Hindistan, resmî adıyla Hindistan Cumhuriyeti, Güney Asya'da bulunan bir ülkedir. Dünyanın en büyük yedinci coğrafi alanı ve en büyük nüfusuna sahip olan ülkenin ulusal marşı Jana Gana Mana'dır. Ülkede resmî dilleri İngilizce ve Hintçe oluşturur, ancak 22 adet tanınmış bölgesel dil de bulunur. Hindistan'da baskın din Hinduizm olup, ülke Endonezya ve Pakistan'dan sonra sayıca en kalabalık Müslüman nüfusa sahiptir. Hindistan nominal fiyatlarla dünyanın en büyük on ikinci ekonomisine ve satın alma gücü paritesine göre dünyanın en büyük dördüncü ekonomisine sahiptir.
Toyota Motor Corporation, değişen alanlarda üretim yapan ve büyük bir model yelpazesine sahip olan, 2016 verilerine göre dünyanın en büyük otomotiv şirketidir. Yakın zamanda Ford'u geçerek dünyanın en büyük otomobil firması olan Toyota'nın 2007 yılında dünya üzerinde en çok otomobil üreten firma olan; ancak büyük bir ekonomik kriz içindeki General Motors'u tahtından edeceği düşünülmektedir. 2007 ilk çeyrek dünya satış rakamlarına göre General Motors'u geçmiş ve en çok satılan otomobil markası olmuştur. 2008 yılı itibarıyla dünyanın en büyük otomobil üreticisidir. 77 yıldır bu unvana sahip olan General Motors'tan bu unvanı ele geçirmeyi başarmıştır.
Tata Motors Limited, Tata Group'un yan kuruluşu olan konglomeratdır. 1945 yılında Mr. Ratan Naval Tata tarafından Hindistan´da kurulmuştur. 1954 yılında ticari araç üretimi için Alman Daimler-Benz ile ortaklık kurmuş ve bu ortaklık 1969 yılında son bulmuştur. Bombay Borsası'nda işlem görür. Ürünleri arasında binek otomobiller, kamyonlar, minibüsler, otobüsler, spor arabalar, inşaat ekipmanları ve askeri araçlar bulunmaktadır. Jaguar Land Rover, Tata Daewoo, Tata Technologies, Tata Hispano yan kuruluşları vardır. Firma Hindistan'ın Jamshedbur, Pune ve Lucknow şehirlerinde kurduğu fabrikalarıyla üretim yapmaktadır. 2004 yılında Güney Kore'de bulunan Daewoo şirketinin ağır vasıta bölümünü bünyesine katmıştır. Malezya, Mısır, Kenya, Güney Afrika Cumhuriyeti ve Bangladeş'te üretim yapmaktadır. Tata dünyanın en ucuz arabası Tata Nano'yu yapmıştır. Tata'nın Türkiye distribütörlüğünü İsotlar Grup yapmaktadır. Tata Nano Türkiye'ye 2009 yılında geleceği planlansa da gerçekleşmemiştir. Ayrıca Tata İngiltere'nin yüksek itibarlı markaları olan Land Rover ve Jaguar Cars'ı 2,3 milyar dolara ABD'lı otomotiv şirketi Ford'dan satın almıştır. Toplamda 16 bin çalışanı olan Jaguar ve Land Rover, 1989 ve 2000 yıllarında Ford Motor Co. bünyesine katılmıştı.
Çok uluslu şirket, en az iki ülkede üretim ve hizmet sunan şirkettir. Bazı büyük çok uluslu şirketin bütçeleri pek çok küçük ülkeyi geçmektedir. Dünyanın en büyük 100 ekonomisinden 51'i çok uluslu şirketlerdir. Uluslararası ilişkilerde, ekonomik güçleri, geniş finansal kaynakları ve lobi çalışmaları sayesinde güçlü bir etkileri vardır.
Mumbai, Hindistan'ın Maharaştra eyaletinin başkenti, Hindistan'ın en büyük ve Dünya'nın dokuzuncu büyük şehridir.
Asya Futbol Konfederasyonu kısa adıyla AFC Asya'da futbolu organize eden ve yöneten kuruluştur. 1954'te Filipinler'in Manila kentinde kurulan kuruluşun bugünkü genel merkezi Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'dadır. Kulüpler düzeyinde AFC Şampiyonlar Ligi'ni düzenler.
Amerika Birleşik Devletleri bayrağı, Amerika Birleşik Devletleri'ne ait resmi ulusal bayrak.
West Ham United FC, Doğu Londra’da Upton Park bölgesinde kurulmuş profesyonel futbol takımı.
Sömürge Hindistanı, Britanya Hindistanı, Britanya Rajı ya da Hindistan İmparatorluğu 1858'den 1947'ye kadar Birleşik Krallık'ın Hindistan kolonisinin adıdır. Bu dönem ayrıca dominyon periyodu olarak da adlandırılmıştır. İngiltere kontrolündeki bölge güncel kullanımda Hindistan (India) adıyla bugünkü Hindistan, Pakistan Bangladeş ve Myanmar ülkelerini kapsıyordu. Yöneticisi İngiliz Kraliyet ailesi idi. Başkenti Kalküta (1858-1912) ve Yeni Delhi (1912-1947) olmuştu. Hindistan olarak,1945’te San Fransisco’da II. Dünya Savaşı’nın ardından oluşturulan Birleşmiş Milletler'in kurucu üyesi olmuştur.
EMI Grup, Britanyalı müzik yapım ve yayın şirketidir.
Japon Hava Yolları. Merkezi Tokyo'dadır.
Bangladeş Kurtuluş Savaşı, geçmişte Doğu Pakistan adını taşıyan bölgede gerçekleşen ve Bengalce konuşan halkın Bangladeş adı altında kendi kaderini tayin hakkı kapsamındaki bağımsızlığıyla sonuçlanan silahlı çatışmadır.
Cable News Network (CNN), Ted Turner tarafından 1980 yılında kurulan Amerikalı haber kanalı. Kuruluşundan sonra, ABD'de 24 saat haber yayın yapan ve yalnızca haber yayınlayan ilk kanaldır. CNN Atlanta, CNN Center, New York'taki Time Warner Center ve Stüdyo Washington, DC ve Los Angeles onun merkezinden öncelikle yayın yapmaktadır. Bu şirketler CNN ve üst kuruluşu Warner Bros. Discovery'e aittir. ABD haber kanalı Turner Broadcasting System şirketin bir bölümüdür. CNN'e bazen CNN / U.S denir. Uluslararasına eşdeğerdir. Ağustos 2010 itibarıyla CNN, 100 milyon ABD hanesine ulaşmıştır. Yayın kapsama alanı 890.000 üzerinde Amerikan otel odalarına kadar uzanır ve ABD yayını da Kanada'da da gösterilir. Küresel CNN programlama 212 ülkede ve bölgede izleyiciler tarafından görülebilir. Tüm bu bağlantılar ve yayınlar CNN International aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Geçen 2010 yılında, yerli versiyonu CNN / ABD olarak başlayarak, yüksek çözünürlükte CNN HD ismi altında Japonya'da izleyiciler tarafından kullanılabilirliği sağlanmıştır. Bu bir kerelik denenmiş ve yakında tüm ülkelerde yayına hazırlanmaktadır.
Doğu Hindistan Şirketi, İngiliz Doğu Hindistan Şirketi veya Britanya Doğu Hindistan Şirketi, Kraliçe'den Hint Okyanusu bölgesinde ticaret yapmak için ayrıcalık alabilen deniz tüccarları tarafından 31 Aralık 1600'de kurulan bir İngiliz ve daha sonra bir İngiliz anonim şirketiydi.
Fransız Doğu Hindistan Şirketi 1664 yılında Hollanda Doğu Hint Adaları'ndaki sömürgeci Hollanda Doğu Hindistan Şirketi ve İngiltere Doğu Hindistan Şirketi ile rekabet etmek için kurulmuş Fransız ticari kurumudur. Fransız bakan “Jean-Baptiste Colbert” tarafından organize edilip kurulan şirket, Kral XIV. Louis tarafından doğu yarım kürede Fransız ticaretini geliştirmek için onaylanmıştır. 1660 yılında birleşen “Compagnie de Chine”, “Compagnie d'Orient” ve “Compagnie de Madagaskar” isimli üç şirket temelini oluşturmuştur.
1857 Hint Ayaklanması, 10 Mayıs 1857 tarihinde, Meerut şehrinde bulunan Britanya Doğu Hindistan Şirketi ordusuna bağlı olan Sepoy askerlerinin isyanı ile başladı. Fakat bu ayaklanma İngilizlere bağlı olan, Yukarı Ganj Nehri Ovası, Orta Hindistan ve diğer Hindistan bölgelerindeki askerler ve sivil halk arasında yayıldı. Esas askeri çarpışmalar günümüzdeki Hindistan eyaletleri; Uttar Pradeş, Bihar, Kuzey Madhya Pradeş ve Delhi'de yaşandı.
Air India, 1932'de Tata Airlines adıyla kurulan ve bugün bir Hint kamu kuruluşu olan uluslararası havayolu şirketi. Merkezi Yeni Delhi'de bulunan şirket, Temmuz 2014'ten bu yana Star Alliance üyesidir.
Plassey Muharebesi, 23 Haziran 1757 tarihindeki muharebedir. Muharebe yedi yıl savaşları kapsamında yapılmıştır.
Müzik şirketi veya plak şirketi, müzik kayıtları ile video kliplerin pazarlanmasında görev alan ticari kuruluş. Çoğu zaman eserlerin yayımlanması, yapım sürecinin koordine edilmesi, imalatı, dağıtımı, tanıtımı, telif haklarının takibi, yeni sanatçıların keşfedilip geliştirilmesi ve sanatçılarla sözleşme yapılmasında da görev alır.
Hollanda Doğu Hint Adaları, bugünkü Endonezya topraklarının II. Dünya Savaşı'na kadar Hollanda sömürgesi olarak taşıdığı isim. 1800 yılında Hollanda Doğu Hindistan Şirketi'nde yer alan uluslaştırılmış kolonilerin Hollanda yönetimi altında birleştirilmesi sonucu meydana getirilmiştir.