İçeriğe atla

Dinçsoy

Dinçsoy bir soyadıdır ve şu anlamlara gelebilir:

İlgili Araştırma Makaleleri

Aksiyon şu anlamlara gelebilir:

Mutasavvıf, tasavvuf ehli olan, herhangi bir tasavvuf yolunda mertebe kat etmiş kişidir.

Yapımcı veya prodüktör şu anlamlara gelebilir:

Hafta, 7 günden oluşan zaman birimi. Farsça yedi manasına gelen "haft/heft" kelimesinden türetilmiştir. Haftanın eş anlamlısı olarak yedil sözcüğü bulunmaktadır.Türk lehçelerinden Tıva Türkçesinde Yedilik anlamında söyleyişlerine uygun olarak çedilik diye söylenmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Vikisözlük</span> Vikipedi vokabüleri

Vikisözlük (Wiktionary), Wikimedia Vakfı'nın projelerinden olup her dilde özgür birer sözlük oluşturma amacıyla 12 Aralık 2002 tarihinde başlatılmıştır. Vikipedi'nin kardeş projelerindendir. Türkçe Vikisözlük ise 2 Mayıs 2004 tarihinde başlatılmıştır.

İsyan şu anlamlara gelebilir:

Kızıl, şu anlamlama geliyor olabilir;

Model şu anlamlara gelebilir:

<span class="mw-page-title-main">Gala</span> bir eserin halka açık ilk icrası, ilk gösterim

Gala ya da prömiyer, ilk temsil anlamındaki sözcük. Türk Dil Kurumu'nun önerisine göre ilk gösterim. Bir tiyatro oyununun, filmin, dansın veya bestenin ilk çıkışı yani ilk halka açık sunumudur.

Ulusal şu anlamlara gelebilir;

Dünür, eşlerin baba ve analarının birbirlerine göre durumudur. Kız istemeye giden erkek tarafındaki kimselere de dünür denmektedir.

Emir şu anlamlara gelebilir:

Yönetmen, şu anlamlara gelebilir:

İffet şu anlamlara gelebilir:

Büyükbaba veya dede, Büyükbaba türk kültüründe babanın babasına denir. bir kimsenin annesinin ya da babasının babası. Kişi, dedesinin torunudur.

Anonim, sıfat olarak adı sanı bilinmeyen anlamına gelir. Ayrıca şu anlamlara da geliyor olabilir:

Kayınpeder, kayınbaba veya kaynata; bir erkeğe göre karısının, bir kadına göre kocasının yani evli çiftlerin eşlerinin babası için kullandığı sözcüktür. Karşılıklı olma durumunda baba olarak hitap edilir. Genellikle kayınpederden 3. bir kişi olarak bahsedildiğinde öz baba ile karıştırılmamak için bu şekilde kullanılır.

Turabi veya Türabi, şu anlamlara gelebilir:

Onuk, bir soyadı, şu anlamlara gelebilir: