İçeriğe atla

Drops (uygulama)

Drops
Geliştirici(ler)Daniel Farkas
Mark Szulyovszky
İlk yayınlanma2015 (9 yıl önce) (2015)
Erişilebilirlik49 dil
Resmî sitesiResmî site

Drops, 2015 yılında Daniel Farkas ve Mark Szulyovszky tarafından Estonya'da oluşturulan bir dil öğrenme uygulamasıdır.[1] Bu, şirketin ilk uygulaması LearnInvisible'ın gerekli süre boyunca kullanıcının etkileşimini sürdürmede sorunlar yaşamasından sonra çıkardığı ikinci üründür.[2] Var olan diller arasında Yerli Hawai dili ve Maori dili yer almaktadır.[3][4] Ayrıca Fast Company tarafından 2019 yılının 50 "En Yenilikçi Şirketleri" arasında gösterilmiştir.[5]

Şirket, gezginler tarafından sıklıkla kullanılan kelime ve ifadelere odaklanmayı amaçlayan bir özellik olan Travel Talk'ı dahil etmek için Global Eagle Entertainment ile ortaklık kurdu.[6] Mart 2020'de COVID-19 salgınının başlangıcında kullanıcı sayısı Amerika Birleşik Devletleri'nde %55, Birleşik Krallık'ta ise %92 arttı.[7] Çocuklara yönelik bir dil uygulaması olan Droplets, uzaktaki öğrencilerle çalışan birden fazla öğretmenin profilini içerir.[8] Şirket ayrıca kullanıcıların alfabe yazmayı öğrenmelerine yardımcı olmayı amaçlayan Scripts adlı bir uygulama da barındırmaktadır.

Uygulama 24 Kasım 2020'de Norveçli Kahoot şirketi tarafından satın alındı.[9]

Kaynaklar

  1. ^ Wells, Sarah (5 Eylül 2018). "Language learning app Drops adds Native Hawaiian, more than doubles downloads". TechCrunch. 29 Kasım 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Eylül 2023. 
  2. ^ Taylor, Chloe (4 Şubat 2019). "How Google's 'best app of 2018' was built off the back of a failed project". CNBC. 28 Kasım 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Eylül 2023. 
  3. ^ Takahashi, Dean (5 Eylül 2018). "Drops teaches vanishing native Hawaiian language on iOS and Android". Venture Beat. 4 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Eylül 2023. 
  4. ^ "Meet Drops, the new international app that bridges te reo Māori with the world". Idealog. 14 Şubat 2019. 28 Kasım 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Eylül 2023. 
  5. ^ "Most Innovative Companies - Drops". Fast Company. 2019. 17 Mayıs 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Eylül 2023. 
  6. ^ Ceaser, Jennifer (20 Haziran 2019). "This Language-Learning App Aims to Transform Your In-Flight Time". Bloomberg. 26 Ağustos 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Eylül 2023. 
  7. ^ Campbell, Colin (13 Nisan 2020). "During quarantine, learning games are having their moment, too". Polygon. 21 Mayıs 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Eylül 2023. 
  8. ^ Stacey, Viggo (4 Haziran 2020). "Droplets app adjusts to help distance learners". The PIE News. 1 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Eylül 2023. 
  9. ^ "Kahoot picks up $215M from SoftBank for its user-generated, gamified e-learning platform". TechCrunch (İngilizce). 13 Ekim 2020. 18 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ocak 2021. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Anlık mesajlaşma</span>

Anlık mesajlaşma, bir yazılım sayesinde, internet üzerinden bir ağ ile üye olarak, listenize eklediğiniz kişilerle gerçek zamanlı olarak sohbet etmeye benzeyen metin tabanlı bir iletişimdir. Canlı ses kaydı veya video içeren gelişmiş modüller içerebilir.. Anlık mesajlaşma yazılımlarında iki kullanıcı arasındaki gecikme oldukça azdır. Yazılımın özelliğine bağlı olarak görüntülü ve sesli görüşme modülleri günümüzde kullanılmaktadır.

Google, bilgisayar yazılımı ve web arama motoru şirketidir. Şirket 2010 yılından beri ortalama olarak neredeyse her hafta şirket satın alması yapmıştır. Aşağıdaki tablo aksi belirtilmediği sürece ilgili şirketleri tamamen satın almalarının tamamlanmamış bir listesidir. Buradaki satın alma tarihi Google ve ilgili şirketin anlaşma tarihini gösterir. Google merkezi ABD'de olduğundan satın alma bedelleri Amerikan doları cinsinden verilmiştir. Eğer bedel listede yoksa gizli tutulmuş demektir. Satın alınan şirketten bir Google hizmeti türetildiği biliniyorsa o da burada listelenmiştir. Google, 2015 yılında Alphabet olarak bilinen daha büyük bir holding şirketinin bir yan kuruluşu olarak yeniden düzenlendi.

Duolingo, dil öğrenme uygulamaları üreten ve dil sertifikası sağlayan bir Amerikan eğitim teknolojisi şirketidir.

<span class="mw-page-title-main">Twitch</span> elektronik, spor veya video oyunu odaklı canlı yayın platformu

Twitch, müzik yayınları, yaratıcı içerik ve "gerçek hayatta" yayınlar sunmanın yanı sıra, e-spor yarışmalarının yayınları da dahil olmak üzere video oyunu canlı yayınlarına odaklanan bir Amerikan video canlı yayın hizmetidir. Twitch, Amazon şirketinin bir iştiraki olan Twitch Interactive tarafından işletilmektedir. Haziran 2011'de genel ilgi alanına yönelik yayın platformu Justin.tv'nin bir yan kuruluşu olarak tanıtıldı. Sitedeki içerik canlı olarak ya da talep üzerine video aracılığıyla izlenebilmektedir. Twitch'in mevcut ana sayfasında gösterilen oyunlar izleyici tercihine göre listelenir ve gerçek zamanlı strateji oyunları (RTS), dövüş oyunları, yarış oyunları ve birinci şahıs nişancılar gibi türleri içerir.

<span class="mw-page-title-main">Yammer</span>

Yammer Organizasyonlar içinde özel iletişim için kullanılan bir freemium kurumsal sosyal ağ hizmetidir. Yammer ağına erişim, yalnızca kullanıcının e-posta adresiyle belirlenir, böylece yalnızca onaylanan e-posta adreslerine sahip kişiler kendi ağlarına katılabilir. Hizmet, şecere web sitesi Geni.com için dahili bir iletişim sistemi olarak başladı ve 2008 yılında bağımsız bir ürün olarak başlatıldı. Microsoft, Yammer'ı 2012'de 1,2 milyar ABD dolara satın aldı.

<span class="mw-page-title-main">Google Chrome Uygulaması</span> Google Chrome Web tarayıcısında çalışan İnternet uygulaması

Google Chrome Uygulaması, Google Chrome web tarayıcısında çalışan bir web uygulamasıdır. Chrome uygulamaları, Google Chrome uzantıları ve temaların yüklenebileceği veya satın alınabileceği Chrome Web Store'den edinilebilir. Barındırılan ve paketlenmiş olan, yürütülebilir dosyalarının farklı konumlarına ve farklı kullanım durumlarını hedefleyen iki tür uygulama vardır.

Google Wallet, Google tarafından geliştirilen bir dijital cüzdan uygulamasıdır. 11 Mayıs 2022 tarihinde Google I/O etkinliğinde duyurulan uygulama Android ve Wear OS işletim sistemlerinde mevcuttur.

FaceApp, Kıbrıslı firması FaceApp Technology Limited tarafından geliştirilen iOS ve Android için yapılan mobil bir uygulamadır. Uygulama, fotoğraflarda yüzlerin son derece gerçekçi dönüşümlerini oluşturması için yapay zeka kullanır. FaceApp Uygulaması, gülümseme, daha genç görünme, daha yaşlı görünme veya cinsiyet değiştirmek için kişinin yüzünü değiştirebilir.

Chatbot, kullanıcı ile genellikle metin, bazı durumlarda ise konuşma yoluyla diyalog kurarak bilgi veren veya bir işlemi gerçekleştiren bir yazılımdır.

<span class="mw-page-title-main">Happn</span> Online randevu uygulaması

happn, kullanıcıların diğer kullanıcıları beğenerek ya da beğenmeyerek oyladıkları, karşılıklı beğeni durumunda (eşleşme) iletişime izin veren, konum tabanlı bir sosyal arama mobil uygulamasıdır. Online randevu türündeki uygulama, Didier Rappaport tarafından kurulmuş ve FTW & Co tarafından geliştirilmiştir. Uygulama Android, iPhone ve Windows ile uyumludur. Temmuz 2014'te günlük ortalama 40.000 kullanıcıya erişmiştir. Ocak 2016'da ise 10 milyon üyeye ulaşmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Hily</span>

Hily potansiyel partnerleri eşleştirmek için yapay zeka kullanan bir çevrimiçi tanışma uygulamasıdır. "Hey, I Like You" için bir kısaltma olarak adlandırılan uygulama; kullanıcıların arka planlarını, ilgi alanlarını ve uygulama etkinliğini analiz ederek potansiyel eşleşmeleri önermek için tasarlanmıştır. Uygulamanın cinsiyet için kayıt seçenekleri erkek, kadın ve non-binary'dir.

<span class="mw-page-title-main">IGTV</span> Instagramın bağımsız video uygulaması

Instagram TV'nin kısaltması olan IGTV, Instagram'ın Android ve iOS akıllı telefonlar için bağımsız bir video uygulamasıydı. Instagram beslemelerine kıyasla daha uzun videolara izin vermiştir. IGTV bağımsız bir uygulama olarak kullanılabilirken, temel işlevsellik Instagram uygulaması ve web sitesinde de mevcuttur. 9 Ağustos 2017 tarihinde Facebook tarafından sunulan Facebook Watch hizmeti ile benzerlik göstermektedir

<span class="mw-page-title-main">Letgo</span> 2. El alış-satış sitesi

Letgo, kullanıcıların ikinci el eşya satışı yapmasını sağlayan bir web sitesi ve mobil uygulamasıdır. İlk olarak 2015 yılında piyasaya sürüldü.

<span class="mw-page-title-main">Foodpanda</span> Alman mobil yemek dağıtım şirketi

Foodpanda (foodpanda olarak stilize edilir) Berlin merkezli bir şirket olan Delivery Hero SE'nin sahip olduğu ve yaklaşık 50 ülkede faaliyet gösteren bir mobil yemek teslimatı pazarıdır. Çoğunlukla Asya Pasifik, Bulgaristan ve Romanya'da aktiftir. Merkezi Almanya, Berlin'dedir.

Imo, ücretsiz, sesli ve görüntülü arama ve anlık mesajlaşma hizmeti yazılımıdır. Çeşitli ücretsiz emojilerle birlikte müzik, video, PDF ve diğer dosyaların gönderilmesine izin verir. Yazılımı geliştiren kuruluş, anlık mesajlajma hizmetini 200 milyondan fazla kullanıcı tarafından kullanılıyor ve bir günde 50 milyondan fazla mesaj gönderiliyor.

Preply merkezi Ukrayna Kiev'de olup İspanya Barselona'da da ofisleri olan bir dil öğrenme uygulaması ve elektronik eğitim platformudur.

Bumble, iOS ve Android platformları için geliştirilen bir çevrimiçi flört uygulamasıdır.

<span class="mw-page-title-main">Intuit</span>

Intuit Inc., finansal yazılım konusunda uzmanlaşmış bir Amerikan şirketidir. Intuit'in ürünleri arasında vergi hazırlama uygulaması TurboTax, kişisel finans uygulaması Mint, küçük işletme muhasebe programı QuickBooks, kredi izleme hizmeti Credit Karma ve e-posta pazarlama platformu Mailchimp yer alıyor.

Area 120, çalışanlarının tüm zamanlarda 20% Project ürün fikirleri üzerinde çalıştığı Google'a ait bir iş geliştirme merkezidir.

Chomp, 2009 yılında Cathy Edwards ve Ben Keighran tarafından kurulan bir uygulama arama motoru şirketidir. Şirketin merkezi San Francisco'daydı ve 2,5 milyon dolar fon almıştı. Kullanıcılar, iOS ve Android dahil pek çok platformda uygulamaları sorgulayabilirdi; her iki platform için Chomp uygulamalası da vardı.