İçeriğe atla

Don't Hug Me I'm Scared

}}

Don't Hug Me I'm Scared
TürKukla
Gerçeküstü komedi
Komedi korku
Müzikal
YazarBecky Sloan
Joseph Pelling
Hugo Donkin (2014)
Baker Terry
YönetmenBenjamin Lole (2014–16)
Hugo Donkin (2014–16)
BaşrolBaker Terry
Joseph Pelling
Rebecca Sloan
ÜlkeBirleşik Krallık
Diliİngilizce
Sezon sayısı1
Bölüm sayısı6
Yapım
YapımcıJames Stevenson Bretton (2014–Günümüz)
Becky Sloan (2014–Günümüz)
Joseph Pelling (2014–Günümüz)
Thomas Ridgewell (2014)
Yapım şirketiTHIS IS IT Collective (2011)
Blink Industries (2014–Günümüz)
Clapham Road Studios (2014–16)
Electric Theatre Collective (2014)
Orb Studios (2015)
Focus24 (2015)
Peckham Liberal Club (2016)
ARRI Rental (2016)
Panalux (2016)
Pixipixel (2016)
CHEAT (2016)
Conaco (2018–Günümüz)
Super Deluxe (2018)
Dağıtımcı firmaWarner Bros. Television Distribution
Yayın bilgileri
KanalYouTube
Vimeo
Channel 4
DurumuBitti(?)
Dış bağlantılar

Her bölüm, Susam Sokağı'na benzeyen, insan figürlü kuklalar içeren tipik bir çocuk dizisi gibi başlar; fakat sonradan rahatsız edici içeriklere dönüşür. Altı bölümün konu başlıkları yaratıcılık, zaman, sevgi, teknoloji, sağlıklı beslenme ve rüyadır. 

Hakkında

Her bölüm Yellow Guy, Red Guy ve Duck Guy ve  onlara şarkılarla bir şeyler öğretmek isteyen öğretmenler etrafında döner. Öğretmenler onlara şarkılarla belli bir konuyu anlatırlar fakat verilen mesajın saçma olduğu veya kendi kendine çeliştiği açıktır.

Bölüm 1

İlk bölüm üç ana karakterin mutfakta olmasıyla başlar. Eskiz defteri ana karakterlere çocuk şarkısına benzer bir şarkıyla yaratıcılığı anlatır. Bölümün ana konusunun 'yaratıcılık' olduğu bu bölümde süre ilerledikçe kuklalar giderek daha kararsız ve deli gibi davranmaya başlar. Organlardan yapılmış pasta görürüz, kuklalar deli gibi dans eder, arkada çılgın bir müzik çalar ve kamera titremeye başlar. Videonun sonunda her şey normale dönmüş gibidir ve eskiz defteri kuklalara "Bir daha yaratıcı olmayalım." der.[1]

Bölüm 2

Bu bölümde Tony isimli konuşan saat zaman hakkında şarkı söylemektedir. Karakterlerin zamanın gerçekliği hakkında sorular sormaları Tony'i kızdırır. Tony zamanı hızlandırarak ana karakterlerin yaşlanmasını sağlar. Bölümün sonunda yaşananlar üçünün izlediği bir televizyon programı gibi gösterilse de etraftaki birçok parça bunların gerçek olduğunu ima etmektedir. Bu bölümde Yellow Guy'ın babası Roy ilk defa gösterilmiştir.

Bölüm 3

Bölüm üç karakterin piknik yapmasıyla başlar. Duck Guy bir kelebeği öldürünce Yellow Guy üzülür ve oradan uzaklaşır. Ağaca tırmandığında ise Shrignold adlı bir kelebekle karşılaşır. O ve arkadaşları sevgi hakkında şarkı söylerler ve aşkın 'özel kişiyi' bulmakla ilgili olduğunu anlatırlar. Shrignold, Yellow Guy'a liderleri 'Sevginin Kralı' Malcolm'u tanıtır. Shrignold, Yellow Guy'a kendilerine katılmayı teklif eder ve video onların ismini unutması ve beyninin yıkanması gerektiğini söylemeleriyle kötüye döner. Video Yellow Guy'ın uyanmasıyla biter. Arkadaşları ona yumurta getirmişlerdir. Yumurtadan kurtçuğa benzer bir yaratık çıkar ve ona "baba" der fakat Duck Guy onu ezer.[2]

Bölüm 4

Ana karakterler kutu oyunu oynamaktadır. Konuşan bilgisayar Colin kendisinin ne kadar zeki olduğu hakkında şarkı söyler. Red Guy cevaplanmayan sorusundan dolayı öfkelenmeye başlar ve Colin'in klavyesini kapatır. Bu Colin'in karakterleri 'Dijital Dünya'ya götürmesine sebep olur. Colin bundan itibaren "Dijital Dünya'da yapılabilecek üç şey" hakkında şarkı söylemeye başlar. Bunlar farklı grafikler, dijital sitil ve dijital danstır. Bunlar Yellow Guy, Duck Guy ve Colin'in dans eden çarpıtılmış klonları bir odayı dolduruncaya kadar devam eder. Red Guy buradan kaçar ve kendini tayt giyen bir grubun ilk bölümün ham kopyasını yapmasıyla karşılaşır.  Birinin klaketi kapamasıyla Red Guy'ın kafası patlar.[3]

Bölüm 5

Diğer iki karakter Red Guy'ın kayıp olduğunu anlamasalar da bir şeyin değiştiğinin farkındadırlar. Başlarında bir biftek olan grup beslenme alışkanlıklarıyla ilgili gittikçe tuhaflaşan ve kendi kendine çelişen tavsiyelerin olduğu şarkı söylerler. Şarkı iki defa telefonun çalmasıyla durur. Duck Guy telefona cevap verse de karşı taraftan bir yanıt gelmez. Sonunda sinirlenmeye başlar ve koşarken kameraya çarpar. Uyandığında bir operasyon odasındadır. Büyük bir teneke kutu onun organlarını yerken diğerleri şarkıya devam ediyordur. Bölümün sonunda Yellow Guy yanında, Duck Guy'ın resminin bulunduğu konservelerle masada otururken telefon çalar ve kapanışta Red Guy ceket ile atkı takmış elinde bir bavulla telefon kulübesinden çıkmaktadır.[4]

Bölüm 6

Yellow Guy yatakta arkadaşlarını kaybettiği için ağlıyordur. Uyumaya çalıştığı sırada rüya hakkında şarkı söyleyen bir lamba görür. Yellow Guy'ın itirazlarına karşın lamba onu içinde yağda boğulmak olan bir animasyonun içine sürükler.

Red Guy birçok kırmızı insanın olduğu ofiste uyanır. Ofis dosyası hakkında bir şarkı söyler fakat diğer kırmızı adam bu şarkının sıkıcı olduğunu söyler. Sonrasında ise ilk bölümdeki yaratıcılık hakkındaki şarkıyı söyler. Kalabalık haykırırken Red Guy kalabalığın içindeki Roy'u fark eder. Ardından kasetçalar ve mikrofon öğretmen kuklalara dönüşür ve kalabalık kaybolur. Red Guy, Yellow Guy'ı gösteren bir monitör bulur ve tuşlara basarak lamba yerine Tony, Colin ve Shrignold gibi karakterleri getirir. Roy uzamış koluyla Red Guy'ın omzuna dokunur ve ona fişi gösterir. Red Guy "Neler olacağını merak ediyorum." diyerek fişi çeker. Her şey ilk bölüme döner. Fakat karakterler en sevdikleri renklere dönmüşlerdir ve takvim 19 Haziran'dan 20 Haziran'a döner. Eskiz defteri tıpkı ilk bölümdeki gibi şarkı söylerken bölüm biter.[5]

Prodüksiyon

Sloan ve Pelling, sırasıyla Kingston Üniversitesi'nde Güzel Sanatlar ve Animasyon okurken tanıştılar ve burada bazı arkadaşlarıyla THIS IS IT Collective'i başlattılar.[6] Don't Hug Me I'm Scared'in ilk bölümünü boş zamanlarında bütçesiz prodüksiyonu yaptılar. Projeye başladıklarında bir dizi yapmayı hayal ettiler, ancak ilk bölümü bitirdikten sonra başlangıçta bu fikri bıraktılar. Kısa film popülerlik kazandıktan sonra bu fikri yeniden gözden geçirmeye karar verdiler.[7] Channel 4'ün Random Acts ikinci bölümü görevlendirdi. Gösteri çok geçmeden ana akım komisyon üyelerini çekti; ancak Sloan ve Pelling bu teklifleri geri çevirdiler çünkü "oldukça tuhaf kalmasını istediler" ve "tam olarak istediğimizi yapma özgürlüğüne sahip oldular".[8]

Mayıs 2013'te Sloan ve Pelling, Eylül 2014'ten itibaren her üç ayda bir olmak üzere dört veya daha fazla bölüm yapmak için bir Kick-starter bağış toplama kampanyası başlatacaklarını duyurdular. Rehin alınan karakterlerin düşük kaliteli kamera görüntülerini yüklediler ve fidye için tutuldu.[9] 12 yaşındaki Amerikalı bir çocuk, hacklenmiş kredi kartı bilgilerini kampanyaya 35.000£ bağış yapmak için kullanmaya çalıştı, ancak yakalandı ve bu fonlar atıldı.[10] 19 Haziran 2014'te 96.000£ olan Kick-starter hedeflerine ulaşıldı ve toplamda 104.935 £ artırıldı.[11] YouTuber TomSka, Kick-starter'a 5.000 £ bağışladıktan sonra dizinin sorumlu yapımcısı oldu.[12]

Ocak 2016'da Sloan ve Pelling, Lazy Oaf ile birlikte gösterinin karakterlerine ve temalarına dayanan bir kıyafet serisi yayınladı.[13]

Karakterler

  • Yellow Guy— Üç ana karakterden biridir. Çocuğa benzer hareketleri vardır. Üçü arasında en pozitif ve saf olanıdır. Kötü bir İngiliz aksanı vardır, bazı kelimeleri düzgün söyleyemez.  Mavi bir tulum giyer, uzun mavi saçları ve sarı bir cildi vardır. Hayranlar tarafından onun için Manny ismi kullanılsa da tulumunda D yazdığı için adının D harfiyle başladığı da düşünülmektedir.
  • Red Guy — Üç ana karakterden biridir. Diğer ikisinin aksine içindeki bir insan tarafından hareket ettirilir. Monoton bir sesle konuşur ve yaşadıkları olaylara karşı pek bir duygu göstermez.  Hayranlar genellikle ona Harry der.
  • Duck Guy[14] — Üç ana karakterden biridir. Gördükleri şeyler hakkında sık sık sorular sorar veya teoriler üretir. Hayranlar tarafından Robin ismi kullanılır.
  • Eskiz Defteri — Kuklalara yaratıcılığı öğretmeye çalışmaktadır. Diğer kuklaların birçoğundan daha zararsız gözükür. Belli bir ismi ya da cinsiyeti yoktur yapımcılar onun cinsiyeti için 'kağıt' demişlerdir. Fakat çoğu hayran tarafından seslendirmeninin kadın olmasından dolayı cinsiyeti kadın olarak düşünülür ve onun için Paige ismi kullanılır fakat bu isim resmi değildir. Serinin yapımcılarından biri olan Becky Sloan tarafından seslendirilir. "Yeşil yaratıcı bir renk değildir." en meşhur sözüdür.
  • Tony the Talking Clock  — Kuklalara zamanı öğretmeye çalışmıştır. En tehlikeli öğretmenlerden biridir, üç kuklayı da öldürmüştür. İsmi yapımcılar tarafından onaylıdır. Çoğunlukla eskiz defteri ya da Colin ile ilişkisi var gibi çizilse de bunlar onaylı değillerdir. Yüksek sesi ile Yellow Guy'ın kulaklarını kanatmıştır ve zamanı ileri alabilmektedir.
  • Shrignold[15] — Yellow Guy'a sevgiyi öğreten kelebektir. Malcolm için çalışır. Seride biri için çalışan tek karakterdir.
  • Colin the Computer[16] — Konuşan bilgisayardır. Öğretmenler içinde egosu en yüksek olandır. Kendinin ne kadar akıllı olduğundan bahseder.
  • Roy — Yellow Guy'ın babasıdır. Hiçbir bölümde konuşmaz sadece derin nefes alıp verir.  İkinci bölümden itibaren her bölümde gözükmektedir.
  • Malcolm — Shrignold ve arkadaşlarının taptıkları kişidir. Mücevherlerle beslenir. Videonun sonunda yakılmıştır.
  • Michael — Bölüm üçte hikâyesi anlatılan şehirdeki yalnız çocuktur.
  • Gilbert the Globe [17] — Dördüncü bölümdeki küredir. Aslında kuklalarla o şarkı söyleyecektir fakat Colin ondan önce davranmıştır.
  • Buzdolabı — Bölüm beşteki buzdolabıdır. Özel bir adı yoktur.
  • Biftek — Beşinci bölümdeki biftektir. Özel bir ismi yoktur. Bölümde konserve ile şarkıyı asıl söyleyendir.
  • Konserve — Beşinci bölümdeki konservedir. Bifteğin yanında şarkı söyler.
  • Ekmek Çocuk[18] — Beşinci bölümde ilk görünen öğretmendir. Kavanozlara vurarak ritm tutar.
  • Büyük Konserve— İnsan boyutundaki konservedir. Duck Guy'ın organlarını yemiştir.
  • Lamba — Altıncı bölümdeki öğretmendir. Özel bir ismi yoktur. Davranışları sarhoş gibidir.
  • Money Man — "Help" videolarında üç kuklayı rehin alan kişidir.

Kaynakça

  1. ^ "Don't Hug me I'm Scared". 29 Temmuz 2011. 27 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ekim 2015. 
  2. ^ "Don't Hug Me I'm Scared 3". 31 Ekim 2014. 2 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ekim 2015. 
  3. ^ "Don't Hug Me I'm Scared 4". 31 Mart 2015. 15 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ekim 2015. 
  4. ^ Coldwell, Will (27 Ocak 2016). "Don't Hug Me I'm Scared: the puppets who sing, dance and eat raw meat". The Guardian. 6 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Nisan 2016. 
  5. ^ Don't Hug Me .I'm Scared (19 Haziran 2016), Don't Hug Me I'm Scared 6, 21 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi, erişim tarihi: 25 Haziran 2016 
  6. ^ "Becky&Joe are this week's Dazed Visionaries". 6 Ocak 2014. 8 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mayıs 2021. 
  7. ^ Boult, Adam (26 Ekim 2015). "Don't Hug Me I'm Scared: Interview with creators Becky & Joe". Metro News. 28 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mayıs 2021. 
  8. ^ Coldwell, Will (27 Ocak 2016). "Don't Hug Me I'm Scared: the puppets who sing, dance and eat raw meat". 27 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mayıs 2021. 
  9. ^ "Don't Hug Me I'm Scared : The Series by Becky and Joe". 20 Mayıs 2014. 5 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mayıs 2021. 
  10. ^ DiGangi, Christine (25 Haziran 2014). "12-Year-Old Used Stolen Credit Cards to Fund Puppet Show". 13 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mayıs 2021. 
  11. ^ "Don't Hug Me I'm Scared : The Series by Becky and Joe". 5 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mayıs 2021. 
  12. ^ "TomSka pledges £5K to Don't Hug Me I'm Scared series – TenEighty – YouTube News, Features, and Interviews". 18 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mayıs 2021. 
  13. ^ Shin, Nara (18 Ocak 2016). "Don't Hug Me I'm Scared + Lazy Oaf". 30 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mayıs 2021. 
  14. ^ "CGI designer Jack Sachs via Instagram". 1 Nisan 2015. 7 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Şubat 2017. my brief silver screen debut as duck guy in Don't Hug me I'm scared 4 
  15. ^ Sloan, Becky (2 Kasım 2014). "his name is... Shrignold". 5 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2016. 
  16. ^ "Becky Sloan on Twitter". 19 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Temmuz 2016. 
  17. ^ Sloan, Becky (20 Ocak 2015). "Hey.. Who's this guy?! It's Gilbert the Globe!". 5 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2016. 
  18. ^ Sloan, Becky (15 Ekim 2015). "Don't Hug Me I'm Scared on Instagram: "Bread Boy #donthugmeimscared #dhmis"". 5 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Haziran 2016. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Lordi</span>

Lordi, 1992'de kurulan Finlandiya kökenli hard rock ve heavy metal grubu. Melodik metal müzik yapan Lordi, sahnede ve müzik videolarında daima canavar maskeleri ve kostümleri giymeleri, konserlerinde korku öğeleri ve piroteknik kullanmaları ile öne çıkmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Pink (şarkıcı)</span> Amerikalı sinema oyuncusu ve şarkıcı

Alecia Beth Moore veya bilinen adıyla Pink, 3 Grammy Ödülü'ne sahip Amerikalı şarkıcı ve söz yazarı.

<span class="mw-page-title-main">HIStory World Tour</span>

HIStory World Tour, Michael Jackson'ın üçüncü ve son dünya turudur. Bu dünya turu HIStory albümünün çıkmasından sonra 7 Eylül 1996'da başlayıp 15 Ekim 1997'de bitmiştir. Bu süre içinde Avrupa, Asya, Afrika, Avustralya ve Hawaii'de toplam 82 konser verilmiştir. Bu 82 konserin toplam geliri $163,5 milyon olmuştur ve tüm konserler boyunca Michael'ı 4.500.000 hayranı izlemiştir, bu onun en fazla seyircili turnesi olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Good Enough (Evanescence şarkısı)</span>

"Good Enough", Evanescence'ın The Open Door albümünden çıkan beşinci teklidir. Sözlerini Amy Lee yazmıştır. Videosu ilk kez 10 Eylül'de görücüye çıkmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Selena Gomez</span> Amerikalı şarkıcı ve oyuncu

Selena Marie Gomez, Amerikalı şarkıcı, oyuncu, yapımcı ve iş insanıdır. Oyunculuk kariyerine Barney & Friends (2002–2004) adlı çocuk dizisiyle başladı. En iyi bilinen rolü Emmy ödüllü Waverly Büyücüleri adlı Disney Channel dizisindeki Alex Russo karakteridir. Televizyon kariyerinin yanı sıra Another Cinderella Story (2008), Waverly Büyücüleri: Film (2009), Ramona and Beezus (2010), Monte Carlo (2011), Bahar Tatili (2012), Neighbors 2: Sorority Rising (2016) ve The Dead Don't Die (2019) gibi filmlerde yol aldı; Otel Transilvanya film serisinde (2012–2022) Mavis karakterini seslendirdi.

<span class="mw-page-title-main">Demi Lovato</span> Amerikalı sinema oyuncusu ve şarkıcı

Demetria Devonne Lovato ya da bilinen sahne adıyla Demi Lovato, Amerikalı şarkıcı, oyuncu, model, hayırsever ve şarkı sözü yazarı. 2 yaşında iken annesi ve babası boşanmıştır, ayrıca Dallas ve Madison adında iki kız kardeşi vardır. Çocuk oyuncu olarak ilk kez Barney ve Arkadaşları'nda rol aldı. 2008'de Rock Kampı adlı televizyon filminin başrolünde yer alarak ünlendi. Aynı yıl Hollywood Records ile sözleşme imzaladı ve ilk stüdyo albümü Don't Forget'i Eylül 2008'de yayımladı. İlk haftasında 89.000 kopya satan albüm, Billboard 200 listesine iki numaradan girdi. Amerika Kayıt Endüstrisi Birliği (RIAA) tarafından 530.000 kopyadan fazla satış nedeniyle altın sertifika ile ödüllendirildi. 2009'da Lovato, kendi televizyon dizisi Sonny'nin Yıldızı'nda rol almaya başladı. Temmuz'da yayımladığı ikinci albümü Here We Go Again, 108.000 kopya satarak Lovato'nun, ABD'de Billboard 200 listesine bir numaradan giren ilk albümü oldu. Albümle aynı adlı single da Billboard Hot 100 listesinde 15. sıraya kadar yükselerek şarkıcının ilk 20'ye giren ilk şarkısı oldu. 2014 yılında DEMI albümünü çıkarttı. 2015 yılında ise yeni albümü olan Confident'ı yayınladı. Confident albümü Brezilya'da 24 saatten kısa bir sürede platin sertifika alan tek albüm oldu. Ayrıca albümde yer alan 'Cool For The Summer' şarkısı hâlâ 2015'te Amerika'nın iTunes'unda zirveye en hızlı yerleşen şarkı olma rekoruna sahip. Ardından 2017 yılında Tell Me You Love Me albümünü yayınladı.

Looney Tunes, Warner Bros.'un 1930 ve 1969 yılları arasında birçok tiyatral kısa filmlerle oynayan çizgi dizisidir. Merrie Melodies serisinden önce gelen ve Warner Bros.'un ilk kısa tiyatral serisidir. Warner Bros.'un düzenli çıkan canlandırmasıdır hem de Looney Tunes onun en iyi bilineni olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Brian Griffin</span>

Brian Griffin, Family Guy televizyon animasyon serisinin kurgusal ve başrol karakterlerinden biri. Griffin ailesinin insan biçimindeki köpeğidir. Seth MacFarlane tarafından seslendirilir. Brian, MacFarlane tarafından dizayn edilip geliştirildi. İlk kez 20 Aralık 1998 tarihinde 15 dakikalık kısa bir bölümle ekranlarda görünmüştür. Bu bölümün Fox TV'de Family Guy'ın ilk bölümü Death Has a Shadow ismiyle yayınlandı. Brian karakteri dizinin Kasım 2013'te yayınlanan 'Life of Brian' isimli bölümde araba kazası sonucu öldü. Son sözleri “Bana harika bir hayat verdiniz. Hepinizi seviyorum.” oldu. Brian, "Christmas Guy" isimli bölümde, Stewie tarafından kurtarılarak tekrar hayata döndü.

Pretty Little Liars, Sara Shepard'ın 2006 yılında yayımladığı aynı isimli romanından uyarlanmış bir freeform dizisidir. 8 Haziran 2010'da yayınlanmaya başlanmış olan dizi 27 Haziran 2017 tarihinde ölüm bizi ayırana dek isimli 7. sezon 20. bölümü ile sona ermiştir.

"Peter, Peter, Caviar Eater", komedi dizisi Family Guy'ın ikinci sezonunun birinci bölümü olup, Fox kanalında 23 Eylül 1999'da yayımlandı. Bu bölümde Robin Leach, kendisi; Fairuza Balk ise Connie D'Amico rôlünde konuk oyunculuk görevini üstlendi. Bölümün ismi Peter Peter Pumpkin Eater tekerlemesinden esinlenilerek oluşturuldu.

"Let's Go to the Hop'", komedi dizisi Family Guy'ın ikinci sezonunun on dördüncü bölümü olup, Fox kanalında 6 Haziran 2000'de yayımlandı. Fairuza Balk, Gregg Allman, Mary Kay Bergman, Patrick Bristow, Wayne Collins, Tom Dorfmeister, Joey Slotnick ve Fred Tatasciore, bölümde konuk oyuncu olarak yer alır.

"Road to Europe", komedi dizisi Family Guy'ın üçüncü sezonunun yirminci bölümü olup, ilk olarak Birleşik Devletler'in Fox kanalında 7 Şubat 2002'de yayımlandı. Bölümde bebek Stewie, çocuklara yönelik olan İngiltere yapımı "Jolly Farm Revue" isimli diziye saplantılı hâle gelir. Evden kaçarak programın kadrosunda yer almayı kafasına koyan Stewie'yi, Griffin ailesinin insansı köpeği Brian tâkip ederek eve getirmeye çalışır. Aynı zamanda Peter ve Lois, KISS grubunun bir konserine gider. Konserde Lois, müzik grubu hakkında hiçbir şey bilmediğini söyler ve Peter bundan dolayı utanır.

"Don't Let Me Be Misunderstood" Bennie Benjamin, Gloria Caldwell ve Sol Marcus tarafından jazz şarkıcısı/piyanist Nina Simone için yazılmış parça. İlk kaydı 1964 yılında yapılmıştır. "Don't Let Me Be Misunderstood" birçok sanatçı tarafından yorumlanmıştır, en önemli yorumlarından ikisi: 1965 yılında yapılan The Animals'ın blues rock yorumu ve 1977 yılında Santa Esmeralda'nın disko-flamenko/latin yorumudur. Bu iki yorum da hit olmayı başarmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Girl's Day</span> Güney Koreli kız grubu

Girl's Day (걸스데이), 2010'da Wellmade Yedang'a bağlı DreamT Entertainment altında çıkış yapan Güney Koreli bir kız grubudur. Grup, Sojin, Minah, Yura ve Hyeri sahne adlarıyla 4 üyeden oluşur. Orijinal fan isimleri Dai5y'di, ancak grup bu ismi keşfettiklerinde 5 kişi olduklarından dolayı '5'i değiştirip 's' harfini koydular.

Buffy the Vampire Slayer televizyon dizisinin DVDleri 20th Century Fox tarafından yayınlanmış ve ilk defa 2000 yılında yayınlanmaya başlamıştır. Bölümlerin hepsini içermekte olan DVD setleri bazı ekstra içeriklere sahiptir: dizinin yapımcılarından yorum parçaları, belgesel videoları, kamera arkasından kesitler ve çekim senaryoları.

Buffy the Vampire Slayer televizyon dizisinin popüler kültürdeki muazzam etkisi en çok bilimsel açıdan dikkat çekmektedir. Dizide kullanılan dil bile hayatta kullanılan dilbilimi etkilemiştir.

<span class="mw-page-title-main">Crush (şarkıcı)</span>

Shin Hyo-seob, bilinen adıyla Crush, Amobea Culture altındaki Güney Koreli şarkıcı ve rapçi. 2012 yıllarında Red Dress şarkısı ile tanınmış ve Crush On You adlı ilk stüdyo albümünü yayınlamıştır.

<span class="mw-page-title-main">If You Can Afford Me</span>

"If You Can Afford Me", Amerikalı şarkıcı Katy Perry'nin 2008 çıkışlı ikinci stüdyo albümü One of the Boys'tan bir şarkı. Kadın materyalizmi konusunu ele alan şarkı, çeşitli müzik eleştirmenleri tarafından "Material Girl" ve "Bills, Bills, Bills" şarkılarıyla karşılaştırıldı. Yeni Zelanda'nın müzik listesine 40 numaradan giriş yapan şarkı, listede 28 numaraya kadar yükselebildi. "If You Can Afford Me", Perry'nin ilk solo konser turnesi Hello Katy Tour'un set listesine dahil edildi.

<i>Bohemian Rhapsody</i> (film) 2018 yılı yapımlı biyografik film

Bohemian Rhapsody, yönetmenliğini Bryan Singer'ın yaptığı ve Freddie Mercury'nin hayatının anlatıldığı 2018 ABD çıkışlı biyografik sinema filmi. Film 2 Kasım 2018'de Amerika Birleşik Devletleri'nde vizyona girdi.

Frederick Emil Ahlert, Amerikalı besteci ve şarkı yazarıdır.