John Steinbeck, Amerikalı gerçekçi yazardır. İrlanda asıllıdır. Eserlerinde genellikle işçi yaşamını ve toplumsal sorunları dile getirdi. Gençliğinde bir zamanlar çalıştığı Salinas Vadisi, onun eserleri için vazgeçilmez bir mekândır. Yazdığı eserlerin her biri kült olmuş, çoğu sinemaya aktarılmıştır. Bir ailenin Oklahoma'dan Kaliforniya'ya göçünü anlattığı Gazap Üzümleri eseri ile Pulitzer ve Ulusal Kitap Ödülü'nü kazandı. Ayrıca edebiyat alanında verdiği katkılardan dolayı 1962'de Nobel Edebiyat Ödülü'ne layık görüldü. Ün kazandığı diğer eserleri arasında Al Midilli, İnci, Fareler ve İnsanlar gibi kitapları yer alır.
Narnia, C.S. Lewis'in Narnia Günlükleri adlı kitabında adı geçen kurgusal bir ülkedir.
Narnia Günlükleri, C. S. Lewis tarafından çocuklar için yazılmış olan yedi kitaplık bir fantastik roman serisidir. Narnia Günlükleri, klasik çocuk kitapları olarak dikkate alınır ve yazarının en bilinen çalışmasıdır. Dünya çapında 41 dile çevrilmiş ve 100 milyondan fazla satmıştır. 1949 ve 1954 yılları arasında yazılmış olup, resimleri Pauline Baynes tarafından yapılmıştır. Kitaplar birçok kez radyo, televizyon, sinema ve tiyatroya uyarlanmıştır. Karakterlerde ve hikâyelerde Yunan ve Roma mitolojisinden ve İngiltere ile İrlanda'nın peri masallarından esinlenilmiştir. Buna ilaveten, seride birçok Hristiyanlık ögesi de bulunmaktadır.
Otobiyografi ya da öz yaşam öyküsü, yazarın kendi yaşam öyküsünü anlattığı edebiyat türüdür. Kaynak olarak kişi kendini ve aile büyüklerinden aldığı bilgileri kullanır. Yazarın kendinden söz ederken nesnel olması zor olduğundan otobiyografi yazmak güçtür. Otobiyografilerde yazar kendine ait sanat eserleri, düşünceleri ve yaptığı ya da katkısının olduğu önemli işleri okuyucuya aktarır. Bu yazılı anlatım türü aynı zamanda iyi bir belgeseldir. Bu alanda çalışacaklara ve yazarın yaşadığı dönemin özelliklerine kaynaklık eder.
Sinclair Lewis. Amerikalı yazardır.
Adams aşağıdaki anlamlara gelebilir:
Gerhart Johann Robert Hauptmann,, Alman oyun yazarı ve yazar. Doğalcı bir yaklaşımla ele aldığı oyunlarıyla çağdaş Alman tiyatrosunu hazırlayan öncü yazarlardandır. Natüralizm akımının en önemli Alman temsilcisi olarak bilinir. Ancak çalışmalarında başka tarzlarla da bütünleşmiştir. Kendisinin muhtelif Avrupa ve ABD üniversitelerinde onursal doktora unvanları bulunuyor. Üç tane Grillparzer, bir tane Goethe ve 1912 yılında Nobel Edebiyat Ödülü'ne lâyık görülmüştür.
Fatma Nezihe Araz;, Türk yazar, gazeteci.
Christy Brown, İrlandalı yazar ve ressam
Sir Daniel Michael Blake Day-Lewis, İngiliz emekli oyuncu. Genellikle sinema tarihinin en büyük aktörlerinden biri olarak tanımlanan Day-Lewis, kırk yılı aşan kariyeri boyunca üç Akademi Ödülü, dört BAFTA Ödülü, üç Ekran Oyuncuları Derneği Ödülü ve iki Altın Küre Ödülü de dahil olmak üzere çok sayıda ödül aldı. Day-Lewis, 2014 yılında tiyatroya hizmetlerinden ötürü şövalyelik unvanı aldı.
Narnia Günlükleri: Prens Kaspiyan, C.S. Lewis'in yazdığı Narnia Günlükleri serisinin dördüncü kitabından beyazperdeye uyarlanan ve Andrew Adamson'ın yönettiği 2008 yapımı fantastik filmdir.
Fantastik edebiyat veya fantezi edebiyatı, gerçeğe dayalı olmayan yazılı anlatım tarzıdır. Genelde hikâye, roman, oyun ve drama gibi yazım biçimlerini içerir. Klasik fantezi edebiyatının en tanınmış örnekleri arasında masalların bir kısmıyla birlikte Alice Harikalar Diyarında gösterilebilir. Modern fantezi edebiyatının tanınmış örnekleri arasında J.R.R. Tolkien'in Hobbit, Yüzüklerin Efendisi, Ursula K. LeGuin'in Yerdeniz Büyücüsü ve C.S. Lewis'in Narnia Günlükleri gibi eserleri sayılabilir.
II. Muaviye, Emeviler'in üçüncü halifesi. Halifeliğe babası I. Yezid'in ölümünden sonra geçmiştir.
Hristiyan apolojetiği, Hristiyanlık inanışını akılcı temellerle açıklamaya çalışan Hristiyan teolojisi dalıdır. Bu yaklaşım, inanışa yönelen itirazlara uygun açıklamalar getirmek ve diğer dünya görüşlerinin aksayan yanlarını ortaya koymayı da amaç edinmiştir. Hristiyan apolojetiği Pavlus'la başlayan, Origenes ve Augustinus gibi yazarları içine alan ve Hristiyanlık geleneklerinin çağdaş savunucularıyla özdeşleşmiş bir gelişim göstermiştir. Apolojistler Hristiyanlığa ilişkin düşüncelerini tarihi bilgiler, felsefi önermeler, bilimsel araştırmalar, sözlü ikna ve diğer disiplinlere dayandırmaktadırlar.
Kara Kağan (K'o-lo), İ-hsi-chi (İlci) Kagan, Kara Issık Kağan. 552-553 yılları arasında I. Göktürk Kağanlığı'nın kağanı.
Nigel Hawthorne, dünyaca ünlü İngiliz aktör. İngiltere'nin Coventry kentinde 1929 yılında doğan Nigel Hawthorne, Güney Afrika'da büyüdü ve 1950-1960 yılları arasında İngiltere'de tiyatro kariyerine başladı.
Narnia Günlükleri: Şafak Yıldızının Yolculuğu, 2010 yapımı fantastik macera filmi. C.S. Lewis'in fantastik kitap serisi Narnia Günlükleri'nin üçüncü kitabından uyarlanmıştır. Narnia Günlükleri film serisinin üçüncü ve son yapımıdır.
The Eagle and Child, Oxford, İngiltere'de St. John's Kolej'in sahibi olduğu bir pub'dır. Müdavimleri tarafından The Bird and Baby adıyla da bilinir. Pub, 17. yüzyıldan beri University Kolej'e ait bir vakfın parçasıydı. J. R. R. Tolkien ve C. S. Lewis'in üyesi olduğu yazar grubu Inklings'le bağları bulunmaktadır. 2005 itibarıyla 25 pub aynı ismi taşımaktadır.
Zarif Bir Cinayet Gecesi İngiliz dedektif romanları yazarı Agatha Christie'nin 1952 yilinda yazdığı bir romandır. Roman kahramanı Jane Marple'dır.
Shadowlands, akademisyen C. S. Lewis ile Yahudi Amerikalı şair Joy Davidman arasındaki ilişkiyi, kadının kanserden ölümünü ve bunun Lewis'in Hristiyanlığına nasıl meydan okuduğunu anlatan 1993 yapımı bir İngiliz biyografik drama filmi filmidir. Film Richard Attenborough tarafından yönetildi ve senaryosu William Nicholson tarafından 1985 televizyon filmi ve 1989 aynı adlı sahne oyunu temel alınarak yazıldı. 1985 tarihli senaryo, Brian Sibley ve Norman Stone tarafından Thames Television için yazılan I Call It Joy olarak hayata geçti. Sibley daha sonra Shadowlands: C. S. Lewis ve Joy Davidman'ın Gerçek Hikayesi adlı kitabı yazdı. Film 1993 BAFTA En İyi İngiliz Filmi Ödülü'nü kazandı. Film, İngiliz aktör Michael Denison'ın son film görünümü oldu.