
Değirmenboğazı, Sivas ilinin Hafik ilçesine bağlı bir köydür.

Değirmenboğazı, Balıkesir ilinin Manyas ilçesine bağlı bir mahalledir.

Dereköy, Balıkesir ilinin Manyas ilçesine bağlı bir mahalledir.

Kalfa, Balıkesir ilinin Manyas ilçesine bağlı bir mahalledir.

Hikmet Aslanoğlu, Ubıh asıllı Türk asker ve siyasetçidir.

Kuşcenneti Millî Parkı; Marmara Bölgesi’nde, Balıkesir ili içerisindeki Manyas Kuşgölü’nün kuzeydoğusunda yer alır. Manyas, Gönen, Bandırma arasındadır.

Kayaca, Balıkesir ilinin Manyas ilçesine bağlı bir mahalledir.

Hacıosman, Balıkesir ilinin Manyas ilçesine bağlı bir mahalledir.

Bölceağaç Balıkesir ilinin Manyas ilçesine bağlı bir mahalledir.

Darıca Balıkesir ilinin Manyas ilçesine bağlı bir mahalledir.

Dura Balıkesir ilinin Manyas ilçesine bağlı bir mahalledir.

Eşen Balıkesir ilinin Manyas ilçesine bağlı bir mahalledir.

Işıklar Balıkesir ilinin Manyas ilçesine bağlı bir mahalledir.

Karakabaağaç Balıkesir ilinin Manyas ilçesine bağlı bir mahalledir.

Tepecik Balıkesir ilinin Manyas ilçesine bağlı bir mahalledir.

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı Balıkesir ili, Ayvalık ilçe sınırlarında yer alan Ayvalık Adalarının 19 tanesini kapsayan tabiat parkı. Bakanlar Kurulunun 21 Nisan 1995 tarihli kararı ile oluşturulmuştur. Park; 1.179 ha hazine arazisi, 1.930 ha orman, 872 ha özel mülk, 13.969 ha deniz olmak üzere 17.950 ha alana sahiptir.
Bahçelievler, Balıkesir ilinin Altıeylül ilçesine bağlı bir mahalledir.

Değirmenboğazı Tabiat Parkı, Balıkesir ilinin Karesi ilçesinde yer alan tabiat parkıdır.

Darıdere Tabiat Parkı, Balıkesir'in Edremit ilçesinde bulunan bir tabiat parkıdır. İlçe merkezine uzaklığı yaklaşık 50 km civarıdır. Altınoluk'ta İzmir- Çanakkale yolundan Narlı köyüne giden yola dönülür, köyden geçen yol takip edilerek ulaşılabilir. Ana caddeden 3–4 km sonrası Narlı köyüne, köyden yaklaşık 17 km sonrası da Darıdere Tabiat Parkına çıkmaktadır. Mesire yeri iken 11 Temmuz 2011 tarihinde tabiat parkı ilan edilmiştir. Gelişme Revizyon Planı 13 Mart 2014 tarihinde onaylanmıştır. 104,6 dekarlık alana yayılmıştır. Ayı, çakal, tilki, yılan, bukalemun, karaca, sansar, sincap, fare, kirpi, domuz, porsuk, yarasa, balık, yengeç gibi hayvan çeşitlerini barındırmaktadır. Şahin, doğan, ağaçkakan, atmaca gibi kuş türlerine de ev sahipliği yapmaktadır. Çeşitli çam ve meşe ağacı türlerine rastlanabilir. Ayrıca ıhlamur, kestane, akçaağaç, kızıl ağaç, çınar, ceviz, elma, fındık, ısırgan, defne, kekik, adaçayı, mantar ve benzeri türler de bulunmaktadır.
Keremali Gölü, Çanakkale sınırlarında yer almaktadır. Gölün yüzölçümü yaklaşık olarak 11 kilometre karedir. Göl çevresinde bulunan yerleşim yerlerinin içme ve sulama suyu ihtiyacını karşılar. Bu gölden çıkan su Balıkesir’de bulunan Manyas Gölü’ne akar.