de elinde bulundurmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Türkiye Belediyeler Birliği</span> Türkiye belediyelerini tek çatıda toplayan dernek

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB), 1945 yılında belediyecilik alanında faaliyet göstermek üzere kamu yararına bir dernek olarak kurulmuş ve belediyelerin hak ve menfaatlerini dernek çatısı altında korumaya yönelik olarak belediyecilikle ilgili faaliyetlerini 57 yıl dernek statüsünde sürdürmüştür. Türkiye Belediyeler Birliği, Türkiye'deki bütün belediyeleri tek çatı altında toplamak amacıyla Bakanlar Kurulunun 21 Ağustos 2002 tarih ve 2002/4559 sayılı kararıyla mahalli idare birliği statüsüne kavuşmuştur. 5355 sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanunu'nun 26.05.2005 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilmesi ve 11.6.2005 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmesi ve bu Kanuna göre hazırlanan Türkiye Belediyeler Birliği Tüzüğü'nün İçişleri Bakanlığınca 28.09.2005 tarihinde onaylanmasıyla Türkiye Belediyeler Birliği, ulusal ve uluslararası düzeyde belediyeleri temsil etme yetkisine sahip ve bütün belediyelerin doğal üyesi olduğu tek mahalli idare birliği özelliğine kavuşmuştur.