İçeriğe atla

Dursun Koçer

Dursun Koçer (d. 1945, İstanbul) Türk akademisyen. İstanbul Kültür Üniversitesinin eski rektörüdür.

Eğitimi

Haydarpaşa Lisesi'nden 1963 yılında mezun olmuş, İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi astronomi bölümünü 1967 yılında bitirmiştir. 1974'te doktorasını tamamlamıştır.

Akademik kariyeri

1979 yılında doçent, 1988 yılında ise profesör olmuştur. 1983-1988 yıllarında Boğaziçi Üniversitesinde öğretim üyesi olarak bulunmuş, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünde görev yapmıştır.

1988'de İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi astronomi ve uzay bilimleri bölümüne öğretim üyesi olarak dönmüş ve 2002 yılında aynı üniversiteden emekli olarak İstanbul Kültür Üniversitesine geçmiştir. Hâlen İstanbul Kültür Üniversitesi fizik bölümü öğretim üyesidir.[1]

İdari görevleri

İstanbul Üniversitesinde; Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Başkanlığı (1995-2004), Genel Astronomi Anabilim Dalı Başkanlığı (1994-2000), Gözlemevi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü (1991-1997), Fen Fakültesi Fakülte Kurulu ve Yönetim Kurulu Üyeliği, Dekan Yardımcılığı (1991-1997), TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi Kurucu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Üyeliği, TÜBİTAK MAM Uzay Bilimleri Bölümü'nde danışmanlık görevlerinde bulundu,

İstanbul Kültür Üniversitesinde; Fen-Edebiyat Fakültesi dekanlığı (2004-2008), fizik bölümü başkanlığı (2010-2013) ve rektörlük (2008-2012) yapmıştır.

Evli ve iki çocuk babası olan Dursun Koçer, İngilizce bilmektedir.

Kaynakça

  1. ^ "İstanbul Kültür Üniversitesi Fizik Bölümü internet sitesindeki özgeçmişi". 2 Şubat 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ocak 2021. 

İlgili Araştırma Makaleleri

Ayşe Soysal Türk matematikçi.

Koç Üniversitesi, 1993 yılında İstanbul'da eğitime başlamış olan bir vakıf üniversitesidir. Faaliyetlerine 400 öğretim üyesi ve yaklaşık 6900 öğrenciyle devam etmektedir. Üniversite; İnsani Bilimler ve Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Fen, Mühendislik, Hukuk, Tıp ve Hemşirelik Fakülteleri'nde 22 lisans, 32 yüksek lisans ve 26 doktora programı ile eğitim vermektedir.

<span class="mw-page-title-main">Dokuz Eylül Üniversitesi</span> İzmirde kurulu devlet üniversitesi

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), İzmir'de bulunan bir devlet üniversitesi. Türkiye’nin önde gelen köklü yükseköğretim kurumlarından biridir. 20 Temmuz 1982 tarihinde kuruldu. Üniversitede 10 enstitü, 18 fakülte, 2 yüksekokul, 1 konservatuvar, 6 meslek yüksekokulu, 2'si uygulama ve araştırma hastanesi olmak üzere 49 uygulama ve araştırma merkezi vardır. Üniversite 2023 yılı “Sürdürülebilirlik” listesinde Türkiye'deki devlet üniversiteleri sıralamasında 4'üncü olurken; genel sıralamada dünyada 451-500 aralığında yer aldı.

<span class="mw-page-title-main">Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi</span>

Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Cumhuriyet döneminin ilk kurulan fakültesi Ankara Üniversitesi'nin mühendislik ve temel bilim alanlarındaki öncü kuruluşlarındandır. Kuruluşundan bu yana fakülte Türkiye'de bilim ve teknolojinin gelişmesinde, ülkenin kalkınmasında, çağdaş düzeyde temel ve uygulamalı araştırmalar yapılmasında önemli katkılarda bulunmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Zekeriya Müyesseroğlu</span>

Zekeriya Müyesseroğlu Ankara doğumlu Türk gökbilimci.

<span class="mw-page-title-main">Dilhan Eryurt</span> Türk gök fizikçi

Dilhan Eryurt, Türk astrofizikçiydi. Araştırmaları ile Güneş'in ve yıldızların evrimi çalışmalarına katkıda bulunmuş bir bilim insanıdır.

Mustafa İsen, Türk akademisyen, bürokrat, siyasetçi.

Hatice Nüzhet Gökdoğan, Türk gökbilimci ve akademisyen.

<span class="mw-page-title-main">İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi</span> Türkiyenin ilk Fen Fakültesi.

1933 Üniversite reformu ile birlikte kurulan İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi, yurt dışından davet edilen öğretim üyelerinin de katkıları ile Zeynep Hanım Konağı'nda eğitim öğretime başlamış, 1935 yılında Rasathane, 1936 yılında Botanik Enstitüsü binaları tamamlanmış, ancak 28 Şubat 1942 tarihinde çıkan yangın ile Zeynep Hanım Konağı tamamen yanmıştır. Yeni binanın yapımına başlanmış ve 1952 yılında tamamlanmıştır.

Prof.Dr.Cuma Bayat,, Türk akademisyen.

Can Fuat Delale,, fizikçi, bilim insanı, akademisyen, mühendistir.

Prof. Dr. Tekin Dereli,, Türk teorik fizikçi, uygulamalı matematikçi ve akademisyen. Halen Koç Üniversitesi Fizik Bŏlũmünde Profesör ve Bilimsel Diploma Üstü Eğitim başkanı.

<span class="mw-page-title-main">Zeki Aslan</span>

Zeki Aslan, Türk gökbilimci ve akademisyendir. Akdeniz Üniversitesi Fizik bölümü kurucusu ve TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi'nin ilk müdürüdür.

<span class="mw-page-title-main">Gediz Akdeniz</span>

Kamil Gediz Akdeniz, Türk fizikçi ve felsefeci.

Ahmet Nihat Berker, Türk bilim insanı, araştırmacı ve fizik akademisyenidir. 2009-2016 yılları arasında Sabancı Üniversitesi'nde rektörlük görevini yürütmüştür. Kadir Has Üniversitesi'nde, Rektör Yardımcılığı ile birlikte ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde emeritus öğretim üyesi olarak ders ve araştırmalarına devam etmektedir.

<span class="mw-page-title-main">İsmail Koyuncu</span> Türk akademisyen

İsmail Koyuncu, Türk akademisyen ve eski İstanbul Teknik Üniversitesi rektörüdür.

Mehmet Ali Alpar, Türk astrofizikçi ve Bilim Akademisi kurucu başkanı. Nötron yıldızları ve pulsarlar üzerine çalışır.

Mustafa Solak, Türk akademisyen eski Afyon Kocatepe Üniversitesi rektörü.

Erhan Güzel, Türk akademisyen. İstanbul Kültür Üniversitesi eski rektörüdür.

<span class="mw-page-title-main">UZAYMER Gözlemevi</span> Adana, Çukurova Üniversitesindeki gözlemevi

Çukurova Üniversitesi Uzay Bilimleri ve Güneş Enerjisi Araştırma ve Uygulama Merkezi, Çukurova Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü tarafından işletilen bir gözlemevidir. Adana ilinin Sarıçam ilçesindeki üniversite yerleşkesi içerisinde bulunmaktadır.