
Sırpça, Slav dillerinin güney grubuna ait, çoğunlukla Sırplar tarafından konuşulan dil. Hırvatça, Karadağca ve Boşnakçanın da dahil olduğu Sırp-Hırvat dili'nin standart bir formu olarak kabul edilmektedir. Sırpça, Sırbistan'ın ve Kosova'nın resmî dilidir. Ayrıca Bosna-Hersek'in 3 resmî dilinden biridir. Dil aynı zamanda Karadağ, Hırvatistan, Makedonya, Romanya, Slovakya ve Çekya'da azınlık dili olarak tanınmaktadır. Yaklaşık 10 milyon Sırp tarafından konuşulmaktadır. Dil, Türkçeden kelimeler almıştır.

Sırplar, Balkanlar'da yerleşik ve Slav dillerinden biri olan Sırpçayı konuşan ve ağırlıklı olarak Ortodoks Hristiyanlık dinine mensup olan bir Güney Slav halkıdır.

Živinice, Kuzey Bosna Hersek'te, Bosna Hersek Federasyonu'nun Tuzla kantonuna bağlı bir belediyedir. 1991 yılı nüfus sayımlarına göre 44.063 kişi yaşayan Živinice'de 33.473 Boşnak (%76), 3.969 Hırvat (%9), 3.499 Sırp (%7,9), 2.115 Yugoslav (%4,8) ve diğer milletlerden 1.007 (%2,3) kişi yaşamaktadır.

Zepçe veya eskiden Sebze, orta Bosna-Hersek'te Zenica-Doboj Kantonu'na bağlı bir belediyedir. 1991 yılı nüfus sayımlarına göre 22,840 kişinin yaşadığı şehirde 10,780 Boşnak (47%), 9,081 Hırvat (40%), 2,289 Sırp (10%), 531 Yugoslav (2%) vardır.
Kara El, asıl adı Birlik ya da Ölüm, 20. yüzyılın başlarında, Sırbistan dışında yaşayan Sırpların Habsburg ve Osmanlı egemenliğinden kurtulmasını sağlamak amacıyla mücadele eden gizli Sırp örgüt. Avusturya arşidükü Franz Ferdinand'ın ölümüyle sonuçlanan suikastı (1914) düzenleyerek I. Dünya Savaşı'nın patlak vermesinde etkili olmuştur.

Karacofça veya Kraguyevac, 180.000 dolayı nüfusu ile Sırbistan'ın en büyük dördüncü şehridir. Şehir Šumadija İlçesi içinde yer alır ve yaklaşık 120 kilometre kuzeyinde başkent Belgrad bulunmaktadır.

Seniçe Sırbistan’ın Sancak bölgesindeki bir eski kasaba ve belediye merkezidir. İdari olarak Şumadiya ve Batı Sırbistan bölgesinin Zlatibor İlçesi sınırları içinde yer alır.

Leposaviç, Kosova'nın kuzeyinde bir kasaba ve belediye merkezi.
Fabl ya da Öykünce sonunda ders verme amacı güden, güldüren, düşündüren ve genellikle manzum öykülerdir. İnsana ait bir özelliğin insan dışında bir varlığa verilmesidir. Fablların kahramanları genellikle hayvanlardır. Ama bu hayvanlar insanlar gibi düşünür, konuşur ve insanlar gibi davranır.

Beçe Sırbistan'ın Voyvodina özerk bölgesine bağlı olan Güney Baçka ilçesinde bir şehirdir.

Rakovica Sırbistan'ın başkenti Belgrad'ı oluşturan 17 belediyeden biri ve şehrin bir mahallesidir.

Vuk ve Dositej Müzesi Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da bulunan bir müze. 1949'da kurulan müze Sırp edebiyat dili reformisti Vuk Stefanović Karadžić (1787-1864) ve Sırbistan ilk Eğitim Bakanı Dositej Obradović'in (1742-1811) hayatları, işleri ve geride bıraktıklarına dair öğeler barındırır. Müze Osmanlı İmparatorluğu'na karşı gerçekleştirilen Sırp İsyanları ile birlikte Sırp kültürünün yerinden doğuşunu anlamak açısından önemlidir. Müze 1979'dan beri Sırbistan Ulusal Müzesi tarafından yönetilir.

Josep María Izquierdo, İspanyol basketbol koçu.

Dimitrovgrad Sırbistan'ın doğusundaki Pirot İlçesi'nde bulunan bir kent. 483 km²'lik bir belediye alanına sahip kent ülkenin Bulgaristan sınırında bulunur.

Belgrad Kuşatması, Birinci Sırp Ayaklanması sırasında Kasım-Aralık 1806 tarihleri arasında Belgrad'ın Kara Yorgi önderliğinde Sırp ayaklanmacılar tarafından kuşatılmasıdır. Kuşatma, Sırp ayaklanmacıların kenti ele geçirmesiyle sona erdi.

Sırbistan Olimpiyat Komitesi, Sırbistan'ın Ulusal Olimpiyat Komitesi. Ülkenin Olimpiyat Oyunları'na ve diğer çok sporlu organizasyonlara katılımını yönetir.

Ivana Španović, Sırp uzun atlayıcı.
Sırp Dveri Hareketi, Sırbistan'daki aşırı sağcı, milliyetçi siyasi bir harekettir. Hareketin lideri ve kurucusu Boško Obradović'dir.

Boško Obradović ) sağcı siyasi parti Dveri'nin kurucusu ve lideri olan Sırp siyasetçi. Partisinin 2017 Sırbistan cumhurbaşkanlığı seçimleri adayıydı.
Dositej Novaković, 1834'ten 1854'e kadar Timok'un bir Sırp rahip ve Ortodoks piskoposuydu. Otuzlu yaşlarında, 1804'ten 1813'e kadar Karađorđe'nin Sırbistan'ına devrimci olarak katıldı.