
Almanya Sosyal Demokrat Partisi, Almanya'nın en eski siyasal partisi.

Almanya Hristiyan Demokrat Birliği, Hristiyan demokrat ve liberal muhafazakâr görüşte, merkez sağ pozisyonda bir Alman siyasi partisidir. Genel başkanı Friedrich Merz'tir.

Cumhuriyet Halk Partisi, 9 Eylül 1923 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kurulan ve Türkiye'de faaliyet gösteren bir siyasi partidir. Parti tüzüğüne göre resmî kısaltması "CHP" şeklindedir. Simgesi Altı Ok'tur. TBMM'de 128 milletvekili ile ana muhalefeti temsil eden partidir. Genel başkanı Özgür Özel'dir.

Sol Parti, Almanya'da demokratik sosyalist ve sol popülist bir siyasi partidir. Parti 2007 yılında Doğu Almanya'yı 1989'a kadar yöneten Almanya Sosyalist Birlik Partisi'nin ardılı olan Demokratik Sosyalizm Partisi (PDS) ve Almanya Sosyal Demokrat Partisi'nden (SPD) ayrılan Emek ve Sosyal Adalet - Seçim Alternatifi'nin (WASG) birleşmesiyle kuruldu. Uluslararası alanda Avrupa Solu Partisi'ne üyedir ve Avrupa Parlamentosu'ndaki Avrupa Birleşik Solu - İskandinav Yeşil Solu grubunda yer alır. Parti, Alman Federal Meclisindeki en sol partidir, Alman hükûmet yetkilileri ve farklı uluslararası medya kuruluşları tarafından aşırı sol olarak görülmektedir. Sol, kapitalizme, faşizme ve militarizme karşıdır ve Avrupa entegrasyonu konusunda tarafsızdır.

Birlik 90/Yeşiller, 1998'den 2005'e kadar hükûmette yer alan bir Alman siyasi partisidir. 1980 yılında Batı Almanya'da kurulan Alman Yeşiller Partisi ile 1989 Devrimleri sırasında Doğu Almanya'da kurulan Birlik 90 partilerinin 1993 yılında birleşmesiyle teşekkül etmiştir. Yeşiller Almanya Federal Meclisi'nin seçim barajı olan yüzde 5 oy sınırını ilk kez 1983'te aştı. Parti liderleri Annalena Baerbock ve Robert Habeck'dir.
Muhafazakâr Parti, resmî adı Muhafazakâr ve Birlikçi Parti, Tory'ler olarak da bilinirler,

Sosyalist Reich Partisi, II. Dünya Savaşı sonrasında Batı Almanya'da faaliyet göstermiş bir neo-Nazi siyasi partisiydi.

Sosyal Demokrat Parti Portekiz'deki liberal muhafazakâr bir siyasi partidir. Yaygın olarak kısaltması baş harfleri olan PSD ile bilinir; Oy pusulasında ilk baştaki üç harfi partinin orijinal isminden gelen resmi PPD/PSD formunda görünmektedir.

Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye'de etkinlik gösteren bir siyasi partidir. Parti tüzüğüne göre resmî kısaltması "MHP" şeklindedir. 9 Şubat 1969 tarihinde Alparslan Türkeş liderliğinde kurulan partinin simgesi üç hilaldir. Türkiye Büyük Millet Meclisinde, Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından kurulan 67. Hükûmeti destekleyen 50 milletvekiliyle bir grubu bulunur. Genel başkanı Devlet Bahçeli olan parti ideoloji olarak; aşırı sağcı, aşırı milliyetçi ve Avrupa şüphecisidir. Parti genellikle neo-faşist olarak tanımlanır ve bazı şiddet yanlısı paramiliter gruplar ve organize suç örgütleri ile bağlantılıdır.

Neo-Nazizm veya yeni Nazizm, II. Dünya Savaşı'ndan sonra nasyonal sosyalizmi yeniden canlandırmak ve bu amaçla nasyonal sosyalist yönetimleri demokratik veya silahlı yollarla başa geçirmeyi hedefleyen veya nasyonal sosyalizmi savunan tüm siyasi hareket ve düşüncelere verilen ortak isimdir.

2013 Almanya federal seçimleri, 1 Eylül 2013 ve 27 Ekim 2013 tarihleri arasında, Almanya'nın ana yasama organı olan Almanya Federal Meclisinin 598 sandalyesini belirlemek için yapılan federal seçimlerdir.

Almanya için Alternatif, Almanya'da 2013 yılında kurulan sağ popülist ve Avrupa Birliği şüphecisi bir siyasi partidir. Parti Almanya'da göçe karşı çıkmasıyla tanınır. Aşırı sağın bir partisi olarak tanımlanan AfD, genel olarak, Avrupa siyasi partileri ailesi içinde aşırı sağın bir alt kümesi olan ve genel olarak demokrasiyi reddetmeyen radikal sağda konumlanıyor

Adolf Hitler'in iktidara yükselişi, Almanya'da Eylül 1919'da Hitler'in daha sonra Deutsche Arbeiterpartei - DAP olarak bilinen siyasi partiye katılmasıyla başladı. İsim 1920'de Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei - NSDAP olarak değiştirildi. Anti-Marksistti ve Weimar Cumhuriyeti'nin savaş sonrası demokratik hükûmetine ve Versay Antlaşması'na karşıydı, aşırı milliyetçiliği (Pancermenizmi) ve aynı zamanda antisemitizmi savunuyordu. Hitler, Reichstag'ın o ay 1933 Yetki Kanununu kabul etmesinden sonra Mart 1933'te iktidara geldi ve genişletilmiş yetkiler aldı. Cumhurbaşkanı Paul von Hindenburg, bir dizi parlamento seçimleri ve ilgili arka oda entrikalarından sonra 30 Ocak 1933'te Hitler'i Şansölye olarak atadı. Yetki Kanunu - acımasızca ve otoriterce kullanıldığında - Hitler'in bundan sonra anayasal olarak yasal itiraz olmaksızın diktatörlük yetkisini kullanabileceği imkanına kavuştu.
Miras bir Ermeni ulusal liberal partisidir. Ermenistan'ın ilk Dışişleri Bakanı Raffi Hovannisian tarafından 2002 yılında kuruldu.
Ermenistan Halk Partisi Ermenistan'da bir sosyalist siyasi partidir.
Halk Partisi 1995 yılında Ermenistan'da kurulmuş bir siyasi partidir.

Birleşik İşçi Partisi Ermenistan'da sosyal demokrat bir siyasi partidir. Gurgen Arsenyan liderliğindedir.

Yeni Slovenya - Hristiyan Demokratlar Slovenya'da Hristiyan-demokratik, muhafazakar bir siyasi partidir. 2018'den beri Matej Tonin tarafından yönetiliyor. Parti, birleşik Sloven Halk Partisi ve Sloven Hristiyan Demokratlar'ın bölünmesinin ardından 4 Ağustos 2000'de kuruldu. NSi, Avrupa Halk Partisi'nin (EPP) bir üyesidir ve Avrupa Parlamentosu'ndaki üyesi Ljudmila Novak, EPP Grubu ile birlikte yer almaktadır. NSi, 3 Haziran 2018'de yapılan 2018 Slovenya parlamento seçimlerinde oyların %7,16'sını alarak Ulusal Mecliste 7 sandalye kazandı.

Sloven Halk Partisi Slovenya'da muhafazakar, tarımcı, Hristiyan-demokrat bir siyasi partidir. Yugoslavya'nın ilk demokratik siyasi örgütü olarak 1988 yılında Sloven Köylü Birliği adı altında kurulan örgüt, 1992 yılında adını Sloven Halk Partisi olarak değiştirmiştir. 15 Nisan 2000'de Sloven Hristiyan Demokratlarla birleşerek SLS+SKD Sloven Halk Partisi'ni kurdu ve 2001'de adını Sloven Halk Partisi olarak değiştirdi.

2019 Avrupa Parlamentosu seçimleri, 23-26 Mayıs 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen, 1979'daki ilk doğrudan seçimlerden bu yana yapılan dokuzuncu parlamento seçimidir. Toplam 751 Avrupa Parlamentosu üyesi, 28 üye ülkeden 512 milyondan fazla kişiyi temsil etmektedirler. Şubat 2018'de Avrupa Parlamentosu, Birleşik Krallık'ın 29 Mart 2019'da Avrupa Birliği'nden ayrılması durumunda, Avrupa Parlamentosu'nun üye sayısının 751'den 705'e düşürülmesi yönünde oy kullanmıştı. Ancak Birleşik Krallık, 50. Maddenin 31 Ekim 2019'a kadar uzatılmasının ardından diğer AB üye devletleriyle birlikte seçime katıldı; bu nedenle üye ülkeler arasındaki sandalye dağılımı ve toplam sandalye sayısı 2014'teki gibi kaldı. Dokuzuncu Avrupa Parlamentosu ilk genel kurul toplantısını 2 Temmuz 2019'da yapıldı.