İçeriğe atla

Dubsmash

Dubsmash
İşletim sistemiAndroid, iOS
TürDublaj yapma
LisansÖzel mülk yazılım
Resmî sitesiwww.dubsmash.com

Dubsmash; akıllı telefonlar için geliştirilen, ses üzerine video kaydı yapılarak dublaj etkisi yaratan uygulamadır. Android ve iPhone telefonlarıyla uyumludur.

Kısa zamanda büyük bir popülariteye kavuşan Dubsmash 19 Kasım 2014 tarihinde uygulama mağazalarındaki yerini almıştır.

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Cep telefonu</span> Portatif haberleşme ve depolama aygıtı

Cep telefonu, kolayca taşınabilen, geniş kapsama alanlı, kablosuz telefon sistemini kullanan bir iletişim ve multimedya aygıtı.

<span class="mw-page-title-main">Kablosuz uygulama protokolü</span>

Kablosuz uygulama protokolü kablosuz iletişim kullanan uygulamalar için kurulmuş uluslararası bir standarttır. En genel kullanımı bir cep telefonu ya da avuç içi bilgisayardan internet erişimi sağlanmasıdır.

Akıllı telefon, cep telefonunun sağladığı klasik özelliklere, bilgisayar dünyasının bir ürünü olan PDA’lerin özelliklerinin de eklenmesiyle tasarlanan gelişmiş mobil iletişim cihazıdır. Akıllı telefonlarda mobil işletim sistemleri bulunur bu sayede birçok farklı amaç için daha aktif bir şekilde kullanılabilir ve neredeyse her iş için bir uygulama bulunabilir.

<span class="mw-page-title-main">Android</span> Mobil işletim sistemi

Android, Google ve Open Handset Alliance tarafından, cep telefonları, tabletler ve televizyonlar için geliştirilmekte olan, Linux tabanlı, özgür ve ücretsiz bir işletim sistemidir. Sistem açık kaynak kodlu olsa da, kodlarının ufak ama çok önemli bir kısmı Google tarafından kapalı tutulmaktadır. Google tarafından ücretsiz sunulmasının sebebi, sistemin daha hızlı ve çabuk gelişmesi, birçok popüler marka tarafından kullanılması ve bu sayede reklamlarının daha fazla kişiye ulaşmasını sağlamaktır. Google, Android sistemi üzerinde çalışan Google Play marketteki oyun ve uygulamalar üzerinde aldığı reklamları yayınlayarak para kazanmaktadır. Android'in desteklenen uygulama uzantısı ".apk"dır.

<span class="mw-page-title-main">Google Takvim</span>

Google Calendar, 13 Nisan 2006 tarihinde Google tarafından hizmete sokulan, kullanıcılar için takvim ve ajanda hizmeti sunan servistir.

<span class="mw-page-title-main">SMS</span>

SMS, cep telefonu aracılığı ile yazılan mesajın bir cep telefonundan diğer bir cep telefonuna gönderilmesi, mesajlaşma hizmetidir.

<span class="mw-page-title-main">Tizen</span>

Tizen; akıllı telefonlar, tabletler, araç içi bilgi sistemleri ve akıllı TV'ler için geliştirilen, açık kaynak kodlu, Linux tabanlı bir işletim sistemidir.

WeChat, 2011 yılında Çin'de Tencent Holding tarafından geliştirilen sesli ve yazılı mesajlaşmaya yarayan bir uygulamadır. WeChat, tarihteki ilk süper uygulama olarak kabul edilir. Kullanıcıların akıllı telefonları aracılığıyla ücretsiz anlık mesajlar göndermelerine ve ses, metin, resim ve video formatlarında bilgi alışverişinde bulunmalarına olanak tanır.

<span class="mw-page-title-main">ChatON</span> Samsung Electronics tarafından üretilen mobil iletişim hizmeti

ChatON Samsung Electronics tarafından üretilen mobil iletişim hizmeti. Eylül 2011'de ChatON 62 dilde 120'den fazla ülkeye hizmet vermektedir.

<span class="mw-page-title-main">Android Cupcake</span> Android işletim sisteminin 3. ana sürümü

Bu madde Android işletim sisteminin 3. sürümü olan Android Cupcake hakkındadır. Sistemin ilk iki sürümü olan "Android 1.0" ve "Android 1.1" da bu maddededir.

Android Beam Android mobil işletim sisteminin bir özelliğidir ve veriler yakın alan iletişimi (NFC) üzerinden aktarılabiliyor. Bu, web yer imlerin, iletişim bilgilerinin, yön, YouTube videoların ve diğer verilerin hızlı kısa menzilli alışverişini sağlar. Android Beam Android Ice Cream Sandwich sürümünde tanıtıldı. Hizmet 16 Eylül 2013 tarihinde Bump Technologisinin (Bump) Google tarafından satın alınmasından sonra geliştirildi.

<span class="mw-page-title-main">Seri 40</span>

Seri 40 veya S40 orta katman özellikli Nokia telefonlarında ve bazı Vertu lüks telefonlarda yazılım platformu ve uygulama kullanıcı arabirimi (UI) yazılımdır. Bu, dünyanın en yaygın kullanılan cep telefonu platformlarından biri oldu ve yüz milyonlarca cihazlarda bulundu. Nokia şirketi 1,5 milyar Seri 40 cihazları sattığını 25 Ocak 2012 tarihinde ilan etmiştir. S40 daha temel Seri 30 ve Seri 30+ platformundan, daha fazla özelliğe sahiptir. Onlar akıllı telefonlar için kullanılmadı, böyle ki, Nokia öncelikle Windows Phone ve 2012 yılına kadar Symbian kullandı. Ancak, 2012 ve 2013 yılında, örneğin 308, 309 ve 311 olarak Asha hattından birkaç Seri 40 telefonlar, aslında çoklu görev veya tam teşekküllü bir HTML tarayıcısı gibi akıllı telefon özelliklerini desteklememesine rağmen, "Akıllı telefonlar" olarak ilan edilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Seri 30</span>

Seri 30 veya S30, yazılım platformu, giriş seviyeli cep telefonları için Nokia tarafından oluşturulmuş bir uygulama ve kullanıcı arayüzüdür. S30 telefonlar Java uygulamaları çalıştırabilen değildir. 2014 yılında, Microsoft Nokia'nın cep telefonları işini aldı ve Nokia markalı mobil cihazlar için S30-u durdurdu.

<span class="mw-page-title-main">Microsoft Office Mobile</span> Microsoft Officein akıllı telefonlar için geliştirilmiş sürümü

Microsoft Office Mobile Microsoft tarafından Windows 10, Windows 10 Mobile, iOS, Android ve Chrome OS için geliştirilen yaratıcılık yazılımı mobil uygulamalarıdır. Çekirdek uygulamalar Word, Excel, PowerPoint ve OneNote'dur. Office Sway, Skype for Business ve SharePoint gibi diğer Office uygulamaları, desteklenen cihazlar ve platformlardaki mobil uygulama mağazasından indirilebilir.

Nokia Store Microsoft Mobile ve Nokia-nın yarattığı uygulama mağazası idi. Mayıs 2009'da dünya genelinde piyasaya sürüldü. Burada müşteriler mobil cihaz oyunları, uygulamalar, videolar, resimler ve zil sesleri Nokia cihazlarına indirebilirler. Ögelerin bazıları ücretsizdir; diğerleri kredi kartını kullanarak veya operatöre fatura ile seçilen operatörler tarafından satın alınabilir. Ovi Mağazasındaki içerik aşağıdaki kategorilere ayrılmıştır:

<span class="mw-page-title-main">Qt Extended</span>

Qt Extended kişisel sayısal asistanlar, video projeksiyon ve cep telefonları gibi Gömülü Linux tabanlı mobil bilgi işlem cihazları için bir uygulama platformudur. Digia'nın bir yan kuruluşu olan Qt Software tarafından geliştirildi. Ücretsiz yazılım olduğu için Qt Extended projesini iptal ettiklerinde topluluk bunun bir çatalını yarattı, geliştirdi. QtMoko Debian tabanlı dağıtım, Openmoko topluluğunun çabalarıyla sürdürülen bu projelerin doğal ardılıdır.

<span class="mw-page-title-main">Huawei EMUI</span>

Huawei EMUI,, Huawei ve Honor marka akıllı telefonların çoğunda kullanılan Android temelli işletim sistemidir. Aralık 2020'de Huawei, P30 ve P40 serileri için EMUI 10 arayüzlü HarmonyOS 2.0 beta sürümünü yayınladı.

Opera Mobile Store, cep telefonu sahipleri için platformdan bağımsız bir tarayıcı tabanlı uygulama mağazasıdır. Dünya çapında 40.000'den fazla geliştirici tarafından kullanılan ve Opera Software ASA'nın sahip olduğu bir dijital uygulama dağıtım platformudur. Mart 2011'de bir üçüncü taraf sağlayıcı tarafından başlatılan ve güçlendirilen Opera Mobile Store, Ocak 2012'de bir mobil uygulama mağazası platform şirketi olan Handster'i satın aldıktan sonra yeni bir platformda yeniden başlatıldı. Android, Java, BlackBerry OS, Symbian, iOS, Windows Mobile, Windows Phone'da kullanılabilir. Microsoft, 2015 yılında Nokia Store Mağazasını kullanımdan kaldırdı ve kullanıcılar eski Nokia cihazları için yeni uygulama mağazası olarak Opera Mobile Store'ye geçti. Opera Mobile Store günde 1 milyondan fazla uygulama indirmesi sağlıyor. Opera Mobile veya Opera Mini tarayıcılarda Hızlı Arama'daki OMS logosu veya görsel bir yer imi aracılığıyla herhangi bir cep telefonundan erişilebilir. Mağazaya masaüstü sürümleri de dahil olmak üzere herhangi bir tarayıcıdan herhangi bir işletim sisteminde erişilebilir. Opera Mobile Store tarafından sağlanan Android destekli telefonlar için yapılan uygulamaların% 86'sından fazlası ücretsizdir, diğerleri ise ödeme gerektirir. Tüm platformlar için ortalama ücretsiz ücretli uygulamalar oranı sırasıyla% 70 ve% 30'dur. Bu uygulamalar genellikle video oyunları, iş uygulamaları, sosyal medya uygulamaları, e-kitaplar ve diğerleri dahil olmak üzere belirli bir kategoriyi hedefler.

<span class="mw-page-title-main">Huawei AppGallery</span> Android işletim sistemi için üretilen, Huawei tarafından yönetilen uygulama mağazası

Huawei AppGallery Huawei'nin Android, HarmonyOS, Huawei EMUI ve Windows 11 işletim sistemi için geliştirdiği bir paket yöneticisi ve uygulama dağıtım platformudur. Huawei Mobil Servisleri'nin bir parçasıdır. AppGallery, 700 milyon Huawei cihazında 420 milyon aktif kullanıcı tarafından kullanılmakta olup tüm yeni Huawei cihazlarda yüklü gelmektedir. Huawei'nin yeni cihazları, Mayıs 2019'da Amerika Birleşik Devletleri-Çin ticaret savaşı ve ABD'nin Çin'e yaptırımları nedeniyle Google Mobil Hizmetleri'ne erişimini kaybettiğinde şirket başta Mate 30 olmak üzere bazı yeni telefonlarında Google servislerini kullanamadığı için telefonlarını Google Play içerikleri dahil olmadan sadece AppGallery ve Huawei Mobile Services (HMS) kullanarak piyasaya sürmeye başladı.

<span class="mw-page-title-main">Android 1.0</span>

Android 1.0 versiyonu ile Android'in 1. sürümü başlangıç yaptı. Bu, sonuncu 23 Eylül 2008 yılında tanıtılmış olan "1.0-r1" versiyonu olup, Google'ın telefonlara yol açan ilk sistemi olarak tarihe geçti. Sürüm ilk kez HTC Dream'in işletim sistemi olarak telefonlara ilk adımını atmıştır. Android 1.0 API 1.seviyede ve Linux: 2.6.25 bazında hazırlanmıştır. Sürüm mobil dünyada yeni çağın başlangıcı olarak tamamen yeni avantajlara sahip idi. Sürümün önemli özellikleri Wi-Fi, bluetooth, klasörler, bir web tarayıcısı, uyarılar, sesli arama idi. Çalar Saat, hesap makinesi, dialer (Telefon), ana ekran (Launcher), resimler (Galeri) ve yeni ayarlara sahip idi. Android Market uygulaması ile uygulama indirme ve güncelleştirme özellikleri vardı. Web tarayıcısı ile göstermek, yakınlaştırma ve tam HTML ve XHTML web sayfalarını kaydırmak, birden fazla sayfaları pencere olarak göstermek oluyordu..POP3,IMAP ve SMTP destekleyici web e-posta özelliği vardı.Gmail uygulaması ve Gmail senkronizasyonu,takvim uygulaması ile Google Takvim senkronizasyonu bulunuyordu.Google Street View ve Google Maps programları ile GPS kullanarak haritalar ve yerleri bulabilmek ve elde etmek oluyordu.Google Arama motoru ile Internet ve telefon uygulamaları, kişiler, takvim arama yapılmasına izin veriliyordu. Google Talk ile anlık mesajlaşma ve MMS hizmetleri geliştirildi. Bildirimler zil sesi, LED veya titreşim uyarıları seçenekleri ile durum çubuğunda görünüyordu. Bu versiyon yalnız HTC Dream telefonunda oldu.