Ali Tekintüre, Türk, söz yazarı, şair, besteci ve müzisyendir.
Kusura Bakma, Sezen Aksu'nun 1976 çıkışlı ikinci 45'liğidir. Sadece 50 tane satan ilk kırkbeşlikten sonra Sezen Aksu'yu Türkiye'ye bu kırkbeşlik tanıttı. Kusura Bakma ve Yaşanmamış Yıllar isimli 2 şarkı da kısa sürede Sezen Aksu'yu ilgi odağı haline getirdi. Sözleri ve müziği Aksu'ya ait olan Kusura Bakma, "Adı Bende Saklı" albümünde sanatçının yeni yorumu ve Murat Yeter'in düzenlemesiyle yer aldı. Yaşanmamış Yıllar ise aynı yıl Bulgar şarkıcı Lili Ivanova tarafından seslendirilmiş "Утеха" şarkısından alındığı halde 45'liğin üstünde söz yazarı Aksu'nun ve düzenlemeci Dilek'in adlarıyla yetinilmiş, Aksu'nun "Allahaısmarladık" albümünün 2006'da yapılan yeni baskısında ise besteci yerine "Bilinmiyor" yazılmıştır.
Gönül Yazar, Türk sanat müziği şarkıcısı ve sinema oyuncusu. Türk müzik tarihinde yer alan en uzun soluklu isimlerden biridir.
Seyyal Taner, Türk şarkıcı ve oyuncudur. Türk pop müziği ve Türk rock müziğine getirdiği renkli yelpazesi ile sahnelere farklılık getirmiş, sadece şarkı söyleyen vokalistlerin aksine, dönemin koşullarında bir ilki gerçekleştirerek dansçılarıyla çıkıp hem dans edip hem şarkı söyleyebilmiş, alaturka gazino kültürüne rock müziğini getirmiş, sesiyle ve ilginç kıyafetleriyle de dikkat çekmiştir. Türk pop-rock müziğinin yerinde duramayan, asi, sıra dışı ve cesur şarkıcısı olarak bilinir ve dönemin basını kendisine yerli Tina Turner lakabını takmıştır. Babası Farsçada "akıcı olan" anlamına gelen Seyyal ismini vermiştir.
Saniye Gülden Göktürk ya da bilinen adıyla Gülden Karaböcek, Türk şarkıcıdır.
Neşe Karaböcek, Türk ses sanatçısı ve oyuncu.
Ferdi Özbeğen'le Sohbet, Ferdi Özbeğen'in 1978 yılında Kervan Plak tarafından yayımlanan ikinci albümü. Albümün düzenlemelerini Norayr Demirci yapmıştır.
Kırmızı, Zerrin Özer'in, yıllar yılı birlikte çalışmış olduğu (1976-1985) Kent Plak'tan ayrıldıktan sonra, Fono Plak etiketiyle çıkartmış olduğu, yedinci stüdyo albümünün adı. Zerrin Özer bu albümünde, daha önceki albümlerinden farklı olarak ilk kez Türkçe haricinde bir dilde de şarkı söylemiştir. Sanatçı, bu albüm için özel olarak, iki türküyü Arapça seslendirmiştir. Zerrin Özer bu albümünde; Ülkü Aker'den Selami Şahin'e, Ahmet Selçuk İlkan'dan Yaşar Güvenir'e, Selmi Andak'tan Aysel Gürel'e, Aşık Mahsuni'dan Coşkun Sabah'a, A. Cilanbol'dan Esin Engin'e oldukça kalabalık bir şarkı sözü yazarı, müzisyen ve aranjör kadrosuna ait eserleri yorumlamıştır.
- Albümde yer alan şarkılar
- Kurulsam Gönül Tahtına
- Bu Şehirde
- Ben Buyum İşte
- Bir Gülü Sevdim
- İntuv Ene
- Ağlamayacaksın
- Bir Düşmeye Gör
- Seninle Başım Dertte
- Merhaba Ya Habeyip
- Sen Yoksan Yanımda
Ahmet Selçuk İlkan, Türk şair ve şarkı sözü yazarı.
Selami Şahin, Türk müzisyen, besteci, söz yazarı ve yapımcı.
Aldırma Gönül ya da Hapishane Şarkısı V, yazar ve şair Sabahattin Ali tarafından halk dilinden yararlanarak 1933 yılında yazılmış ünlü bir şiir ve şarkıdır. Şairin, Sinop Cezaevi'nde hükümlü bulunduğu sırada yazdığı ve adlandırmak yerine numaralandırdığı Hapishane Şarkısı adlı beş şiirinin sonuncusu ve en bilinenidir. Aldırma Gönül adı ile meşhur olan şiir, toplam beş dörtlükten meydana gelmektedir.
Dilek Taşı 1978 tarihli Türk filmidir. 1979 yılında Dilek Taşı adı ile sinemalarda gösterilmiştir. Orhan Elmas'ın yönettiği filmin başrollerini Gülden Karaböcek ve Tuğrul Meteer paylaşmıştır. Filmde ayrıca Erol Taş, Sümer Tilmaç, Diler Saraç ve Muharrem Gürses rol almıştır. Sinema filminde Gülden Karaböcek'in seslendirdiği, Dilek Taşı, Aldırma Gönül, Nem Kaldı, Küstürdün Gönülü, Ah Bu Dünya, Kır Çiçekleri, Ahu Gözlüm ve Ana Kucağı adlı eserler yer almaktadır.
İlla ki, Erkin Koray'ın altıncı albümüdür. 1983'te LP olarak çıkmıştır. Albümdeki şarkıların üçü ilk olarak The Devil's Anvil tarafında kaydedilmiştir ve bu albümde Koray'ın yazdığı Türkçe sözlerle şarkılar tekrar yorumlanmıştır. 1960'larda Koray tarafından 45'lik olarak yayınlanan "Kızları da Alın Askere" ve "Hop Hop Gelsin" şarkıları da yeniden düzenlenip kaydedilmiştir.
Dilek Taşı, sözlerini Ali Tekintüre ve Mesut Poyraz'ın yazdığı, bestesini Gülden Karaböcek'in yaptığı bir şarkıdır. 1978 yılında "Dilek Taşı/Sevmek Nedir ki" 45'lik plağıyla Elenor Müzik'ten yayınlanmıştır.
Merak Etme Sen / Söz Veriyorum Ferdi Tayfur'un 4 Eylül 1978 tarihinde Elenor Plak'tan çıkan 45'lik plağıdır. Ferdi Tayfur bu plakla Altın Plak Ödülü almıştır.
Derin Aşk 4, Zara'nın on ikinci Arabesk şarkılarından oluşan stüdyo albümüdür.
Atilla Alpsakarya, Elenor Plak'ın eski sahibi, söz yazarı-bestecidir.
Koşma Koşma / Dünyanın En Güzeli, Gülden Karaböcek'in 1972'de Şah Plak'tan çıkardığı 45'lik plaktır. Gülden Karaböcek bu plakta Koşma Koşma ve Dünyanın En Güzeli, şarkılarını seslendirmiştir.
Çeşme / Ne Bilirdim Ki, Gülden Karaböcek'in 25 Temmuz 1977'de Elenor Plak'tan çıkardığı 45'lik plaktır. Gülden Karaböcek bu plakta Çeşme ve Ne Bilirdim Ki ? şarkılarını seslendirmiştir.
Ağlıyorsam Yaşıyorum, Gülden Karaböcek'in 6 Şubat 1984'te Oskar Plak firmasından çıkardığı stüdyo albümüdür.