
Antalya Altın Portakal Film Festivali, 1964 yılından bu yana Türkiye'nin Antalya ilinde düzenlenen film festivalidir. Direktörlüğünü Ahmet Boyacıoğlu'nun gerçekleştirdiği festival, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı tarafından her yılın sonbahar mevsiminde Antalya genelindeki çeşitli mekanlarda gerçekleştirilmektedir.
Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali, 1998'den beri gerçekleştirilen Türkiye'nin ilk kadın filmleri festivalidir.
Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) 1964 yılından 1985 yılına kadar Antalya Belediyesi önderliğinde gerçekleştirilen Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne kurumsal bir kimlik kazandırmak amacıyla 1995 yılında kuruldu.

Cannes Film Festivali, Fransa'nın güneyinde bulunan Cannes kentinde her yıl genellikle Mayıs ayında düzenlenen uluslararası film festivalidir. Festivale dünyanın her yanından ve her türden yeni filmler katılır. Festivalin en prestijli ödülü Altın Palmiye'dir.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı, Nejat Eczacıbaşı önderliğinde kurulmuş kâr amacı gütmeyen ve kamu yararına çalışan bir kültür kurumudur. Vakfın temel amaçları İstanbul'u dünya kültür-sanat başkentleri arasında ön sıralara taşımak, kültür ve sanat yoluyla ulusal ve evrensel, geleneksel ve çağdaş değerler arasında sürekli ve kalıcı bir etkileşim sağlamak ve kültür politikalarının oluşturulmasında etkin rol oynamaktır.

İstanbul Film Festivali, eskiden (1984-88) Uluslararası İstanbul Sinema Günleri ve Uluslararası İstanbul Film Festivali, İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından 1982'den beri düzenlenmekte olan festival. Her sene nisan ayı içinde çeşitli sinemalarda gerçekleştirilir, ayrıca festivalin içeriğinde ulusal ve uluslararası olarak iki ayrı yarışma barındırır. Festivalin direktörlüğünü 2015 yılı itibarıyla Kerem Ayan üstlenmektedir.

Berlin Uluslararası Film Festivali, Venedik ve Cannes festivalleri ile birlikte Avrupa'nın önde gelen film festivallerindendir. Berlinale olarak da bilinir. 1951 yılından beri düzenlenmektedir. Her yıl Şubat ayında gerçekleştirilir. Ödüller Altın ve Gümüş ayılardır.

Graz, Avusturya'nın Steiermark eyaletinin başkenti ve Steiermark'ın en büyük şehri, Viyana'dan sonra ülkenin en büyük ikinci şehridir. 2020 itibarıyla nüfusu 294,630'dur.

Türk sineması, Türkiye sineması veya eski adıyla Yeşilçam, Türkiye'deki film endüstrisine dair faaliyetleri ve sinema kültürünü kapsamaktadır.

26. Uluslararası İstanbul Film Festivali, 31 Mart ve 15 Nisan 2007 tarihleri arasında İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen film festivali.

San Sebastián Uluslararası Film Festivali, 1953'ten bu yana İspanya'nın San Sebastián şehrinde düzenlenmekte olan film festivalidir.

Viyana Uluslararası Film Festivali kısaca Viennale Avusturya'nın başkenti Viyana'da 1960 yılından beri her ekim ayında düzenlenen film festivalidir. Ortalama ziyaretçi sayısı 75.000 kişidir. Festivalin sonunda Viyana Film ödülü sahiplerine verilir. Festival kapsamında ulusal ve uluslararası pek çok filmin galası yapılır. Yeni film gösterimlerinin yanı sıra belgeseller, kısa-filmler de festival kapsamında gösterilmektedir. Her yıl Avusturya Film Müzesinde geçmişte yapılan çalışmalar izlenir. Avusturyalı Der Standard gazetesi festival kapsamında ödül vermektedir. Ayrıca festivalde uluslararası film yıldızlarıyla yerel ziyaretçilerin buluşabildiği toplantılar düzenlenmektedir.
Londra Film Festivali Birleşik Krallık'ta düzenlenen en büyük film organizasyonudur. Festival kapsamında 60 ülkeden 300'ü aşkın film gösterilir. Festival 50 yılı aşkındır her yıl düzenlenirken, festivalin günümüzdeki sponsoru The Times gazetesidir. 2008 Londra Festivali 15 Ekimde başlamış, 30 Ekimde sona ermiştir. Festivalde dünya sinemasından yeni filmler gösterilirken, forumlar, ünlü röportajları da düzenlenmektedir.

Saraybosna Film Festivali, 1995 yılından bu yana Saraybosna'da gerçekleştirilen film festivalidir.

Güzelliğin On Par'etmez, Hüseyin Tabak'ın senaryosunu yazdığı ve yönettiği 2012 Avusturya yapımı sinema filmidir. Tabak'ın ilk uzun metrajlı sinema filmidir. Türkiye'den Avusturya'ya göç eden bir ailenin yaşadığı zorlukları 12 yaşındaki bir çocuğun perspektifinden anlatan filmin başrollerinde Abdulkadir Tuncer, Nazmi Kırık ve Lale Yavaş yer almaktadır.

Solothurn Film Festivali (SFT), İsviçre'de 1966 yılından bu yana düzenlenmekte olan, ülkedeki en önemli film festivallerinden birisidir. İsviçre'nin en ünlü kültürel etkinlikleri arasında yer alan Solothurn Film Festivali, her yıl yaklaşık 57.000'in üzerinde ziyaretçi çekmektedir.
Türkiye'deki festivaller, Türkiye'de düzenlenen dans, film, tiyatro ve kültür-sanat festivallerini kapsamaktadır. Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya gibi şehirlerde uluslararası festivaller düzenlenmekte olup, düzenlenen festivallerin en çok olduğu şehir İstanbul'dur.
Amerikan Siyah Film Festivali, film endüstrisinin siyah üyelerinin, özellikle siyah film çalışmalarına odaklanan bağımsız bir film festivalidir. Afrika kökenli film oyuncularının başarılarını tanımak ve siyahların yaşadıkları deneyimleri tasvir eden filmleri onurlandırmak için düzenlenmiştir.

Nina Kusturica Bosna-Hersek doğumlu, Avusturyalı film yönetmeni, editor ve prodüktör.

Moskova Uluslararası Film Festivali ilk olarak 1935'te Moskova'da düzenlenen ve 1959'dan beri düzenli hale gelen film festivalidir. Kuruluşundan 1959'a kadar her iki yılda bir Temmuz ayında Karlovy Vary festivali ile dönüşümlü olarak gerçekleştirildi. Festival 1999'dan beri her yıl düzenlenmektedir.