
Pelikan, monotipik pelikangiller (Pelecanidae) familyasını ve Pelecanus cinsini oluşturan iri su kuşu türlerinin ortak adı. Uzun gagaları, avlanmak için kullandıkları ve yutmadan önce gagalarıyla topladıkları avın bulunduğu suyu süzmeye yarayan geniş boğaz keseleri en ayırt edici özellikleridir. Kahverengi pelikan, Peru pelikanı dışındaki türlerinin tüyleri genellikle soluk renklidir. Tüm türlerinin gagaları, keseleri ve yüzlerindeki tüysüz deri, üreme mevsiminden önce parlak renklere kavuşur. Yaşayan sekiz türü dönencelerden ılıman kuşağa kadar olan bölgelerde yaşar ancak Güney Amerika'nın iç kısmında, kutup bölgelerinde ve açık denizde bulunmazlar. Pelikanlara ait fosil kayıtları Fransa'da Oligosen döneminden kalma ve günümüz pelikanlarının gagasına benzeyen fosil buluntularıyla birlikte en az 30 milyon yıl öncesinden itibaren vardır. Uzun süre fregat kuşları, karabataklar, tropik kuşları ve sümsük kuşları ile akraba olduğu düşünülen pelikanlar günümüzde Pelikansılar (Pelecaniformes) takımında sınıflandırılır ve en yakın akrabaları ise pabuç gagalı ve hamerkoptur. Aynı takım içinde yer alan aynaklar, kaşıkçılar ve balıkçıllar ise uzak akrabalarıdır. Genellikle su yüzeyinde ya da yüzeye yakın yakaladıkları balıklarla beslenirler ve kıyılar ile göllerde yaşarlar. Koloniler oluşturarak üreyen pelikanlar sıklıkla toplu olarak avlanır. Beyaz tüylü dört türü yerde yuva yaparken kahverengi ya da gri renkli diğer dört türü ise ağaçlarda yuvalanmayı tercih eder.

Bitkiler, ağırlıklı olarak fotosentetik ökaryot canlılardır. Tarihsel olarak bitkiler alemi, algler ve mantarlar da dahil olmak üzere hayvan olmayan tüm canlıları kapsarken, günümüzde mevcut tüm tanımlamalar prokaryotları, mantarları ve bazı algleri hariç tutar. Tanımlamalardan birine göre: Çiçekli bitkiler, kozalaklı bitkiler ve diğer açık tohumlular, eğrelti otları ve benzerleri, boynuz otları, ciğer otları, kara yosunları ve yeşil algler hep birlikte Viridiplantae adı verilen kladı oluştururlar. Buna kırmızı ve esmer algler dahil değildir.

Acrididae, Acridoidea üstfamilyasına bağlı bir hayvan familyasıdır.
Simbiyogenez, iki ayrı organizmanın birbirleriyle birleşerek tek ve yeni bir organizma oluşturması. Bu düşüncenin kökeni, Konstantin Mereschkowsky'in kloroplastların siyanobakterilerin protozoa tarafından yutulduğu simbiyoz bir ilişki sonucu ortaya çıktıklarını anlattığı 1926 tarihli "Simbiyogenez ve Türlerin Kökeni" isimli kitabından gelmektedir. Aynı zamanda İvan Wallin de "Simbiyontizm ve Türlerin Kökeni" isimli kitabında bu kavramı desteklemiş ve bakterilerin türlerin kökeni olabileceğini, ayrıca türlerin endosimbiyoz yoluyla oluşmuş olabileceğini öne sürmüştür. Bugün kloroplast ve mitokondrinin böyle bir kökeni olduğu düşünülmektedir ve endosimbiyoz kuramı olarak adlandırılmaktadır.

Ceprano insanı veya Ceprano Adamı, 1994 yılında İtalya'nın Frosinone eyaletindeki Ceprano yakınlarında bir otoyol inşaatı projesinde yanlışlıkla ortaya çıkarılan, tek bir kafatası başlığı (kalvaria) olan Orta Pleyistosen arkaik insan fosilini ifade eder. Bir buldozer tarafından hasar görmesine karşın, fosil ortaya çıktığında orada bulunan arkeolog Italo Biddittu tarafından tanındı, belgelendi ve tanımlandı; Mallegni vd. (2003), fosile dayalı olarak Homo cepranensis adlı yeni bir insan türünün tanımlanmasını önerdi. Diğer paleontologlar onu Homo heidelbergensis'e ait olarak sınıflandırmış olsalar da. Mounier vd. (2011), fosili H. heidelbergensis'in "uygun bir ata stoğu", "bölgesel otapomorfik özelliklerin ortaya çıkmasına öncül" olarak tanımladılar.
Aglais guhni Tschauner tarafından 1926 yılında tanımlanmış bir kelebek türüdür. Aglais guhni Nymphalidae familyasının Aglais cinsine ait bir türdür.

Crossaster campbellicus, Crossaster cinsine bağlı bir denizyıldızı türüdür.
Solaster exiguus Fisher tarafından 1910 yılında tanımlanmış bir denizyıldızı türüdür. Solaster exiguus Solasteridae familyasının Solaster cinsine ait bir türdür.

Solaster longoi Stampanato ve Jacques Jangoux tarafından 1993 yılında tanımlanmış bir denizyıldızı türüdür. Solaster longoi Solasteridae familyasının Solaster cinsine ait bir türdür.
Rhipidaster vannipes Percy Sladen tarafından 1889 yılında tanımlanmış bir denizyıldızı türüdür. Rhipidaster vannipes Solasteridae familyasının Rhipidaster cinsine ait bir türdür.

Solaster stimpsoni Addison Emery Verrill tarafından 1880 yılında tanımlanmış bir denizyıldızı türüdür. Solaster stimpsoni Solasteridae familyasının Solaster cinsine ait bir türdür.
Paralophaster hyalinus, H.E.S. Clark tarafından 1970 yılında tanımlanmış bir denizyıldızı türüdür. Paralophaster hyalinus, Solasteridae familyasının Paralophaster cinsine ait bir türdür.

Lophaster furcifer, Lophaster cinsine bağlı Magnus Wilhelm von Düben ve Johan Koren tarafından 1846 yılında tanımlanmış bir denizyıldızı türüdür.
Solaster hypothryssus Fisher tarafından 1910 yılında tanımlanmış bir denizyıldızı türüdür. Solaster hypothryssus Solasteridae familyasının Solaster cinsine ait bir türdür.

Rene Marie Russo, Amerikalı oyuncu. Daha çok macera-dram tarzı yapımlarda yer aldı. Yer aldığı bazı başarılı yapımlar arasında Lethal Weapon 3 (1992) ve Ransom (1996) sayılabilir.

Sotalia guianensis, Güney Amerika'nın kuzey ve doğu kıyıları ile Orta Amerika'nın doğu kıyılarında bulunan bir yunus türü. Yunusgiller familyasının bir üyesidir (Delphinidae).
World Register of Marine Species (WoRMS) veya Dünya Deniz Türü Kayıtları, deniz organizmalarının adlarının yetkili ve kapsamlı bir listesini sağlamayı amaçlayan taksonomik bir veri tabanıdır.

Damarlı bitkiler aynı zamanda tracheophytes olarak bilinen, yaklaşık 300.000 bitki türünü içeren geniş bir bitki grubudur. Damarlı bitkiler arasında Lycopodiopsida, atkuyruğu, eğrelti, açık tohumlular ve çiçekli bitkiler bulunmaktadır. Bu grup için önerilen isimler arasında Tracheophyta, Tracheobionta ve Equisetopsida sensu lato bulunmaktadır.
Kaçkar çekirgesi veya bilimsel adıyla Phonochorion artvinensis, 1954 yılında Bei-Bienko tarafından tanımlanmış bir çekirge türüdür. Artvin'deki Yalnızçam Dağları ve Rize'deki Kaçkar Dağları'na endemiktir.
Poecilimon ataturki, Poecilimon cinsine bağlı Bolu'ya özgü bir çekirge türüdür. Dişilerde 9-12 arası yumurtalık bulunur.