
Android, Google ve Open Handset Alliance tarafından, cep telefonları, tabletler ve televizyonlar için geliştirilmekte olan, Linux tabanlı, özgür ve ücretsiz bir işletim sistemidir. Sistem açık kaynak kodlu olsa da, kodlarının ufak ama çok önemli bir kısmı Google tarafından kapalı tutulmaktadır. Google tarafından ücretsiz sunulmasının sebebi, sistemin daha hızlı ve çabuk gelişmesi, birçok popüler marka tarafından kullanılması ve bu sayede reklamlarının daha fazla kişiye ulaşmasını sağlamaktır. Google, Android sistemi üzerinde çalışan Google Play marketteki oyun ve uygulamalar üzerinde aldığı reklamları yayınlayarak para kazanmaktadır. Android'in desteklenen uygulama uzantısı ".apk"dır.
Avira Operations GmbH & Co. KG çok uluslu ama aynı zamanda bir ailenin sahip olduğu,OPSWAT’a göre küresel pazar payı %9.6 olan ve 100 milyondan fazla müşterisi bulunan bir Alman antivirüs yazılım şirketidir. Avira dünya çapında altıncı büyük antivirüs satıcısı olarak değerlendirilir.

Norton 360, Symantec tarafından geliştirilen, bir "hepsi bir arada" güvenlik paketi olarak pazarlanmaktadır. Paket, kişisel bir güvenlik duvarı, sahteciliğe karşı koruma ve kötü amaçlı yazılımları tespit edip temizleme yeteneğini içerir. Bu paketi Norton Internet Security'den ayıran, dosya yedeklemesi ve PC bakımını içermesidir.

Google Play, Google'ın Android işletim sistemi için geliştirdiği bir paket yöneticisi ve elektronik medya dağıtım/satış platformudur. Kullanıcılara Android SDK ile geliştirilen ve Google üzerinden yayınlanan uygulamalara göz atmasına ve indirmesine olanak tanır ve Android işletim sisteminin resmi uygulama mağazası olarak hizmet vermektedir.

Rootlama, Android cihaz kullanıcılarının genellikle akıllı telefonlar ve tabletler olmak üzere cihazın çeşitli alt sistemleri üzerinde ayrıcalıklı yetki elde edebilmeleri işlemidir. Android, Linux çekirdeğinin değiştirilmiş bir sürümünü temel aldığından, bir Android cihazının "rootlanması", Linux'ta, FreeBSD'de veya macOS gibi bir Unix benzeri işletim sisteminde olduğu gibi yönetim (root) izinlerine benzer erişim sağlar.
Bu bir Çevrimiçi yedekleme hizmetleri karşılaştırması tablosudur.
Zararlı yazılım, kötü amaçlı yazılım veya malware, bilgisayar ve mobil cihazların işlevlerini bozmak, kritik bilgileri toplamak, özel bilgisayar sistemlerine erişim sağlamak ve istenmeyen reklamları göstermek amacı ile kullanılan yazılımdır. 1990 yılında Yisrael Radai tarafından malware ismi konulmadan önce, bu tür yazılımlara bilgisayar virüsü adı veriliyordu. Kötü amaçlı yazılımların ilk türü, parazit (asalak) yazılım parçalarını yürütülebilir, çalışan içeriklere eklemekle ilgileniyordu. Bu yazılım parçaları, mevcut çalışan uygulamayı, sistem üstünde çalışan programları ve hatta bilgisayar sistemlerinin ayağa kaldırılmasında önemli rol oynayan önyükleme (boot) kodlarını etkileyen makine kodları olabilir. Kötü amaçlı yazılımlar, kullanıcıların gereksinimlerine karşı bir davranış sergiler ve sistemin yetersizliğinden kaynaklanan bir sorun yüzünden istemsiz, rastgele bir şekilde verecek yazılım parçaları içermez.

Fidye yazılımı, şantaj yazılımı, fidye virüsü veya ransomware olarak adlandırılan fidye yazılımlarına verilen genel bir addır. Fidye virüsleri bulaştığı bilişim sistemleri üzerinde dosyaları erişimi engelleyerek kullanıcılardan fidye talep eden zararlı yazılımlardır. Fidye virüsü, kurbanın cihazı üzerinde gizlice kendini yükleyen veya kurbanın verisini rehin tutan kriptoviroloji ile kriptoviral alıkoyma saldırısı başlatan ya da fidye ödenene kadar kurbanın verisini yayınlamakla tehdit eden bir kriptoviroloji saldırısı başlatan bir bilgisayar zararlı yazılımıdır. Basit bir fidye virüsü, bilgili bir kişinin geriye çevirmesi zor olan bir şekilde sistemi kilitler ve kilidi açmak için ödeme isteyen bir mesaj gösterir. Daha da gelişmiş zararlı yazılımlar, kurbanın dosyalarını şifreler, bunları erişilemez kılar ve bunların şifresini çözmek için bir fidyenin ödenmesini talep eder. Fidye virüsü, bilgisayarın Ana Dosya Tablosu (MFT) veya tüm sabit sürücüsünü de şifreleyebilir. Şifreleme anahtarı olmadan dosyaların şifrelerinin çözülmesine karşı olduğu için, fidye virüsü bilgisayar kullanıcılarının dosyalarına erişimini engelleyen bir erişim dışı bırakma saldırısıdır, Fidye virüsü saldırıları, geçerli bir dosya olarak kendisini gizleyen bir Truva atı kullanılarak yürütülmektedir.
Comodo Group, Inc., Amerika Birleşik Devletleri Clifton, New Jersey merkezli bilgisayar yazılımı ve SSL sayısal sertifikalar sağlayan özel bir şirket. İngiltere, Türkiye, Ukrayna, Romanya, Çin, Hindistan ve ABD'de yerleşkeleri bulunmaktadır.

Botnet bazen bilgisayar bilimciler tarafından kullanılan bir sözcüktür. Botnetler birçok yazılım ajan programından oluşur. Her yazılım ajan programı uzaktan kontrol edilir. Botnetler bir birim olarak hareket etme yeteneklerine sahiptir. Bir botnet tekrarlanan görevleri ve hedeflerini tamamlamak için bir çaba ile diğer benzer makinelerle iletişim kuran İnternet bağlantılı bilgisayarların bir dizisidir. Bu bir Internet Relay Chat (IRC) kanal kontrolü tutucu gibi sıradan bir şekilde olabilir ya da istenmeyen e-posta göndermek veya dağıtık reddi hizmet saldırılarına katılmak için kullanılabilir. Botnet kelimesi robot ve network bileşimidir. Terim genellikle olumsuz ya da kötü niyetli bir çağrışım ile birlikte kullanılır.
Bilgi işlem ve telekomünikasyonda, payload (yük), iletilen verilerde gerçek istenilen mesajın parçasıdır. Payload, yalnızca yük taşıma işlemini kolaylaştırmak için gönderilen herhangi bir üstbilgi veya meta veriyi hariç tutmaktadır.

Vault 7, WikiLeaks'in 7 Mart 2017'de yayınladığı, Amerika Birleşik Devletleri Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın elektronik gözetimi ve siber harekâtı gerçekleştirme etkinlik ve yeteneklerini açıklayan bir dizi belgedir. 2013-2016 tarihli dosyalar, teşkilatın yazılım yetenekleri hakkındaki ayrıntıları, örneğin otomobillerden, akıllı TV'lerden, internet tarayıcılarından ve çoğu akıllı telefon işletim sistemi yanı sıra Microsoft Windows, MacOS ve Linux gibi diğer işletim sistemlerinden veri ve bilgi çekmesi olayını anlatmaktadır.
Duqu, 1 Eylül 2011'de keşfedilen ve Stuxnet solucanı ile ilgili olduğu ve Unit 8200 tarafından yaratıldığı düşünülen bir bilgisayar virüsüdür. Macaristan'daki Budapeşte Teknoloji ve Ekonomi Üniversitesi Kriptografi ve Sistem Güvenliği Laboratuvarı tehdidi keşfetti, analiz etti ve Duqu tehdidini tanımlayan 60 sayfalık bir rapor yazdı. Duqu, adını yarattığı dosyaların isimlerine verdiği "~DQ" ön ekinden almıştır.

Kötü amaçlı reklam internet ilanının kötü amaçlı yazılım yayılması için kullanılmasıdır. Genellikle, meşru çevrimiçi reklam ağları ve web sayfalarına kötü amaçlı veya kötü amaçlı yüklü reklamlar enjekte etmeyi içerir. Çevrimiçi reklamlar, kötü amaçlı yazılım yaymak için sağlam bir platform sağlar; çünkü kullanıcıları çekmek ve ürünleri satmak veya tanıtmak için bunlara ciddi çaba harcanır. Reklam içeriği yüksek profilli ve saygın web sitelerine eklenebildiğinden, kötü amaçlı reklam, erkek firmalara saldırılarını, güvenlik duvarları, daha fazla güvenlik önlemleri veya benzeri nedenlerle reklamları başka türlü göremeyen web kullanıcılarına gönderme fırsatı sunar. Kötü amaçlı reklam “saldırganlar için caziptir çünkü“ bu web sitelerinden doğrudan ödün vermeden çok sayıda meşru web sitesine kolayca yayılabilirler ”."

Antivirüs yazılımı, kötü amaçlı yazılımları engellemek, tespit etmek ve devre dışı bırakmak amacıyla kullanılan bilgisayar programlarıdır. Başlangıçta bilgisayar virüslerinden korunmak amacıyla üretilmiş olan antivirüs yazılımlarının kullanım alanı kötü amaçlı programların ortaya çıkmasının ardından genişlemiştir.

Replicant, tüm özel mülk Android bileşenlerini özgür yazılım eşdeğerleriyle değiştirmeyi amaçlayan Android mobil platformuna dayalı özgür bir işletim sistemidir (OS). Birkaç farklı model akıllı telefon ve tablet bilgisayar için kullanılabilir durumdadır. Android ile aynı programlama dillerinde yazılmıştır. Değişiklikler çoğunlukla C dilindedir; değişiklikler çoğunlukla işletim sisteminin Linux çekirdeği ve onu kullanan sürücüler gibi alt düzey kısımlarındadır. Replicant ismi, Blade Runner filmindeki kurgusal replika androidlerden alınmıştır. Replicant, Free Software Foundation ve kısmen NLnet tarafından desteklenir ve sponsor olunur.
Mirai, Linux çalıştıran ağ bağlantılı cihazları, büyük ölçekli ağ saldırılarında bir botnet'in parçası olarak kullanılabilecek uzaktan kontrol edilen botlara dönüştüren bir kötü amaçlı yazılımdır. Öncelikle IP kameralar ve ev yönlendiricileri gibi çevrimiçi tüketici cihazlarını hedefler. Mirai botnet ilk olarak Ağustos 2016'da ] bir beyaz şapka kötü amaçlı yazılım araştırma grubu olan MalwareMustDie ] tarafından bulundu, en büyük ve en yıkıcı dağıtılmış hizmet reddi (DDoS) saldırılarından bazılarında kullanıldı. 20 Eylül 2016 bilgisayar güvenliği gazetecisi Brian Krebs'in web sitesinde, Fransız web sunucusu OVH'ye yapılan saldırı, ve Ekim 2016 Dyn siber saldırısı. Anna-senpai ve Robert Coelho arasındaki bir sohbet günlüğüne göre, Mirai, 2011 TV anime dizisi Mirai Nikki'den almıştır.
Malwarebytes, Microsoft Windows, macOS, ChromeOS, Android ve iOS için kötü amaçlı yazılımları bulup kaldıran bir kötü amaçlı yazılımdan koruma yazılımıdır. Malwarebytes Corporation tarafından üretilen yazılım ilk olarak Ocak 2006'da piyasaya sürülmüştür. Manuel olarak başlatıldığında kötü amaçlı yazılımları tarayan ve kaldıran ücretsiz bir sürümü ve ek olarak zamanlanmış taramalar, gerçek zamanlı koruma ve flash bellek tarayıcı sağlayan ücretli bir sürümü mevcuttur.
REMnux, kötü amaçlı yazılımların tersine mühendislik ve analizine yönelik bir Linux araç setidir. REMnux, kötücül yazılım analizi gerçekleştirenlere, topluluk tarafından geliştirilen ücretsiz araçlardan oluşan bir koleksiyon sağlar. Analistler, araçları bulmak, kurmak ve yapılandırmak zorunda kalmadan doğrudan kötü amaçlı yazılımları araştırmak için kullanabilirler. REMnux, 2010 yılından itibaren kurucusu ve birincil sorumlusu olan Lenny Zeltser, 2017'den itibaren dağıtımın mimari ve danışma olarak hizmet veren Erik Kristensen ile 2020'den itibaren dağıtım geliştirme sürecine katılan Corey Forman önderliğinde geliştirilmekte olup, ayrıca açık kaynak kültürü ile topluluğun birçok geliştiricisi ve destekçisi de bulunmaktadır.
Tarayıcı güvenliği, ağ bağlantılı verileri ve bilgisayar sistemlerini gizlilik ihlallerinden veya kötü amaçlı yazılımlardan korumak için İnternet güvenliğinin web tarayıcılarına uygulanmasıdır. Tarayıcıların güvenlik açıkları genellikle JavaScript ile bazen Adobe Flash kullanan ikincil bir yüke sahip siteler arası komut dosyası (XSS) kullanır. Güvenlik açıkları ayrıca tüm tarayıcılarda yaygın olarak kullanılan güvenlik açıklarından yararlanabilir.).