İçeriğe atla

Džuli

Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti "Džuli"
1983 Eurovision Şarkı Yarışması şarkısı
ÜlkeYugoslavya
Şarkıcı(lar)Danijel
DilSırp-Hırvatça
Besteci(ler)Danijel
Söz yazar(lar)ıMario Mihaljević
Orkestra ŞefiRadovan Papović
Finallerdeki sonuçları
Final derecesi4
Final puanı125
Sahneye çıkış kronolojisi
◄ "Halo, Halo" (1982)   
"Ciao, amore" (1984) ►

"Džuli" (Kiril: Џули), 1983 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Yugoslavya'yı temsil eden Danijel tarafından seslendirilen Sırp-Hırvatça şarkıdır. Yugoslavya, yarışma sonunda 125 puanla dördüncü olmuştur.[1]

Kaynakça

  1. ^ "About Danijel" (İngilizce). eurovision.tv. 11 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ocak 2013. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda Bosna-Hersek</span>

Bosna-Hersek, Kvalifikacija za Millstreet elemesinde 2. olmasından dolayı ilk katılımını 1993 yılında gerçekleştirmiş, O yıldan beri Eurovision Şarkı Yarışması'na 19 kez katılmıştır. Ülke daha önce Yugoslavya'nın bir parçası olarak katılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda Hırvatistan</span>

Hırvatistan, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk defa 1993 yılında katılmıştır. Hrvatska radiotelevizija (HRT) isimli kamusal yayın kuruluşunun Avrupa Yayın Birliği'nin aktif bir üyesi olmasının ardından katılmıştır. Hırvatistan, 1993 yılında Bosna-Hersek ve Slovenya ile birlikte ilk defa katılmıştır.

<i>Eurovision Şarkı Yarışması</i>

Eurovision Şarkı Yarışması, kısaca ESC veya Eurovision, Avrupa Yayın Birliği (EBU) tarafından her yıl düzenlenen ve çoğunlukla Avrupalı ülkelerinden katılımıyla gerçekleşen uluslararası şarkı yarışmasıdır. Katılımcı ülkelerin her biri televizyon ve radyo aracılığıyla canlı yayınlanacak bir şarkı seçer, yarışma EBU'ya bağlı yayıncılar tarafından canlı yayınlanır ve katılımcı ülkeler kendi dışında kalan ülkelerin şarkılarını puanlayarak kazananı belirler.

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda Yugoslavya</span>

Yugoslavya Eurovision Şarkı Yarışmasına 1961'den başlamak ve sonuncusu 1992'de olmak üzere 1977-1980 ve 1985 hariç her yıl toplamda 27 kez katılmıştır. Yugoslavya 1989 Eurovision Şarkı Yarışmasını kazanmış ve 1990 Eurovision Şarkı Yarışmasına ev sahipliği yapmıştır.

"Rock Me", Riva tarafından 1989 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti'ni temsil etmek üzere Sırp-Hırvatça dilinde seslendirilen bir şarkıdır. Şarkı, Yugoslavya'ya ilk ve tek birinciliği kazandırdı.

İsviçre, İsveç'in Malmö şehrinde gerçekleştirilecek 2013 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılımını onaylamıştır. İsviçre ulusal finali 15 Aralık 2012 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Ulusal finalde her bölgenin ulusal kanalının belirlediği dokuz şarkı yarışmış ve yarışmanın galibi televoting ile belirlenmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Danijela Martinović</span>

Danijela Martinović, Hırvat şarkıcıdır.

"Neka mi ne svane", Birleşik Krallık'ın Birmingham şehrinde düzenlenen 1998 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Hırvatistan'ı temsilcisi Danijela Martinović tarafından seslendirilen şarkı. 9 Mayısta gerçekleşen yarışmayı 131 puanla beşinci sırada tamamlamıştır.

<span class="mw-page-title-main">Doris Dragović</span>

Doris Dragović, Hırvat şarkıcı-şarkı yazarıdır.

İtalya, Yugoslavya'nın Zagreb şehrinde gerçekleştirilmiş 1990 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılımını onaylamıştır. İtalya'nın temsilcisi ve şarkısını belirleyecek Otomatik Seçim ülkenin kamusal yayın kuruluşu Radio Televisione Italiana (RAI) tarafından gerçekleştirilmiştir.

"Željo moja", Norveç'in Bergen şehrinde düzenlenen 1986 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Yugoslavya'nın temsilcisi Doris Dragović tarafından seslendirilen Hırvatça şarkıdır. 3 Mayısta gerçekleşen yarışmada Yugoslavya 49 puanla 11. olmuştur.

Milan Popović ya da sahne adıyla Danijel, Karadağlı şarkıcıdır.

Fransa'yı 18 Mart'ta Lüksemburg şehrinde gerçekleştirilen 1962 Eurovision Şarkı Yarışması'nda "Un premier amour" şarkısıyla Isabelle Aubret temsil etmiştir. Şarkı RTF tarafından ulusal finalle seçilmiştir.

Magazin, Hırvat pop müzik grubu.

Hırvatistan, Birleşik Krallık'ın başkenti Birmingham şehrinde düzenlenen 1998 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmıştır. Hırvatistan'ı Eurovision'da temsil eden şarkının belirlenmesi için Hırvatistan yayıncısı ulusal final düzenlemiştir. Yarışmayı "Neka mi ne svane" şarkısıyla Danijela Martinović kazanmıştır.

"İ agapi akoma zi", Andy Paul tarafından seslendirilen 1983 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Kıbrıs Cumhuriyeti'ni temsil eden şarkı. Şarkı Yunanca dilinde seslendirilmiştir. Şarkı Stavros Sideras tarafından yazılmıştır.

"Mia krifi evesthisia, Thalassa tarafından seslendirilen 1998 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Yunanistan'ı temsil eden şarkı. Şarkı Yunanca dilinde seslendirilmiştir. Şarkı Yiannis Valvis tarafından yazılmıştır.

"Halo, Halo", Aska tarafından seslendirilen 1982 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Yugoslavya'yı temsil eden şarkı. Şarkı Sırpça dilinde seslendirilmiştir. Miro Zec tarafından yazılmıştır.

Vlado & Isolda Pop ikilisiydi. 1984 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Yugoslavya'yı "Ciao, amore" adlı şarkıyla temsil etmiştir.

"Ljubim te pesmama", Extra Nena tarafından seslendirilen 1992 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Yugoslavya'yı temsil eden şarkı. Şarkı Sırp-Hırvatça dilinde seslendirilmiştir. Gale Janković tarafından yazılmıştır.