İçeriğe atla

Duymak İstiyorum

Duymak İstiyorum
Cemali stüdyo albümü
Yayımlanma7 Haziran 1995
ŞirketKlip Müzik
YapımcıMehmet Akif Işık
Cemali kronolojisi
Duymak İstiyorum
(1995)
Youh Youh
(1997)

Duymak İstiyorum, Cemali grubunun 1995 yılında yaptığı ilk stüdyo albümüdür.

Şarkı listesi

  • 01. Biliyorum Sonunu* (Söz - Müzik : Cemali)
  • 02. Şimdi Hayallerdesin* (Söz - Müzik : Cemali)
  • 03. Hoşgeldin (Söz - Müzik : Cemali)
  • 04. Deli Ali (Söz : Cemali & Pir Sultan Abdal Müzik : Cemali)
  • 05. Sev Beni (Söz - Müzik : Cemali)
  • 06. Duymak İstiyorum* (Söz - Müzik : Cemali)
  • 07. Neşe Katalım (Söz - Müzik : Cemali)
  • 08. Bunca Sözler (Söz - Müzik : Cemali)
  • 09. Bil Kendini (Söz - Müzik : Cemali)
  • 10. Dönence* (Söz - Müzik : Cemali)

Klip çekilen şarkılar

  • "Duymak İstiyorum" : 7 Haziran 1995
  • "Şimdi Hayallerdesin" : 29 Eylül 1995
  • "Biliyorum Sonunu" : 11 Ocak 1996
  • "Dönence" : 9 Nisan 1996

(*) ile belirtilen şarkılara klip çekilmiştir.

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Atıf Yılmaz</span> Türk yönetmen, yapımcı ve senarist (1926–2006)

Atıf Yılmaz Batıbeki Türk film yönetmeni, yapımcı ve senarist ve akademisyendir.

Cemali, 1995'te İsmail Cem Tosun ve Ali Tosun isimli uzun yıllar Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşamış iki müzisyen kardeşin kendi isimlerini vererek kurduğu gruptur.

Onno Tunç, asıl adıyla Ohannes Tunçboyacıyan,, Türkiye Ermenisi müzisyen ve bestecidir. Hazırladığı düzenleme ve bestelerle 1980'ler ve 1990'larda Türk pop müziğinin öne çıkan isimlerinden biriydi. 1945, Bir Zamanlar Deli Gönlüm, Sen Ağlama, Git, Geri Dön, Değer mi, Hadi Bakalım, Gir Kanıma, Vurulmuşum Sana, Şinanay, Seni İstiyorum, Şov Yapma, Olay Olay, İyisin ve Ben Yoldan Gönüllü Çıktım gibi bestelerle Türk müzik tarihindeki öne çıkan isimlerden biri hâline gelmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Bülent Ersoy</span> Türk ses sanatçısı

Bülent Ersoy, Türk sanat müziği şarkıcısı. Sanatçı "Diva" lâkabıyla bilinir.

Burak Kut, Türk şarkıcı; besteci, oyuncu ve söz yazarıdır. Ayrıca bir leggiero tenor sesine sahiptir.

<span class="mw-page-title-main">Emre Aydın</span> Türk şarkıcı

Emre Aydın, Türk şarkıcı-şarkı yazarı ve yönetmen.

555K; 5 Mayıs 1960 tarihinde, Ankara'da, Demokrat Parti aleyhtarı öğrencilerin yaptığı protesto eylemi. Adını 5. ayın 5. günü saat 5'te Kızılay'da düzenlenmesinden alan eylem cumhuriyet tarihinin ilk "sivil itaatsizlik" eylemi olarak da anılır.

<span class="mw-page-title-main">Street Spirit (Fade Out)</span>

"Street Spirit (Fade Out)" (genelde Street Spirit kullanılıyor) Radiohead'ın 1996'da yayımladığı teklisidir. Aynı zamanda 2. stüdyo albümleri The Bends'in (1995) son parçasıdır. Albümdeki Talk Show Host parçası Romeo + Juliet (1996) filminde kullanıldıktan sonra daha da ünlendikten sonra "Street Spirit" ile birlikte konserlerde söylediği başlıca şarkılar arasına girdi. Şarkı rock grubu The Darkness tarafından "cover" yapıldı ve 2003 yılında DJ Tiësto tarafından tekrar düzenlendi (remix).

Kâmuran Akkor Türk şarkıcı.

Garo Mafyan, Türkiye Ermenisi besteci ve aranjördür.

<span class="mw-page-title-main">These Days (şarkı)</span>

These Days, rock grubu Bon Jovi'nin' 1995 yılında yayımlanan altıncı stüdyo albümü These Days'in dördüncü şarkısıdır ve albümden yayımlanan dördüncü teklidir.

<i>The Beacon Street Collection</i>

The Beacon Street Collection, Amerikan rock grubu No Doubt'ın Mart 1995'te yayınlanan ikinci stüdyo albümüdür ve grubun kendi şirketi Beacon Street Records tarafından çıkarıldı. No Doubt'ın kendisi, albümün yapımını gerçekleştirdi ve albüm, adını aldığı Anaheim, Kaliforniya'da Beacon Street'teki evlerinin garajında yer alan ev yapımı kayıt stüdyosunda kaydedildi.

<i>Hayallerim, Aşkım ve Sen</i>

Hayallerim, Aşkım ve Sen, yönetmenliğini Atıf Yılmaz'ın yaptığı 1987 yapımı sinema filmidir. Bir yetimhanede büyüyen Coşkun çocukluk yıllarından beri ünlü sinema yıldızı Derya Altınay'a tutku dolu bir hayranlık duymaktadır. Küçücük yaşlarda başlayan bu düşsel hayranlık uğruna, yetimhanedeki çocukluk aşkı Rukiye'yi bile dışlayacak kadar gözü karadır. Ve Derya Altınay, bir gün okula ziyarete geldiğinde, beyaz perdeden tanıdığı ünlü yıldızı büyük bir hayranlıkla izler. Bir an unuttuğu ilk aşkı Rukiye'yi Derya Altınay evlatlık olarak alıp götürecektir. Ünlü yıldızın hayalleriyle büyüyen Coşkun'un artık tek amacı, Derya Altınay için bir senaryo yazmaktır

<span class="mw-page-title-main">Hakkında Her Şeyi Duymak İstiyorum</span>

"Hakkında Her Şeyi Duymak İstiyorum", Nil Karaibrahimgil'in Mayıs 2011'de yayımlanan bir şarkısı. Albüm promosyon olarak ilk önce gncplay.com adresinde yayınlanmış daha sonra piyasaya sürülmüştür. Karaibrahimgil şarkıyı "romantik komedi" olarak tanımlamıştır. Kapağında kahve fincanı şapkasıyla yer aldığı albümde şarkıların adları da Türk kahvesi adlarıdır.

<i>Ben Buraya Çıplak Geldim</i> Nil Karaibrahimgilin 2012 yapımı stüdyo albümü

Ben Buraya Çıplak Geldim, Türk şarkıcı Nil Karaibrahimgil'in beşinci stüdyo albümü. 5 Temmuz 2012'de DMC ve GNL tarafından yayımlandı.

<span class="mw-page-title-main">Sameyah</span>

"Sameyah" veya teklinin uluslararası resmi ismi ile "Sameach", iki kadın ile iki erkek üyeden oluşan PingPong isimli İsrailli dörtlü tarafından seslendirilen bir şarkı. Şarkı, İsveç'in başkenti Stockholm'de gerçekleştirilen 2000 Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsrail'i temsil etmiş ve yarışmayı 7 puan ile yirmi ikinci sırada tamamlamıştır. Şarkı, grup üyeleri tarafından absürt sözlere sahip bir joke entry olarak nitelendirilmiştir.

Zeynettin Maraş, Türk bestecidir.

<i>Düşperest</i>

Düşperest, Taşra Kabare tarafından sahnelenen, öyküsü Cemal Toktaş ve Nergis Öztürk’e ait olup Ayça Işıldar’ın kaleme aldığı, Oğuz Utku Güneş'in yönettiği tek perdelik, 90 dakikalık bir kabaredir.

<i>Bu Devran</i>

Bu Devran, Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın 15 Eylül 1995 tarihinde çıkardığı on üçüncü albümüdür. Albüm, Duygu Müzik etiketiyle yayınlandı. 1994 yılında yayınladığı Güler Duman '94 albümüyle yılın en çok satan halk müziği sanatçısı oldu. On ikinci albümüyle uzun süre listelerde kalan Güler Duman, Nisan - Ağustos 1995 tarihleri arasında on üçüncü albümünün kayıtlarına başladı. Albümün yapımcılığını ve müzik yönetmenliğini Sinan Çelik üstlendi. Kayıtları dört ay kadar süren albümde Bilal Ercan, Aşık Veysel, Mahzuni Şerif, Derdiyok Ali, Adem Arslandoğan, Teslim Budak, Sıddık Doğan, Rıza Engin ve Teslim Budak gibi sanatçıların eserlerine yer verildi. Albümle birkaç gün sonra albüme adını veren "Bu Devran" adlı parça yayınlandı. Parçanın yayınlanmasıyla birlikte albüm satışları yükseldi ve albüm olumlu tepkiler almaya başladı. Albümde çıkış parçasının yanı sıra "Bugün Ben Şahımı Gördüm", "Can Efendim", "Her An Özlüyorum", "Kul Gibi" ve "Yarin Mendili" gibi parçalar ön plana çıktı. Listelerde haftalarca bir numarada kalan albüm yılın çok ses getiren halk müziği oldu. 90'ların ve Türk halk müziğinin en çok satan albümlerinden birisidir.

<i>Öl Deseydin Ölmez miydim?</i> Güler Dumanın 1997 tarihli, on altıncı albümü

Öl Deseydin Ölmez Miydim?, Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın 22 Ekim 1997 tarihinde çıkardığı on üçüncü albümüdür. Albüm, Duygu Müzik tarafından satışa sunulmuştur. 1990'lı yılların klasik halk müziği albümlerinden biri olarak değerlendirilen albüm, aynı zamanda yüz binlerce satarak Türkiye'nin en çok satan Türk halk müziği albümlerden biri olmuştur. Albümün kayıtları 1996 yılının Aralık ayında başlamıştır. Altı ay kadar süren kayıtlar Haziran 1997 tarihine kadar devam etmiştir. Albümde Neşet Ertaş, Hasan Karakuş, Rıza Ergin, Erkan Yoksuli, Rıza Ergin, Gülizar Ergin ve Ahmet Çelik gibi sanatçıların eserlerini seslendirdiği albümde üç parçanın müziğini bestelemiştir. Albüm yayınlandığı hafta listelere girmeyi başarmıştır fakat albümdeki parçalara klip çekilmemiştir. Güler Duman'ın ve Türk halk müziğinin en çok satan albümlerinden birisidir.