İçeriğe atla

Douglas Murray (yazar)

Douglas Murray, Chatham House

Douglas Kear Murray (d. 17 Temmuz 1979), İskoçyalı yazar, gazeteci ve yorumcu.[1] 2007 ile 2011 arası Centre for Social Cohesion'ın başkanı idi,[2] şimdilik The Henry Jackson Society'nin başkan vekili.[3] Birleşik Krallık'ta bilinen İslamofob'lar arasındadır.[4]

Murray Büyük Britanya yayın medyasında çokça gözükmektedir, meselelere "yeni muhafazakâr" (İngilizce: neoconservative) bakış açısından yorum yapmakta ve sık sık İslam'ı eleştirmektedir. Standpoint, Wall Street Journal ve The Spectator olmak üzere birkaç yayında yazar. Yazdığı kitaplar arasına Neoconservatism: Why We Need It (2005) ve Bloody Sunday: Truths, Lies and the Saville Inquiry (2011).

Şahsi hayatı

Murray önceden Anglikan Protestan iken, şimdi ateistdir, ama kendini kültürel Hristiyan,[5] ve Hristiyan ateist olarak tanımlar.[6] Açıkça homoseksueldir.[7]

Uluslararası bağlılıkları

İsrail'li NGO Monitor sivil toplum kuruluşunda uluslararası danışma kurulu üyesidir.[8]

Kaynakça

  1. ^ "4 Douglas Murray". The Scotsman. 9 Kasım 2003. 24 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2012. 
  2. ^ "Official Douglas Murray Site". Douglasmurray.co.uk. 31 Ocak 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Kasım 2010. 
  3. ^ HJS. "Henry Jackson Society: Who We Are". 1 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Aralık 2014. 
  4. ^ Murray, Douglas (26 Ekim 2005). "Neoconservatism: why we need it—a talk to the Manhattan Institute". Web Review. The Social Affairs Unit. 6 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Kasım 2010. 
  5. ^ "Studying Islam has made me an atheist". 29 Aralık 2008. 5 Eylül 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Nisan 2016. 
  6. ^ "On the Maintenance of Civilization". 22 Kasım 2015. 6 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Nisan 2016. 
  7. ^ The Pro-Islamist Left; Douglas Murray & Maryam Namazie (Youtube video). 20 Ocak 2011. Etkinlik zamanı: 1.32. Erişim tarihi: 5 Kasım 2014. 
  8. ^ "NGO Monitor International Board Profiles". Ngo-monitor.org. 7 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Aralık 2013. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Michael Jackson</span> Amerikalı şarkıcı, söz yazarı ve dansçı

Michael Joseph Jackson, "Popun Kralı" olarak tanınan Amerikalı şarkıcı, müzisyen, besteci, söz yazarı ve dansçıdır.

<i>Invincible</i> (albüm)

Invincible, Amerikalı sanatçı Michael Jackson'ın onuncu ve son stüdyo albümüdür. Albüm, 30 Ekim 2001'de Epic Records etiketiyle yayımlandı. Invincible, Jackson'ın 1997'de yayınlanan Blood on the Dance Floor albümünden beri yeni materyal içeren ilk ve HIStory: Past, Present and Future, Book I'dan beri ilk stüdyo albümüdür. Albümün yazımında ve yapımında Jackson, Rodney Jerkins, R. Kelly ve Teddy Riley görev aldı. Jackson'ın önceki çalışmaları gibi, Invincible'daki konular da genel olarak Jackson'ın kişisel tecrübeleri, aşk ve paranoyadır. Invincible, müzik eleştirmenleri tarafından olumlu karşılandı.

<span class="mw-page-title-main">Evangeline Lilly</span> Kanadalı oyuncu

Nicole Evangeline Lilly Kanadalı aktris.

<span class="mw-page-title-main">Beşşar Esad</span> Suriye Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı

Beşşaru Hafızı'l-Esed veya kısaca Beşşaru'l-Esed, Suriye devlet başkanı ve Suriye Baas Partisi'nin lideridir. İsminin Beşar Esad, Beşşar Esed gibi formları Türk basın-yayın araçlarıyla meşhur hâle getirilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Bill Murray</span> Amerikalı komedyen ve sinema oyuncusu

William James "Bill" Murray, Emmy ve Altın Küre ödüllü Amerikalı komedyen ve oyuncu.

<i>Esquire</i>

Esquire, Hearst Corporation tarafından ABD'de yayınlanan bir erkek dergisi. 1932 yılında, kurucuları Arnold Gingrich, David A. Smart ve Henry L. Jackson gözetiminde Büyük Buhran döneminde geliştirildi ve yayın hayatına 1933 yılında başladı. Türkiye'de ise 1993 yılından beri yayınlanmaya başlayan derginin editörlüğünde Emre Aköz, Mansur Forutan, Gülse Birsel gibi isimler yer aldı.

<span class="mw-page-title-main">Agnostik ateizm</span> Hem ateizmi hem de agnostisizmi kapsayan bir felsefi görüş

Agnostik ateizm ya da diğer tanımıyla ateist agnostisizm, hem ateizmi ve hem de agnostisizmi içine alan bir felsefi görüştür. Agnostik ateistler, herhangi bir tanrıya ve tanrısallığa inanmadıkları için hem ateist, aynı zamanda kesin olarak herhangi bir tanrının var olup olmadığını bildiklerini iddia etmedikleri için de agnostiktir. Agnostik ateist bir kişi, bir veya daha fazla tanrının var olduğuna inanan ama hakkında mutlak bilgi sahibi olduğunu iddia etmeyen bir agnostik teist kişinin zıddı olabilir.

<span class="mw-page-title-main">Chloë Grace Moretz</span> Amerikalı sinema oyuncusu

Chloë Grace Moretz, Amerikalı oyuncudur. Çocuk oyuncu olarak başladığı kariyerinde Dehşet Sokağı (2005), Aşkın (500) Günü (2009), Saftirik Greg'in Günlüğü (2010) gibi filmlerde rol aldı, ancak büyük çıkışını Göster Gününü (2010) ile yaptı. Ardından Kanıma Gir (2010), Hugo (2011), Karanlık Gölgeler (2012), Göster Gününü 2 (2013), Carrie: Günah Tohumu (2013), Eğer Yaşarsam (2014), Adalet (2014) ve 5. Dalga (2016) gibi filmlerde de rol aldı.

<span class="mw-page-title-main">We Are the World 25 for Haiti</span>

"We Are the World 25 for Haiti", Artists for Haiti tarafından 2010'da kaydedilen bir yardım single'ı. Amerikalı müzisyenler Michael Jackson ve Lionel Richie tarafından yazılan 1985'in hit şarkısı "We Are the World"ün yeni versiyonudur.

<span class="mw-page-title-main">Mark Pellington</span> Amerikalı film yönetmeni

Mark Pellington, Amerikalı yönetmen.

Ateistlere karşı ayrımcılık, diğer kişiler tarafından ateist olarak imlenerek zulüm görmek ve ayrımcılığa uğramaktır. 13 farklı ülkede ateist olanlar idam ile cezalandırılmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">TVN (Güney Kore)</span> Güney Koreli televizyon kanalı

TVN Güney Koreli yayın kanalı.

Yeni Ateizm, bazı yirmi birinci yüzyıl ateistleri tarafından ileri sürülen bir akımdır. Bu modern ateizm ve laiklik akımı, din eleştirmenleri olarak da bilinen, batıl inanç, din ve usdışılıkçılık gibi görüşlerin anlayışla karşılanmaması gerektiğini; tam tersine, özellikle de bunların etkilerinin devlet, eğitim ve politikada hissedildiği her dönemde bunlarla mücadele edilmesi, bunların eleştirilmesi ve yalanlarının açığa çıkarılması gerektiğini düşünen bir grup yazar ve düşünür tarafından savunulmaktadır. "Yeni Ateizm" terimi, Gary Wolf tarafından 2006 yılında Wired dergisinde yayımlanan bir makalede ilk defa kullanılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Süspansiyon (taşıt)</span> Bir taşıtın tekerleriyle olan bağlantı sistemi

Süspansiyon, bir taşıtı tekerleklerine bağlayan ve ikisi arasındaki göreceli harekete izin veren lastik, lastik hava, yay, amortisör ve bağlantı sistemidir. Süspansiyon sistemleri, birbirlerine oranla olan yol tutuş ve sürüş kalitesini desteklemektedir. Süspansiyon ayrıca aracın kendisini, herhangi bir yükü veya bagajı hasar ve aşınmadan korumaktadır. Bir aracın ön ve arka süspansiyonlarının tasarımı farklı olabilmektedir.

Türkiye'de dinsizlik, ülkedeki dini inancın eksikliği, ilgisizliği veya reddinin boyutunu ifade eder. Anketlere göre, deistlerin, ateistlerin, agnostiklerin ve diğer bağımsız kişilerin nüfus içindeki payına ilişkin kesin tahminler farklılık gösterse de, Türkiye'de İslam baskın inançtır ve dinsizler azınlık oluşturmaktadır.

<i>Kevin Hakkında Konuşmalıyız</i> (film)

Kevin Hakkında Konuşmalıyız, Lynne Ramsay'in yönetmenliğini yaptığı 2011 yılında yayınlanan psikolojik gerilim filmidir. Lionel Shriver'ın aynı isimli romanından uyarlanmıştır. Filmin geliştirilmesine 2005'te başlanmış ve çekimlerine de Nisan 2010'da başlanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Cis (cinsiyet)</span> cinsiyet kimliği atanmış cinsiyetiyle eşleşen bir kişi

Cis, biyolojik cinsiyeti ile cinsiyet kimliği eşleşen kişileri ifade eder. Mesela, birisi biyolojik olarak kadınsa "cis" kadındır. Bu terim transın zıttıdır.

Social Networks and Archival Context (SNAC), bireyler, aileler ve kuruluşlarla ilgili olarak dağıtılmış tarihsel kayıtları keşfetmek, bulmak ve kullanmak için çevrimiçi bir projedir.

Sosyal anarşizm, bireysel özgürlüğü karşılıklı yardımlaşma ile bağlantılı gören anarşizmin bir dalıdır. Sosyal anarşist düşünce özerklik ve kişisel özgürlüğün tamamlayıcısı bağlamında topluluk ve sosyal eşitliği vurgular. Bu dengeyi ademi merkeziyetçi bir federalizmde korunan ifade özgürlüğü, düşüncede etkileşim özgürlüğü ve yetki ikamesi aracılığıyla gerçekleştirmeye çalışır.

<span class="mw-page-title-main">Public Interest Registry</span> .org alan adını yöneten kâr amacı gütmeyen kuruluş

Public Interest Registry Reston, Virginia merkezli, Internet Society tarafından .org üst düzey alan adını yönetmek üzere 2002 yılında kurulan bir kâr amacı gütmeyen kuruluştur. Ocak 2003'te .org'un işletmesini devraldı ve Mart 2015'te .ngo ve .ong üst düzey alan adlarını başlattı.