
Ülke, bir devletin egemenliği altında bulunan, başkenti ve bayrağı olan, genellikle bağımsız toprakların tümü, memleket, yurt.

Bakü, Azerbaycan'ın, Hazar Denizi'nin batı kıyısında yer alan başkentidir. Kafkasya’nın en büyük şehri, en önemli kültür ve ticaret merkezidir. Ülkenin en doğusundaki ve en önemli sanayi, ticaret ve kültür merkezi olmanın yanı sıra bir liman kenti olarak da önemlidir. Şehirde yaşayanların büyük çoğunluğunu Azerbaycanlılar oluşturur.

Minsk, Belarus'un başkentidir. Şehir 409,5 km² alanda kuruludur. 2021 yılındaki nüfusu yaklaşık 2.009.786 kişidir.

Azerbaycan bayrağı hakkındaki ilk kararı Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti hükûmeti tarafından 1918'de alınmıştır. Buna göre; Azerbaycan bayrağı mavi gök rengi, kırmızı ve yeşil yatay şeritlerden oluşmuştur. Kırmızı zemin üzerinde beyaz renkte sağa bakan bir hilâl ve sekiz köşeli bir yıldız bulunmaktadır. Bayrak 1:2 boyuttadır.

Tevfik Behramov Stadyumu Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de çok amaçlı olarak inşa edilen stadyum. Şu anda başlıca olarak futbol maçlarında kullanılmaktadır. Karabağ ve Azerbaycan millî futbol takımı ev sahibi maçlarını bu stadda oynar ve 30 bin kapasitelidir.

Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti, Azerbaycan Halk Cumhuriyeti veya kısaca Azerbaycan Cumhuriyeti, Doğu Kafkasya'da yerleşmiş ve yüzölçümü 147.629 km2 olan, Müslüman ve Türk toplumlarında kurulan ilk laik ve demokratik devlet. Nüfusu 2 milyon kişiye ulaşan cumhuriyetin sınırları kuzeyde Kuzey Kafkasya Cumhuriyeti, kuzeybatıda Gürcistan Demokratik Cumhuriyeti, batıda Ermenistan Demokratik Cumhuriyeti ve güneyde İran'la belirlenmiştir. Azerbaycan'da en büyük şehir olan Bakü'nün Bolşevik Bakü Sovyeti'nin kontrolünde olması nedeniyle, AHC'nin geçici başkenti Gence olmuştur.

1908 Yaz Olimpiyatları ya da resmî adıyla IV. Olimpiyat Oyunları, 1908 yılında Büyük Britanya'nın başkenti Londra'da düzenlenmiş uluslararası çok sporlu etkinlik. Aslında Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından 1904 yılında oyunların Roma'da düzenlenmesi kararlaştırılmıştı, fakat 7 Nisan 1906'da gerçekleşen Vezüv Yanardağı'nın patlamasının yarattığı felaket, İtalya'nın olimpiyatlar için ayırdığı fonu felaket bölgelerine aktarmasına ve akabinde İtalya'nın ev sahipliğini kaybetmesine yol açtı.

Belarus bayrağı veya tam adıyla Belarus Cumhuriyeti Devlet Bayrağı, Belarus tarafından resmî olarak kullanılan devlet bayrağıdır. Göndere çekilen taraftaki beyaz zemin üzerine kırmızı süsleme deseni ile birlikte kırmızı ve yeşil renkten oluşan bayrak, Belarus devlet sembolleri arasında yer alır. Tasarımının temelini 1951 yılında kabul edilen Beyaz Rusya Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı oluşturur.

Bakü Devlet Üniversitesi, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bulunan bir devlet üniversitesidir. 1919'da kurulan üniversitenin, en ünlü mezunları Azerbaycan'ın eski cumhurbaşkanları Ebulfez Elçibey ve Haydar Aliyev'dir.

Devlet Bayrağı Meydanı Bayıl, Bakü, Azerbaycan'da şehrin ana meydanında bulunan bayraktır. 162 metre uzunluğundaki bayrak Guinness Rekorlar Kitabı'na "En Uzun Bayrak" olarak geçmiştir. Bu rekor sonradan Duşanbe, Tacikistan'da 165 metreyle kırılmıştır.

Bakü Su Sporları Sarayı veya Bakü Su Sporları Merkezi, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bulunan, su sporları yarışmalarının düzenlendiği kapalı tesis. Devlet Bayrağı Meydanı'nın yanında konumlanmıştır. Ülkenin ev sahipliğindeki 2015 Avrupa Oyunları için inşa edilen yapı, organizasyondaki atlama, yüzme ve senkronize yüzme müsabakalarına sahne olmuştur.
"Gol" ve ya diğer ismiyle "Milli Futbol", Azeri şarkıcı Aygün Kazımova'nın şarkısıdır. Şarkı 2012 yılında Azerbaycan'da düzenlenen "FIFA 17 Yaş Altı Kadınlar Dünya Kupası" futbol maçının resmi marşıdır.

Minsk Arena Belarus'un başkenti Minsk'te bulunan çok amaçlı bir spor kompleksidir.

Bakü füniküleri, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bulunan, ülkedeki ilk ve tek füniküler sistemi.

Devlet Bayrağı Meydanı, Belarus'un başkenti Minsk'te Zafer Bulvarı üzerinde bulunan Belarus bayrağının dalgalandığı meydan. Bulvar ile BelEkspo Sergi Merkezi arasında yer almaktadır.

BelEkspo ; BelEkspa, BelExpo veya uzun adıyla BelEkspo Ulusal Sergi Merkezi, Belarus'un başkenti Minsk'te yer alan ulusal fuar ve sergi merkezi. 1998 yılında şu anki adını aldı. Merkezin önünde yer alan Devlet Bayrağı Meydanı'nda Belarus bayrağı dalgalanmaktadır.

Orlovskaya Caddesi, Belarus'un başkenti Minsk'teki Soyetski Bölgesi ve Tsentralniy Bölgesi'nin arasında yer alan cadde. İsmi İspanya İç Savaşı'nda savaşan, Belarus'ta partizan hareketinin liderlerinden Sovyetler Birliği Kahramanı ve Sosyalist Emek Kahramanı unvanlarına sahip Cyril Prokofyeviç Orlovski'nin (1895-1968) anısını taşır. 1990 yılına kadar caddenin adı Kliment Voroşilov'a atıfla "Voroşilov Caddesi" idi, ardından günümüzdeki isme dönüştürüldü.

Neftçiler Bulvarı, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bulunan bir bulvardır. Bulvar, Bayıl'ın batı bitişinden başlayarak doğuya doğru Üzeyir Hacıbeyov Caddesi ile kesişen Cevanşir Köprüsü'nde sona ermektedir.

Çeşmeler Meydanı, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bulunan bir meydandır. Meydan, 1868 yılında inşa edilmiş olup kent merkezinde yer almaktadır. Meydana daha önce Parapet adı verildi ve şimdi aynı adla anılıyor. Çeşme meydanının adı, ilk olarak Sovyetler Birliği döneminde inşa edilen meydanda düzinelerce çeşmenin bulunmasından gelmektedir.

Türkiye, Türk Devletleri Teşkilatı'nın 4 kurucu üyesinden birisidir. Teşkilatın genel sekreterliği İstanbul'da yer almaktadır. Bu zamana kadar 8 zirve ve 1 toplantı Türkiye'de yapılmıştır. Türk Devletleri Teşkilatı bayrağı'nın üstünde yer alan beyaz hilâl, Türkiye'nin bayrağında yer alan hilâldir.