Ümit Ünal, Türk yönetmen, senarist ve yazar.
Beynelmilel, Sırrı Süreyya Önder ve Muharrem Gülmez'in yönettiği sinema filmi. 2006 yılında çekilen film, gösterime Ocak 2007'de girdi. Filmde 12 Eylül 1980 sonrası sıkıyönetiminin, doğuda yerel halk ve çalgıcı sınıfı (gevende) üzerine etkileri trajikomik bir şekilde anlatılır. Film için mekanların bulunması, döneme uygun hale getirilmesi, o bölgeden oyuncular seçilmesi gibi ön hazırlık ve hazırlık çalışmaları 4 ay sürmüştür. Filmin tamamı, 7.5 haftada Tarsus'ta çekilmiştir.
Görkem Yeltan, Türk oyuncu, yazar, yönetmen, yapımcı.
Bir Yudum Sevgi, yönetmenliğini Atıf Yılmaz'ın yaptığı 1984 yapımı Türk filmi.
Sır Çocukları, yönetmenliğini Ümit Cin Güven ve Aydın Sayman'ın yaptığı 2002 yapımı Türk filmi.
Nuri Fırat Tanış, Türk oyuncu ve müzisyen.
Nesrin Cavadzade, Türk oyuncudur.
Issız Adam, yönetmenliğini Çağan Irmak'ın yaptığı 2008 yapımı Türk melodram sinema filmi. Başrollerini Melis Birkan ve Cemal Hünal'ın paylaştığı film, Alper adlı bir aşçı ile çocuk kostümleri tasarlayıp dikmekle uğraşan Ada adlı genç bir kızın aşklarının özelinde modern yaşamın insanları nasıl yalnızlaştırdığı anlatır. Çekimleri beş hafta süren film, 7 Kasım 2008 tarihinde Türkiye'deki sinemalarda gösterime girdi. Türk izleyicisinden büyük ilgi görerek Türkiye'deki 15. haftasında 2 milyon 765 bin seyirciye ulaştı.
Gitmek: Benim Marlon ve Brandom, 2007 yapımı yönetmenliğini Hüseyin Karabey'in yaptığı dramatik ve politik türde Türk sinema filmi. Hüseyin Karabey'in ilk uzun metrajlı filmi olmak üzere başrollerini Ayça Damgacı ve Hama Ali Khan paylaşmıştır. Filmin çekimleri 2007 yılında Kasım ve Aralık aylarında sırası ile Türkiye'nin İstanbul, Diyarbakır, Mardin, Silopi, Van, İran'ın Urmiye, Irak'ın Erbil ve Süleymaniye kentlerinde 6 bin kilometre yol kat edilerek gerçekleştirildi.
Faize Hücum, yönetmenliğini Zeki Ökten'in üstlendiği 1982 Türk yapımı bir sinema filmidir.
2008 Bursa İpekyolu Film Festivali, Bursa İpekyolu Film Festivali'nin üçüncüsüdür. 28 Kasım-4 Aralık 2008 tarihlerinde düzenlenen festivalin bünyesinde dört ayrı film yarışması gerçekleşmiştir.
Korkuyorum Anne, Reha Erdem'in yazıp yönettiği, 2004 yapımı Türk filmi.
Cemal Şan, Türk yönetmen ve senarist.
Pandora'nın Kutusu, Yeşim Ustaoğlu'nun senaryosunu yazdığı ve yönettiği 2008 yapımı Türk dram filmi.
Başrollerini Tsilla Chelton, Derya Alabora ve Onur Ünsal'ın paylaştığı film, İstanbul'un farklı semtlerinde yaşayan, her biri diğerinden farklı sorunun ve hayat standardının içinde sıkışıp kalmış, birbirinden habersiz, orta yaş ve sınıfa mensup üç kardeşin hikâyesini anlatıyor. Çekimleri yedi hafta süren film; sisli, puslu bir atmosferde görüntülenen İstanbul’un birbirinden farklı kentsel dokuları barındıran köşelerini Karadeniz’in Küre Dağlarının dinginliğiyle yan yana getiriyor.
Yangın Var Murat Saraçoğlu'nun yönettiği komedi dram tarzındaki filmi.
Güzel Günler Göreceğiz 2012 Türk yapımı dramatik filmdir. Hasan Tolga Pulat'ın yönetmenliğini yaptığı filmin başrollerinde Uğur Polat, Feride Çetin, Buğra Gülsoy ve Nesrin Cavadzade oynamaktadır.
Asiye Nasıl Kurtulur?, yönetmenliğini Atıf Yılmaz'ın üstlendiği 1986 yapımı Türk filmi. Film, Vasıf Öngören'in aynı adlı yapıtının uyarlamasıdır.
Toz Bezi, Ahu Öztürk'ün yönetmenliğini üstlendiği ve senaryosunu yazdığı 2015 yapımı Türk filmidir. Başrollerini Asiye Dinçsoy ve Nazan Kesal'ın canlandırdığı filmde, "İstanbul’a göç etmiş, evlere temizliğe giderek hayat mücadelesi veren iki kadının hikayesi" konu edilmektedir.
Annemin Şarkısı, Erol Mintaş'ın ilk uzun metrajlı filmi. Çekimleri Tarlabaşı, Esenyurt ve Doğubayazıt'ta gerçekleştirildi. Film çekilirken T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ilk filmini çeken yönetmenlere verilen yapım fonu ile desteklendi fakat filminin tamamlanması için kitlesel fonlama (crowdfunding) yöntemine başvuruldu. Kampanya, bağış ve destek sitesi Indiegogo'da başlatıldı. 20.000 dolar hedefini belirleyen film için elli üç kişi tarafından toplamda 2.420 dolar bağışlandı. Filmde, 90'lı yıllarda Doğu'da boşaltılan köylerinden İstanbul'a göç etmek zorunda kalan ailenin yerleşmiş olduğu Tarlabaşı'nın "kentsel dönüşüm" projesiyle boşaltılması üzerine ikinci bir göçe zorlanması anlatılır. Semih Kaplanoğlu proje danışmanı olarak ekipte yer aldı. Film 14 Kasım 2014'te gösterime girdi, toplamda on üç hafta gösterimde kaldı ve 11.480 kişi tarafından seyredildi.
Nail Yurtsever, Türk müzisyen ve bestecidir. Dilber'in Sekiz Günü filminin müzikleri ile 20. Ankara Uluslararası Film Festivali ve 16. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde En İyi Müzik kategorisinde ödül almıştır.