
Atletizm; koşu, yürüyüş, atma ve atlama branşlarını içeren; bir pist veya sahada yapılan dünyanın en eski sporlarından biridir. Bu tür fiziksel aktiviteler, çağlar boyunca tüm dünyada yaygın ilgi görmüştür.

Bisiklet, iki tekerlekli bisikletin gelişmesi sonucunda ortaya çıkmış bir spor dalıdır. Eğlence, ulaşım ve yarışma amacıyla bisiklet sürmenin giderek yaygınlaşması bisiklet sporunu daha da geliştirmiştir. Ama bu yaygınlaşmada, bisikletin yeni gelişmelerle daha rahat ve kolay kullanılır bir araç haline gelmesinin de etkisi olmuştur.

Olimpiyat Oyunları veya kısaca Olimpiyatlar, Yaz ve Kış Olimpiyat Oyunları olmak üzere iki ayrı kategoride, dört yılda bir düzenlenen uluslararası çok sporlu etkinlik. 200'ün üzerinde ülkeyi temsil eden sporcuların katıldığı etkinlikler, dünyanın en kapsamlı spor etkinliği konumundadır.

Çok oyunculu bir video oyunu, aynı oyun ortamında aynı anda birden fazla kişinin yerel olarak oynayabildiği bir video oyunu türüdür. veya internet üzerinden çevrimiçi olarak oynanabilir. Çok oyunculu oyunlar genellikle oyuncuların tek bir oyun sisteminin kaynaklarını paylaşmasını veya daha uzak bir mesafeden birlikte oynamak için ağ teknolojisini kullanmasını gerektirir. Oyuncular bir veya daha fazla insan yarışmacıya karşı yarışabilir, ortak bir hedefe ulaşmak için bir insan partnerle işbirliği içinde çalışabilir veya diğer oyuncuların faaliyetlerini denetleyebilir. Çok oyunculu oyunlar, oyuncuların diğer kişilerle ortaklık veya rekabet içinde etkileşim kurmasına izin vererek onlara tek oyunculu oyunlarda olmayan sosyal iletişimi sağlar.

1952 Yaz Olimpiyatları ya da resmî adıyla XV. Olimpiyat Oyunları, 1952 yılında Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de düzenlenmiş uluslararası çok sporlu etkinlik. 1952 Helsinki olimpiyatları çok fazla dünya rekoru kırılmasıyla adından söz ettirmiştir ve bu özelliği ile tarihe geçmiştir.

1956 Yaz Olimpiyatları ya da resmî adıyla XVI. Olimpiyat Oyunları, 1956 yılında Avustralya'nın Melbourne şehrinde düzenlenmiş uluslararası çok sporlu etkinlik.

1960 Yaz Olimpiyatları ya da resmî adıyla XVII. Olimpiyat Oyunları, 1960 yılında İtalya'nın başkenti Roma'da düzenlenmiş uluslararası çok sporlu etkinliktir. Roma daha önce 1908 Yaz Olimpiyatlarının organizasyonunu üstlenmişti, ancak 1906'da Vezüv Yanardağı'nın patlamasının ardından şehrin bu görevi reddetmekten ve Londra'ya devretmekten başka seçeneği kalmamıştı. Sovyetler Birliği 1960 Oyunlarında en çok altın ve toplam madalya kazanan ülke olmuştur. İlk Paralimpik Oyunları Roma'da 1960 Yaz Olimpiyatları ile birlikte düzenlenmiş ve bu tür etkinlikler ilk kez aynı zamana denk gelmiştir. Türkiye sadece güreş branşında olmak üzere 7 altın 2 gümüş madalya alarak hala olimpiyatlarda en çok altın madalya kazandığı oyunlar olmuştur.

1980 Yaz Olimpiyatları, resmi olarak XXII. Olimpiyat Oyunları, Sovyetler Birliği'nin başkenti Moskova'da yapılan çok sporlu etkinlik.

Olimpik sporlar, Yaz Olimpiyat Oyunları ve Kış Olimpiyat Oyunları'nda yarışması bulunan tüm Olimpiyat Oyunları sporlardır. 2012 Yaz Olimpiyatları 26 spor dalında, 36 disiplinde ve 300 yarışmada gerçekleşmiştir. Kış Olimpiyatları ise 7 spor dalında 15 disiplinde ve 80 yarışmada gerçekleşmektedir. Bu sayı ve sporlar her olimpiyat oyunlarına göre değişebilir.

Talip Apaydın, Türk toplumcu yazardır.
1972 Kış Olimpiyatları, 3 Şubat - 13 Şubat 1972 tarihleri arasında Japonya'nın Sapporo şehrinde yapılmıştır. 11. kez yapılan Kış Olimpiyat Oyunları'nda 35 ülkeden, 205'i kadın olmak üzere 1006 sporcu, 35 karşılaşma yapmışlardır. 1972 Sapporo Oyunları Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri dışında düzenlenmiş ilk olimpiyattır.

2012 Yaz Olimpiyatları, 27 Temmuz-12 Ağustos 2012 tarihleri arasında Birleşik Krallık'ın başkenti Londra'da düzenlenen yaz olimpiyatlarıdır.

1974 Fransa Bisiklet Turu 27 Haziran-21 Temmuz 1974 taihlerinde yapılan Fransa Bisiklet Turu'nun 61incisi dir.4098 km üzerinden 22 etaplı yarışta bisikletçilerin hız ortalaması 35,241 km/saatti. Eddy Merckx, Luis Ocaña ve Joop Zoetemelk şöhretleri yokluğunda pek çok yarışta olduğu gibi bu yarışta da kendisinin beşinci birinciliğini kazanmaya teşebbüs ediyordu.
Bu madde Almanya'nın spor durumunu inceler.

Mary Teresa Decker,, Amerikalı bayan eski orta mesafe koşucusu.
1929 Dünya Kayak Şampiyonası, Falun İsveç'da gerçekleşmiştir. Şehirdeki 2. Dünya Kayak Şampiyonası'dır. Bayanlar 3 × 5 km bayrak yarışı 4 × 5 km ile değiştirilmiştir.

Araç simülasyon oyunları, araçların çeşitli işletimsel sistemler tarafından gerçekçi bir şekilde yorumlanarak oyuncuya sunulan video oyunlarıdır. Otomobil, uçak, deniz taşıtları, uzay araçları, askeri araçlar vb. çeşitli araçları ve taşıtları içerir. Oyuncunun, sürücünün perspektifinden bu taşıtları kullanmasına veya rakip araçlar ile mücadele etmesine olanak sağlar. Oyunlar genellikle gerçekçiliğe dayalıdır ve yakıt yönetimi, belirlenen noktaya ve belirlenen zamanda yapılan yolcu ve yük teslimatlarını içerebilir.

Yarış oyunu, türü oyuncunun birinci şahıs ya da üçüncü şahıs perspektifinde, kara, hava ya da deniz taşıtlarının yarıştığı bir mücadeleye katıldığı video oyunu türüdür. Yarışmalar gerçek dünya yarış liglerini baz alıyor olabileceği gibi tamamen hayali bir kuruluma da sahip olabilir. Bu tür oyunların gerçekçiliği yüksek (Simülasyon) ya da düşük (Arcade) olabilir. Yarış oyunları aynı zamanda spor oyunu olarak sınıflandırılabilir.

Araba yarışı oyunu veya go-kart yarış oyunu olarak da bilinen kart yarış oyunu, yarış video oyunlarının bir alt türüdür. Kart yarış oyunları, olağandışı yarış pisti tasarımları, engeller ve araçlı savaşlar dahil ederken sürüş mekaniklerini basitleştirdi. Türün ilk örnekleri 1980'lerde olmasına rağmen, Super Mario Kart (1992), bu türü popüler hale getirdi ve Mario Kart serisi hala en önde gelen kart yarışları serisi olarak görülmektedir.
Yarış simülasyonu veya Sim yarışı yakıt kullanımı, araç yol tutuşu, hasar, lastik aşınması, süspansiyon gibi gerçek dünyadaki değişkenlerin ayarlanabildiği ve etkili olduğu araç yarışlarını en doğru şekilde simüle etmeyi amaçlayan yarış uygulaması çeşididir. Bir yarış simülasyonunda başarılı olmak için sürücü araç kullanımının eşik frenlemesi, lastik çekişleri ve yol tutuşu gibi tüm yönlerini ve bunları nasıl kontrol edebileceğini bilmelidir. Bu tarz oyunları arcade yarış oyunlarından ayıran şey bu zorluk seviyesidir. Yarış simülasyonlarında gerçeğe en yakın sürüş hissi yaşamak öncelikli amaç iken arcade oyunlarda bu öncelik yerini hız hissine bırakır.