
Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı veya yaygın adıyla Birleşik Krallık, Avrupa anakarasının kuzeybatı kıyılarında, Kuzeybatı Avrupa'da egemen bir ülkedir.
Kıyâmet günü için Kur'an'da Saat, Hesap Günü, Hüküm (Ceza) Günü (74:46), Karar (Ayrım) Günü (44:40) Toplanma Günü (42:7) ve Sur'a üflendiği gün ifadeleri de geçmektedir. Kıyamet inancı İslam inancının (Akaid) bir parçası ve inancın temel prensiplerinden biridir. Kıyamet Günündeki imtihanlar ve kargaşalar Kur'an ve hadislerde tasvir edilmiş müfessirlerin yorumlarında ve Gazzâlî, Ebü'l-Fidâ İbn Kesîr, İbn Mâce, Muhammed b. İsmâil Buhârî gibi din bilginlerinin kitaplarında ele alınmıştır. Kur'an'a göre her insan yaptıklarından ötürü kıyamet günü yargılanacaktır.
Akîde, Akâid veya İtîkâd ; İslam'da inanç olarak bağlanmayı gerekli kıldığına inanılan inanç esaslarının bütünü olarak bilinir. Akîde kelimesi Arapça "a-k-d" (عقد) kökünden gelip, "bağ", "bağlama/bağlanma", "düğümleme/düğümlenme" ve aynı zamanda "bağlılık" ve "sözleşme" anlamlarına da gelir. Terim olarak "inanç" ve "iman" anlamında kullanılmıştır. Benzer bir ifade olan kelâm ise inançla ilgili felsefi tartışmalar için kullanılmıştır.

Evanjelizm, genel anlamıyla inciller hakkında vaaz vermektir. İsa üzerinde yoğunlaşan bu vaazların amacı Hristiyan olmayanları bu dine davet etmektir.
İslâm'da iman, İslam dininin esaslarına inanmaktır. İslam'a göre kişinin kurtuluşa erebilmesi için iman etmesi şarttır. İnanç konusunda ise, farklı mezheplerin farklı görüşleri bulunmaktadır.

Kıyamet Suresi, Kur'an'ın 75. suresidir. Sure 40 ayetten oluşur.

İbranice İncil'de Hoşea, aynı zamanda Oşe olarak da bilinir, Beeri'nin oğlu, İsrail'de MÖ 8. yüzyılda yaşamış bir peygamberdi ve Hoşea Kitabı'nın baş yazarıydı. İkinci Tapınak döneminde Nevi'im'in son kitabını oluşturan toplu yazıları Yahudi Tanah'ta toplanıp tek bir kitapta toplanan, ancak Hristiyanlıkta Eski Ahit olarak incelenen On İki Küçük Peygamber'in ilkidir. Hoşea genellikle bir "kıyamet peygamberi" olarak görülüyor, ancak onun yıkım mesajının altında bir restorasyon vaadi vardı. Talmud onun neslinin en büyük peygamberi olduğunu iddia eder. Hoşea'nın hizmet süresi yaklaşık altmış yıla kadar uzanıyordu ve o, kendi zamanında İsrail'in yazılı kehanet bırakan tek peygamberiydi.

Stefanos Lekapenos ya da Lecapenus, , Bizans imparatoru I. Romanos ile Theodora'nın ikinci oğlu ve 924 ile 945 yılları arası ortak imparatordur. Kardeşi Konstantinos ile Aralık 944 tarihinde I. Romanos'u tahtan indirmişlerdir. Ancak, birkaç hafta sonra bu sefer yasal imparator VII. Konstantinos tarafından onlar tahtan indirilip sürgüne gönderilmişlerdir. Önce iki kardeş Prote'ye kendileri tarafından sürgüne gönderdikleri babalarının yanına gönderilmişlerdir. Bizans vakanüvisleri, babaları I. Romanos onları Yeşaya kitabı 1.2 ayetinde yazan sözlerle karşıladığını yazar:
Ey gökler dinleyin, ey yeryüzü kulak ver!
Çünkü RAB konuşuyor:
<<Çocukları yetiştirip büyüttüm,
Ama bana başkaldırdılar.>>

Cheshire Törensel Kontluğu, Birleşik Krallık'a bağlı İngiltere ülkesinin Kuzey-Batı bölgesinde 1974'ten 2009'a kadar birinci seviyede yerel idare metropoliten kontluğu olmuş; 2009'da hukuken lağvedilmemekle tüm görev ve yetkileri yeni kurulan tek seviyeli yerel idareler verilmiştir. Fakat Cheshire yine de kraliyet seremonileri için törensel kontluk olarak kalmıştır. Cheshire Kontluğu merkezi Chester'deydi ama kontluk sınırları içinde en büyük nüfuslu yerleşke Warrington idi.
Amos kitabı, Tanah'ın Nevi'im kitabındaki Küçük Peygamberler kitaplarından biridir. Hoşea ve Yeşaya'nın büyüklerinden olan Amos, II. Yarovam dönemine denk gelen ~MÖ 750'lerde aktif rol oynamış olup Kutsal Kitap'ın ilk peygamber kitabı olan Amos kitabını yaratmıştır. Amos, Yehuda Krallığı'nda yaşadı fakat vaazlarını kuzeydeki İsrail Krallığı'nda verdi. Amos'un ana temaları sosyal adalet, Tanrı'nın mutlak kadri ve ilahi yargı konularını içerir.
Nahum kitabı, Tanah'ta bulunan kitaplardan biridir. Küçük Peygamberler kitaplarının yedincisidir.
Kıyamet günü, hesap günü ya da mahşer günü ; dünyanın sonunun geleceğine ve tüm insanların mahşerde toplanarak hesap vereceğine inanılan zaman. "Dünya merkezli evren" anlayışında dünyanın sonu, evrenin de sonu olarak algılanmıştır. Kıyametin zamanı ile ilgili çok sayıda inanç, öngörü ve kehanet bulunmaktadır. Zerdüştlük, Hristiyanlık ve İslam gibi dinlerde ölülerin dirilerek mahşerde toplanacağına, hayattayken yaptıkları iyilik ve kötülükler için hesap vereceklerine ve haklarında hüküm verileceğine, bunun sonucunda iyilerin cennete, kötülerin ise cezalarını çekmek üzere cehenneme gideceğine inanılır. Apokalypse terimi ile eş anlamlı olarak kullanılır.

Kıyamet Günü, yönetmenliğini Juan Antonio Bayona'nın üstlendiği, felaket ve dram türlerindeki 2012 yapımı İspanyol filmi. Baş rollerini Naomi Watts, Ewan McGregor ve Tom Holland'ın paylaştığı, hikâyesini Sergio G. Sánchez'in yazdığı filmin konusu 2004 Hint Okyanusu depremi ve tsunamisi sırasında Tayland'da tatilde bulunan María Belón ve ailesinin yaşadığı gerçek olaylara dayanmaktadır.

Heimdallr, İskandinav mitolojisinde tanrıların ve Midgard ile Ásgard arasındaki Bifrost köprüsünün bekçisidir. Bir Aesir tanrısıdır ve Odin'in oğludur. Gözlerinin dünyanın öbür ucunu görebilecek kadar keskin, kulaklarının bir çimin büyüdüğünü duyabilecek kadar hassas ve bir kuştan daha az uykuya ihtiyaç duyduğu söylenir. Aynı zamanda Odin'in elit askerleri olan Einherjarları yetiştirir. Kıyamet günü Loki ile dövüşecektir, bu savaşta kimse galip çıkmayacak ikisi de ölecektir.

London Borough of Enfield, Londra'nın kuzeyinde yer alan, Londra'nın bir ilçesidir. Batıda Londra'nın Barnet, güneyde Haringey ve güneydoğuda Waltham Forest ilçeleriyle komşudur. Kuzeyinde Hertsmere, Welwyn Hatfield ve Broxbourne (Hertfordshire'da) ilçeleri, doğusunda ise Essex'te Epping Forest Bölgesi bulunmaktadır. Yerel otorite Enfield London Borough Council'dir. Enfield'ın nüfusunun 333.794 olduğu tahmin edilmektedir; ilçedeki başlıca kasabalar Edmonton, Enfield, Southgate ve Palmers Green'dir. Enfield, Londra'nın en kuzeydeki ilçesidir.

Cambridge University Press, Cambridge Üniversitesi'ne bağlı faaliyet gösteren Cambridge, Birleşik Krallık merkezli yayınevidir. Kral VIII. Henry tarafından 1534'te kurulmuştur. Dünyanın ilk kurulan yayınevi ve Oxford University Press'in ardından en büyük ikinci yayınevi konumundadır.

Girtoni İngiltere'nin Cambridgeshire kentinde yaklaşık 1.600 hane ve 4.500 kişiden oluşan bir köy ve sivil bucaktır. 2 mil (3,2 km) uzanır. Cambridge'in kuzeybatısındadır ve Cambridge Üniversitesi'nin kurucu bir koleji olan Girton College'ın evidir.

Elland, İngiltere'nin Batı Yorkshire eyaletindeki Calderdale'de bir pazar şehridir. Halifax'ın güneyinde, Calder Nehri ve Calder ve Hebble Navigation ile yer almaktadır. Elland, Domesday Kitabında Elant olarak kaydedildi. 2001 yılında 14.554 nüfusa sahip olan koğuş, 2011 Nüfus Sayımı'nda 11.676 olarak ölçülmüştür.
Edwin, Northumbria Earl'ü Morcar'ın ağabeyi, Mercia Earl'ü Ælfgār'ın oğlu ve Mercia Earl'ü Leofric'in torunuydu. Ælfgār'ın 1062'de ölümü üzerine babasının unvanını ve sorumluluklarını üstüne aldı. Domesday Kitabı'nda Earl Edwin olarak ortaya çıkar.
Hide, bir haneyi geçindirmeye yeterli arazi miktarını temsil etmeyi amaçlayan bir İngiliz arazi ölçü birimiydi. Geleneksel olarak 120 akre (49 ha) olarak alınıyordu ancak aslında gıda-kira yükümlülükleri, köprülerin ve tahkimatların bakım ve onarımı, ordu için insan gücü ve en nihayetinde toprak vergisi de dahil bir değer ve vergi değerlendirmesi ölçüsüydü. Hide'ın hesaplama yöntemi artık muğlaktır zira aynı hide'a sahip farklı mülkler, aynı kontlukta bile dikkate değer ölçüde değişebilir. İngiltere'nin Normanlar tarafından fethinin ardından, hide'lık değerlendirmeleri 1086 tarihli Domesday Kitabı'nda kaydedildi ve genellikle yılda 1 sterlin gelir üreten toprakların 1 hide olarak değerlendirilmesi eğilimi vardı. Norman kralları, bu birimi 12. yüzyılın sonuna kadar vergi değerlendirmeleri için kullanmaya devam ettiler.