Eşkıya, başrollerini Şener Şen ve Uğur Yücel'in paylaştığı 1996 yapımı sinema filmi. Yavuz Turgul'un yönettiği ve senaryosunu yazdığı Eşkıya, 1996-1997 sezonunda 2 milyon 571 bin 474 kişi tarafından izlendi. Gişe istatistiklerinin tutulmaya başlandığı 1989'dan sonraki dönemde, gösterime girdiği 1996'dan 2001 yılına kadar Türk sinemasının en yüksek gişe hasılatı elde eden filmi oldu. Türk sinemasının modern zamanlarındaki ilk büyük gişe patlamasını gerçekleştiren Eşkıya'nın bu başarısı, 1980'li yıllardan itibaren üretim ve seyirci sayısı bakımından büyük bir çöküş yaşayan Türk sinemasının Yeşilçam iken Modern Türk Sinemasına çeviren bir dönüm noktası sayılmaktadır.
Hayriye, Bursa ilinin İnegöl ilçesine bağlı bir mahalledir.
Ahmet Demircan, Türk hekim ve siyasetçi, eski Devlet Bakanı ve 2017-2018 yılları arasında görev yapmış eski Sağlık Bakanı.
Fethi Demircan, Türk teknik direktör.
Bahri Kaya, Türk futbolcu ve teknik direktör. Fenerbahçe'nın eski futbolcularındandır.
Galatasaray 1977-78 sezonu, Galatasaray'ın kuruluşundan itibaren 72. ve en üst seviye ulusal ligdeki 20. sezonudur.
Ceyhun Demircan, Türk kaleci. 3. Lig ekiplerinden Çanakkale Dardanel'de oynamaktadır.
Hüseyin Cahit Hamamcı, Türk Teknik direktör.
Erdem Tuğal, eski Türk futbolcu, teknik direktör. Giresunspor ve Boluspor'un eski futbolcularındandır.
Sadettin "Sadi" Tekelioğlu, Türk teknik direktör.
Oktay Demircan, Türk futbolcudur. 1. Lig takımlarından 1461 Trabzon'da oynamaktadır.
Semih Türkdoğan, Türk atlet, atletizm antrenörü. Kısa mesafe koşularında yarışmıştı.
Göksu Türkdoğan, Türk futbolcudur. Bodrumspor'da oynamaktadır.
Sezai Demircan Türk eski futbolcudur.
Sultanoğlu, yönetmenliğini Temel Gürsu'nun üstlendiği 1986 yapımı Türk filmidir.
Abdulaziz Demircan, Türk kaleci. 2. Lig ekiplerinden Etimesgut Belediyespor'da forma giymektedir.
Ahmet Misbah Demircan, Türk siyasetçi, diplomat, Beyoğlu eski belediye başkanı, eski Kültür ve Turizm bakanı yardımcısı.
Ah Ne Güzel Nane Şekeri, 1976 yapımı Türk filmidir.
Sağlık sosyolojisi, toplumda sağlığa dair konuları inceleyen sosyoloji alt dalıdır. Sağlık ve hastalıkla ilgilenir. Sağlık sosyolojisi sosyolojik bir disiplindir. İlişkili olarak Medikal Sosyoloji, insanların kendilerini ne zaman hasta şeklinde belirttiklerine, hastalıkları nasıl atlattıklarına, engelli olanların ne şekilde tedavi göreceklerine ilişkin yol gösterir. Sağlık sosyolojisi tıptaki hedefleri kendine seçmiş bir durumdadır. Sağlık sosyolojisi geçmiş zamandan itibaren çeşitli faktörlerden etkilenmiştir. Örneğin; Sanayi devriminden dolayı makineleşmeyle zamanla sağlık alanı daha gelişmiştir. Önceki zamanlarda hastalıkların nedenini bulmak zor olabiliyordu veya bulunsa bile yanlış —teşhis konulabiliyordu. Makineleşmeyle hastalıkları veya sorunları bulmak daha kolaylaştı. Sağlık alanında uğraşanların işini daha kolaylaştırdı. Dijitalleşmeye geçilmesiyle birlikte toplumda sağlık konuları gerek mobil uygulama olsun gerek internet olsun gerek bilgisayar olsun insanlar sağlık alanındaki sorunlarını veya sorularını dijital ortamda daha rahat bir şekilde belirtebilecek bir hale geldi. Zamanla işlerin kolaylaşmasıyla doktorların hastalara bakış açısını değiştirmiştir. Onların tutumlarında değişme olmuştur .Geleneksel yöntemlerini bırakıp veya bir kısmını bırakıp daha modern yöntemleri kullandılar.Sağlık sosyolojisi, toplumun fiziksel, psikolojik ve sosyal durumlarını inceler. Dünya Sağlık Örgütü; sağlığı fiziksel, psikolojik ve sosyal bakımdan tam normallik hali olarak tanımlar. R. Straus, Sağlık sosyolojisinde çalışmaların iki seçenekle kullanılabileceğini belirtmektedir. Bunlar; Tıbbın Sosyolojisi ve Tıpta Sosyoloji kavramlarıdır.Sağlık sosyolojisi çeşitli alanlarla ilgilenir.
Babama Selam, 1976 yapımı Türk filmidir.