İçeriğe atla

Diana Bianchedi

Diana Bianchedi
Kişisel bilgileri
Tam adıDiana Bianchedi
Doğumu4 Kasım 1969 (54 yaşında)
Milano, İtalya
Boy1,58 m (5 ft 2 in)
Ağırlık46 kilogram (101 lb)
Spor
Ülkeİtalya
SporEskrim
Madalyalar
Olimpiyat Oyunları
Altın1992 BarselonaTakım flöre
Altın2000 SidneyTakım flöre

Diana Bianchedi (d. 4 Kasım 1969, Milano), İtalyan eskrimci. 1992 ve 2000 Yaz Olimpiyatları'nda İtalya takımıyla birlikte altın madalya kazanmıştır.

Kariyeri

Bianchedi, İtalya takımı ile birlikte aralarında iki Olimpiyat (1992 ve 2000) ve beş Dünya Kupası madalyası (1991, 1995, 1997, 1998, 2001) da dahil birçok başarı kazandı. Barselona Olimpiyatları'nda sergilediği baskın performansla çıktığı 15 karşılaşmayı da kazandı. 1996 Atlanta Olimpiyatları'nda ilk maçında aşil tendonunu zedeledi. 2000 yılında altın olimpiyat madalyası ile geri döndü.[1]

Müsabakaları bıraktıktan sonra, 5 yıl süre ile İtalya Olimpiyat Komitesi başkan yardımcılığı görevini üstlendi. Ayrıca Dünya Dopingle Mücadele Ajansında hizmet etmiştir.

Kaynakça

  1. ^ "Diana Bianchedi Olympic Results". sports-reference.com. 2 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Aralık 2011. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Naim Süleymanoğlu</span> Türk millî halterci (1967–2017)

Naim Süleymanoğlu, Türk haltercidir. Birçok otoriteye göre tüm zamanların en iyi haltercisi olarak kabul edilir. Yapıca ufak tefek ancak çok güçlü olması nedeniyle Cep Herkül'ü olarak anılan Naim Süleymanoğlu, Türk Süpermen adıyla da anılır.

<span class="mw-page-title-main">Lev Yaşin</span> Sovyet futbolcu

Lev İvanoviç Yaşin, Sovyetler Birliği millî futbol takımının kalecisidir. IFFHS tarafından 20. yüzyılın en iyi kalecisi seçilmiştir. Lev Yashin, 1950'lerde dünyadaki kalecilik anlayışını değiştirmiştir. O güne kadar kale çizgisini terk etmeyen, ceza alanı dışına pek çıkmayan bir kaleci tipi yaygındı. Ancak, Yaşin, bu anlayışı değiştirdi. Ceza alanına atılan topları tutmak için kalesini terk etmekten çekinmiyordu. Ayrıca çok iyi yer tutuyordu. SSCB millî futbol takımıyla Avrupa şampiyonu ve dünya dördüncüsü ünvanlarını kazanan Yaşin, 1949'da girdiği SSCB İçişleri Bakanlığı'nın takımı olan Dinamo Moskva'daki ilk yıllarında bakanlıkla sorunlar yaşadı, ama takımdan hiç ayrılmadı.

<span class="mw-page-title-main">Sergey Ponomarenko</span>

Sergei Vladilenovich Ponomarenko Rus buz patencisi. Partneri Marina Klimova'dır. Önceki partneri ise Tatiana Durasovadır. Birlikte 1978 ve 1979 Dünya Gençler Şampiyonasını kazanmışlardır.

<span class="mw-page-title-main">Artistik buz pateninde Olimpiyat madalyası kazananlar listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Artistik buz pateni olimpiyat programına 1908 Yaz Olimpiyatları ile girmiştir. Uluslararası Olimpiyat Komitesi geleneksel bir kış sporu olan artistik patinajın kapalı alanda yapılabileceği ve Yaz Olimpiyatları programına alınması yönünde onay verdi. 1920 Yaz Olimpiyatları'nda da yarışmalar düzenlenmiş olup, 1924 Kış Olimpiyatları ile beraber artistik patinaj Kış Olimpiyat Oyunları kapsamına alınmıştır.

<span class="mw-page-title-main">1992 Kış Olimpiyatları</span>

1992 Kış Olimpiyat Oyunları tarihte düzenlenmiş olan 16. kış olimpiyatıdır. 1992'de Albertville, Fransa'da düzenlenmiştir. Diğer aday şehirler ise ABD'den Anchorage, Almanya'dan Berchtesgaden, İtalya'dan Cortina d'Ampezzo, Norveç'ten Lillehammer, İsveç'ten Falun ve Bulgaristan'dan Sofya idi. O yıl 1992 Yaz Olimpiyatları'da yapılmıştı. Yaz olimpiyatları ile kış olimpiyatları son kez aynı yılda yapılmıştır. Daha sonra 2 sene ara ile yapılmaya başlandı.

<span class="mw-page-title-main">David Albelda</span> İspanyol futbolcu

David Albelda Aliqués İspanyol futbol ortasaha oyuncusudur. Defansif ağırlıklı oynamaktadır. Gaizka Mendieta'nın ayrılmasıyla Valencia takımının kaptanı olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Regla Bell</span>

Regla Maritza Bell MacKenzie Kübalı voleybolcu. Voleybola 9 yaşında “Empeza jugar”da başladı. 90’lı yıllar boyunca Küba ulusal takımında önemli başarılara imza atan kadronun bir parçası oldu.

<span class="mw-page-title-main">Shen Xue</span>

Shen Xue Çinli buz patenci. Partneri Zhao Hongbo ile çiftlerde yarışmaktadır. Çift 2010 Olimpiyat şampiyonu, 2002 ve 2006 Olimpiyat üçüncüsü, üç kez Dünya şampiyonu, üç kez Dört Kıta şampiyonu ve beş kez Grand Prix finali şampiyonudur.

<span class="mw-page-title-main">Artur Dmitriyev</span>

Artur Valeryeviç Dmitriev, Rus buz patenci. Sovyetler Birliği ve Rusya adına yarışmıştır. Natalia Mishkutenok ve Oksana Kazakova ile birlikte yarışmalara katılmış, üç Olimpiyat madalyası kazanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Amerika Birleşik Devletleri kadın millî basketbol takımı</span>

Amerika Birleşik Devletleri kadın millî basketbol takımı, ABD'yi uluslararası alanda temsil eden kadın basketbol ekibi. Takım basketbolda son Olimpiyat şampiyonudur. Kadro WNBA ve kadınlar kolej basketbolu oyuncularından oluşmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Larisa Latınina</span>

Larisa Semyonovna Latınina, Sovyet jimnastikçi. 1956 ve 1964 yılları arasında Sovyet takımı ile 4 tane, bireysel ise 14 olimpiyat madalyası kazanmıştır. Toplamda kazandığı 18 madalya ile 2012'ye kadar en fazla olimpiyat madalyası kazanan sporcu rekorunu 48 yıl elinde tutmuştur. Amerikalı yüzücü Michael Phelps kendisinin en fazla madalya rekorunu kırmış olsa da en fazla bireysel olimpiyat madalyası kazanma rekoru (14) hala kendisine aittir.

Arayik Gevorgyan, Ermeni serbest güreşçi. Üç Dünya Şampiyonası ile bir Avrupa Şampiyonası şampiyonluğunun yanı sıra Avrupa Şampiyonası'nda dört gümüş ve bir bronz madalyası bulunmaktadır. 1996, 2000 ve 2004 Yaz Olimpiyatları'nda Ermenistan'ı temsil etmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Anja Fichtel</span>

Anja Fichtel-Mauritz Alman eskrimci.

<span class="mw-page-title-main">Giovanna Trillini</span> İtalyan eskrimci

Giovanna Trillini, İtalyan eskrimci. 3'ü takım, 1'i bireysel olarak 4 altın ile 1 gümüş ve 2 bronz Olimpiyat madalyası kazanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">İnna Deriglazova</span>

İnna Vasilyevna Deriglazova (Rusça: Инна Васильевна Дериглазова,, Rus eskrimci. 2011 Avrupa Eskrim Şampiyonası'nda takım halinde 2012'de ise bireysel olarak şampiyon olmuştur. 2012 Yaz Olimpiyatları'nda takım halinde gümüş madalya, 2016 Yaz Olimpiyatları'nda ise İtalya şampiyonu Elisa Di Francisca'yı yenerek altın madalya kazanmıştır. 6 kez dünya ve 4 kez Avrupa şampiyonudur.

<span class="mw-page-title-main">Frank Chamizo</span> İtalyan serbest stil güreşçi

Frank Chamizo Marquez, İtalya adına yarışan Küba asıllı serbest stil güreşçi. 2016 Rio Olimpiyatlarında bronz madalya, 2 kez Dünya ve 4 kez Avrupa şampiyonluğu kazanmıştır. 

<span class="mw-page-title-main">Aleksandr Karelin</span>

Aleksandr Aleksandroviç Karelin Rus politikacı ve emekli Grekoromen güreşçidir. Sovyetler Birliği ve Rusya adına güreşmiştir. Rusya Federasyonu Kahramanı ödülüne sahiptir. Takma adı Rus Ayısı, Rus King Kong, Büyük İskender ve The Experiment'dir. Tüm zamanların en büyük Greko-Romen güreşçilerinden biri olarak kabul edilir. Karelin, 1989, 1990, 1991, 1993, 1994, 1995, 1997, 1998, 1999 Dünya Güreş Şampiyonası'nda altın madalya, 1988, 1989, 1990, 1991, 1992, 1993, 1994, 1995, 1996, 1998, 1999 ve 2000 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanmıştır. 1988, 1992 ve 1996 Olimpiyat Oyunları'nda 3 altın madalya kazanmış, girdiği son olimpiyat oyunu olan 2000 Yaz Olimpiyatları'nda gümüş madalya alarak kariyerini sonlandırmıştır. Güreş kariyeri boyunca 887 maç kazanmış sadece 2 kez kaybetmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Félix Savón</span> Kübalı boksör

Félix Savón Fabre, ağır sıklette mücadele eden Kübalı boksördür. Katıldığı üç Yaz Olimpiyat Oyunları'nda da altın madalya kazanmasının yanı sıra, yedi Dünya Şampiyonası'nda altı altın ve bir gümüş madalya kazandı. László Papp ve Teófilo Stevenson ile birlikte olimpiyatlarda üç altın madalya kazanmayı başaran üç boksörden biridir.

<span class="mw-page-title-main">Johann Olav Koss</span>

Johann Olav Koss, Norveçli eski bir sürat patencisidir. Kendi ülkesinde 1994 Kış Olimpiyatları'nda olmak üzere dört Olimpiyat altın madalyası kazandı.

<span class="mw-page-title-main">Olimpiyat Oyunları'nda Türkmenistan</span>

Türkmenistan, ilk kez 1996 yılında Yaz Olimpiyatı'na katıldı. Toplamda yedi kez yaz olimpiyatlarında yer aldı. Kış Olimpiyatları'na hiç katılmadı ve Sovyetler Birliği dönemi sonrası katılmayan tek devlet olarak kaldı. Türkmenistan aynı zamanda Kış Olimpiyatları'na hiç katılmamış dünyanın en kuzeydeki ülkesidir. Türkmen sporcular daha önce Sovyetler Birliği takımıyla ve 1992'de Birleşik Takımın bir parçası olarak katılım sağladılar.