Şükûfe Nihal Başar, Türk şair, öğretmen, eylemci ve aktivisttir.
Aşiyan, İstanbul'un Avrupa yakasında, Beşiktaş ilçesine bağlı, İstanbul Boğazı'na bakan bir semt. Ayrıca "Aşiyan" Farsça bir kelime olup "ev, yuva" anlamına gelmektedir.
Reşit Kaynak, Türk eski millî futbolcu ve eski teknik direktör. Futbolculuk döneminde Süper Reşit diye anılırdı. Reşit Kaynak, 1970'lerin ve 1980'lerin etkili forvetlerinden biri ve kendisi gibi kalp rahatsızlığı olan Kayhan ve Orhan Kaynak'ın ağabeyidir. Diğer kardeşleri İrfan Kaynak, İlhan Kaynak ve Ayhan Kaynak da profesyonel futbolculuk yapmıştır. 26 Mart 1999 tarihinde kalp krizinden öldü. İç Anadolu'da Kayseri'den Akdeniz Bölgesi'nde Çukurova'ya kadar yayılmış ve o yörenin en köklü ailelerinden olan Kocadurmuşlar ailesinden gelmektedir. Soyadı Kanunu'ndan sonra ailenin bir kolu Kaynak soyadını aldığı için Kaynak soyadına sahıptır.
Aysel Bataklı Damın Kızı, 1934 yapımı siyah-beyaz Türk filmi.
Altın Kızlar, yönetmenliğini Levent Demirkale'nin yaptığı 2009 yapımı atv'de yayımlanan komedi türündeki Türk televizyon dizisidir. Dizide aynı evde yaşayan üç kızın ve üç kızdan biri olan İsmet‘in annesi Safiye‘nin yaşadığı olaylar anlatılmaktadır. Dizi, 5. bölümüyle final yaparak sona erdi.
Şakir Sırmalı, Türk yönetmen ve senaryo yazarıdır.
Domaniç Yolcusu / Unutulan Sır 1946 yılı yapımı sinema filmi. Senaryosu ve yönetmenliği Şakir Sırmalı'a ait olan film Türk sinemasının 1948 yılında yapılan ilk yarışmasında "En İyi Film" ödülünü kazanmıştır.
Yayla Kartalı, Faruk Nafiz Çamlıbel'in aynı adlı tiyatro eserinden uyarlanan, senaryosunu Necdet Mahfi Ayral'ın yazdığı, Muhsin Ertuğrul'un yönettiği 1945 yılında çekilmiş olan, Türk yapımı sinema filmidir. Yapımcısı Fuat Rutkay'dır.
Sonsuz Acı, Talat Artemel'in senaryosunu yazıp, yönettiği 1946 yılında çekilmiş olan, Türk yapımı sinema filmidir. Yapımcısı Hikmet Aydın'dır.
Lüküs Hayat, Ekrem Reşit Rey'in yazdığı ve Cemal Reşit Rey'in bestelediği 1933 tarihli Lüküs Hayat operetinden Selahattin Küçük ve Lütfi Ö. Akad tarafından uyarlanarak Lütfi Akad'ın yönetmenliğinde çekilen 1950 yapımı Türk filmidir. Filmin yapımcısı Erman Film adına Hürrem Erman'dır. Görüntü yönetmenliğini Yuvakim Filmerides, sanat yönetmenliğini ise Sohban Koloğlu üstlenmiştir.
Akasya Palas, 1940 yılında çekilen, Necdet Mahfi Ayral'ın senaryosunu yazdığı Türk filmi. Muhsin Ertuğrul'un yönettiği filmde Hazım Körmükçü), Cahide Sonku, Vasfi Rıza Zobu ve Perihan Yanal gibi oyuncular oynamıştır. Film Süheyl Eğriboz'un oynadığı ilk sinema filmidir. Filmin senaryosu Mahmut Yesari'nin bir eserinden uyarlanmıştır. Ayazpaşa'da bir köşkte oturan Kamil ve Kami'nin başından geçen olayları konu alır. Dağıtımcılığını İpek Film üstlenmiştir.
Nasreddin Hoca Düğünde, yönetmenliğini Muhsin Ertuğrul ve Ferdi Tayfur'un yaptığı 1943 yılında vizyona giren Türk filmi. Hazım Körmükçü, Ferdi Tayfur ve Zati Sungur gibi oyuncuların oynadığı filmde, Türk sinemasının en başarılı isimlerinde birisi olan Halit Akçatepe'nin oynadığı ilk filmidir. Akçatepe, filmde oynadığı zamanda 5 yaşındadır. Filmin senaryosunu Burhan Felek yazmış, senaryoda Nasreddin Hoca fıkralarından da faydalanılmıştır.
İstanbul Sokakları'nda 1931 yılında İpek Film tarafından çekilen bir Türk müzikal, dram filmidir. Film ayrıca dönemin yüksek maliyetli filmleri arasında yer almaktadır. Muhsin Ertuğrul'un yönetmenliğini üstlendiği filmde Semiha Berksoy, Hazım Körmükçü, Talat Artemel, Behzat Butak, İsmail Galip Arcan ve Bedia Muvahhit gibi oyuncular yer almaktadır.
Domaniç Dağları'nın yolcusu, Şükûfe Nihal'in yurt gezilerini bir roman kurgusuyla şekillendirerek kaleme aldığı 1946 yılında basılan kitabıdır.
Kahveci Güzeli 1941 yılında çekilen, Nâzım Hikmet'in senaryosunu yazdığı Türk filmi. Muhsin Ertuğrul'un yönettiği filmde Münir Nurettin Selçuk, Nezihe Becerikli, Hazım Körmükçü, Behzat Butak ve Nevin Seval gibi oyuncular oynamıştır. İpek Film stüdyolarında çekilen filmin müzik direktörü Sâdeddin Kaynak olup filmde yer alan eserleri Münir Nurettin Selçuk ve Müzeyyen Senar birlikte seslendirmiştir.
Hıçkırık, yapımcılığını Erman Film'in üstlendiği, senaristliğini ve yönetmeliğini Atıf Yılmaz'ın yaptığı 1953 yapımı sinema filmidir. Kerime Nadir'in 1936 tarihli başlıklı romanından yapılan ilk uyarlamadır.
Settar Körmükçü, Türk oyuncu
Reşit Baran, Türk tiyatro ve sinema oyuncusu, oyun yazarı ve çevirmendir.
Aynaroz Kadısı; Necdet Mahfi Ayral'ın aynı adlı tiyatro eserinin senaryolaştırılıp, Muhsin Ertuğrul'un yönetmeliğini yaptığı 1938 yapımı Türk filmidir.
Karım Beni Aldatırsa; Nazım Hikmet'in senaryosunu yazdığı, Muhsin Ertuğrul'un yönetmeliğini yaptığı 1933 yapımı Türk filmidir.