Bilkent Üniversitesi ya da resmî adıyla İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi, Türkiye'nin başkenti Ankara'da yer alan vakıf üniversitesi. İhsan Doğramacı tarafından, İhsan Doğramacı Eğitim Vakfı, İhsan Doğramacı Sağlık Vakfı ve İhsan Doğramacı Bilim ve Araştırma Vakfı kararlarıyla 20 Ekim 1984'te, Türkiye'nin ilk vakıf üniversitesi olarak kurulmuştur. Bilkent Üniversitesi, kuruluş amacını "eğitim kalitesi, bilimsel araştırma ve yayınları ile kültür ve sanat faaliyetleri açısından dünyanın önde gelen üniversiteleri arasında yer almak" olarak açıklamıştır. Bu amaç doğrultusunda üniversiteye "Bilim Kenti"nin kısaltılmışı olan Bilkent adı verilmiştir.
Boğaziçi Üniversitesi (BOÜN), İstanbul'da yer alan bir devlet üniversitesi.
Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), İstanbul, Türkiye'de yer alan; 1911 yılında Kondüktör Mekteb-i Âlîsi adıyla kurulmuş devlet üniversitesidir.
Koç Üniversitesi, 1993 yılında İstanbul'da eğitime başlamış olan bir vakıf üniversitesidir. Faaliyetlerine 400 öğretim üyesi ve yaklaşık 6900 öğrenciyle devam etmektedir. Üniversite; İnsani Bilimler ve Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Fen, Mühendislik, Hukuk, Tıp ve Hemşirelik Fakülteleri'nde 22 lisans, 32 yüksek lisans ve 26 doktora programı ile eğitim vermektedir.
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Kahramanmaraş'ta bulunan devlet üniversitesidir. 11 Temmuz 1992 tarih ve 21281 sayılı Resmî Gazete' de yayımlanan 3837 sayılı yasa ile kurulmuştur.
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), 1992 yılında Denizli'de kurulmuş olan bir devlet üniversitesidir. 2 Eylül 2021 itibarıyla 41.480 öğrencisi bulunmaktadır.
Sabancı Üniversitesi, 1999 yılında İstanbul'da kurulmuş bir vakıf üniversitesidir.
Çankaya Üniversitesi, Sıtkı Alp Eğitim Vakfı tarafından 9 Temmuz 1997 tarih ve 4282 sayılı yasa ile kurulmuştur. İlk öğrencilerini aynı yıl 1997-1998 akademik yılı için kabul etmiştir. Balgat ve Eskişehir Yolu 29. km’de olmak üzere iki kampüsü bulunmaktadır. Üniversitenin Merkez kampüsünün alanı, 70.000 metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplamda yaklaşık 440.000 metrekaredir. Dünya standartlarında kaliteli yükseköğretim hedefini esas alan Çankaya Üniversitesinde eğitim dili Hukuk Fakültesi, Adalet Meslek Yüksekokulu, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü hariç İngilizcedir. Çankaya Üniversitesinde, 5 fakülte, 23 bölüm, 3 programlı 2 meslek yüksekokulu ile iki enstitüde lisans ve lisansüstü eğitim verilmektedir.
Heidelberg Ruprecht Karl Üniversitesi, ya da kısa adıyla Heidelberg Üniversitesi, 1386'da Heidelberg'de kurulmuş, Almanya'nın en eski üniversitesi olmasının yanında; en ünlü ve prestijli üniversitelerinden biridir. Üniversitenin tarihi 14. yüzyıla kadar uzanır. 16. yüzyılda hümanizmin merkezi haline gelmiştir. 19. yüzyıl sonrasında bağımsız düşünürlerin, demokratik düşüncenin ve ileri seviye bilimsel araştırmaların merkezi haline gelmiştir. Bu dönemde Amerikan üniversitelerinde yüksek lisans eğitimi veren okullarına rol modeli olmuştur.
Sheffield Hallam Üniversitesi, Sheffield şehrinde İngiltere'nin kuzey bölgesinde Güney Yorkshire'da yer alan bir modern üniversitedir.
Muş Alparslan Üniversitesi, 28 Mayıs 2007 tarihinde kurulan ve Muş ilinde faaliyet gösteren yüksek eğitim kurumudur.
Karabük Üniversitesi ya da kısaca KBÜ, 2007 yılında kurulmuş bir devlet üniversitesidir. Bulunduğu il olan Karabük'ün ismini taşımaktadır. 2014-2015 Eğitim-Öğretim döneminden itibaren bünyesindeki 14 fakülte, 7 meslek yüksek okulu, 4 yüksek okul ve 4 enstitü ile akademik etkinliklerini sürdürmektedir. Rektörlüğünü Fatih Kırışık, Rektör Yardımcılıklarını Hasan Solmaz, Elif Çepni ve İsmail Rakıp Karaş yapmaktadır. 2022-2023 eğitim öğretim yılı verilerine göre, Türkiye'de Anadolu Üniversitesi'nden sonra en fazla yabancı uyruklu öğrencinin bulunduğu ikinci üniversitedir. Yabancı öğrenci uyruklu öğrenci oranının ise en fazla olduğu üniversitedir. Üniversitedeki 12.000 civarı yabancı uyruklu öğrencinin yarısı Afrika kökenlidir.
Ordu Üniversitesi, Türkiye Bakanlar Kurulunun 2006 yılı içerisinde aldığı bir kararla bağlı olduğu OMÜ ve KTÜ'den ayrılarak Ordu ilinde açılan üniversite.
Reutlingen Üniversitesi, eğitim ve araştırma alanlarında faaliyet gösteren bir uygulamalı bilimler üniversitesidir. Almanya'nın güneyindeki Baden-Württemberg eyaletinin Reutlingen kentinde yer almaktadır. Öğrenci sayısı, dörtte biri uluslararası ve değişim öğrencisi olmak üzere yaklaşık 5.500'dür. Reutlingen Üniversitesi, uluslararası öğrenciler için ikinci bir ev olarak uzun bir geleneğe sahiptir; şu anda kayıtlı öğrencilerin dörtte birinden fazlası Almanya dışındaki ülkelerden gelmektedir. Üniversite, Uluslararası İşletme, Mühendislik, Bilgi, Tıp ve Doğa Bilimleri ve Tasarım ana alanlarında lisans ve lisansüstü programlar sunmaktadır. Yaygın üniversite yapılarının aksine, fakültelerin yönelimi orada bulunan bilimlerin bir sonucu değildir. Daha ziyade endüstri odaklı uzmanlaşmalarından kaynaklanmaktadır. Reutlingen Üniversitesi'nin beş okulu Uygulamalı Kimya Okulu, ESB İşletme Okulu, Bilgi Teknolojileri Okulu, Mühendislik Okulu ve Tekstil ve Tasarım Okulu'dur. Çeşitli sıralamalarda ilk beşe girmesi ve endüstri ve ticaret dünyasındaki saygınlığı, üniversiteyi Almanya'nın en prestijli uygulamalı bilimler üniversitelerinden biri haline getirmiştir.
Gottfried Wilhelm Leibniz Hannover Üniversitesi, Almanya'nın Hannover şehrinde bulunan resmi ismi Gottfried Wilhelm Leibniz Universität Hannover veya kısaca LUH olan yükseköğretim kurumudur. Özellikle temel bilimler ve mühendislik alanında Almanya ve Avrupa'da adı geçen köklü üniversitelerden biri olan Hannover Üniversitesi bilhassa makine mühendisliği ve mimarlik bölümlerinde Almanya´nin en iyi üniversitelerinden biri olarak kabul edilir. Üniversite 1831 yılında kurulmuş olup 9 fakülteden oluşmaktadır.
Trier Üniversitesi, Almanya'nın Trier şehrinde bulunan yükseköğretim kuruluşudur. Modern Trier Üniversitesi 1970 yılında 360 öğrenciyle eğitime başlamıştır. Üniversite kampüsü, kent merkezinin dış kısmında Tarforst'da kurulmuştur. Üniversitede yedi fakülte bulunmaktadır. 2006 yılı verilerine göre 14.000 öğrencinin eğitim gördüğü üniversitede; öğrencilerin %43'ü erkek, %57'si kadındır. Yabancı öğrenci oranı %15.5'dir. Üniversitede 56 Türk öğrenci eğitim görmektedir. Bu rakam ile yabancı öğrenciler arasında Türklerin payı %2.9'dur.
Münih Teknik Üniversitesi, Münih ile civarındaki ilçelerde ve Singapur'da çeşitli kampüsleri bulunan Almanya'daki bir araştırma üniversitesi. İsmi TU München veya TUM olarak kısaltılmaktadır. Üniversite 1868 yılında kurulmuş olup, kamuya ait bir yükseköğretim kurumudur. 9.869 öğretim görevlisi, 528 profesör üniversite bünyesinde çalışmaktadır. 39.081 öğrenci üniversitede eğitim alırken, öğrencilerin 2.548'i doktora aşamasındadır.
Liverpool John Moores Üniversitesi, Liverpool, İngiltere'de bulunan bir modern üniversitedir. Çok kere isminin kısaltılmış şekliyle LJMU olarak da bilinmektedir. Liverpool şehrinde şu anda bulunan üç üniversiteden biridir.
Toros Üniversitesi, 2009 yılında Mersin'de Mersin Eğitim Vakfı tarafından kurulmuş olan bir Vakıf Üniversitesi'dir.
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ), eski adıyla Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Ankara'nın beşinci devlet üniversitesi. 27648 Sayı ve 21 Temmuz 2010 tarihli T.C. Resmî Gazete'de yayımlanan karar uyarınca, 7 fakülte, 1 yüksekokul ve 4 enstitü ile 1 konservatuvarla kurulmuş, 2011-2012 Öğretim yılında öğrenci alımına başlamıştır.