"Lejla", 2006 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Bosna-Hersek'in temsilcisi Hari Mata Hari grubu tarafından seslendirilen Boşnakça şarkı. 20 Mayıs'ta yapılan finalde ülke, 229 puanla üçüncü olarak günümüzdeki en iyi derecesini elde etmiştir.
"Let Me Try", 2005 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Romanya'nın temsilcileri Luminița Anghel ve Sistem grubu tarafından seslendirilen İngilizce şarkıdır. Yarı finalden 235 puanla birinci olarak çıkan Romanya, finalde ise 158 puanla Yunanistan ve Malta'nın ardından üçüncü olmuştur.
"Vukovi umiru sami", Ukrayna'nın başkenti Kiev'de düzenlenen 2005 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Hırvatistan temsilcisi Boris Novković'in LADO Hırvatistan Halk Dansları ve Şarkıları Topluluğu üyelerinin eşliğinde seslendirdiği Hırvatça şarkıdır.
"Why?", Kiev'de düzenlenen 2005 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Finlandiya'nın temsilcisi Geir Rönning tarafından seslendirilen İngilizce şarkıdır. Ülke yarı finalde 50 puanla 18. olarak elenmiştir.
"Old Man Fiddle", Pihasoittajat tarafından seslendirilen 1975 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Finlandiya'yı temsil eden şarkı. Şarkı İngilizce dilinde seslendirilmiştir. Şarkı Arthur Ridgway Spencer, Hannu Karlsson tarafından yazılmıştır.

Bulgaristan, ilk katılımı Kiev'de yapılan 2005 yılından günümüze 15 kez katılmıştır. Ülkenin en iyi sonucu 2017 yılında "Beautiful Mess" adlı şarkısyla Kristian Kostov ile aldığı ikinciliktir.

Romanya, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk defa 1994 yılında katılmıştır. Televiziune Română (TVR) isimli kamusal yayın kuruluşunun Avrupa Yayın Birliği'nin aktif bir üyesi olmasının ardından katılmıştır. Romanya, 1994 yılında Estonya, Litvanya, Macaristan, Polonya, Rusya ve Slovakya ile birlikte ilk defa katılmıştır. Romanya yarışmalarda toplam 6 kez ilk 10'da yer almakla birlikte, 2005 yılında Luminița Anghel & Sistem ile 3. ve 2010 yılında Paula Seling ve Ovi ile yine 3. olarak en iyi derecelerini elde etmiştir.

Finlandiya, 1961 yılından beri kez katılmıştır. Finlandiya yarışmada ilk kez 2006 yılında Lordi müzik grubunun seslendirdiği "Hard Rock Hallelujah" adlı şarkısıyla birinci olmuştur. Finlandiya'nın önceki en iyi sonucunu 1973 yılında Marion Rung'un seslendirdiği "Tom Tom Tom" adlı şarkısıyla altıncı olarak almıştır.

Estonya, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk kez 1994 yılında, Eesti Rahvusringhääling (ERR) isimli kamusal yayın kuruluşunun Avrupa Yayın Birliği'nin aktif bir üyesi olmasının ardından katılmıştır. aslında ilk katılımını 1993 yılında Janika Sillamaa'nın seslendirmiş olduğu "Muretut meelt ja südametuld" adlı şarkıyla gerçekleştirecekti fakat o yıl doğu ülkelerinin katılmaya ilgi göstermesi nedeniyle 1993 yılı için eleme düzenlenmiş Estonya elemeyi geçemeyerek yarışmaya katılmamıştır. Estonya, 1994 yarışmasında yarışan 25 ülkeden bir tanesidir. O yıldan bu yana ülke yarışmadan hiç çekilmemiştir.

"Fairytale", 2009 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Belarus doğumlu Norveçli Alexander Rybak'ın Norveç adına seslendirdiği şarkıdır. Rybak'ın ilk albümü Fairytales'in ilk teklisi (single) olan şarkı, Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen 2009 Eurovision Şarkı Yarışması'nın da birincisidir.

İtalya, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk kez katıldığı 1956 yılından bu yana 51 kez katılmış ve ilk yarışmaya katılan yedi ülkeden biri olmuştur. İtalya, 1980 tarihine kadar kesintisiz olarak yarışmaya katıldı ve 1980'ler ve 1990'lar boyunca birçok kez yarışmadan çekildi. 1998 yılında başlayan 13 yıllık aradan sonra ülke, 2011 yılında yarışmaya geri döndü. İtalya yarışmayı üç kez kazandı ve ek olarak 16 kez ilk beşte yer aldı. İtalya yarışmaya Napoli (1965), Roma (1991) ve Torino (2022)'da ev sahipliği yaptı.
1975 Eurovision Şarkı Yarışması, Türkiye'nin katıldığı ilk yarışma. Ülkeyi sözü Hikmet Münir Ebcioğlu'ya, müziği ise Kemal Ebcioğlu'ya ait, Semiha Yankı'nın seslendirdiği Seninle Bir Dakika temsil etti. Yarışma sonunda 3 puanla sonuncu oldu.

İspanya, Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması'na 2003 yılında ilki yapılan Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki yarışmaya katılmıştır. Avrupa Yayın Birliği'nin (EBU) üyesi olan Radiotelevisión Española (RTVE) yayıncısının bölümü olan Televisión Española (TVE) katılım ile ilgili süreçleri yönetmektedir. İspanya, yarışmalara katılım için Eurojunior adlı bir program yayınlayarak ulusal seçim formatı kullanmıştır. Ülkenin ilk katılımcısı Sergio'nun seslendirdiği "Desde el cielo" şarkısı, on altı katılımcı arasından 125 puanla ikinci olmuştur. İspanya 2007 ile 2018 yılları arasında katılmamış, 2019 yılında geri dönmüştür.

İsveç, 2008 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılacak kişi Melodifestivalen 2008'de belirlenmiştir. Tam 3489 şarkı katılmak istedi ve SVT 28 şarkıyı yarışma için seçti. Melodifestivalen o yıl 9 Şubat başladı ve 15 Mart'ta sona erdi. O yıl Eurovisiona'a katılacak şarkıyı belirleyen en son ulusal seçim oldu. Her yarı finali ilk dört şarkı geçmiş, finalde iki şarkı ve ikinci şans turunda iki şarkı yarışmıştır.
Bitakat Hab, 1980 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Fas'ın temsilcisi Samira Said tarafından seslendirilen şarkıdır. Fas, yedi puanla 19 ülke arasından 18. olmuştur. Şarkı, yarışma tarihindeki ilk Arapça şarkı olma özelliğini taşımaktadır.

Margaret Berger, Idol Norveç isimli yetenek şovunun ikinci sezonunu kazandıktan sonra Sony BMG ile bir kontrat imzalayarak ünlenen Norveçli şarkıcı ve şarkı sözü yazarı.
Amina Annabi, Tunuslu-Fransız şarkıcı ve oyuncudur.

Lior Narkis, İsrailli şarkıcıdır.
"Satellit", 1979 Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsveç'i temsil eden Ted Gärdestad tarafından seslendirilen İsveççe şarkıdır. İsveç, yarışma sonunda 8 puanla on yedinci olmuştur.
Bosna-Hersek, İsveç'in başkenti Stockholm'da yapılan 2016 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılımını onaylamıştır. Bulgaristan'ın şarkı ve temsilcisi, ülkenin kamusal yayın kuruluşu Radio-televizija Bosne i Hercegovine (BHRT) tarafından düzenlenen Görevlendirme doğrultusunda Stockholm'de Bosna-Hersek'i temsil eden kişi belirlenmiştir. Bosna-Hersek'i Ana Rucner, Dalal Midhat-Talakić ve Deen, "Ljubav je" adlı şarkıyla temsil etmişlerdir.