İçeriğe atla

Durmuş'un Türküsü

Durmuş'un Türküsü
Osman Öztunç stüdyo albümü
Yayımlanma1994
Kaydedilme1994
TarzTürk Halk Müziği
ŞirketAkbaş Müzik
YapımcıYılmaz Akbaş
Osman Öztunç kronolojisi
Yan Çizdim
(1993)
Durmuş'un Türküsü
(1994)
Haykıran Türküler 1
(1995)

Durmuş'un Türküsü, 1994 çıkışlı Osman Öztunç'un üçüncü albümüdür. Yapımını Akbaş Müzik'in üstlendiği albüm 10 parçadan oluşmaktadır. Albümdeki tüm şarkıların müzikleri sanatçının kendisine aittir.

Şarkı Listesi

  1. Durmuş'un Türküsü
  2. Ağlama Küçüğüm
  3. Oğul
  4. Ötme Bülbül
  5. Eledim Eledim (enstr.)
  6. Öğretmenim
  7. Binboğalar
  8. Divan (Ne Desem)
  9. Gün Sazak
  10. Dost Kervanı

İlgili Araştırma Makaleleri

<i>Deli Kızın Türküsü</i>

Deli Kızın Türküsü, Sezen Aksu'nun 17 Eylül 1993 çıkışlı on birinci stüdyo albümüdür.

<span class="mw-page-title-main">Ezginin Günlüğü</span> Türk müzik grubu

Ezginin Günlüğü, Emin İgüs, Hakan Yılmaz, Şebnem Ünal, Vedat Verter ve Nadir Göktürk tarafından 1982 yılında İstanbul’da kurulmuş müzik topluluğu. İlk konserlerini 1983 yılında İstanbul Hodri Meydan Kültür Merkezi'nde verdi. 80 darbesinin baskılarına karşı özgürlükçü bir tepki olarak ortaya çıkan topluluk, Ölüdeniz albümlerine kadar Anadolu ezgilerini şarkılarında korumuştur. Topluluk üyeleri sonraları değişmiş olsa da Nadir Göktürk kalıcı olmuştur. Değişen üyelerle birlikte müziklerinde de değişimler olmuştur. 90'larda Hüsnü Arıkan solistliğiyle başlayan yeni dönemlerinde, pop müziğe doğru kaymakla eleştiri toplamıştır. Ezginin Günlüğü'nü, Ölüdeniz albümü öncesi dönemi apayrı bir müzik topluluğu olarak gören ve sonrasını kabul etmeyen büyük bir kitle olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Uzay Heparı</span> Türk müzisyen (1969–1994)

Rony Uzay Heparı, Türk müzisyen, besteci, aranjör ve oyuncu. Heparı, çocukluğunda klasik müzik eğitimi aldı. 1980'lerin ortasında lisede yıllarında Garo Mafyan'ın şeflik yaptığı efsane İstanbul Gelişim Orkestrası'na girerek elektro klavyede kendisini geliştirdi. 1980'li yıllarda MFÖ hayranı olan Uzay Heparı'nın pop müziğe ilgisi de bu hayranlıkla başlar. Çocukluk yılları boyunca klasik müzik eğitimi alan Heparı, gençliğinin ilk yıllarında tarz değişikliğine gider. 19 yaşındayken ilk olarak Zuhal Olcay'ın Küçük Bir Öykü (1988) albümünde piyano çalarak kariyerine başladı. Aynı dönemde İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı'nda okumaktaydı.

<i>Fosforlu Cevriyem</i> 1988 yılında çıkan İbrahim Tatlısesin konser albümü

Fosforlu Cevriyem, İbrahim Tatlıses'in 21 Aralık 1988'de Tatlıses Plak firmasından çıkardığı albümdür. Tatlıses Plak kapandıktan sonra, albümün yayın hakkı Emre Plak'a devredilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Yeni Türkü</span> Türk müzik grubu

Yeni Türkü, 1977 yılında Derya Köroğlu, Zerrin Yaşar ve Selim Atakan'ın Ankara'da kurduğu müzik topluluğudur. Topluluğun isim babalığını şair ve yazar Yaşar Miraç yapmıştır. Yeni Türkü, sadece Yaşar Miraç'ın 1979'da Nisan-Mayıs-Haziran aylarında çıkan edebiyat dergisi değil, ayrıca halk türkülerinin yeniden yorumlanmasına dayanan Güney Amerika orijinli bir müzik akımıdır. Bu akımın dünyadaki temsilciliğini Şilili topluluk Inti Illimani yapmıştır. 1979'da ilk albümü Buğdayın Türküsü'nü çıkaran grup 10 stüdyo albümü, 2 film müziği albümü, 2 de konser albümü yayınladı. Yıllar içinde Eftal Küçük, Tuncer Tercan, Cengiz Onural, Fuat Oburoğlu, Murat Buket gibi müzisyenleri barındıran grubun kuruluşundan bu yana her zaman kadroda bulunan tek elemanı Derya Köroğlu'dur.

<span class="mw-page-title-main">Mahsun Kırmızıgül</span> Türk şarkıcı, oyuncu, yönetmen ve senarist

Mahsun Kırmızıgül veya doğum adıyla Abdullah Bazencir, Türk müzisyen, yönetmen, senarist, yapımcı ve oyuncudur.

<i>An Gelir</i>

An Gelir, 1986 yılında yayınlanmış Ahmet Kaya albümüdür.

<i>Resitaller-1</i> 1989de yayınlanan Ahmet Kaya albümü

Resitaller - 1 12 Nisan 1989'de yayınlanan Ahmet Kaya albümüdür.

<i>Salla Gitsin Dertlerini</i>

Salla Gitsin Dertlerini, Yıldız Tilbe'nin dördüncü albümüdür. Albümün dağıtıcısı ve üreticisi, İbrahim Tatlıses'in müzik şirketi olan İdo Bay'dır. Yıldız Tilbe, ilk defa bu albümle İdo Bay ile çalışmaya başlamıştır. 100.000 satmıştır. Bu albümde dört şarkının söz ve bestesi Yıldız Tilbe'ye aittir. Ayrıca Sorma adlı parçanın söz yazarı da Yıldız Tilbe'dir. Albümde, bir İsmail Türüt ve Naci Marzioğlu eseri olan hareketli türkü Gel Ha Böyle ve Burası Muştur adlı türkü de yer alıyor. Albümde toplam 12 parça bulunmaktadır. Albüm 1998 yılında piyasaya sürülmüştür.

Sümeyra Çakır, Türk halk müziği ses sanatçısı.

<i>Kurban</i> (albüm) Kurban müzik grubunun 1999 tarihli ilk albümü

Kurban, Türk rock müziği grubu Kurban'ın 1 Ocak 1999'da, kendi adıyla çıkardığı ilk albümüdür.

Kavgayı Seçtim, Grup Ekin'in 1990'da Cem Müzik tarafından yayımlanan ilk albümü. Albüm kayıtları Ankara Stüdyo 1'de Müjdat Akgün tarafından gerçekleştirilmiştir. Tüm düzenlemeleri grubun kendisi tarafından yapılan albüm şu an Kalan Müzik arşivine kayıtlı durumdadır. Albüm adını albümdeki aynı addaki parçadan almıştır.

Yiyin Efendiler, Cem Karaca'nın, Cahit Berkay ve Uğur Dikmen ile kaydettiği ilk albümdür. Çıkış tarihi 1990'dır.

Özlem Özdil, Türk Halk Müziği ses ve saz sanatçısı.

<i>Buğdayın Türküsü</i>

Buğdayın Türküsü Yeni Türkü'nün ilk albümüdür. 1979'da LP ve MC olarak çıkmıştır. Bu albüm 12 Eylül 1980 darbesi ile raflardan kaldırılmış, adeta “muzır yayın” muamelesi görmüştür. 2013 yılında Ada Müzik tarafından CD/DVD ve LP formatlarında yeniden yayınlanmıştır.

<i>Dünyanın Kapıları</i>

Dünyanın Kapıları Yeni Türkü'nün 6. albümüdür. 30 Ağustos 1987'de LP ve MC olarak, 1990 yılında ise bir önceki albüm Günebakan ile birleştirilerek CD formatında çıkmıştır. "Bengi", albümün sadece LP'sinde ve kaset versiyonunda bulunmaktadır. 2013 yılında Ada Müzik tarafından CD ve LP olarak yeniden yayınlanan Buğdayın Türküsü'ne kadar, plak formatında basılmış son Yeni Türkü albümüdür.

Osman Öztunç, ünlü Türk Halk Müziği sanatçısı ve bestecisi.

<i>Sabah Türküsü</i> Müzik albümü

Sabah Türküsü, Ezginin Günlüğü'nün ikinci albümüdür. 1986'da satışa çıkarılmıştır. Aynı albümde bulunan şarkının ismidir.

<i>Bahçedeki Sandal</i>

Ezginin Günlüğü'nün dördüncü albümüdür. 1988'de satışa çıkarılmıştır.

<i>Benim Yolum</i> (Nükhet Duru albümü)

Benim Yolum, Nükhet Duru'nun onbirinci albümüdür.