İçeriğe atla

Doğu Avrupa Saati

Avrupa'da zaman:
Batı Avrupa Saati / Greenwich Ortalama Saati (UTC)
Batı Avrupa Saati / Greenwich Ortalama Saati (UTC)
Batı Avrupa Yaz Saati / İngiliz Yaz Saati / İrlanda Standart Saati (UTC+1)
Orta Avrupa Saati (UTC+1)
Orta Avrupa Yaz Saati (UTC+2)
Doğu Avrupa Saati / Kaliningrad Saati (UTC+2)
Doğu Avrupa Saati (UTC+2)
Doğu Avrupa Yaz Saati (UTC+3)
Moskova Saati / Türkiye Saati (UTC+3)
Azerbaycan Saati / Ermenistan Saati / Gürcistan Saati (UTC+4)

Koyu renkle gösterilen kesimlerde yaz saati uygulanırken açık renkle gösterilenlerde ise zaman dilimi sabittir.

Doğu Avrupa Saati (kısaca DAS), UTC+02.00 zaman diliminin bir parçasıdır. GMT'den 2 saat ileridir. Doğu Avrupa ülkeleri ile birlikte, bazı Kuzey Afrika ve Orta Doğu ülkeleri tarafından kullanılır. Bu ülkelerin çoğu yaz saatini de kullanır.

Büyük metropolitan alanlar

Ayrıca bakınız

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Palearktik biyocoğrafik bölgesi</span>

Palearktik biyocoğrafik bölgesi ya da Palearktik ekozon, Avrupa, Asya ve Kuzey Afrika'yı içine alan bölge. Güney çöl kuşağına kadar uzanır. Büyük Sahra, Arabistan ve İran çölleriyle Çin bu bölgenin içindedir. Wallace'ye göre dört alt bölgeye ayrılır:

<span class="mw-page-title-main">Güneydoğu Avrupa</span> Avrupadaki coğrafi bölge

Güneydoğu Avrupa, büyük bir kısmını Balkan Yarımadası'nın oluşturduğu Avrupa'da yer alan bir coğrafi bölgedir. Güneydoğu Avrupa'nın tam olarak nerede başladığı veya bittiği ya da kıtanın diğer bölgeleriyle nasıl ilişkili olduğu konusunda birbiriyle örtüşen ve çelişen tanımlar bulunmaktadır. Bölgedeki egemen devlet ve bölgeler alfabetik sıraya göre şunlardır: Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Doğu Trakya, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Kuzey Makedonya, Romanya, Sırbistan ve Yunanistan. Bazen Moldova ve Slovenya da dahil edilebilmektedir. Bölgenin en büyük şehri Güneydoğu Avrupa ile Batı Asya arasındaki boğazda yer alan İstanbul, ardından Bükreş, Sofya, Belgrad ve Atina'dır.

<span class="mw-page-title-main">Orta Avrupa</span> Avrupada bir bölge

Orta Avrupa, Doğu ile Batı Avrupa arasındaki bir bölgedir.

<span class="mw-page-title-main">Rumenler</span>

Rumenler veya Romanyalılar, nüfusunun çoğunluğu Doğu Avrupa'da ve Balkanlar'da yaşayan bir etnik gruptur. Rumenler Romanya nüfusunun çoğunluğunu oluştururlar. Rumenlerin komşu bir ülke olan Moldova'da yaşayan bir etnik grup olan Moldovalılarla dil ve kan bağları mevcuttur.

<span class="mw-page-title-main">Orta Avrupa Yaz Saati</span>

Orta Avrupa Yaz Saati (OAYS) UTC+02.00 Zaman dilimi den birinin ismidir, UTC dan iki saat öndedir. Pek çok Avrupa ülkesinde ve Kuzey Afrika ülkelerinden gün ışığından faydalanmak amacıyla kullanılır. Kış zamanında, (+01.00) kullanılır.

Bu liste Avrupa Birliği'ndeki sınır ülkelerin listesidir.

Doğu Zaman Dilimi, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada'nın doğu bölümü, Güney Amerika Kıtası ve Karayipler'i kapsayan zaman dilimidir. Kışın Eşgüdümlü Evrensel Zaman dilimi ile 5, yazın ise 4 saat fark vardır.

<span class="mw-page-title-main">Batı Avrupa Saati</span>

Batı Avrupa Zaman Dilimi, UTC ile aynı zamanı belirten zaman dilimidir. Birleşik Krallık'ta yasal olarak GMT olarak bilinir. Batı ve kuzeybatı Avrupa'nın bazı bölümlerini, aşağıdaki bölgeleri içerir:

<span class="mw-page-title-main">Doğu Avrupa Yaz Saati</span> Avrupanın doğu kısmında kullanılmakta olan yaz saati

Doğu Avrupa Yaz Saati, UTC'nin üç saat ilerisindeki bir zaman dilimi. DAS kullanan bazı ülkelerde yaz saati uygulaması kapsamında kullanılmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">UTC+02.00</span>

UTC+02:00, UTC'den 2 saat ileri zaman dilimi.

<span class="mw-page-title-main">UTC+03.00</span> UTCden +03.00a kadar olan bir süre için tanımlayıcı

UTC+03:00, UTC'den 3 saat ileri zaman dilimi.

Avrupa Oyunları, Avrupalı sporcuların katılımıyla dört yılda bir yapılması planlanan çok sporlu organizasyon. Oyunlar Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliği (EOC) tarafından düzenlenmektedir.

"2010 UEFA Avrupa 19 Yaş Altı Futbol Şampiyonası Elemeleri" 2010 yılında Fransa'da düzenlenen 2010 UEFA Avrupa 19 Yaş Altı Futbol Şampiyonasında mücadele edecek 7 Takımı belirlemek amacıyla 2 tur üzerinden yapılan elemelerdir.

2012 UEFA Avrupa 19 Yaş Altı Futbol Şampiyonası Elemeleri 2012 yılında Estonya'da düzenlenen 2012 UEFA Avrupa 19 Yaş Altı Futbol Şampiyonasında mücadele edecek 7 Takımı belirlemek amacıyla 2 tur üzerinden yapılan elemelerdir.

2014 UEFA Avrupa 19 Yaş Altı Futbol Şampiyonası Elemeleri 2014 yılında Macaristan'da düzenlenen 2014 UEFA Avrupa 19 Yaş Altı Futbol Şampiyonasında mücadele edecek 7 Takımı belirlemek amacıyla 2 tur üzerinden yapılan elemelerdir.

<span class="mw-page-title-main">Uzak Doğu Avrupa Saati</span>

Uzak Doğu Avrupa Saati (UDAS), Eşgüdümlü Evrensel Zaman'ın üç saat ilerisinde olan zaman dilimi. Belarus, Rusya'nın batısı ve Türkiye yaz saati uygulamasını kaldırarak tüm yıl boyunca bu zaman diliminde bulunduğundan ötürü üç ülkenin başkentinin adları ile de bilinir.

<span class="mw-page-title-main">2019 Avrupa Güreş Şampiyonası</span>

2019 Avrupa Güreş Şampiyonası, 8 - 14 Nisan 2019 tarihleri arasında Romanya'nın Bükreş kentinde gerçekleştirilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Ukrayna'daki diplomatik temsilcilikler listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Bu sayfa Ukrayna'daki diplomatik temsilcilikleri listeler.Günümüzde, başkent Kiev'de 77 elçilik bulunmaktadır. Diğer bazı ülkelerde, Moskova ve Berlin gibi diğer bölgesel başkentlerden akredite yerleşik olmayan elçilikler bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Doğu Afrika Saati</span>

Doğu Afrika Zaman Dilimi veya EAT, Doğu Afrika'da kullanılan bir saat dilimidir. EAT, UTC'den (UTC+03.00) üç saat ileridedir; bu da Arabistan Standart Zaman Dilimi, Uzak Doğu Avrupa Saati, Moskova Saati ve Doğu Avrupa Yaz Saati ile aynıdır.

<span class="mw-page-title-main">2022 Avrupa Güreş Şampiyonası</span>

2022 Avrupa Güreş Şampiyonası, 28 Mart - 3 Nisan 2022 tarihlerinde Macaristan'ın Budapeşte kentinde düzenlenen bir güreş yarışmasıdır.