
Yunanistan'ın, 1821'de bağımsızlığını kazanmasından itibaren Türk-Yunan ilişkileri kısa dönemli uzlaşmalar hariç, genellikle gerginlikler ve savaşlarla belirlenmiştir. Bu savaşlar sırasıyla 1897 Osmanlı-Yunan Savaşı, I. Balkan Savaşı, I. Dünya Savaşı, Türk Kurtuluş Savaşı ile birlikte doğrudan olmasa da dolaylı olarak 1974 Kıbrıs Harekâtı'dır.

Super League, Yunanistan'ın en üst seviyedeki futbol ligi. Ligde 14 kulüp, 1 maç içeride ve 1 maç deplasmanda olmak üzere her takımla bir sezon içinde iki defa mücadele etmektedir ve ligin sonunda puan tablosundaki son üç takım, Beta Ethniki'ye düşer. Beta Ethniki'de de sezon sonunda ilk üç sırada yer alan takımlar, Super League'e yükselir. 2020-21 sezonunda ligdeki takım sayısı 16'dan 14'e düşürüldü.

Şeytan Adaları, Kuzey Sporatlar veya Asporatlar, Yunanistan'ın Teselya bölgesinde bulunan bir takımada ve bölgesel birimdir. Birim, 2011 yılında Kallikratis yönetimi reformları doğrultusunda eski Magnezya iline bağlı adalar üzerine kurulmuştur. Yüzölçümü 275.7 km² olan birimin nüfusu 2011 yılı itibarı ile 13,798'dir. Birimin merkezi İskados'tur.

Bassae, Yunanistan'ın Messinya ilinin kuzeydoğu kesiminde bulunan Oichalia'da bulunan bir arkeolojik alandır. Klasik antik dönemde, Arkadya'nın bir parçasıydı. Bassae, Figaleia'nın kuzeydoğusunda, Andritsaina'nın güneyinde ve Megalopolis'in batısında, Skliros kasabasının yakınında yer alır. M.Ö. 5. yüzyılın sonlarına tarihlenen iyi korunmuş olan Apollon Epikurios Tapınağı ile ünlüdür.

Yunanistan'ın belediyeleri, Yunanistan'ın en küçük idari bölümleridir. Belediyeler herhangi bir bölgesel birime ait olup her belediye ayrıca belediye birimlerine de ayrılmaktadır.

Andiberre, Yunanistan'ın Güney Ege bölgesinde bulunan bir ada, köy ve belediyedir. Ada, Ege Denizi'nde yer almakta olup Kiklad Adaları'nın bir parçasıdır. Yüzölçümü 45.182 km² olan belediyenin nüfusu 2011 yılı itibarı ile 1.211'dir.

Berre, Yunanistan'ın Güney Ege bölgesinde bulunan bir bölgesel birimdir. Birim, 2011 yılında Kallikratis yönetimi reformları doğrultusunda eski Kikladlar ilinin ortasındaki adalar üzerine kurulmuştur. Yüzölçümü 241.5 km² olan birimin nüfusu 2011 yılı itibarı ile 14.926'dır. Birimin merkezi Berre'dir.

Küçük Çuha veya Sıkliye, Yunanistan'ın Attika bölgesine bağlı Çuha belediyesinde bulunan bir ada, köy ve belediye birimidir. Ada, Ege Denizi'nde Mora Yarımadası ile Girit arasında yer almakta olup İyon Adaları'nın bir parçasıdır. Yüzölçümü 20.43 km² olan adanın nüfusu 2011 yılı itibarı ile 68'dir.

Kedelen Papazlığı, Görge, Karkacık, Albora veya Sancorci, Yunanistan'da Saron Adaları'nın parçası olan bir adadır.

Psittalia, Yunanistan'da Saron Adaları'nın parçası olan bir adadır. Ada, Saron Körfezi'nde Pire Limanı ile Salamis Adas arasında yer almakta olup ada üzerinde yerleşim bulunmamaktadır. İdari olarak Attika bölgesine bağlı Pire belediyesi sınırları içerisindedir.

Kalderon, Ege Denizi üzerinde bulunan eski bir adadır. Ada, Homeros, Sofokles ve Pausanias tarafından bahsedilmiştir. En önemli özelliği Apollon tapınağı ve Hrisi adlı bir tanrıçası olduğu söylenmektedir.

Hurşit Adası, Yunanistan'da Kuzey Ege Adaları'nın parçası olan bir adadır.

Örenli, Yunanistan'ın Güney Ege bölgesine bağlı Nakşa ve Küçük Kikladlar belediyesinde bulunan bir ada, köy ve belediye birimidir.

Yassıca, Yunanistan'ın Güney Ege bölgesine bağlı Nakşa ve Küçük Kikladlar belediyesinde bulunan bir ada, köy ve belediye birimidir.

Nergiscik veya Mandraki Adası, Yunanistan'da On İki Ada'nın parçası olan bir adadır.

Safran Adası, Yunanistan'da On İki Ada'nın parçası olan bir adadır.

Salyagos, Yunanistan'da Kiklad Adaları'nın parçası olan bir adadır. Ada, Berre ve Andiberre adalarının arasında yer almaktadır. İdari olarak Güney Ege bölgesine bağlı Andiberre belediyesi sınırları içerisindedir.

Prasonisi, Yunanistan'da On İki Ada'nın parçası olan bir adadır. Ada, Rodos Adası'nın güneybatı ucunun karşısında yer almaktadır. İdari olarak Güney Ege bölgesine bağlı Rodos belediyesi sınırları içerisindedir.

Yunanistan-Rusya ilişkileri, Yunanistan ile Rusya ve selefi devletler arasındaki ikili ilişkileri ifade eder. Rus İmparatorluğu ile Yunan devleti arasındaki diplomatik ilişkiler Eylül 1828'de kuruldu. Hem Yunanistan hem de Rusya, Avrupa Konseyi, Avrupa Güvenlik ve İş birliği Teşkilatı ve Karadeniz Ekonomik İş birliği Teşkilatı gibi bazı uluslararası kuruluşların tam üyesidir. Yunanistan'ın NATO ve Avrupa Birliği üyesi olmasına rağmen, ilişkileri oldukça güçlüydü.

Yunanistan'daki Yahudilerin tarihi, MÖ 4. yüzyıla kadar izlenebilir. Yunanistan'da yaşayan en eski ve en karakteristik Yahudi grubu, "Yunan Yahudileri" olarak da bilinen Romanyotlardır. "Yunan Yahudisi" terimi ağırlıklı olarak Yunanistan'ın bugünkü modern bölgesinde yaşayan Yahudi kökenli veya inançlı herhangi bir kişi için kullanılır.